Bosch SMU51M12SK astianpesukone

Bitumikone

Tuli hankittua tuommoinen kone, ja nyt on alkanut kaduttaa. Ollut siis käytössä kohta kuukauden, toimii muuten hyvin MUTTA...Alusta alkaen huomasin TODELLA voimakkaan hajun tulevan koneesta, sellaisen asfalttityömaan hajua muistuttavan, mutta ajattelin alkuun hajun liittyvän siihen että kone on uusi ja tullut tehtaalta. Vaan eipä ole haju miksikään muuttunut pesukerroista huolimatta. Mistä on kyse, onko vaarallista ja onko kyseessä vika vai ominaisuus, jota nyt vain ei tullut myyjä kertoneeksi? Luin ulkomaalaisilta sivuilta että noissa hiljaisissa koneissa käytettäisiin eristeenä bitumia/tervaa, mistä johtuu tuo karmea haju joka höyrynä siirtyy myös huoneilmaan kun koneen aukaisee, eipä kuulosta hyvältä? Onko kenelläkään kokemusta tällaisesta ongelmasta?

12

3668

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuka asensi? Olisiko takaliitännät(tulo ja poisto) kiinni laitteen takaseinässä. Siis eivät mene oikeata reittiä alaosan "syvennyksessä". Itse ottaisin laitteen ulos asennustilasta ja tarkastaisin liitännät ja koekäyttäisin valvottuna. Toisaalta takuulaite, muttei korvaa asennusvirheitä.

    • rahampuutteessa

      Ostin uuden ja kalliin koneen mutta nyt kaduttaa kun huomasin että rahat ei riitäkään ja olen alkanut keksiä tekosyitä kaupan purkuun että saisin rahani takaisin ja ostettua jonkin käytetyn halvan koneen tai välttäisihän se köyhälle käsinkin pestä astiat.

    • kierrättäjäfgh

      Ammattimies käy kumminki tarkistamassa viat ja ellei löydy niin laskua seuraa perässä. kannatta sopia uudet maksu ehdot ennemminki kun kerätä uusia maksuja

    • PettynytAsiakas

      Täysin sama ongelma meillä! Gigantista hankittu vastaava kone ja haisee pesun jälkeen täysin paskalle. Juuri tuo asfalttityömaan haju tulee mieleen. Vaihdettiin kone kertaalleen ja vaihtokoneessa sama ongelma. Ajattelin, että ehkä menee ajan myötä pois, mutta ei mene. Vituttaa todella paljon huuhdella kaikki astiat käsin "pesun" jälkeen. Tänään juurikin alkoi sen verran kyrpimään koko touhu, että tulin etsimään onko muilla samanlaisia kokemuksia ja nähtävästi on. Onko ketjun aloittajan ongelma ratkennut? Ajattelin tehdä tästä rekkulan Gigantille ja olisi kiva kuulla onko tälle ongelmalle jo joku löytänyt syyn.

    • bitumiapintaan

      Se on kuulkaa nyt se mullistava zeoliittikuivaus :)

    • kierrättäjäfgh

      Apteekista sitruunahappo astianpesukoneen puhdistukseen tarkoitettu tabletti. pesu suurimalla lämmöllå ja tyhjänä. Seuraavaksi pesu pesuaineenkansasja tyhjänä. eiköhän hajut poistu. vaatepesukone sama juttu. zeolitti on ohkaista savea

    • Takyty

      Olisi kiva tietää onko haju poistunut. Ostimme saman koneen viime syksynä. Haju oli kammottava. Kun nosteli astioita koneesta kaappiin, astiatkin haisivat niin, että aloin epäilemään niiden terveellisyyttä. Huoltokorjaamoiden ehdotti ”pesuainejäämiä” (pari kuukautta vanhassa koneessa! Ja suositteli käyttämään konetta tyhjänä maximi lämpötilassa. Haju saattoi vähän vähentyä, mutta ei poistunut. Takuuhuoltona sitten vaihdettiin kaikki zeoliitti- ja ties mitä muita osia: eipä olis kannattanut, se alun tosi kammottava lemu palasi.
      Olisi kyllä kiva tietää, kuinka terveellistä noista astioista on syödä ja juoda, kun haju on niin kammottava. Ja joudutaankin me sitä hengittämäänkin!!

    • Anonyymi

      Meillä samanlainen kone, jolla ikää nyt 3,5 v. Alkanut pitämään kovaa ääntä ilmeisesti vettä lämmittäessään, koska kun pesee niin ei metelöi. Toinen jolloin pitää samanlaista ääntä on kuivausvaihe. Kellään samanlaista ja missä voisi olla vika?

    • Anonyymi

      Aivan uusi Upo S62EW ja kamala haku juuri tätä samaa mitä täällä.

      Voi olla kuulemma ne eristeet lakka muovi kemikaalit yms

      Eli vaarallinen ja ei toimiva tuote.

      Ilmoita Tukesiin.

      Kukaan ei näytä ottavan vastuuta ja palautus työn alla.

      Ja nämä tehdään Kiinassa eli ovatko turvallisia?

      Käy päähän tämä käry.

    • Anonyymi

      Onko terveyshaitta?

      Tukea tutkinut?

    • Anonyymi

      Koneen sisäosa ei ole terästä kokonaan,alaosa komposiittimuovia,siitä johtuu paha haju.
      Gigantin myyjä opasti meitä,että älkää ostako halpaa boshin konetta,electrolux/aeg koneissa on terästä sisäosa.

    • Anonyymi

      Hölynpölyä tuo puhe bitumista / tervasta. Älä usko kaikkea mitä netistä luet.

      Itseasaissa oma Boschin tiskikoneeni hajahti sekin uutena, mutta sitten haju katosi. Eli odota vain rauhassa. Kyllä se hajua katoaa kuten katosi omastakin koneestani.

      Suosittelen myös yleisesti puhdistamaan koneen aina sillon tällön tiskikoneiden puhdistustabletteja käyttäen.



      Kannattaa myös huomata, että Zeoliittikuivausta käyttävät tiskikoneet sa<attavat joskus hajahtaa etenkin, jos konetta ei ole käytetty viimeaikoina. Zeoliittimineraali vapauttaa lämpöä kun se sitoo kosteutta ja tiskikoneessahan on yleensä kosteutta jonkin verran. Itseasiassa en ole varma asiasta, mutta se uuden koneen hajahtaminen voi ehkä liittyä jotenkin zeoliitin käyttämiseen koneessa.

      Jokatapauksessa älä huoli, alun haju katoaa kyllä kun käytät konetta ja muistat puhdistaa sen välillä. Omasta pari vuotta sitten ostetusta Boschin koneesta ainakin katosi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      108
      7826
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2872
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2452
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      119
      2175
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1845
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      10
      1599
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1449
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1446
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1364
    Aihe