Aihe

Valion vedätys

Ei-tuote-esittelijä

Itseäni ihmetyttää miksi Valio käyttää kovapalkkaisia tuote-esittelijöitä varsinkin pääkaupunki seudulla esittelemässä Valion tuotteita, kun samalla tuottajaa riistetään laskemalla maidon hintaa.

Kohta loppuvat näiltäkin esittelijöiltä hommat kun maidon tuotanto loppuu maastamme. Olin vähällä kysyä naiselta joka viime viikolla oli Helsingissä Valion esittelijänä, että mitä hän saa palkkaa tuosta tyhjänpäiväisestä työstä.

Itse olen entinen maidontuottaja, ja asun nykyään Espoossa, mutta ottaa päähän kun Valio kusettaa vielä nykyisiä tuottajia näiden tyhjänpäiväisten esittelijöiden kustannuksella.

21

264

  Vastaukset

  • Veikkaanpa, että ovat varsin pienipalkkaisia...

   Ihan sellainen pikku huomio, että firman tuotteet pitää saada myytyä, jotta firmaan saadaan rahaa, jotta firma voi maksaa jotain niille tuottajille. Mitä enemmän stadilaiset ostaa niitä proteiiniihmesörsseleitä, sen parempi Valiolle ja sen parempi Valion tuottajille. Toki sen maidon voi myydä myös maitojauheena kiinalaisille, mutta siitä ei jää tuottajille asti maksettavaksi juuri mitään.

   • Espooseen muuttanut tukiviljelijä... joopa joo


   • KUN SÄ OSTAT REHUA NII SANOKKO MYYJÄLLE ET KATOTAAN MIKÄ MUN KULUNI ON NII SIT NÄHDÄÄ JÄÄKÖ SULLE ENÄÄ TILITETTÄVÄÄ...
    HERRAJESTAS
    MITÄ VITTUA NIITTE MARKKINOINTI PÄÄLLIKÖIDE TYÖHÖ OIKEE KUULUU SEN LISÄKS ET NOSTAVAT PALKKAA...
    NORMAALI YRITYKSESSÄ TOIMITUSJOHTAJA MARKKINOI TUOTTEEN JA SAA FIRMALLE RAHAA...MUT VALIOSSA EI TARTTE KU VOI OTTAA SEN TUOTTAJALTA
    -
    MISTÄ MUUTE KERTOO SE ET VALIO ON VELATON MUT TUOTTAJAT KONKURSSIKYPSIÄ...OSUUSTOIMINNASTA VAI... RIISTOTALOUDESTA
    -
    VALION MÄKI SANOI JO AIKOINAAN ..."MAITO PITÄÄ MYYDÄ UUDEN ALTA POIS HINNALLA MILLÄ HYVÄNSÄ"
    SAMA VALIOLAISUUS AATE PÄTEE SIIS VIELÄKIN
    ESIMERKIKSI KEVYT MAITO JOKA ON NIIN LAIHAA ET SIIHEN PITÄÄ LISÄTÄ
    EI ETES TÄLLÄSILLÄ VÄRJÄTYILLÄ VESILLÄ PYSTY TEKEE VOITTOO
    TÄYTYY KOKO JOHDON OLLA SEIPÄÄ NIELLYTTÄ PORUKKAA


   • Ota se caps lock pois päältä, tuo huutaminen vie viimeisenkin tehon sanomisiltasi.

    "VALIO ON VELATON"

    Valio Oy:n omavaraisuusaste 2014 lopussa oli 42 %. Vierasta pääomaa (pitkä- ja lyhytaikaista) oli siis enemmän kuin omaa pääomaa.


   • Kaupan hyllyllä ne Valion tuotteet ovat. Jokainen saa itse valita ostaako niitä, vai valitseeko esim. Arlan tuotteita.

    Aloittaja on sinänsä oikeassa, että kyllä nämä tuote-esittelijät syövät juuri tuottajien leipää. En jaksa millään uskoa, että näiden esittelijöiden tuoma mainosarvo Valiolle olisi niin suuri, että se edes kattaa näiden esittelijöiden palkkaa.

    Eräs tuttuni tekee myyntiesittelijän työtä, ei tosin Valiolla, mutta elintarvikkeiden parissa, ja ei heillä kovin huonot palkat ole. Palkan lisäksi tulee vielä veroton kilometrikorvaus, ja se on 45 senttiä kilometriltä. Kilometrejä tuossa hommassa tulee paljon.

    Eli kyllä sen tuote-esittelijän palkka kaikkine kuluineen on varsin suuri summa.


   • hohjaa kirjoitti:

    Ota se caps lock pois päältä, tuo huutaminen vie viimeisenkin tehon sanomisiltasi.

    "VALIO ON VELATON"

    Valio Oy:n omavaraisuusaste 2014 lopussa oli 42 %. Vierasta pääomaa (pitkä- ja lyhytaikaista) oli siis enemmän kuin omaa pääomaa.

    JOS MÄ KIRJOTAN PIENELLÄ NIIN OLETKO VALMIS SILLOIN VALION EDUSTAJISTON KOKOUKSESSA VAATIMAAN 2 S KOROTUSTA TUOTTAJAHINTAAN....TUO SUMMA EI OLE MAHDOTON TOTEUTTAA
    TOISAALTA JOS HALLINTONEUVOSTO TAI HALLITUS EI NAUTI EDUSTAJISTON LUOTTAMUSTA HE JOUTUVAT EROAMAAN TEHTÄVISTÄÄN
    VOISITTEKO TE JO VIIMEIN AUKAISTA SUUNNE SIÄ KOKOUKSESSA MUULLOINKIN KUIN SILLOIN KUN TYÖNNÄTTE SINNE PULLAA


  • Katteet kohdallaan, niissä esiteltävissä tuotteissa...

  • On Valiolla paljon sellaisia ihmisiä joista ihmettelee mitä varten he ovat, tai mikä on heidän toimenkuvansa, kun kysyy niin vastaukset on joskus olleet hyvinkin ympäripyöreitä. Jopa alkutuotannon joukoissa heitä on. Neuvonta on kyllä valiolaisilla osuuskunnilla hyvin järjestetty.
   Aikoinaan meilläkin mietittiin Arlaa kun se maksoi jo silloin paremman hinnan, mut ei tullut vaihdettua. Nyt ei ole lehmiä eikä siis maitoakaan niin ei väliä...

   • Sehän on aina sama laulu, tuottaja maksaa aina viulut jos vaikka Valiolla menee huonosti. Ei Valion palkkalistoilla olevan työntekijän palkkaa lasketa, vaikka Valiolla menisi kuinka huonosti tahansa.


   • Myynninedistäminen on tärkeää etenkin huonoina aikoina, ja muistaakseni Pitäjänmäen pääkonttori saneerasi lähes kolmanneksen henkilökunnasta ulos, kun Venäjän pakotteet tulivat voimaan. Venäjän henkilökunta sai varmaan etsiä uusia töitä samantien.


   • Oli sieltä varaakin laittaa väkeä ulos. Pelkkiä tyhjäntoimittajia pääkonttori täynnä.


   • ValionHallituksenJäsen kirjoitti:

    Oli sieltä varaakin laittaa väkeä ulos. Pelkkiä tyhjäntoimittajia pääkonttori täynnä.

    Tokko edes tiennet, ketä ja montako henkilöä on Valion hallituksessa.


   • AIOKARANKKAAAAA kirjoitti:

    Ylläpito on poistanut tästä viestin sääntöjen vastaisena.

    Nimimerkki antaa ymmärtää kirjoittajan olevan itse yksi hallituksen jäsenistä. Ilman tietsikkaakin on selvä, ettei näin ole, siksi epäilen kirjoittajan olevan muutenkin pihalla asiasta. Erittäin epätodennäköistä, että yhtiön korkeimman hallintoelimen jäsen laukoisi moisia kommentteja tämmöisen tasoisella palstalla.


   • Itse en ole Valion hallituksen jäsen, mutta tunnen erittäin hyvin maidontuottajan joka on Valion hallituksen jäsen. Nimeä en ala täällä sanomaan. Kyseinen hallituksen jäsen on monesti todennut minulle, että Valiolla on edelleen monia työntekijöitä jotka eivät tuo Valiolle muuta kuin pelkkiä menoja.

    Kyseinen tuottaja totesi, että yhden hallituksen jäsenen painoarvo ei ole niin suuri, että Hän voisi kyseiseen asiaan puuttua.


   • Kummastipa laimeni kommentti, ensin oli olevinaan itse hallituksen jäsen ja "pääkonttori tyhjäntoimittajia täynnä" . Nyt ei olekaan ihan niin. Sattumoisin itsekin tunnen Valion hallituksen jäsenet.


   • YksTuottajaMinäkin kirjoitti:

    Kummastipa laimeni kommentti, ensin oli olevinaan itse hallituksen jäsen ja "pääkonttori tyhjäntoimittajia täynnä" . Nyt ei olekaan ihan niin. Sattumoisin itsekin tunnen Valion hallituksen jäsenet.

    no kerroppa miksi maidon hintaa ei tuottajille nosteta onko tosiaan syynä se että hinta on vain niin hyvä nykyäänkin
    vai pelätäänkö pienie tiloje määrän lisääntyvän
    vai pelätäänkö et kaupanreppanat vaa ei tuu toimee
    mihin valion rahat kuluu sitten
    rahaa saadaan kaikenmailman mehuista sun muista
    onko meijerien edustajisto koottu sittenkin reppanoista jotka maha pystyssä käyvät kokouksessa jotta naapuri näkee et oon jotaki
    vai onko valiolaiset verrattavissa natseihin jotka muodostivat puolueessa oman uskontokuntansa
    minäpä väitän että sinun halusi ja tietosi kommentoida näitä asioita juuri laimeni
    toivoisin et ottaisit sormesi pois perseestä ja aikuistuisit ja alkaisit yrittäjämäiserksi
    TIESITKÖ YRITTÄMISEN ENSIMMÄINEN LÄHTÖKOHTA ON ETTÄ SE KANNATTAA
    SIIS RAHALLISESTI
    ET VAIN TAIDA OLLA MAIDONTUOTTAJA ITSE


   • Tulipa senverran älyvapaalla asenteella tuo, että et ansaitsisi edes tämän verran vastausta. Noita asioita voit kysyä niiltä, jotka asioista päättää, turhaan niitä toisten palstalaisten kautta kyselet.


   • YksTuottajaMinäkin kirjoitti:

    Kummastipa laimeni kommentti, ensin oli olevinaan itse hallituksen jäsen ja "pääkonttori tyhjäntoimittajia täynnä" . Nyt ei olekaan ihan niin. Sattumoisin itsekin tunnen Valion hallituksen jäsenet.

    Onko nimimerkillä YksTuottajaMinäkin jotain vikaa lukemistaidossa? Missä kohtaa olen sanonut olevani Valion hallituksen jäsen? Sanoin, että tunnen hyvin Valion hallituksen jäsenen.


   • Totuus-Esiin kirjoitti:

    Onko nimimerkillä YksTuottajaMinäkin jotain vikaa lukemistaidossa? Missä kohtaa olen sanonut olevani Valion hallituksen jäsen? Sanoin, että tunnen hyvin Valion hallituksen jäsenen.

    Käytit nimimerkkiä "ValionHallituksenJäsen". Miten se tulisi ymmärtää? Itse ainakin tarkoitan itseäni käyttäessäni vaikka nimimerkkiä YksTuottajaMinäkin.


   • En yleensä kommentoi muihin kuin sikataloutta koskeviin asioihin tällä palstalla. Enkä ota kantaa teidän riitaan siitä onko teistä jompi kumpi Valion hallituksen jäsen tai Hänen tuttavansa. Sen kun jatkatte lapsellista kinaanne siitä asiasta.

    Kantaa otan siihen, että se pitää paikkansa niin Valiolla kuin HK,lla tai Atrialla, että tuottaja on aina se joka viime kädessä maksaa laskun kun markkinat takkuavat, oli sitten kyse lihasta, tai maidosta.

    Täällä Länsi-Suomessa on pilvin pimein tyhjiä sikaloita, ja myös navetoita. Se kertoo vain sen, että nämä koskaan kukaan muu taho ei jousta eduistaan kuin vain tuottaja. Siinä ketjun aloittaja on aivan oikeassa, että esim. tuote-esittelijä Valiolla ei tingi palkastaan, vaan sen tekee aina tuottaja. Sama pätee myös vaikka HK,n samaiseen tuete-esittelijään.


  • Totta on valio maksattaa kilpailuvirastolle ja muille maksetut korvaukset tuottajilla. Kohta koko kusetusfirma Kotkassa, ja tuottajilta kerätyt osuusmaksut mennyttä. Näin tulee käymään pian

  Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Greta Thunberg kritisoi Suomen hallitusta

   ”Tämä on epäonnistuminen”. https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006515088.html Thunberg on liittänyt mukaan perustamansa Fridays for Future -liikkeen
   Maailman menoa
   339
   14122
  2. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   325
   12496
  3. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   216
   5572
  4. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   25
   2402
  5. Uskotteko että kumppaninne on teille se oikea

   Haluaisin kuulla, että kuinka moni oikeasti on sellaisessa parisuhteessa jossa kumppanina on se ”elämä rakkaus”? Että pystyisi sanomaan rehellisesti e
   Parisuhde
   66
   1666