Massey Ferguson 698 sähköinen nelivedon kytkentä

heimojukka

Hei!

Otsikonmukaisessa vehkeessä nelivedon kytkentä takkuaa. Kun napista kytkee nelivedon päälle, niin voimansiirron hydrauliöljynpaineen valo syttyy. Pienestä kaasusta lamppu sammuu ja nelivetokin kunnolla kytkeytyy. Paine ei linjassa riitä kytkemään joko kuluneen pumpun takia tai sitten kardaanin kytkinpakka päästää jostain liikaa läpi? Valistuneet arvaukset ovat olleet pumpun suuntaan.

Onko porukalla kokemuksia? Englanninkielisiltä foorumeiltakin haeskelin, mutta ei sattunut silmään vastaavaa.

5

2295

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voorti123
    • pumpuntuottoensin

      Mittaa nyt ensin se pumpun tuotto, että voit sulkea sen vaihtoehdon veikkauksista pois. Jos paineet pumpuss ok, niin sitten vaan pakan kimppuun.
      Mistä näistä tietää, että mistä fuskaa. Näitä on niin mysteerivikoja ollut vuosien varrella traktoreissa(kin), että kaikki on mahdollista.

    • Haerdix

      Haluaisin tarkentaa, että pelkkä paineen mittaaminen ei siis välttämättä riitä(ilmeisesti edellinen vastaajakin sitä tarkoitti), vaan pitää mitata tuottoarvot paineen kasvaessa. Pumppu saattaa mitattaessa nostaa likimain täydenkin paineen, mutta läpivuoto on niin suuri, että tuotto putoaa. Esimerkkinä voin mainita, että erään natikan hydrauliikka tuntui laiskalta. Omistaja oli mitannut paineen pikaliittimestä ja saanut aivan kelpoisan lähes järjestelmän ohjepainetta vastaavan tuloksen.
      Laitoin testerin kiinni ja jo sadan barin kohdalla oli tuotto puolet nimellisestä ja täydellä paineella liki nollaa. Kyseessä oli aivan tavallinen hammaspyöräpumppu, mutta todella kulunut sellainen.
      Uusi pumppu koeajettiin myös ja tuotto putosi lähestulkoon suoraan täydestä nollaan, kun paineenrajoitusventtiilin asetusarvo saavutettiin.
      Kohtaisen yleinen vaiva ainakin Casessa on myös nelivedon ohjauspatruunan huono toiminta, eli lähinnä vuoto joko O-renkaista, tai patruunan sisällä olevista kilkkeistä (luisti, tai istukkarakenne). Tosin Casessa neliveto kytketään pois päältä hydraulisesti ja tämän vuodon takia öljy kulkeutuu pakan avaavaan mäntään, vaikka ei pitäisi...
      Jos paineen merkkivalo kerran sammuu, kun kaasua lisätään, niin lähestulkoon varmasti kyseessä on vuoto! Se, että onko vuoto pumpussa, vai jossain muualla on toinen asia ja vaatii selvitystä.
      Ei sinulla sattuisi olemaan hytikkakuvia tuosta vehkeestä?

      • heimojukka

        No eipä ole ei, mutta mielestäni tässä linjassa on eri pumppu kuin esim. nostolaitteella. Nehän pelaa hyvin ja esim. metsäkuormain toimii rivakasti tyhjäkäynnillä. Siinä ei ole ongelmaa.


      • Haerdix

        Jep. Jos on yhtään samanlainen systeemi, kuin MF3060, jollaista pääsin taannoin roplaamaan, niin siinä oli kaksoispumppu. Toinen puoli työhydrauliikalle (nostolaite ja venttiilistö) ja toinen puoli ohjaukseen, sekä nelivedon ym. kytkentää varten. Terkemmin sanottuna oli niin, että tämä ohjauspiiri kulki sarjassa pumpusta ensin orbitroliin ja sieltä näihin kytkentäventtiileihin (neliveto, lukko jne.). Tässä piirissä orbitrolin jälkeen oli 17 barin paine ja myös painekytkin, eli alhainen paine aiheutti merkkivalon syttymisen.
        Silloin suljettiin vikoja ensin pois "halvemmasta päästä", eli katsottiin kaikkien ohjauspatruunoiden O-renkaat, koska jos öljy pääsee vuotamaan mistä tahansa patruunasta (muistaakseni niitä oli 8 kpl) liiaksi suoraan säiliöön, niin paine putoaa tässä piirissä aiheuttaen hälytyksen, sekä vajaatoiminnan.
        Ja tosiaan kyseessä oli se MF3060, eli ei välttämättä ole samanlainen.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      63
      2839
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      397
      2735
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      96
      2220
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      74
      1885
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      66
      1876
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1793
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1784
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      143
      1728
    9. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1613
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1522
    Aihe