Aihe

Kauppatieteet Suomessa.

Anonyymi7890

Tämä kirjoitus on kaikille teille jotka pohtivat mihin hakevat lukemaan kauppatieteitä. Olen lukenut mielenkiinnolla tulevien opiskelijoiden mielipiteitä eri yliopistoista. Tulen opettamaan osaa teistä eräässä liiketaloustieteen oppiaineessa, eräässä korkeakoulussa.

Älkää antako mielikuvien ohjata valintojanne. Itse hain aikoinaan erääseen yleisyliopistoon lukemaan kauppatieteitä, ja olin vakuuttunut että juuri tuo yliopisto tarjoaisi parhaan kauppatieteen opetuksen. Jälkikäteen ajatellen halusin tuohon kasvukeskuskaupunkiin opiskelemaan, enkä nimenomaiseen yliopistoon.

Jos haluatte opiskella liiketaloustieteitä, hakekaa yhteen Suomen neljästä alkuperäisestä kauppakorkeakoulusta. Ne ovat nykyään Aalto, Hanken, Turku ja Vaasa. Nämä "kauppakorkeakoulut" ovat fokusoituneet ja panostavat liiketaloustieteisiin. Yleisyliopistoissa liiketaloustieteet ovat suurten tiedekuntien puristuksessa (lääke- ja luonnontieteet), eivätkä kokonaisuudessaan kuulu ko. yliopistojen strategisiin painopistealueisiin.

Sitten kauppakorkeakoulujen järjestyksestä. Aalto on numero ykkönen liiketaloustieteissä. Todellisuudessa ohjaisin kuitenkin oman lapseni hakemaan Hankeniin. Hankenilla on *paljon* rahaa, se on onnistunut rekrytoimaan hyvää ja aktiivista henkilökuntaa, ja on saanut tripla-akkreditoinnin. Vaasa ja Turku ovat johdonmukaisesti hyviä kaikilla liiketaloustieteen osa-alueilla, ja ne voi pistää todellisuudessa vain aakkosjärjestykseen. Järjestin ne kuitenkin noin, koska Vaasa on saanut opetusohjelmilleen EPAS-akkreditointeja.

Ja lopuksi yleisyliopistoista. Niissä on kauppatieteissä todella hyviä yksittäisiä oppiaineita, ja osa oppiaineista näivettyy resurssipulan takia. Jos haluat hakea yleisyliopistoon, niin ota selvää ovatko kauppatieteet tai ko. oppiaine yliopiston strateginen painopisteala ( )? Kuinka monta professoria/KTT:tä hakemassasi oppiaineessa opettaa ( ). Onko oppiaineella akkreditointi ( )? Onko oppiaineella nettisivut jotka ovat informatiiviset ja joissa kerrotaan saavutuksista ( )?

Onnea vaan pääsykokeisiin.

1

85

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Asdkdkskdk

   Multa ei ole ainakaan kertaakaan kysytty missä yliopistossa opiskelen. Aina olen päässyt kesätöihin alan hommiin, seuraavana kesänä menen toista kertaa kesätöihin pankkiin Turkuun vaikka opiskelen Itä-Suomen Yliopistossa. Tosin minua ei kiinnosta kauppakorkeassa se opetuksen laatu, kunhan pääsen läpi kursseista. Jos jotain kiinnostaa "opetuksen laatu", niin hakekoon sitten paikkaan jossa se "on" parasta. Täytyy myöntää, että itsekkin hain Turkuun mutten päässyt ja en viitsinyt hakea uudestaan, sillä työnantaja varmasti arvostaa, että halusin nopeasti työelämään valmistumalla mah. nopeasti. Yhtäkaikki, tsemppiä kevään lukemisiin ja pääsykokeeseen!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Takaisin ylös

  Luetuimmat keskustelut

  1. Maisa Torpan raskausuutisesta...

   Maisa Torppa ilmoitti olevansa raskaana. Yksi asia ihmetyttää ja on ihmetyttänyt aikaisemminkin: Maisa Torpan Instagramissa tykkääjissä/kommentoijiss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   210
   13655
  2. Stefun Sofialle tarjoamat luxuskyydit maksamatta, velkaa niistä jo yli 17 000 euroa.

   Seiskan mukaan limusiinikyyteihin erikoistunut yritys hakee Stefun yritykseltä oikeusteitse yli 17 000 € maksamattomista kyydeistä. Useat ajoista ova
   Kotimaiset julkkisjuorut
   206
   3548
  3. Maisa otti raskauskirtin esille

   Viimeinen oljenkorsi.... Miten "yllättävää".. .. :D
   Kotimaiset julkkisjuorut
   148
   2309