Akun vaihto partakoneeseen

partajere

Partakoneeni (philips hq6696) akku alkaa olla lopussa. Olen jostain lukenut että akun vaihto ei olisi aivan läpihuutojuttu, että koneen elektroniikka ei hyväksyisi uutta akkua. Lieneekö asiassa perää, vai onko urbaanilegendaa?

30

4413

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • IsänPerintöäPhiliShave

      Kyllä akun voi vaihtaa, jos löydät jostain (esim. eBaysta) sopivan akun. Partakoneissa käytettiin (ainakin ennen) ni-cad akkuja, ne voi korvata ni-mh akuilla.

      • tuonkokenut

        Niinpä, ainoa ongelma on siinä, että akut on juotettu kiinni eli täytyy valita korvakkeelliset tyypit, jolloin niiden juottaminen on turvallista.


    • qwex132e

      Osta auton 60A 12v akku, vedä siitä piuhat Philipsiin, ja rupee karvat katkeamaan vauhdilla.

      • Anonyymi

        Sairasta kirjotella pas...aa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sairasta kirjotella pas...aa

        Ei amisviiksen henkiset kyvyt parempaan yllä.


    • IsänPerintöäPhiliShave

      Minulla on muuten Philips partakone, jonka jännitesuositus on 12VDC ja 110-250VAC, eli qwerx132e:n ehdotuksessa on jotain perää. Riittänee kuitenkin pelkkä liitosjohto tupakansytytinpistokkeeseen.

    • partajere

      No nyt on kuitenkin akku tilauksessa. Saa nähdä kuinka vaihdossa käy, toivottavasti tässä koneessa ei ole mitään akun vaihdon estosysteemiä. Jotkut koneet ovat kuulemma resetoitava tietyllä rituaalilla, että akunvalvonta saadaan alkutilaan.
      Monenlaista infoa löytyy kun lueskelee netistä...

    • Meikä-

      Kerros onko siinä Ni-mh akku vai joku litium? noissa jossain litiumien latauksenhallintapiirissä voi olla laskuri joka estää akun käytön tietyn latausmäärän jälkeen ja se pitää puukottaa jos haluaa alkuperäistä latausta käyttää.

      No oli mulla samanlainen kusetuspiiri yhdessä vanhan kannettavan Ni-mh akussakin. Purin kennot pois ja laitoin suoraan 60Ah auton akusta virtaa niin akku kesti edelleen vain minutin. Ni-mh kennoissa ollut mitään vikaa. Kone Compaq Armada 100DM

    • Anonyymi

      Miksei valmisteta partakoneita, jotka toimivat perinteisesti sähköplugilla. EI tarvita mitään akkuja, vain töpseli.

      Toope

    • Anonyymi

      Vanhaan Philips 925:een on tullut vaihdettua akut (NiCd) aika monta kertaa viimeisen noin 30 vuoden aikana. Juotoskorvakkeellisia AA-kokoisia nikkelikadmiumakkuja saa vielä ainakin Partco/elgood - kaupasta. Vanhat akut on sitten samalla lailla ongelmajätetty kuin lyijyakut.

      • Anonyymi

        Minulla on taas Philips 1336, ikää on jo melkein 30 vuotta koneella ja vielä on alkuperäiset akut. Toimii latauksella melkein 2 viikkoa. lataussuositus on muuten 12-230V eli aika laaja jännitealue.


    • Anonyymi

      braun 5874 akun vaihto

    • Anonyymi

      Olen moneenkin partakoneeseen vaihtanut akun, viimeksi yhteen kiinalaiseen Kemeihin sain ahdettua AA:n tilalle vähän ylikokoisen kennon, kyllä nyt ajelee toista kuukautta yhdellä latauksella.

    • Anonyymi

      Braun 3 sarjan kone lakkasi toimimasta ja avasin paketin. Mittasin akut ja ne oli ok ja aloin seuraamaan virran kulkua piirilevyllä: 4R7 "härpäkkeen " jälkeen ei kulkenut mitään eteenpäin, joten suoritin varovaisen kolvauksen elektroniikalle tarkoitetulla kolvilla ja kävin samalla kaikki akkujen liitosnapojen tinaukset piirilevyllä läpi => taas pelaa. Tinauksissa oli yleensäkin sanomista yleismittarilla mitattuna, joten tulipahan nuokin korjattua... (kaikkein pienimpiin osiin en koskenut)

    • Anonyymi

      urbaanilegenda.

      MUTTA:

      Tärkeintä:

      ÄLÄ kytke ulkoista virtaa laitteeseen silloin, kun siinä ei ole akkua lainkaan !

      Noissa nimittäin akku estää ylijännitetilanteen, ja ulkoinen virta (mallista riippuen joko ulkoiselta virtalähteeltä tai vanhemmissa suoraan 230V verkkovirta, jolloin virtalähde on sisäänrakennettu) on usein säädetty niin, että ilman akun tasaavaa vaikutusta jännite on liian suuri, ja laittaa jonkin puolijohdekomponentin (zenerdiodi ?) savuamaan !

    • Anonyymi

      Ainoa tärkeä asia:

      Silloin, kun akku on irrotettuna, niin ÄLÄ kytke verkkovirtaa laitteeseen !

      Jos laiminlyöt em. ohjeen, niin laitteen elektroniikka saa ylijännitettä, jolloin yleensä jokin osa (diodi, zenerdiodi) rikkoutuu.

    • Anonyymi

      Ei huolta huomisesta. Värkkihän toimii verkkovirralla seuraavat sata vuotta!

    • Anonyymi

      toimii ku junan vessa,ku ostaa 220v toimivan,,ei tartte latailla,,,,,

    • Anonyymi

      Ei taida olla yhtään parta tai hiustenleikkuukonetta jotka toimii suoraan 220 voltilla. Virtalähde ottaa sisään sen kun meillä 220v verkko.

      Johdon päästä voi tulla 3 - 15v väliltä ja eri tehoja.
      Olen pariin juottanut johdot kiinni ja tietysti ennen sitä akku/piirilevy pois Toimii aina 100% teholla eikä ole akku tai huono liitin pätkimässä virrankulkua, jonka syyn takia hiustenleikkuukone meni remonttiin. Kuori auki ja sivuleikkurilla ylimääräiset pois ja huono kiinalainen akku kierrätykseen.

      Näin tuhotaan maapalloakin vähemmän ja jää ostamatta uusi laite jossa olisi sama remontti edessä.

      Sähkömoottori näyttää maksavan pari euroa kiinasta postikuluineen jos se menisi. Terät pysyy kunnossa xx vuosia, niitäkin voi teroittaa itse jos josku tarvetta.

      • Anonyymi

        Tiedoksi!

        En tiedä kuinka vanha sähköverkko kirjoittajalla on, mutta Suomessa siirrytty tuosta 220/380 voltin jännitteistä nykyiseen 230/400 voltin jännitteisiin jo vuonna 1988.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tiedoksi!

        En tiedä kuinka vanha sähköverkko kirjoittajalla on, mutta Suomessa siirrytty tuosta 220/380 voltin jännitteistä nykyiseen 230/400 voltin jännitteisiin jo vuonna 1988.

        ... ja ainakin minulla oli braunin verkkosähköllä toimiva parranajokone joskus vuonna 1980. Ei mitään akkuja eikä virtalähteitä vaan suoraan Imatran voimaa töpselistä. Leikkuutuloskin sen mukainen eli ei tarvinnut hinkata vaan lähti kerrasta.


    • Anonyymi

      Varasta uus ja parenpi.

    • Anonyymi

      on tuollainen philips hc 3505,ostin tänä vuonna, ei oo akkua,

      • Anonyymi

        On hiusten leikkuukone.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On hiusten leikkuukone.

        Varastettu sekin?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varastettu sekin?

        Jos tuota käyttää parranajoon, on kyllä rantarosvon näköinenkin.


    • Anonyymi

      Mulla oli kanssa yksi kiinalainen partakone jossa akku oli jotain ihme kokoa 4/5 AA, löytyi siihen vaihtoakku, mutta se ei ollut laadultaan hääppöinen. Lopulta rakentelin koneeseen johdon perään ulkoisen akkukotelon, jossa on 18650 litium-akku ja sen perässä säädettävä PWM-säädin jolla 3,7 V jännite pudotetaan 1,2V tienoille. Lisäksi koteloon on ympätty USB-litäntäinen latauspiiri jonka kautta litiumakkua voi ladata. On ollut nyt mökillä käytössä, ladata tarvitsee akkua kerran pari vuodessa.

    • Anonyymi

      Paras partakone on sellainen , jossa ei ole akkuja ei turhaa elektroniikka . Kone sisältää kunnollisen muuttorin ja virtakytkimen , jos kone on Braun tyyppinen , siinä on pitkäikäinen värähtelynoottori , toki äänekäs se on mutta ei nyt suuri kiusa ole . Verkkotöpseli on vessassa lähellä , eikä johto häiritse ainakaan minua , kone toimii aina täydellä teholla , uutena ja 20 vuoden kuluttuakin . Akkukoneet on lyhytikåiaiä kalliita leluja . Ikävää että kunnon koneiden on loppunut jo kauan sitten . Philipsilläkin oli joskus kunnon koneita

      • Anonyymi

        Jopas on laite, on muuttoria ja noottoria ja vielä töpseli on vessassa lähellä. Missäs asti se pistorasia sitten on?


      • Anonyymi

        Philipsiin vaan ei saa osia. 1963 ostettuun yhden kerran uusittu, kun kului teräverkko puhki. Nyt sama vika, mutta eipä saa osia. Ei ole meehantuojan puhelinnumeroakaan, ei mitään...
        Paska värkki!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      91
      6390
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      25
      2614
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      32
      2170
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1847
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1651
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1437
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1357
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1341
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1279
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1233
    Aihe