Vinyylilattia WC.n

Kihnujön

Alla on lastulevy. Laitanko kosteussulun vai muovikelmun vinyylilevyn alle? Vessa ei ole suihkutila! Lattian koko 170x100 cm. Rintamamiestalossa. Nämä vinyyli lattiat ovat uusinta uutta, kyseessä ei ole laminaatti. Onko kokemuksia asentamisesta ja ym?

20

1609

  Vastaukset

  • Siis kysytkö oikeasti suojaatko muovin (vinyylin) asentamalla sen alle toisen muovin.

   Ja kokemusta on vinyylistä, sitä on vielä hankalampi asentaa kuin esim. laminaattia sellaisia veteliä lankkuja vähän kuin kuralätkiä yrität saada pontteihinsa, kun keskeltä pitää kiinni niin molemmat päät on lattiassa.

   • Kyllä kysyn. Ajatus kulkee näin; Vinyyli on hyvin kulutusta kestävä ja hyvännäköinenkin, mutta se ei estä vesiroiskeita esim. reunoilla, nurkissa valumasta alla olevaan lastulevyalustaan. Jotenkin tuolle lastulevyalustalle ja sen alla olevalle purutäytteelle pitäisi ehkä laittaa suoja? Laitankohan sittenkin muovimaton? Korostan WC ei ole suihkutila mutta bidee siellä kyllä on. Mainitsemasi vetelyys ei kyllä haittaa näin lyhyvissä lankuissa noin 120cm.


   • Jalkalista estää parin vesitipan pääsyn lastulevyyn ja vaikka sinne pari tippaa pääsisikin niin ei se siellä mitään ongelmaa aiheuta tuskin sentään bideetä käytät monta kertaa päivässä ja ruiskit ympäriinsä?

    Ja voithan tiivistää jalkalistan ylä-ja alareunan värittömällä polymeerimassalla jos pelottaa ajatus, että tippa tai kaksi vettä voisi joskus sinne päästä.

    Silloin, kun ostin OK-talon oli edelliseltä omistajalta keittiön välitilan laatoitus jäänyt saumaamatta. 30 vuotta oli laatat olleet lastulevyn päällä ilman saumalaastia ja lastulevyssä ei ollut merkkiäkään kosteudesta vaikka aivan taatusti astiota pestäessä vesi oli nille roiskunut.
   • Selvästi näkee videoltakin vaikka on hienosti editoitu, että lankkuja on paljon vaikeampi saada menemään ponttiinsa, kuin laminaattia tai parkettia.

    Ja kokeilleppa asentaa tuota kesällä, kun on 25 astetta lämmintä, sitten se vasta vetelää tavaraa on vähän kuin laittaisi lakritsilevyjä toisiinsa.


  • Laita kosteussulku jos roiskitte vettä lattialle jota normikäyttäjä ei tee
   Siis seinän ja lattiam liitokseen, vinyyli ei päästä vettä läpi

  • 50 luvun taloon..
   näitähän voi tehdä monella tavalla, tässä vaan yksi.
   en laittanut vinyyliä lattiaan en edes miettinyt.
   tuli tehtyä vähän muutakin kuin lattia:
   purin vanhan lattian ja rungon, poistin vanhat purut, tein uuden lattian rungon
   kertopuusta, samalla uudet muoviviemärit, lattiakaivo ja pex suojaputkella uudet
   käyttövedet, ekovillat.
   levytin uuden rungon päälle, asensin lattianlämmityskaapelin, valoin
   kuituvahvisteisella massalla päälle, hienotasoitteen pintaan, primerit,
   vedeneristeet, laatat, seiniin Gyproc, primerit ja laatat.
   Tuli komee vessa, eikä mene vesi läpi.

  • Hei, mikäs se sellainen levy on joka näyttää kattopelliltä ja laitetaan niskojen päälle ja siihen limut päälle ja lattiaa voi rakentaa siitä?

  • Kiitosta vain vastaajille. Laitoin suojan vettä vastaan ja vinyylit. Tosiaan ei olut niin helppo kuin tuolla linkissä. Miksi veden takia tarkkana: On mm. sellainen ilmentymä kesällä, että wc pytyn vesisäiliö hikoilee helteellä ja vettä tulee lattialle ihan vahingoksi asti jos pääsisi lattiapinnoitteen alle. Kuka selittäisi tämän ilmentymän?

   • Vanhemmissa pöntöissä vesi on posliinisäiliön sisällä ja kesä kuumalla säiliön sisällä oleva kylmä vesi ja kuuma ilma saa aikaan sen, että ilmankosteus tiivistyy säiliön ulkopintaan ja valuu lattialle.
    Ainakin IDO:n Seven D:ssä on säiliön sisällä erillinen muovisäiliö jolloin kondensoitumista ei pääse tapahtumaan, koska posliininen säiliö ei itsessään täyty vedellä.


   • Hikoilua on myös silloin kun pönttö vuotaa vaikka ihan vähän.
    Ei huomaa kuin vessapaperilla koittamalla kastuuko se kun vessaa ei ole vedetty pitkään aikaan.


   • pertsapertsa kirjoitti:

    Hikoilua on myös silloin kun pönttö vuotaa vaikka ihan vähän.
    Ei huomaa kuin vessapaperilla koittamalla kastuuko se kun vessaa ei ole vedetty pitkään aikaan.

    Putkimies ilmoitti minulle että (kerrostalossa) pikku wc:ni pidee on laiton. Pitää olla lattiakaivo, jos on pidee. Ei minkään roiskinnan vuoksi, vaan mahdollisen laiterikon vuoksi. Rakennusmääräykset on myös ihan oma lukunsa.


   • minttuliinikkä kirjoitti:

    Putkimies ilmoitti minulle että (kerrostalossa) pikku wc:ni pidee on laiton. Pitää olla lattiakaivo, jos on pidee. Ei minkään roiskinnan vuoksi, vaan mahdollisen laiterikon vuoksi. Rakennusmääräykset on myös ihan oma lukunsa.

    Riippuu ihan mitkä määräykset ovat olleet voimassa rakennuksen rakentamisvuonna tai muutostyön tekovuonna. Nykyiset rakennusmääräykset eivät koske takautuvasti vanhoja rakennuksia.
    Nykyisetkään rakennusmääräykset muuten eivät yksiselitteisesti kiellä bidee-suihkua lattiakaivottomassa wc-tilassa vaan kyse on siitä, tulkitaanko käsisuihku laitteeksi joka voi aiheuttaa "ylitulvimisvaaran". Pelkkä pesuallas kun ei vaadi lattiakaivoa.


  • Kiitokset. Selvisi tuokin asia.

  • LASTULEVY ?

  • Pytyn "hikoilu"loppuu, kun korjaa vessan ilmanvaihdon toimivaksi. Mitenkään muuten veden tiivistymistä ei voi estää ja on ihan sama minkä ikäinen pytty on kyseessä.

   • Ei ole kiinni ilmanvaihdosta vaan siitä, että helteillä, kun pytty vedetään muutaman kerran ja ilman lämpötila on esim. 25 astetta ja pytyn säiliöön menee 4 asteinen vesi on lämpötilaero niin suuri, että kosteus tiivistyy säiliön ulkopintaan.

    Kuten jo tuolla aiemmin sanoin esim. IDO:n Seven D mallissa on posliinisäiliön sisällä erilillinen muovinen vesisäiliö jolloin itse posliiniosa ei ole kosketuksissa veden kanssa ja hikoilua ei näin ollen tapahdu.


   • Hikoileehan kylmävesiputkikin,olkoon sitten kuparia,komposiittia.


  • Onko vinyylilattian alusmateriaalista rakennusmääräystä? Vaatiiko vinyylilankkulattia höyrynsulkukalvollisen alusmateriaalin?

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kesämökkien hinnat romahtaneet

   koska nuoret aikuiset eivät ole kiinnostuneita mökkeilystä. https://www.iltalehti.fi/asumisartikkelit/a/d0e0b3ed-85bf-4388-ac02-3d6d1ef5a79b
   Maailman menoa
   109
   3665
  2. Suomeen tarvitaan minimipalkkalaki

   Suomesta on tulossa yhä enmmän kurjien palkkojen ja nollatuntisopimusten maa. "Kansainvälisen kilpailukyvyn" nimissä erityisesti sisämarkkinoilla toim
   Maailman menoa
   173
   3625
  3. MOT mustamaalaa ja valehtelee.

   Olen hetken jo katsellut näitä YLEN MOT ohjelmia ja olen huomannut kuinka paljon he antavat väärää tietoa ihmisille. Väärän informaation antamiseen r
   Yhteiskunta
   77
   2672