Varoitus manipuloijalle

kadullakulkee

Jos tekee virallisen valituksen yhden taloyhtiön asukkaasta, niin miten prosessi menee? Asukas käyttäytyy hullun lailla (se on jo koko yhtiön tiedossa, ei kohdistu vain tiettyihin henkilöihin), huutaa taloyhtiön pihalla naapureilleen "Vittu, jos sä ... jne". Siis kyseessä äon erittäin huonokäytöksinen nainen. Uhkailee.

Isännöitsijämme sanoi ottavansa sen vastaan.
Mikä instanssi sen käsittelee? Hallitusko? Käsitelläänkö se nimettömänä? Saako häirikkö-manipuloija-uhkailija nainen tietää kuka valituksen on tehnyt? Naisen voi olla vaikeaa tietää kuka (jos prosessi nimettömänä) koska uhreja sillä riittää. Näyttää saavan kicksinsä siitä!

Miten kirjallinen valitus voi johtaa varoitukseen?

6

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • EiKaitYksinTarvii

      Etkö sanonut, että monella olisi valittamisen aihetta?

    • qåpw

      Kuulostaa lähinnä poliisin asialta (uhkailu). Ei taida taloyhtiöllä olla työkaluja tai toimivaltaa asian hoitamiseksi. Mistä ja millä tavalla hallitus sitten tuota ihmistä oikein "rankaisisi"? Huonosta käytöksestäkö ja varoituksella? Taloyhtiö tuskin voi antaa virallista varoitusta huonosta käytöksestä jos asukas muutoin hoitaa asiansa taloyhtiötä kohtaan.

      • "Mistä ja millä tavalla hallitus sitten tuota ihmistä oikein "rankaisisi"? Huonosta käytöksestäkö ja varoituksella? Taloyhtiö tuskin voi antaa virallista varoitusta huonosta käytöksestä jos asukas muutoin hoitaa asiansa taloyhtiötä kohtaan."

        Häiriökäyttäytyminen on ihan sama kuin esimerkiksi vastikkeen maksamisen laiminlyönti.

        Eli ensin kirjallinen varoitus ja jos ei tehoa, niin ylimääräinen yhtikokous jossa huoneisto päätetään ottaa yhtiön hallintaan kolmeksi vuodeksi. Hallintaanottopäätöksen jälkeen yhtiö etsii siihen vuokralaisen, tai jos osakas ei vapaaehtoisesti lähde, hankkii häätötuomion ja sen jälkeen vuokralaisen. Ei ole vaikeaa tai hankalaa, ei myöskään aiheuta kustannuksia (ne kun yhtiö saa perittyä huoneiston vuokratuotosta), tosin häiriöstä on hyvä olla muitakin todisteita kun yhden osakkaan näkemys.


    • ikävää.naapureille

      Kokemusta on vastaavanlaisesta tapauksesta. Taloyhtiön hallitus antoi kirjallisen varoituksen ja häädölläkin uhattiin. Henkilön käytös ei suuresti muuttunut. Hän ilmoitti olevansa syvästi loukkaantunut häneen kohdistuneista toimenpiteistä. Omasta mielestään hän oli oikein malliasukas ja muut asukkaat olivat hankalia.

      Vuodet ovat vierineet ja häiriökäyttäytyminen kohdistuu nyt lähinnä seinänaapuriin.
      Kannattaa kysyä neuvoa myöskin psykiatrian puolen asiantuntijoilta. Hoitoonohjauskin saattaisi tulla kyseeseen. Ainakin arvio mielenterveyden tilasta olisi aiheellinen. Jos kyseessä on ikäihminen, niin ikäkeskuksesta tekevät kotikäyntejä.

    • kadullakulkee

      On ilmaantunut muitakin yhtiön asukkaita, joille kyseinen tapaus on raivonnut uhkaillu huutanut kuin pöljä tollo. Joten muutkin ovat valittaneet. Saimme isännöitsijältä tiedon. Silloin, kun kyseinen tapaus muutti yhtiöömme asumaan, hän ei suostunut maksamaan vastikkeitaan. Yhtiö otti asunnon huostaansa muutamaksi vuodeksi, ja tapaus (tässä tapauskessa asunnon omistaja) jäi siihen vuokralle.

      • surullista

        Voi ei! Näistä on vaikea päästä eroon. Naapurin lapsen tekemä lumiukko omalle takapihalleen sai meidän taloyhtiön "häirikön" aivan pois oikeasta. Huutoa ja raivoamista sillä seurauksella, että lapsi pelkää mennä ulos leikkimään. Aina on jonkun aikuisen oltava seurana ja turvana.
        Mielenterveysongelmat hoidetaan "avohoidossa", eli kotona ja naapurit toimivat terapeutteina liian usein. Ei ole mitään keinoa puuttua tällaisten asukkaiden käytökseen. Minkäänlaiset keskustelut eivät tuota tulosta. Kukaan ei pysty valvomaan heidän mahdollista lääkitystään, ottavatko lääkkeitään lainkaan?

        Meidän taloyhtiössä on tulossa remontteja ja ainakin minun salainen toiveeni on, että asumiskustannukset pakottaisivat häirikön muuttamaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1515
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      170
      1213
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      104
      1060
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      957
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      83
      875
    6. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      66
      803
    7. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      40
      777
    8. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      60
      744
    9. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      289
      743
    10. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      738
    Aihe