Mac ja tietoturva

Maccimies

Millaisia tietoturva ratkaisuja käytätte macin kanssa? Itse en uskalla olla ilman niitä koska tietoturvasiantuntijat niitä suosittelevat.
Netti tulee meille rautamuurin läpi ja macissa on sen oma palomuuri käytössä häivetoiminnolla. Lisäksi asensin avastin, joka ei vastoin yleisiä väitteitä vaikuta mitenkään negatiivisesti koneen toimintaan.

7

92

Vastaukset

 • "Millaisia tietoturva ratkaisuja käytätte macin kanssa?"

  Ei tarvitse mitään kummallisia ratkaisuja. Riittää kun on kaikki tietoturvapäivitykset asennettu ja on turvalliset salasanat.

  Applen käyttäjien yleisin tietoturvamoka on ohjelmistopäivitysten laiminlyönti ja on usein käytössä vanhentuneita OS X versioita. Vanhin turvallinen OS X versio on esimerkiksi 10.9, kaikilla päivityksillä.

 • Yleensä sitä ratkaisua että en käytä Mac tietokoneita ollenkaan. Siinä se tietoturva paranee.

  Jos foliohattua päähän asentaa, niin sitten pitää opetella hieman tuota UNIX maailmaa, johon tämän palstan nimi viittaa.

  Se vaan valitettavasti vaatii useiden vuosien osaamista ja opiskelua.

  Teknisesti esimerkiksi iOS ja Android ovat BSD järjestelmiä, Android pohjautuu Linux ytimeen. Varsinainen userland on BSD pohjainen molemmissa. Applen järjestelmät käännetään Clang kääntäjällä, kun taas Android ja Linux käännetään GCC kääntäjällä.

  Tietoturva on sellainen asia että jos siitä haluaa jotain ymmärtää niin pitää seurata paljon BSD ja Linux sivustoja jotka keskittyvät tietoturvaan. Aukkoja eli bugeja löytyy kaikista ohjelmista, avoimessa koodissa niihin vain puututaan todella nopeasti, ennen kuin niitä ehtii olennaisesti hyödyntää. TIetysti esim. Heartbleed ja vastaavat ovat harvinaisia poikkeuksia.

  Kansankielellä, osta PC ja asenna siihen LInux Mint. Jos käytät jo Macia niin et huomaa eroa. Kummassakaan ei toimi pelit eikä tietyt muutkaan ohjelmat. Nettiä voi käyttää, musiikkia kuunnella ja elokuvia katsoa. Sitten vaatii jo osaamista.

  • Miksi joku käyttäisi jotain ehkä tuettua Ubuntu-kloonia, kun voi käyttää suoraan taatusti tuettua Ubuntua?


 • Hei.
  Osaisiko joku auttaa minua?
  Kun käynnistän koneeni näytölle ilmestyy normaalisti omena, mutta sen jälkeen siihen ilmestyy omenan tilalle ympyrä jossa on viiva.

 • Olen ollut jo 3 vuotta Macin käyttäjä, mutta nyt olen kiinnostunut tietoturvastani yhä enemmän ja enemmän. Millä tavalla pitäisi asetuksia muuttaa, että nettimokkula (Huawei Mobile Wi-Fi) pystyisi näyttämään koneestani ulospäin operaattorille mahdollisimman vähän?

  Entä millä tavalla asetuksia täytyisi OS X:stä muuttaa tietyin väliajoin, että pysyisin mahdollisimman anonyyminä? Tuon nettimokkulan MAC-osoitetta ei taida pystyä spooffaamaan? Jollain rootkitillä laitteeseen sisälle?

  Olen kiinnostunut kaikenlaisista tiedonjyväsistä ja kiitos jo etukäteen :)

 • En käytä mitään. Päivitän koneeni sen pyytäessä.

 • Pidä sen oma palomuuri päällä ja päivitykset ajan tasalla

  Olen testaillut pari vuotta McAfee (3v ostos),
  eka 1,5 meni ok ja nyt on ongelmaa joka pv.

  Ilmoittaa mm. että kone on vaarassa,
  toisella sivulla lukee, että palomuuri ei ole päällä ja
  toisella sivulla, että on. Se pomppuuttaa itseään näytille
  "päivitys ei onnistunut" ja avaa selaimen
  lupaa pyytämättä kun avaan koneen jne.

  Olen jo tsekannut mihin vaihdan kun aika tulee.

  Ei mikään suuri rakkaus
  en tiedä missä on vika, enkä ehdi tutkimaan/ hoitamaan
  sitä

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.