Koirista on paljon enemmän hyötyä kuin haittaa

mallajulia902

Koiraveron kannattajilla on pääosin tämä kirjoittelu täysin väärän tiedon levittämistä ja perätöntä vihapuhetta jolla kehotetaan aiheuttamaan koiranomistajille ongelmia vain koska kyseiset henkilöt itse vihaavat koiria. Myös köyhät omistavat koiria, koirat palvelevat Suomen maata armeijassa, huume-, tulli-, räjähdysaine-, raha-, vesipelastus-, etsintä-, SYÖPÄ-, palvelus-, poliisi- ja invalidien/vammaisten avustajakoirina. Koirat auttavat vankeja ja mielenterveyspotilaita kuntoutumaan, ovat lapsien apuna opetuksessa, sekä kaverikoirina. On paljon muutakin, kuten etsijäkoiria jotka ovat myös usein vapaaehtoistyössä. On satoja esimerkkejä koirien hyödyllisyydestä. Homekoiratkin tekevät hometarkastuksia yleensä vanhoihin taloihin ja työ käy halvemmalla kuin hometarkastajalta. Koirat edistävät terveyttä ja auttavat ihmisiä liikkumaan enemmän, avaavat tunnelukkoja ja ovat ystävinä yksinäisille. On aivan järjetöntä palauttaa typerä koiravero kun koirista on pelkkää hyötyä, jos lähes koskaan haittaa. Suomessa saastuttavat enemmän ihmiset. Koirankakkakin aiheuttaa enemmän metaanipäästöjä muovipussiin pakattuna ja roskiin heitettynä kuin että se olisi esim. lapiolla kannettu paikkaan missä se ei varmasti ihmisiä häiritse ja jos se on mahdotonta, voi kakan pakata paperi- tai biopussiin. Valtaosa koiranomistajista on hyvätapaisia ja keräävätkin keväisin näitä koirankakkoja isoin joukoin parantaakseen mainettaan. Mielummin sakkoja niille koiranomistajille jotka käyttäytyy väärin, eikä veroja niille jotka toimivat oikein. Jos metaanipäästöistä kohistaan, niin tuotantoeläimet aiheuttavat niitä todella paljon enemmän joten pitäisikö niille lätkäistä sellainen vero, että 400g jauhelihapaketti maksaa 25€ tai vaikka jopa 30€? No ei pitäisi! Eikä muuten pidä tätä veroa koirillekaan palauttaa. Lemmikit edistävät hyvinvointia, koirat mukaanlukien.

12

57

Vastaukset

 • En jaksanut avausta lukea, mutta kirjoitanpa kuitenkin, että kuulun koiraveron kannattajiin ja en vihaa koiria.

  Minusta koirat ovat niin ihania, että toivon verotuksella varmistavan, ettei esimerkiksi narkomaaneilla, alkoholisteilla ym, jotka eivät ole kykeneviä pitämään huolta koirasta olisi mahdollista pitää koiraa.

  Palveluskoirat olisivat toki verovapaita. Koiraveron suuruus pitäisi olla sitä luokkaa, että verotus olisi kannattavaa. Tällä verolla voisi palkata virkavaltaa valvomaan roskaamista, josta pitäisi antaa myös muhkea sakko. Olisi se sitten pizzalaatikon heittelyä tai ulosteiden hylkäämistä hoidetuille alueille.

  • Verotus saattaisi yhä suuremman ihmisjoukon (köyhien sijasta jo ihan keskiluokkaisetkin) tilanteeseen, jossa esimerkiksi siihen koiranpitoon käytettävissä olevat rahat olisivat vähissä. Eli narkkien ja spurgujen lisäksi keskiluokkainenkin joutuisi tinkimään merkittävästi perheensä valinnoista koiran takia. Veron suuruudeksi on ehdotettu, mitä, 1000 € per koira? Tämä raha olisi hyvätuloistenkin perheissä pois koiran hoidosta ja perheen hyvinvoinnista.


 • Suomella ei ole varaa alkaa rajoittaa lemmikinpitoa. Lamassa lemmikki- ja lemmikkitavarabisnes on ainoa, joka käy ja kukkuu. Kaikesta muusta tingitään, mutta koiriin, kissoihin ja kakaduihin satsataan enemmän kuin koskaan ennen. Ja hallituksessa istuu Kokoomus. Luuleeko joku tosiaan, että kokkarit alkaisivat rajoittaa tuottoisan liiketoiminnan lähdettä?

 • Sen verran jaksoin silmätä tuota avausta (joka on kirjoitettu ilman kappalejakoja), että en ole täysin samaa mieltä siitä, että koirat edistävät terveyttä. Toki jos omistajan mielenterveys on horjuvaa, koira saattaa pitää hänet paremmin avohoidossa.

  Koirat aiheuttavat myös runsaasti terveyshaittoja. Näin keväisin ulosteet katupölyn joukossa esimerkiksi. Koiran ulosteiden loiset pilaavat marjasadon. No onneksi meillä mustikoita menee paljon vientiin. Heh.

  Koiranomistajat ovat usein myös ylipainoisia, koska he elävät siinä harhassa, että vartin pisulenkki pari kertaa päivässä nuuhkimisvauhdilla riittää ulkoiluksi ja liikunnaksi.

  Koirat aiheuttavat myös asumisterveyshaittoja. Asunnon arvo laskee, pinnoilla elää bakteereita, joita lemmikittömässä huushollissa ei ole. Olen ostanut omakotitalon, jossa oli ollut koira tai pari. Yksi huone, jossa koirat olivat eniten oleskelleet, meni pinnoiltaan täysin remonttiin, silti koiran hajua ei saanut täysin pois. Tuuletus, otsonointi, mikään ei auttanut. Ajan kanssa hajuun tottui. :D

  Koiran omistajat harvoin on terveempiä kuin koirattomat. Koira kiskaisee lenkillä, omistaja kaatuu ja niin on nilkka murtunut.

  Mielestäni koiran pitoa edellä mainituista syistä voisi vallan hyvin verottaa. Ensinnäkin koiria alkaa kaupungeissa olemaan jo aivan liikaa. Vero voisi olla maalla pienempi kuin kaupungeissa. Keskustassa 1500, pienemmissä taajamissa tonni ja maalla 500 euroa.

 • Arkikokemuksella väitän, että koiranomistajilla näyttää olevan huomattavasti enemmän mielenterveysongelmia kuin koirattomilla ihmisillä. Poislukien ehkä sellaiset perheet, joissa koira on hankittu lasten lemmikiksi. Sen sijaan aikuinen, perheetön ihminen ja vielä fanaattinen koiraharrastaja tai itsensä koiraihmiseksi luokitteleva = 100% todennäköisyydellä Hullu.

  • Olet selvästi alan asiantuntija. Laitatko vielä yhteustietosi niin saadaan asiantuntemuksesi kaikkien käyttöön eikä kenenkään tarvitse epäillä, että kirjoittaja on jokin hullu.


  • Tuletko sitten koiriesi kanssa tervehtimään, vai?


  • Kyllä aika usein fanaattisella koiraharrastajalla on ongelmia sosiaalisessa kanssakäymisessä. Tällainen ihminen ei tule muiden ihmisten kanssa toimeen. Yleensä he ovat työttömiä tai sairaseläkkeellä.


 • Lisätään vielä, ettei esimerkiksi koiran haukkuminen kerrostalossa edistä millään tavoin naapureiden terveyttä.

 • Lopputulema tähän keskusteluun:
  Ainakin kaupunkeihin ja taajamiin koiravero olisi täysin aiheellinen, koska haittakin on suurempi kuin maaseudulla.

  Koiravero täytyy suuruudeltaan olla sitä luokkaa, että sen periminen on kannattavaa.

  • Kaupungeissa koirat ovat moitteettomasti.

   Maalla pystärit huutavat yötä päivää.

   Ja lähiöissä odottavat paskasti sosiaalistetut koirat, joiden paskoja kukaan ei siivoa koska eihän lähiössä asuvien tartte.

   Kaupunkilaiset handlaavat rekkunsa parhaiten.


  • No ei meidän kaupungissa handlaa mitenkään muuten kuin hyvin huonosti. Jalkakaytävät ovat paskaa pullollaan. Mutta koiraverohan olisikin kaupunkikohtainen eli niissä kaupungeissä joissa on tyhmiä koiranomistajia olisi sitten tämä koiravero.

   Maalla on lääniä koirien haukkua, kun naapuriin on matkaa satoja metrejä.


Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Koronavirus saapunut Suomeen

  Se on Lapissa tuli kiinalaisten turistien mukana. Miten käy joulupukki turismin? Onko lappi eristettävä?
  Maailman menoa
  232
  3529