PERINTÖVERON MAKSU

TOSTHX

voiko perintöveron maksaa jakamattoman kuolinpesän tililtä?

10

137

  Vastaukset

  • Siitä vaan omaa rahaanne jakoon, kunhan te osakkaat olette keskenänne samaa mieltä. Voisi olla paikallaan tehdä paperi, että osittainen perinnönjako pysyy muistissa ehkä vuosien jälkeen tehtävää jakoa ja myös lesken/perillisten välistä ositusta ajatellen.

  • Perunkirjoitus on siis mitä ilmeisimmin pidetty, joilloin varojen nostoon tarvitaan pesän kaikkien osakkaiden ja mahdollisen tilivaroja erityistestamentilla saavan suostumus. Osakkaiden on joko tultava yhdessä pankkiin nostamaan varoja tai annettava yksilöity valtakirja nostoa varten.

   Perintöverot eivät kuulu kuolinpesän velkoihin. Kaikkien osakkaiden suostumuksella perintövero voidaan kuitenkin maksaa myös kuolinpesän tililtä.

   • ok. osakkaina 4 lasta ja leski. maksettavaa/lapsi tulossa n. 7000 e. Onko väliä maksetaanko verot suoraan pesän tililtä, jolloin ilmenee, että on maksettu veroja vai voiko esim. leski nostaa 28.000 tililtä ja jakaa ne lapsille, jotka sitten laittavat rahat omille tileilleen ja maksavat perintöverot


   • tosthx kirjoitti:

    ok. osakkaina 4 lasta ja leski. maksettavaa/lapsi tulossa n. 7000 e. Onko väliä maksetaanko verot suoraan pesän tililtä, jolloin ilmenee, että on maksettu veroja vai voiko esim. leski nostaa 28.000 tililtä ja jakaa ne lapsille, jotka sitten laittavat rahat omille tileilleen ja maksavat perintöverot

    Pankki osannee neuvoa ihan tarkasti, mutta rahaa saatte vain kaikki yhdessä tai joku teistä yksilöidyllä valtakirjalla. Tässä vaihessa teillä pitää olla parhaiten maistaarin vahvistama perukirja tai vastaavat selvitykset.

    Oleellista on se, että kaikille teille jää dokumentaatiota siitä, että nostot on nostettu asiallisesti ja verot maksettu asianmukaisesti. Tilanteessa jossa leski nostaa, edellyttäen että hänet siihen valtuutetaan, on aina riskinsä: mitä, kenelle, miksi...? Paras tapa on se, jossa summat siirretään suoraan pankista oikeilla viitteillä maksuun.


   • eikä verottajalla ole siis nokankoputtamista, että perintöverot maksettu pesän tililtä?


   • tosthx kirjoitti:

    ok. osakkaina 4 lasta ja leski. maksettavaa/lapsi tulossa n. 7000 e. Onko väliä maksetaanko verot suoraan pesän tililtä, jolloin ilmenee, että on maksettu veroja vai voiko esim. leski nostaa 28.000 tililtä ja jakaa ne lapsille, jotka sitten laittavat rahat omille tileilleen ja maksavat perintöverot

    Eiköhän olisi hyvä, ettei mitään nostettaisi vaan asiat tehtäisiin tilisiirtoina. Kun menee pankkiin ja panee tilin käyttöoikeudet kuntoon, niin tili näkyy omassa verkkopankissa, jos on ko. pankin asiakas. Et sanonut, ovatko lapset alaikäisiä. Tämä on varsin olennainen seikka. Jos he ovat täysi-ikäisiä ja osaavat hoitaa rahansa eikä pesällä ole menoja, niin rahat voitte jakaa saman tien ja jokainen hoitaa veronsa niin kuin haluaa.


   • tosthx kirjoitti:

    eikä verottajalla ole siis nokankoputtamista, että perintöverot maksettu pesän tililtä?

    Niin sinulle on täällä aivan oikein kerrottu. Ellei vastaus sinule kelpaa, käänny suoraan maksullisen lakimiehen tai pankin puoleen.


   • täysi-ikäisiä. Eli yhdessä sopien jokainen voi maksaa oman perintöveronsa pesän tililtä eikä verottajalla ole tähän mitään sanomista. Eikö tämä ole kuitenkin jakamattomaan pesään "kajoamista"?


   • tosthx kirjoitti:

    täysi-ikäisiä. Eli yhdessä sopien jokainen voi maksaa oman perintöveronsa pesän tililtä eikä verottajalla ole tähän mitään sanomista. Eikö tämä ole kuitenkin jakamattomaan pesään "kajoamista"?

    Eikös tämä asia jo ole aika selvää... - miten te voitte "kajota" sellaiseen, joka on teidän omaanne? Saattehan te sopimusjaossakin jakaa perinnön aivan miten keskenänne haluatte.

    Jos verottaja vielä saa todisteellisesti omansa, mikä ihme sinulle on ongelma ymmärtää asiaa?

    Ellei annetut vastaukset sinulle kelpaa, käänny suoraan maksullisen lakimiehen tai pankin puoleen.


  • http://www.lakiopas.com/lakitietoa/perinnonjako/
   "Osittainen perinnönjako

   Kuolinpesä voidaan jättää myös toistaiseksi jakamatta kokonaisuudessaan tai jakaa kuolinpesä vain joiltain osin esim. tilivarojen osalta perintöverojen maksamiseksi. Pesä voidaan myös jakaa siten, että ainoastaan joku tai vain osa osakkaista saavat osuutensa. Tällöin puhutaan osittaisesta perinnönjaosta. Mikäli tällöin suoritetaan myös ositus, käytetään jakokirjasta nimeä "osittainen ositus- ja perinnönjakosopimus".

   Tehkää tilivarojen jako.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Onnea Sofia! Stefan jätti Eiran asunnon vuokrat maksamatta!

   Stefanilta karhuttiin yli 33 000 e vuokrasaatavia Helsingin käräjäoikeudessa, kertovat mediat. Tämä on julkista tietoa.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   392
   11629
  2. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   119
   5255
  3. MARTINA,anna jo Sofian olla rauhassa!

   Martina jätä jo Sofia rauhaan.Stefan ja Sofia ovat yhdessä ja koita jo hyväksyä se!On lapsellista olla mustasukkainen Sofialle.Stefan ei tule jättämä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   264
   5125
  4. Arvokas pylly-haaste??!!

   Sano ei slutshamingille! Somessa kampanjoidaan pyllykuvilla kehorauhan puolesta Jokaisen tulisi voida nauttia kesästä juuri sellaisissa uima-asuissa
   Maailman menoa
   155
   3507