Kenelle johtolankapalkinto?

20-1

Näihin aikoihin julkaistaan. Kenelle pitäisi antaa?

21

100

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ilenvuoro

      Ilkka Remekselle. Jäätyvä helvetti.

    • Selvä-homma

      Kyllähän sen pitäisi Simo Hiltuselle mennä. Lampaan vaatteissa on ihan omassa luokassaan.

    • kakskytkuuh

      Markku Keisalan Sinisilmille tai Simo Hiltusen Lampaanvaatteille. Kaksi yli muiden.

      • tuhansialukenut

        Ehdottomasti Simo Hiltuselle. Keisalan kirjaa en ole lukenut mutta pitää etsiä käsiin.


    • Luen_ja_kirjoitan

      Jari Järvelälle. Tosin parempi aika olisi voinut olla esikoisdekkarin jälkeen tai vuoden päästä, kun kolmas osa on ihan yleisesti ihmisten tietoisuudessa. Järvelän eka on noussut hyvin kansainvälisessä myynnissä.

      Hiltusta en toistaiseksi ole lukenut, otin kirjastosta, kun olin lukenut täällä sitä kehuttavan. Tosin aihe on median kautta hyvin kulunut, perhesurmat. Ei voisi vähempi kiinnostaa. Yritän jossain vaiheessa taistella siitä edes osan läpi. Mielestäni myös aiheella on merkitystä. kaikki koti-perhemörsselö on puhkikulunutta, vaikka siinä veri lentäisi ja kaikilta lähtisi henki.

      • tuhansialukenut

        Lampaan vaatteissa yllätti minut täysin ja luen ja olen lukenut tosi paljon elämäni aikana. Niin huikaisevan erilainen kuin olisin olettanut. En osaa pukea sanoiksi, mutta luettuani pari-kolmekymmentä sivua oli vaikea päästää käsistään. Ennakkoluulo oli minullakin, mutta onneksi luin.


      • Pekele

        Jari Järvelän olisi pitänyt saada Johtolankapalkinto jo viime vuonna. Kati Hiekkapellon valintaa en ymmärtänyt.


      • Selvä-homma

        Olen asunut ulkomailla yli 20 vuotta joten en pysty seuraamaan suomalaista kirjallisuutta niin paljon kuin haluaisin. Täältä olen saanut useita hyviä vinkkejä, kuten nyt tuon Hiltusen alempana olevasta ketjusta. En ollut koskaan kuullutkaan kirjasta mutta latasin 20 sivun näytteen iPadilleni ja kun olin sen ahmaissut niin pakkohan kirja oli välittömästi ostaa. Parina seuraavana päivänä kaikki vapaahetket menivätkin sitten kirjan parissa. En ole pitkään aikaan lukenut mitään yhtä koukuttavaa. Kirjan kieli on aivan käsittämättömän loistavaa. Monta kertaa piti nauraa ääneen (tiedän että aihepiiri ei todellakaan ole hauska mutta todella mustaa huumoria siitä irtoaa) ja usein piti pysähtyä makustelemaan jotain erityisen hienoa lausetta ja oivallusta.


    • jonnalleme

      Jonna Mononen, Hiljaa pimeässä.

    • ikkreimin

      Simo Hiltuselle. Ei ole hänen voittanutta.

    • Porinlikkamak

      Arttu Tuomiselle. Kirja "Muistilabyrintti" haastaa kotimaisen jännityskirjallisuuden konkarit. "Muistilabyrintti" on saanut paljon ylistäviä arvosteluja Blogimaailmassa. Blogi "Kirjan vuoksi" povasi "Muistilabyrintille" johtolankapalkintoa.

    • huippunerokas

      Simo Hiltuselle ; Lampaan vaatteissa. Erilainen, nerokas, yllättävä, huippujännittävä, monipuolinen, mielikuvituksellinen ja paras suomalainen jännäri pitkästä aikaa.
      Kunpa joku osaaja tekisi kirjasta elokuvan tai tv-sarjan.

    • 181836

      Annan ääneni Hiltuselle (Lampaan vaatteissa). Jokainen kirjan lukenut kyllä ymmärtää miksi!

      • munpitivoittaa

        Ei sitten tämän palstan kolme keskustelijaa saaneetkaan valita voittajaa. Olihan se ollutkin hassua, koska kaikki ovat pienkustantamokirjailijoita.


      • nnnnnnm
        munpitivoittaa kirjoitti:

        Ei sitten tämän palstan kolme keskustelijaa saaneetkaan valita voittajaa. Olihan se ollutkin hassua, koska kaikki ovat pienkustantamokirjailijoita.

        Joko se on valittu?


      • Porinlikkamak
        munpitivoittaa kirjoitti:

        Ei sitten tämän palstan kolme keskustelijaa saaneetkaan valita voittajaa. Olihan se ollutkin hassua, koska kaikki ovat pienkustantamokirjailijoita.

        Niin ja Simo Hiltusen lampaan vaatteissa on WSOY:n. Arttu Tuomisen "Muistilabyrintti" Myllylahdelta. Ei pikkukustatajia siis.


      • Selvä-homma
        nnnnnnm kirjoitti:

        Joko se on valittu?

        Tarkistin juuri ja tosiaan, julkistettiin eilen ja meni Pauliina Sudelle romaanista Takaikkuna. Ei yhtään huono voittaja. Luin kesällä ja tykkäsin paljon. Kyllä tuokin piti kahdessa päivässä lukea kun ei malttanut lopettaa.


      • Sussiunakkoon
        Selvä-homma kirjoitti:

        Tarkistin juuri ja tosiaan, julkistettiin eilen ja meni Pauliina Sudelle romaanista Takaikkuna. Ei yhtään huono voittaja. Luin kesällä ja tykkäsin paljon. Kyllä tuokin piti kahdessa päivässä lukea kun ei malttanut lopettaa.

        Susi lampaan vaatteissa :)


    • Luen_ja_kirjoitan

      Taistelin läpi Lampaan vaatteissa. Ei oikein sytyttänyt. Tekstistä olisi voinut karsia lähes 100 sivua, jolloin teksti olisi voinut toimiakin. Alkukohtaus, jossa pikkupoika tappoi hirven tappaneen suden oli keinotekoinen. Päähenkilö oli kiinnostava ja lehtimaailman kuvaus elävää ja uskottavaa, tosin työpaikalla toisilleen vittuilevat tyypit alkavat jo olla kliseisiä. Murhaaja oli epäuskottava ja menneisyyden tapahtumien (toinen toistensa kaltaisia henkilöstä riippumatta) vellonta oli tylsää, nimenomaan sitä olisi voinut karsia. Aava-Ocean oli kopsu Juha Itkosen Summer Mablesta.

      Jos pisteyttäisin, niin 3/5. Liikaa perhesurmia, uhrit vilistivät lukijan silmissä eivätkä erottuneet yksilöinä. Kaiken kaikkiaan kaikki koti-perhemörsselö, on se sitten onnellisten perheiden kuvausta tai perhemurhia, ei aihepiirinä minua jaksa sytyttää. Pidän enempi yksilöistä, jotka kulkevat omia polkujaan ja menevät yli menneisyydestä.

      • tuhansialukenut

        Olen eri mieltä. Takuulla lukijat kokevat kirjan sisällön omalla tavallaan, eikä kirja ole kaikkien makuun.
        Itseäni vierasti kirjan ( mytologinen ) alku ja epäilin, etten pidä sisällöstä, mutta se vei mukanaan.
        Perhesurmat näyttivät varmoilta perheen isien tekemiltä ja kuitenkin syyllinen oli toisaalla.
        Kuten eräässä arvostelussa todettiin, - Lampaan vaatteissa on rikosromaani, mutta myös paljon muuta. Se on tarina pahuudesta, perhesiteistä hyvässä ja pahassa, kostosta, anteeksiannosta ja rakkaudesta, vaikka sitä voi olla vaikea löytää -.
        Mielestäni kirjan päähenkilö toimittaja Kivi on yksilö ( kaikkine traagisine lapsuuden kokemuksineen) , jonka päälle ei sovi mikään normaaliuden viitta ja hän kulkee omia polkujaan...
        Aion lukea kirjan uudelleen, kirja tuli ahmittua nopeasti.


      • Luen_ja_kirjoitan

        Olet oikeassa siinä, että toimittaja Kivi oli yksilö, hänestä sanoinkin pitäneeni. Hän oli vain jäänyt liikaa kiinni menneisiin ja siihen yhteen ja ainoaan asiaan eli perheväkivaltaan. Hänestä ei juuri tuotu esiin muita puolia. Suhteen katkeaminen tyttärenkin kanssa liittyi perheväkivaltaan. Suhteen uudelleenrakentaminen kirjan lopussa olisi voitu tehdä ilman Kiven isää, hänet olisi voitu jättää omaan arvoonsa. Ihminen voi unohtaa ja mennä eteenpäin ilman, että kohtaa kiusaajansa fyysisesti. mennyt menettää merkitystään, kun uutta korjaavaa kokemusta tulee tilalle.

        Huumoria oli tekstissä mielestäni niukanlaisesti. Ei kirjoittaja tosikko ollut, mutta hän säästeli sitä huumoripuolta, vaikka tekstiä oli muutoin ihan liian kassa. En jaksanut innostua joka ainoasta menneisyydenvatvontatakaumasta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 123
      3069
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      88
      2813
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2208
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      21
      1776
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1668
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1509
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      17
      1479
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1427
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1387
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      80
      1320
    Aihe