Uudet talot, koneellinen ilmanvaihto?

Mukkulalainen

Uudemmissa kerrostaloissa on valtaosin koneellinen ilmanvaihto, vaihdettavine suodattimineen. Toimiiko tuo ilmanvaihto sähköllä? Jos, niin onko suunnittelussa ajateltu esimerkiksi sähkökatko-tilannetta, eli lakkaako iv toimimasta jos ei tule sähköä? Luulisi, että tulee siinä tapauksessa ilma-ongelmia koska kaikissa uusissa ei ole edes erillisiä tuuletusikkunoita.

6

58

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • crusty

      Hyvä kysymys!

      Sähköllähän nuo toimivat, ja jos sähköt katkeavat niin ilmanvaihto on kokonaan pysähdyksissä. Silloin mennään ikkunatuuletuksen varassa, ei se maailmanloppu ole.

      Kuitenkin jos ollaan kohteessa jossa sähkökatkokset ovat tavallista yleisempiä ja halutaan luotettava ilmanvaihto, voidaan harkita akkuvarmennusta tai painovoimaista ilmanvaihtoa.

    • Ilmanvaihtotekniikka

      Ilmanvaihto toimii sähköllä niin kuin nimimerkki crusty edellä kirjoittikin. Näinolle sähkökatkon aikana kone on poissa pelistä. Hetkellisissä katkoksissa ikkunatuuletus on valitettavasti ainoa vaihtoehto.

    • välittäjä_kiat

      Enpä ole kuullut vielä talosta jossa ei olisi tuuletusikkunaa tai parvekkeenovea ym ja kiinteistönvälittäjän työssä tuhansia kohteita myynyt, niin uusia kuin vanhoja ja nykypäivän ilmanvaihto on ehdoton, vanha painovoima kun seisoo kesällä kuin pätsi ja talvella kylmä kuin järvi.

    • futurevisio

      Tulevaisuuden taloissa ei tule olemaan ikkunoita, koska niistä on vaan harmia. Likaantuvat ja falskaavat kuitenkin jostain raosta. Virtuaalinen ikkuna on tulevaisuutta. Siinä pyörii kauniit maisemat näiden jatkuvien sumppuisten sadesäiden sijaan, jotka vaan masentavat ihmisiä. Jokunlainen tarkkailuluukku riittää, josta voi katsoa todellisen säätilan, seurata naapurin toilailuja ja varautua muuhun ulkoiseen uhkaan. Siksi sähkökaapelit suojataan sodan ja luonnonkatastrofien varalta, jotta ihmiset voisivat asua sähköistetyissä ja ikkunattomissa asunnoissaan.

      • lisätietoja

        Myös ruoka tuotetaan talon kellarissa, siitakesieniä perunaa ja tulevaisuudessa hyönteisiä proteiiniksi. Ruoka hilataan sitten ruokaputkia pitkin suoraan asuntoihin eli ihmisen ei tartte enää edes poistua asunnosta. Näin saadaan aikaan todellinen umpio, kun ikkunoitakaan ei enää ole. On ainakin turvallista, kun tulevaisuudessa katumme ovat ääriään myöten täynnä itärajan takaa tunkevia partasuisia sotalapsukaisia.


    • noniii12345

      caruna tekee sähkönjakelun niin toimintavarmaksi ettei katkoksia tule

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      94
      2515
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2193
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1877
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1641
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1596
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1595
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1548
    8. 75
      1459
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      105
      1368
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1254
    Aihe