Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yliopistoon lukemaan kieliä

ahdistunuttyttö

Hei, olen lukion puolivälissä ja alkanut miettimään mitä tekisin seuraavaksi. Kielet ovat suurin intohimoni, varsinkin englanti, mutta reaaliaineet eivät suju oikein millään ja keskiarvo on pysynyt tuossa 7,0 kohdalla vain englannin ja ruotsin arvosanojen avulla. Haluaisin yliopistoon lukemaan englantia ja ehkä myös ruotsia(japanikin kiinnostaa), mutta riittääkö jos päättötodistukseen ja yo-kirjoituksista tulee 9-10 noissa kielissä ja sitten äidinkieli sekä reaalit olisivat noin 6-7? Vaikuttavatko reaaliaineet edes yliopistoon hakiessa, jos siis on tähtäimessä vaikka englannin kielen opettaja? Nuo reaaliaineet ovat pitkään aiheuttaneet kovaa ahdistusta kun ne vaan eivät onnistu minulta, opiskelen parhaani jotta saisin edes kutosen ja edessä on vain yhä vaikeampia kursseja.
Äiti on yrittänyt parhaansa lohduttaa ja sanoo, etteivät muut aineet tule vaikuttamaan siihen yliopistohakuun, mutta itse epäilen asiaa.
Voiko joku jolla on tietoa/kokemusta aiheesta valaista asiaa?

3

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opox

      Äiti on oikeassa, käy oposi juttusilla.

    • Ylioppilas

      Yliopistojen nettisivuilta löytää usein taulukoita, jotka kertovat mitkä aineet vaikuttavat mihinkäkin ja paljonko. Yleensä esim kieliä lukemaan hakiessa kielten yo-arvosanoja painotetaan enemmän, ja pitkän kielen eximiasta saattaa saada enemmän pisteitä kuin reaalin laudaturista.

    • kylhnä

      Lukion päättötodistusta ei katsota yliopistoon haettaessa. Mutta englantia tai/ja ruotsia opiskelemaan pääsevillä on kyllä yleensä näistä kielistä 9 tai 10. Toisaalta nämä arvosanat eivät takaa opiskelemaan pääsyä, vaan sen ratkaisee pääsykoe tai tasokoe. Reaaliaineiden arvosanat eivät ratkaise. Silti jonkinlainen historian osaaminen on ihan hyvä jossain kohdassa kieltenkin opintoja ja yleensä elämässä.

      Osa opiskelijoista valitaan pelkän pääsykokeen perusteella eli arvosanat eivät ratkaise. Kuitenkin pääsykokeissa parhaiten menestyvillä yleensä on myös hyvät arvosanat sekä lukion päättötodistuksessa että yo-todistuksessa. Sama toisin päin: Se, jolla on heikot arvosanat, harvoin menestyy myöskään pääsykokeissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      71
      2328
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2113
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1728
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      42
      1537
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1536
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1467
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1429
    8. 52
      1298
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      73
      1254
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      30
      1209
    Aihe