Sairaanhoitaja-opiskelijat!

123kl

Miten harjoitellaan hoitotoimenpiteitä koulussa? Otetaanko verinäytteitä opiskelukavereilta ja harjoitellaan EKG:n ottoa yms? Entä virtsakatetrin laitto ja muut intiimimmät toimenpiteet?

Itse haluaisin opiskella sairaanhoitajaksi mutta en kyllä haluaisi esim. riisua paitaani EKG:n harjoitusta varten... Miten tämä onnistuisi?

Entä millä vuositasolla nämä harjoitukset alkavat?

11

978

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sh-opinnot

      Hoitotoimenpiteitä harjoitellaan yleensä sekä opiskelukavereilla että nukeilla. Esim. verinäytteenottoa, kanyylin laittoa, injektioita ja EKG:n ottoa harjoitellaan ainakin meidän koulussa opiskelukavereilla. Muita invasiivisempia toimenpiteitä kuten vaikka katetrointia, nenämahaletkun laittoa ja papa-näytteen ottamista harjoitellaan sitten nukeilla. Harjoitukset alkaa yleensä jo ekana vuonna ja jatkuu sitten koko opintojen ajan.

      Varmaan noista toimenpiteistä voisi kieltäytyä, mutta en kyllä muista kuulleeni sellaista tapahtuneen. Tulet kuitenkin harjoitteluissa ja työssä törmäämään paljon siihen, että potilaat joutuvat intiimit paikkansa paljastamaan, joten esim. puseron nostaminen ylös niin, että kaveri saa harjoitella EKG:n ottamista ei pitäisi olla mikään ylitsepääsemättömän vaikea juttu. Voit ajatella vaikka niin, että samalla harjoittelet potilaan asemaan asettumista. Ei noita kuitenkaan yleensä tehdä koko luokan nähden vaan olet vain parin kaverin siinä ja opettaja tarkistaa, että kaikki menee oikein.

      En usko, että kenelläkään opinnot jääneet kesken sen vuoksi, että ei paitaa kehtaisi nostaa tai pelkäisi liikaa pistämistä. Lähes kaikkeen kuitenkin tottuu.

      • MahdollisestiTulevaNurse

        Mun mielestä olis tosi näppärää, jos opiskelukaveri ottaisi papan. Ei tarvitsisi sitten mihinkään labroihin tai lääkärille mennä.


      • Niinniinjuu

        Totta, tuota kannattaa ehdottaa. Myös katetrointia sekä miehelle että naiselle voisi harjoitella jo koulussa. Saataisi myös ehkä enemmän poikia opiskelemaan sairaanhoitajiksi.


    • Vapaaehtoispohjalta

      Koko opiskeluajan harjoitellaan. Jotkut jutut tehdään parin kanssa, jotkut nukelle. Ekana syksynä mitataan verenpaine ja otetaan sormenpäästä verensokeri. Suoninäytteen ottamista ja kanylointia saa harjoitella ensin kumikädelle ja sitten kun tulee varmuutta, niin voi tehdä ihmiselle, jos joku ilmoittautuu vapaaehtoiseksi. Kyllä ainakin meidän ryhmästä on löytynyt vapaaehtoisia.

      Katetrointi ja intubointi ja sellaiset mitä nyt ei oikein opiskelukaverille voi tehdä, tehdään koululla vain nukelle, ja harjoittelupaikassa sitten opitaan ohjaajan kanssa tekemään potilaalle. Haavan ompelu harjoitellaan koululla vaahtomuoviin.

      Ei ketään pistetä jos ei halua ja EKG-paikan ympärillä on sermit, ei sinne näe muut kuin se oma pari, joka ottaa EKG:n, ja opettaja, joka käy katsomassa että menee oikein.

    • 123kl

      Kiitos vastauksistanne :)

      • ekaluokkalainen

        Sairaanhoitajaopiskelija, eikö niin.


    • eiootottakaa

      Mistä voi löytyä henkilö, jolle paidan riisuminen opiskelutovereiden nähden vaatii liikaa rohkeutta? Se sama ihminen kuitenkin luultavasti muutaman vuoden kuluttua kehtaa tempaista tissit paljaaksi missä vain torilla julkisesti imettääkseen lastaan ja on vielä ylpeä siitä.

    • kohtavalmistuva

      Sairaanhoitajaksi opiskellessa harjaantuu estottomaksi. Ensimmäisenä vuonna ollaan ujoja, mutta ujous lähtee aika nopeasti. Opiskelijaelämä on iloista ja rietasta. Valmistumisvuonna ollaan jo tosi estottomia ;-)

    • Hyvääon

      Ei tietenkään koulussa tehdä toimenpiteitä, koska opinnot ovat verkko-opintoja. Verkossa katsotaan you tubesta miten toimenpide tehdään ja harjoittelussa oikeilla potilailla tehdään.
      Näin oppii.

      • Niinoppiikin

        Oli varmaan tarkoitettu ironiaksi mutta itse asiassa, videot on joskus aika hyviä. Kun vaihtoehtona on että opettaja näyttää luokassa tai että katsotaan videolta, niin video on usein parempi. Sen voi katsoa uudelleen niin monta kertaa että varmasti näkee, kuulee ja tajuaa.

        Mutta joo, on kyllä videoitakin, ja joitakin juttuja harjoitellaan lisäksi kavereille ja nukeille.


    • fdgh777

      Aloittajalle tiedoksi, että sh - koulutuksen aloittaessa oleva ujous karisee niin nopeasti ettei sitä edes huomaa. Katetroinnit, peppusupot ja muut tehdään AINA nukeille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1847
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1699
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1543
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1233
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1141
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      8
      1139
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1124
    Aihe