Ravintolasuosituksia Prahassa?

MatkamiesMutikainen

Mitä ravintoloita (suht edullisia) suosittelette Prahassa? Hotellimme on vanhassa kaupungissa, joten erityisesti vanhassa ja uudessa kaupunginosassa sijaitsevat kiinnostavat. Matkustamme ensimmäistä kertaa Prahaan, joten myös muut matkavinkit olisi tervetulleita, erityisesti nähtävyyksiä ja retkiä koskevat.

4

585

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Prager

      Vanhassa kaupungissa on vain muutamia edullisia ravintoloita. Paras hinta-laatusuhde mielestäni on ravintola Amoksessa (seinän takana pubi, josta saa annoksia myös) http://amosrestaurant.cz/restaurant-amos.html.
      Lokal-ketju tarjoaa kohtuuhintaista ruokaa ja olutta savuttomasti Dlouha-kadulla. http://lokal-dlouha.ambi.cz/en/
      Uuden kaupungin puolella U Pinkasu on legenda, varsinkin oluen laatu on huipussaan, hinnat eivät tosin ole ihan Zizkovin tasolla.
      Hieman tasokkaampi, mutta silti vielä järkevän hintainen ravintola on Hybernia 300 metriä Namesti Republikylta, http://www.hybernia.cz/
      Tässä vain murto-osa suosikkipaikoistani ko. alueilla, etenkin hieman ydinkeskustan ulkopuolella on valtavasti hyviä ja edullisia ravintoloita, saa kysyä½

      Nähtävyyksistä kaikista kuuluisimpien (näistä löytyy tietoa kaikista matkaoppaista) lisäksi voin suositella Schwartzenbergin palatsia (renesanssi- ja barokkitaidetta, sekä sotahistoriallisen museon osasto vintillä).
      Tekniikan museo on myös todellakin näkemisen arvoinen, vaikka ei muutoin olisikaan kiinnostunut tekniikasta.
      Prahassa on myös paljon pieniä museoita ja nähtävyyksiä, joista löytyy googlaamalla tietoa. Mikäli jokin erityinen kohde kiinnostaa, niin annan kykyjeni mukaan mielellläni lisätietoa.

      • kohtareissuun

        Voisitko suositella ydinkeskustan ulkopuolella olevia edellisia ravintoloita? Huijataanko Prahassa herkästi turisteja ravintoloissa?
        Olen lukenut marionetti (käsinukke) esityksistä Prahassa, ne kiinnostaisivat. Oletko niihin tutustunut?


    • prahalautasella

      Prahassa turisteja huijaavat useimmiten taksikuskit, heistä on tehty ihan dokumenttiohjelma National Geographyn toimesta! Myös valuutanvaihtopisteissä on ollut usein huijausta kurssien suhteen. Muualla huijaus on harvinaisempaa, joten ei kannata suuremmin olla peloissaan asian puolesta. Ruokapaikoista tuossa jo kerrottiinlin, mutta jos sinua kiinnostavat myös niissä tarjottavat tsekkiläiset perinneruoat ja juomat, ja Praha yleensä matkakohteena, suosittelen siirtymään sivulle http://kaupunkilomalle.com/praha ja lukemaan sen huolella. Niillä ohjeilla jo pääsee pitkälle ja saa matkasta paljon irti.

    • Prager

      Kirjoittelin pidemmän tekstin jo pari päivää sitten, mutta suomi24 ilmoitti jostain palvelinviasta...

      Zizkovissa (täällä ruokailen ja juon olutta eniten):
      U Sadu, Olse, U Slovanske Lipy, U Vystrelenyho oka, Reda, Sphageteria Frisko (superhalvat pizza ja muut annokset!) jne. Zizkovista löytyy lukemattomia todella edullisia ravintoloita (olut pääruoka alle 5€), joista olen käynyt vain osassa, kannattaa rohkeasti mennä missä näkyy paikallisia (pätee koko Prahassa).
      Vinohradyssa:
      U Graffu, U Havrana (The Pubissa sama menu alakerrassa), BadJeff's Barbeque (vaihtelua tsekkiruokaan) jne.
      Vanhasta kaupungista voisin mainita vielä Hastalsky Dedek ja U Benedikta, jotka ihan ok paikkoja. Drinkeille Betlemin aukiolla Papa's bar, laatudrinkkejä sijaintiin nähden edullisesti, Dlouha-kadulla El Mojita Cafe vastaavan hintainen kälyisempi paikka.

      Jos haluatte yhtenä iltana syödä hienommin, niin suosittelen Palffy Palacia! Ruoka, palvelu ja miljöö on sellainen, että ei löydy Suomesta moista yhdistelmää!

      Huijaamisesta ravintoloissa, siellä missä on eniten turisteja myös on todennäköisintä tulla jymäytetyksi. Kannattaa olla tarkkana mitä tilaa, ja mitä on menussa merkitty hinnaksi, ja mikäli tarjoilija ei tuo printattua laskua pöytään, niin pyydä tuomaan sellainen hintojen tarkistamiseksi. Katso myös ettei laskussa ole mitään ylimääräisiä tuotteita. Muutamia kertoja on minuakin huijattu ekoilla reissuilla, mutta kun asiasta huomauttaa, niin asia on myös korjattu joka kerta. Ydinkeskustan ulkopuolella en ole törmännyt (tietääkseni) rosvoamiseen ravintolassa. Tippiä ei tarvitse jättää Tsekissä, mutta on hyvä pyöristää loppusumma lähimpään kymppiin (paitsi jos koette tulleenne huijatuksi), lisäksi jos olette erityisen tyytyväisiä palveluun, niin pieni juomaraha otetaan kiitollisuudella vastaan (5-10%)
      .
      Nukketeatterissa olen aikanaan käynyt pari kertaa, ja voin suositella! Tsekissä on pitkät perinteet tässäkin taidelajissa. En yleensä innostu ko. teatterin lajista, mutta Prahassa sekin on vain niin mukaansa tempaavaaa! :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1857
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1709
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      17
      1553
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1243
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1204
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1202
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1166
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1151
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      9
      1150
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1134
    Aihe