Harry Potter-universumin 1980-luku

Nibs_ei_voi_kirjautua

Kirjasarja itse hyppää tämän aikakauden yli suureksi osaksi, ja ensimmäinen velhosotakin on pitkälti jätetty kuvailematta. Toisaalta mua kiinnostaisi tietää mitä visioita Rowlingilla itsellään on niistä vuosista, mutta toisaalta on mahtavaa että niin paljon on jätetty fanien mielikuvituksen varaan! :)
Pitkän sodan jälkeinen aikakausi ja Harryn ollessa tietämättään elävä legenda, tarjoaa hurjasti värikkäitä mahdollisuuksia monenlaisiin tarinoihin.

Mutta tuo aikakausi on etenkin Suomen fanifiktion puolella kovin sivutettu. Kaikki puhuvat Kelmien kouluajoista ja Harryn lapsien kouluajoista ja aikoinaan puhuttiin Harryn kouluajoista. Mutta entäpä se väliin jäänyt aikakausi ja Potter-universumin muut puolet Tylypahkan ulkopuolella?
Kiehtooko Potter-universumin '80-luku sinua? Oletko vuosien varrella löytänyt hienoja fanitarinoita siihen sijoittuen englanniksi tai suomeksi?
Kerro ihmeessä tähän pohdintojasi tuosta hämärään jätetystä mutta tärkeästä aikakaudesta!

Jos fanitarinoiden kirjoittaminen 1980-luvulle ja '90-luvun alkuun sijoittuen innostaa, Harry Potter: Hogwarts Refounded on foorumiroolipeli joka rikkoo Tylypahka-kuvion ja asettaa taikayhteiskunnan todella vaakalaudalle. Siellä on myös laaja valikoima taikaolentoja joista monia voi luoda jopa hahmoksi! Vampyyri, ihmissusi, syöjätär, maahinen, kotitonttu, kentauri, haamu, kelpie, ja paljon muita!

Eletään yleisesti 1980-lukua ja 1990-luvun alkua - katsotaan miten yhteiskunta toipui pitkästä sodasta, ja mitä tapahtui kun taikayhteiskuntaan levisi huhu että Poika Joka Elää kohtasi Voldemortin Tylyphakassa. Lisänä on oma mausteeni: Tylypahkan lukuvuosina 1987-1991 koulua ei käydä sisäoppilaitoksena kaukana kaikesta vaan valtion koulun tapaan Lontoossa, koska linna Skotlannissa on joutunut erikoisen kriisin keskelle! Toki yhä tuttujakin Tylypahkan piirteitä löytyy.

Tässä roolipelissä myös jästit, sekä velhojen ja noitien arkielämä ja perheet pääsevät oikeuksiinsa. Tämä aikakausi ja vaihtoehtoinen todellisuus tarjoaa lähes rajattomasti mahdollisuuksia! Myös infopaketti on niin laaja ja selkeä että pääset helposti mukaan vaikka olisit aivan uusi fani!

Jos et tiedä mitä foorumiroolipelaaminen on, ei hätää! Aloittelijatkin ovat tervetulleits ja olen kirjoittanut tuonne kattavan ja selkeän foorumiroolipeli-oppaan jonka avulla pääsee hyvin vauhtiin!

Tervetuloa Harry Potterin maagiseen maailmaan ja 1980-luvun tutkimattomiin vuosiin! :)
http://hiddenkiss.net/hpau.php

~ Nibs

1

102

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nibs_ei_voi_kirjautua

      Auttaakseni keskustelua paremmin alkuun...

      Harrystä tuli yhdessä yössä niin valtava legenda, että olen usein ihmetellyt miten hänet onnistuttiin pitämään piilossa tai rauhassa kiitollisilta tai uteliailta taikayhteiskunnan jäseniltä? Ei häneen oltu mitään jäljityksenestoakaan loihdittu, kun pöllöt kerta löysivät Harryn 11-vuotiaana.

      Mitä teki ihmissusi Remus Lupin menetettyään kaikki parhaat ystävänsä?
      Vetäytyikö hän erakoksi vai hakeutuiko muiden ihmissusien joukkoon, muiden jotka inhoavat kiroustaan yhtä paljon kuin hän? Vai sinnittelikö hän silti yhteiskunnassa?

      Entä Voldemort sitten. Oliko hänen sielu lopultakin yhdeksänä palasena vai mikä palanen se oli joka joi yksisarvisen verta ja myöhemmin otti epämuodostuneen vauvan tai-mikä-lie valtaansa? Miten hän liikkui ympäri maailmaa ja päätyi Oraven kehoon loiseksi?

      Yhteiskunnan toipuminen yleisesti yli kymmenvuotisesta raa'asta sodasta jota johti historian pelätyin pimeyden velho ja toisella puolella dramaattisiin ja uskomattomiin valintoihin kykenevä tuomari...Todennäköisimmin oli hyvin merkittävä kenelle tahansa noidalle ja velholle.

      Mitä mahtoivat jästit ajatella, kun '70-luku ja '80-luvun alku oli täynnä mystisia kuolemantapauksia ja katastrofeja ja sitten yhtäkkiä kaikki loppui kuin seinään? Tai niin ainakin luulen, koska ilmeisesti valtaosa kuolonsyöjistä eivät olleet kiinnostuneet Voldemortin aatteesta eivätkä etsineet isäntäänsä tämän kadottua...ja muutenkin kai piiloutuivat matalaa profiilia pitämään kun Taikaministeriö tehosti jahtiaan. Tuokin synnyttäisi mitä mielenkiintoisimpia tarinoita väärän henkilöllisyyden alla piilottelevasta kuolonsyöjästä.

      Itse aikoinani päätin tutustua Pottereihin Sirius Mustan hahmon takia, ensimmäiseen velhosotaan liittyen ja Azkabanin vangin sekä Liekehtivän pikarin silloin luettuani rakastuin Potter-universumiin niin tulisesti että pian ei Potterin pojan kouluvuodet tai muut paljonkäsitellyt ajat riittäneet vaan halusin enemmän. Ehkä siksi Potter-maailman 1980-luku kiehtoo mua lopulta eniten. Se on aikakausi kahden merkittävän aikakauden välissä mutta mystiseksi jätetty.

      Mahtavaa, että tuo uusi Ihmeotukset ja niiden olinpaikat-elokuvatrilogia alkaa 1920-luvulta. Ehkä se käväisee jossain vaiheessa 1980-luvullakin? :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      185
      1485
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      27
      1207
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      313
      1143
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      144
      1084
    5. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      98
      967
    6. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      131
      928
    7. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      228
      922
    8. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      100
      915
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      60
      886
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      86
      875
    Aihe