Koirista on paljon enemmän hyötyä kuin haittaa

mallajulia902

Koiraveron kannattajilla on pääosin tämä kirjoittelu täysin väärän tiedon levittämistä ja perätöntä vihapuhetta jolla kehotetaan aiheuttamaan koiranomistajille ongelmia vain koska kyseiset henkilöt itse vihaavat koiria. Myös köyhät omistavat koiria, koirat palvelevat Suomen maata armeijassa, huume-, tulli-, räjähdysaine-, raha-, vesipelastus-, etsintä-, SYÖPÄ-, palvelus-, poliisi- ja invalidien/vammaisten avustajakoirina. Koirat auttavat vankeja ja mielenterveyspotilaita kuntoutumaan, ovat lapsien apuna opetuksessa, sekä kaverikoirina. On paljon muutakin, kuten etsijäkoiria jotka ovat myös usein vapaaehtoistyössä. On satoja esimerkkejä koirien hyödyllisyydestä. Homekoiratkin tekevät hometarkastuksia yleensä vanhoihin taloihin ja työ käy halvemmalla kuin hometarkastajalta. Koirat edistävät terveyttä ja auttavat ihmisiä liikkumaan enemmän, avaavat tunnelukkoja ja ovat ystävinä yksinäisille. On aivan järjetöntä palauttaa typerä koiravero kun koirista on pelkkää hyötyä, jos lähes koskaan haittaa. Suomessa saastuttavat enemmän ihmiset. Koirankakkakin aiheuttaa enemmän metaanipäästöjä muovipussiin pakattuna ja roskiin heitettynä kuin että se olisi esim. lapiolla kannettu paikkaan missä se ei varmasti ihmisiä häiritse ja jos se on mahdotonta, voi kakan pakata paperi- tai biopussiin. Valtaosa koiranomistajista on hyvätapaisia ja keräävätkin keväisin näitä koirankakkoja isoin joukoin parantaakseen mainettaan. Mielummin sakkoja niille koiranomistajille jotka käyttäytyy väärin, eikä veroja niille jotka toimivat oikein. Jos metaanipäästöistä kohistaan, niin tuotantoeläimet aiheuttavat niitä todella paljon enemmän joten pitäisikö niille lätkäistä sellainen vero, että 400g jauhelihapaketti maksaa 25€ tai vaikka jopa 30€? No ei pitäisi! Eikä muuten pidä tätä veroa koirillekaan palauttaa. Lemmikit edistävät hyvinvointia, koirat mukaanlukien.

12

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannatanveroa

      En jaksanut avausta lukea, mutta kirjoitanpa kuitenkin, että kuulun koiraveron kannattajiin ja en vihaa koiria.

      Minusta koirat ovat niin ihania, että toivon verotuksella varmistavan, ettei esimerkiksi narkomaaneilla, alkoholisteilla ym, jotka eivät ole kykeneviä pitämään huolta koirasta olisi mahdollista pitää koiraa.

      Palveluskoirat olisivat toki verovapaita. Koiraveron suuruus pitäisi olla sitä luokkaa, että verotus olisi kannattavaa. Tällä verolla voisi palkata virkavaltaa valvomaan roskaamista, josta pitäisi antaa myös muhkea sakko. Olisi se sitten pizzalaatikon heittelyä tai ulosteiden hylkäämistä hoidetuille alueille.

      • gdgxdrgxdrg

        Verotus saattaisi yhä suuremman ihmisjoukon (köyhien sijasta jo ihan keskiluokkaisetkin) tilanteeseen, jossa esimerkiksi siihen koiranpitoon käytettävissä olevat rahat olisivat vähissä. Eli narkkien ja spurgujen lisäksi keskiluokkainenkin joutuisi tinkimään merkittävästi perheensä valinnoista koiran takia. Veron suuruudeksi on ehdotettu, mitä, 1000 € per koira? Tämä raha olisi hyvätuloistenkin perheissä pois koiran hoidosta ja perheen hyvinvoinnista.


    • dgdxrgdxrgxdrg

      Suomella ei ole varaa alkaa rajoittaa lemmikinpitoa. Lamassa lemmikki- ja lemmikkitavarabisnes on ainoa, joka käy ja kukkuu. Kaikesta muusta tingitään, mutta koiriin, kissoihin ja kakaduihin satsataan enemmän kuin koskaan ennen. Ja hallituksessa istuu Kokoomus. Luuleeko joku tosiaan, että kokkarit alkaisivat rajoittaa tuottoisan liiketoiminnan lähdettä?

    • kannatanveroa

      Sen verran jaksoin silmätä tuota avausta (joka on kirjoitettu ilman kappalejakoja), että en ole täysin samaa mieltä siitä, että koirat edistävät terveyttä. Toki jos omistajan mielenterveys on horjuvaa, koira saattaa pitää hänet paremmin avohoidossa.

      Koirat aiheuttavat myös runsaasti terveyshaittoja. Näin keväisin ulosteet katupölyn joukossa esimerkiksi. Koiran ulosteiden loiset pilaavat marjasadon. No onneksi meillä mustikoita menee paljon vientiin. Heh.

      Koiranomistajat ovat usein myös ylipainoisia, koska he elävät siinä harhassa, että vartin pisulenkki pari kertaa päivässä nuuhkimisvauhdilla riittää ulkoiluksi ja liikunnaksi.

      Koirat aiheuttavat myös asumisterveyshaittoja. Asunnon arvo laskee, pinnoilla elää bakteereita, joita lemmikittömässä huushollissa ei ole. Olen ostanut omakotitalon, jossa oli ollut koira tai pari. Yksi huone, jossa koirat olivat eniten oleskelleet, meni pinnoiltaan täysin remonttiin, silti koiran hajua ei saanut täysin pois. Tuuletus, otsonointi, mikään ei auttanut. Ajan kanssa hajuun tottui. :D

      Koiran omistajat harvoin on terveempiä kuin koirattomat. Koira kiskaisee lenkillä, omistaja kaatuu ja niin on nilkka murtunut.

      Mielestäni koiran pitoa edellä mainituista syistä voisi vallan hyvin verottaa. Ensinnäkin koiria alkaa kaupungeissa olemaan jo aivan liikaa. Vero voisi olla maalla pienempi kuin kaupungeissa. Keskustassa 1500, pienemmissä taajamissa tonni ja maalla 500 euroa.

    • dg.ilmannumeroa

      Arkikokemuksella väitän, että koiranomistajilla näyttää olevan huomattavasti enemmän mielenterveysongelmia kuin koirattomilla ihmisillä. Poislukien ehkä sellaiset perheet, joissa koira on hankittu lasten lemmikiksi. Sen sijaan aikuinen, perheetön ihminen ja vielä fanaattinen koiraharrastaja tai itsensä koiraihmiseksi luokitteleva = 100% todennäköisyydellä Hullu.

      • 1615å

        Olet selvästi alan asiantuntija. Laitatko vielä yhteustietosi niin saadaan asiantuntemuksesi kaikkien käyttöön eikä kenenkään tarvitse epäillä, että kirjoittaja on jokin hullu.


      • neråpatti

        Tuletko sitten koiriesi kanssa tervehtimään, vai?


      • Peesaan

        Kyllä aika usein fanaattisella koiraharrastajalla on ongelmia sosiaalisessa kanssakäymisessä. Tällainen ihminen ei tule muiden ihmisten kanssa toimeen. Yleensä he ovat työttömiä tai sairaseläkkeellä.


    • kannatanveroa

      Lisätään vielä, ettei esimerkiksi koiran haukkuminen kerrostalossa edistä millään tavoin naapureiden terveyttä.

    • Luinketjun

      Lopputulema tähän keskusteluun:
      Ainakin kaupunkeihin ja taajamiin koiravero olisi täysin aiheellinen, koska haittakin on suurempi kuin maaseudulla.

      Koiravero täytyy suuruudeltaan olla sitä luokkaa, että sen periminen on kannattavaa.

      • gfzgfzgfdrg

        Kaupungeissa koirat ovat moitteettomasti.

        Maalla pystärit huutavat yötä päivää.

        Ja lähiöissä odottavat paskasti sosiaalistetut koirat, joiden paskoja kukaan ei siivoa koska eihän lähiössä asuvien tartte.

        Kaupunkilaiset handlaavat rekkunsa parhaiten.


      • Luinketjun

        No ei meidän kaupungissa handlaa mitenkään muuten kuin hyvin huonosti. Jalkakaytävät ovat paskaa pullollaan. Mutta koiraverohan olisikin kaupunkikohtainen eli niissä kaupungeissä joissa on tyhmiä koiranomistajia olisi sitten tämä koiravero.

        Maalla on lääniä koirien haukkua, kun naapuriin on matkaa satoja metrejä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 197
      2732
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      239
      2640
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      65
      2356
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      196
      1841
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1364
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1328
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1297
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      22
      1266
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1234
    10. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      158
      1132
    Aihe