Pitkästyykö Fuerteventuralla?

Tasamaata

Onko kaksi viikkoa liian pitkä aika Fuerteventuran saarella? Kun katselee google-katunäkymiä, on paikka jokseenkin uneliaan oloinen. Taajamat ovat pieniä ja yksinkertaisia, ja maaseutu oikeastaan pelkkää tasankoa.

Toisaalta Fuerteventura kiinnostaisi "uutena" saarena, jolla en ole tähän mennessä käynyt. Haluaisin viettää nimenomaan kahden viikon aurinkojakson, mutta meneekö hiljaisella saarella hermot?

21

464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yksikertakäyty

      Pahan heitit kun kysyit että pitkästyykö. Noilla fiilareilla, että pitää vaihteeksi koluta uusi saari, tuli sielläkin kerran käytyä. Enimmäkseen juuri sitä tasamaata, miltä se kuvissakin näyttää. "Vuoret" oli enemmänkin hiekkakasoja. Jos olet Teneriffan ja Gran Canarialla kierrellyt, niin Fuerteventuralta ei ihan vastaavia maisemia löydy. Ei siellä turistejakaan ole määräänsä enempää. Onko se sitten hyvä vai huono asia? Corralejossa majoittuneena, sen verran siitä kylästä, että ei paras valinta vilkasta yöelämää etsiville. Viikonloppuna muutamassa baarissa elämää. Jandiasta/Morro Jablesta jäi mieleen päiväkäynnin perusteella, että hiljaista kuin huopatossutehtaassa. Hiekkarantojahan siellä oli kilometritolkulla, välillä ei näkynyt ristin sielua, täysin erilainen kokemus Maspalomasin dyyneihin verrattuna.
      Jos Corralejosta menee laivalla Playa Blanccaan, se on kuin olis toiseen maahan matkustanut, "aito canaria" vastassa lippalakki-shortsisankareineen. Siellä ei enää erotu itsekään katukuvasta .-)

      Fuerteventura on rauhaa rakastaville.

    • Masaleena

      Kaipa se itsestäkin vähän on kiinni, että kyllästyttääkö vai ei. Meillä tulossa viikon matka ja rauhallisuuden koen vaan plussana. Eipä enää pitkä aika reissuun.

    • jartsakaks

      Kahdeksan matkan - ja yhdeksäs reilun viikon päästä - kokemuksella:

      Jos etsit yöelämää tai kulttuurinautintoja niin varmasti pitkästyt:
      - Hyvin hiljaista, suuri osa hotelleista on "resort-tyyppisiä", joissa on oma hiljainen yöelämänsä.
      - Suuri osa matkustajista on keski-ikäistä tai vanhempaa. Jandian seudut korostetun saksalaisia, Corraleijossa enemmän brittejä ja skandinaavejakin.
      - Rakennettuja huvituksia (vesipuistot yms.) aika vähän
      - Suomi-baareja tms. ei taida olla (enää) yhtään. Corraleijossa oli kuulemma joskus.

      Jos taasen olet ulkoilma/rantaihminen niin viihdyt varmasti. Rannat, tila, ruuhkattomuus jne. ovat ne, joiden takia me FV:lle suuntaamme. Ja meille ainakin Jandia ja varsinkin Morro del Jablen vanhan kaupungin pää on suosikki

      Ja vielä tasaisuudesta. Korkein huippu on (Pico de las Zarzas) on vain reilut 800m, mutta kun se on Jandian niemimaalla vain reilut 5km leveässä kohdassa niin kyllä siitäkin vuoren tuntua tulee. Se on jäänyt vielä toistaiseksi kapuamatta, mutta nyt se on sään salliessa (tuuli, sumuisuus) suunnitelmissa.

    • Äksöniä

      Vaihda se Inglesiin. Siellä tapahtuu koko ajan. Ryyppää ja hoilaa muiden tahdissa Irkkubaarissa, örise Ryysyrantabaarissa aamuun. Tanssi Apinaniityssä eronneiden ja karanneiden kanssa, nakuile hiekkadyyneillä, herätä pahennusta, kannusta Reetua Iskelmäbaarissa. Vedä edullisia kaalikääryleitä turpaan Kuparipannussa ja hoilaa suomi-iskelmiä iltaisin. Välillä yrjöt kadulle tai lounaspöytään. Saunottele Green Fieldin takapihalla, katso jääkiekkoa suoraan Suomesta ja kaljoittele siinä samassa sikaniska Suomi-junttien kanssa. Sammu pöytään. Et tarvitse vieraita kieliä etkä fiiniä pukeutumista. Likaiset shortsit ja mainos-T-paita lippiksellä riittää. Rennon asun viimeistelet vyölaukulla, jossa säilytät päivän kassan ennen nukahtamista. Näin toimien sulaudut hyvin muihin porsastelijoihin.

      Tämä kiva vaihtoehto hakkaa syrjäisen , uneliaan Fuenteventuran ja muut Välimeren landealueet. Siellä korkeintaan kukko kiekuu aamulla ja aasi heiluttaa häntäänsä aitauksessa. Ei sinne kannata mennä kun Mouhijärvellä on ihan samaa ikävää ei-mitään toimintaa. Hämäläiset Eputkin lauloivat pidetään ikävää. Se on tällainen kansan luonne härmässä ja istuu kuin pas.ka Junttilan talon seinässä.

      • pahvihändy

        Sun ei ainakaan parane lähteä sieltä Mouhijärveltä minnekään. Äläkä ainakaan ryyppää muuta kuin maitoa jos tuo järjen tuotos on tullut ulos alkoholin saattelemana. Jos taas tullut selvinpäin niin mitään ei ole enää tehtävissä, valitettavasti pelisi on menetetty......
        Ingles on ihan hyvä paikka.


      • jartsakaks

        Hauska sarkastinen kirjoitus, pisteet kirjoittajalle...

        Jos nakuilu häiritsee niin FV:n rannoilta kannattaa pysyä pois. Nakuja (pääasiassa) sakuja et voi välttyä näkemästä.

        "Muut Välimeren landealueet...."


    • MeTammelat

      Hyvin kirjoitettu Inglesin hulinoista. Tuommoista se juuri on. Sen olemme panneen merkille lukuisilla Inglesin käynneillämme. Meille vanhuksille se on liian rauhaton paikka.

      • Talviasukkaat

        Meitä vakituisia talviasukkaita ja ympäri vuoden asuvia vanhuksia asuu täällä Inglésissä satoja. Ei täällä ole yhtään rauhatonta, päinvastoin. Tuo pilkkaaja oli joku trolli joka haukkuu aina kaikki paikat vaikka tuskin on yhdessäkään kohteessa käynyt. Todennäköisesti sama henkilö joka kirjoittaa viestin ja sitten vastaa itselleen.


      • Pannunasiakas
        Talviasukkaat kirjoitti:

        Meitä vakituisia talviasukkaita ja ympäri vuoden asuvia vanhuksia asuu täällä Inglésissä satoja. Ei täällä ole yhtään rauhatonta, päinvastoin. Tuo pilkkaaja oli joku trolli joka haukkuu aina kaikki paikat vaikka tuskin on yhdessäkään kohteessa käynyt. Todennäköisesti sama henkilö joka kirjoittaa viestin ja sitten vastaa itselleen.

        Kyllä. Yhteensä meitä suomalaisia canarioita asuu Granilla lähes tuhat ja meillä on ihan omat porukkamme. Aah, Kuparipannun viikkomiitinki, kaalikääryleet ja 50% alennuskortilla ei tule edes kalliiksi. Häirikköjä löytyy enemmän Iskelmäbaari-Ryysyranta akselilta.


      • Bus-ted

        Eli tässä taas häirikön kommentti.....


    • palstapoliisi

      Kirjotelkaa Inglesiä käsittelevät jutut omaan ketjuunsa...niin näitä on helpompi lueskella

      • Mitäääääh

        Miksi?


      • Masa.Nysä

        Vain Inglesin homoseksuaalit ovat tärkeitä. Siksi niistä halutaan lukea.


    • tuulinenaavikko

      Osan saarella vierailleiden vannoman mukaan kyseessö on yksi niistä saarista, joka omaa uskomattoman kauniita hiekkarantoja mutta on silti sopivan rauhallinen. Eräin paikoin maisema muistuttaa jopa Saharan hiekkadyynejä, joten voit hetkessä vaihtaa oloa ja tunnelmaa välimerellisestä vieläkin eksoottisemmaksi. Corrajelon kalastajakylä tarjoaa sitä aitoa Fuerteventuran miljöötä ja paikallista olemusta, siellä kannattaa ehdottomasti käydä ruokailemassa ja näkymiä ihastelemassa. Saarella myös tuulee AINA, joten edes kesähelteellä olo ei ole kamalan tukala, vaan vireet vilvoittavat mukavasti. Fuerteventurasta suosittelen lukaisemaan lisää täältä: http://kanariansaaret.net/kohteet/fuerteventura

      • ei.saa.mainostaa

        Taas mainostat omaa sivuasi! Lopeta! Gran Canaria on suomalaisten suosikki vuodesta toiseen. Luuserit käy muilla saarilla. Inglesissä on parhaat hiekkarannat ja parhaat suomalaisravintolat kuten ravintola Mummola, Pikkukuppila ja Karhubaari.


      • 556644778899
        ei.saa.mainostaa kirjoitti:

        Taas mainostat omaa sivuasi! Lopeta! Gran Canaria on suomalaisten suosikki vuodesta toiseen. Luuserit käy muilla saarilla. Inglesissä on parhaat hiekkarannat ja parhaat suomalaisravintolat kuten ravintola Mummola, Pikkukuppila ja Karhubaari.

        Mainostaminen on tyhmää.

        Takuuvarmaa aurinko saa Inglesissä ja Puerto Ricossa. Inglesissä ei kukaan pitkästy sillä siellä on ohjelmaa lapsista eläkevaareihin ympäri vuoden.


      • juu.ei.saa
        ei.saa.mainostaa kirjoitti:

        Taas mainostat omaa sivuasi! Lopeta! Gran Canaria on suomalaisten suosikki vuodesta toiseen. Luuserit käy muilla saarilla. Inglesissä on parhaat hiekkarannat ja parhaat suomalaisravintolat kuten ravintola Mummola, Pikkukuppila ja Karhubaari.

        juu ei saa...näillä palstoilla pitää keskustella ainoastaan Karhubaarista ja oluen hinnasta siellä, muut aiheet ovat kiellettyjen listalla.


      • jartsakaks

        Itse FV-fanina en ole mikään Corralejo-fani. 9. reissu FV:lle vko 8 ja 7. kerta kun Corralejossa ei ole tarkoitus ainakaan yöpyä.

        Corralejon puute on rannat, kun kunnon ranta on vasta dyyneillä. Morro del Jablen "vanha kaupunki" - kooltaan samaa luokkaa kuin Corralejon vastaava mutta kauniimpi - on 30 km pitkän (lähes yhtenäisen) hiekkarannan eteläpäässä. Molemmat ovat kyllä varsinkin keskustoiltaan enemmän turisteille kuin paikallisille mutta pari korttelia sivuun niin on jo paikallistenkin suosimia kuppiloita.

        Kunnon paikallista elämänmenoa voi sitten ihmetellä joko Puerto del Rosariossa (nykyaika) tai sisämaan pikkukylissä (Pajara, Betancuria jne), joissa aika tuntuu pysähtyneen.


    • Karun_kaunis_saari

      "Onko kaksi viikkoa liian pitkä aika Fuerteventuran saarella? Kun katselee google-katunäkymiä, on paikka jokseenkin uneliaan oloinen. Taajamat ovat pieniä ja yksinkertaisia, ja maaseutu oikeastaan pelkkää tasankoa"
      Pari kertaa on tullut Corralejossa viikko oleskeltua ja aina on tuntunut siltä, että toinenkin viikko olisi mennyt aika "rattoisasti". Googlen streewiew:n katunäkymät piilottavat korkeuserot, eli totuus on taruakin ihmeellisempää. Aivan varmasti pitkästyt, jos makailet hotellin uima-altaalla, oli kohde mikä tahansa. Kannattaa vuokrata auto ja kierrellä saarta, löytyy "huikeita" maisemia. ;-) ps. ensi marraskuussa olisi tarkoitus lomailla Fuerteventuralla pari viikkoa, jos vain pääsee töistä irrottautumaan niin pitkäksi aikaa.

    • Tasamaata

      Mielenkiintoista! Kiitos kommenteista kaikille, jopa Inglesiin haksahtaneille, vaikka Granille en ainakaan minä ole palaamassa. Kun on piipahtanut viidellä Kanarian saarella, kohdistuu kiinnostus kuin itsestään niille vielä tuntemattomille.

      Fuerteventuran tuulisuuden otan huomioon, koska tarkoitus on ottaa kunnolla aurinkoa. Talvikuukaudet ja navakka tuuli voivat Kanariallakin olla melko kylmä yhdistelmä. Muistan Lanzaroten viileän joulukuun, jolloin oli pakko pitää farkut jalassa!

      Googlen maisemakuvista näkyy todella hyväkuntoinen tiestö ja kaikinpuolinen rauhallisuus. Niitä vastaan minulla ei ole mitään, mutta jos esimerkiksi ruokapaikat "loppuvat kesken" kaksiviikkoisella lomalla, on saari turhan hiljainen.

    • tekemista.Corralejossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

      Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
      Perussuomalaiset
      238
      2070
    2. Miksi tunnet vetoa..

      Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
      Ikävä
      80
      1797
    3. Mitä te palstan ihanat naiset

      Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
      Sinkut
      69
      1516
    4. Tapaus Vornanen

      Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
      Maailman menoa
      107
      1216
    5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

      Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
      Ikävä
      63
      1140
    6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

      Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
      Ikävä
      53
      1105
    7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

      Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
      Suhteet
      19
      1056
    8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

      Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
      Ikävä
      9
      1025
    9. Ilona Siekkinen

      Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
      Yhteiskunta
      1
      960
    10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

      Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
      Turvallisuuspalvelut
      13
      881
    Aihe