Elatusmaksut ja tapaamiset

Ihansamaitelle

Tilanne on tiivistettynä se, että avioliitto tuli päätös pisteeseen,mutta lupaukseni pitää,että mies ei joudu maksaan elatusmaksuja.

Minkälaisella tapaamissopimuksella saa ns. Maksuvapautuksen? Vai onko ainut keino antaa isälle lähihuoltajuus?

Lapsi haluaa asua minun kanssa,mutta ei onnistu,jos en saa miehelle maksuvapautusta. Mies käy kuitenkin töissä ja minä olen tällä hetkellä työttömänä, joten mulle on nyt ihan sama vaikka tulis lisämaksua,mut ajattelen tällä hetkellä eniten lapsen isänkin etua, että talous pysyisin hänellä normaalina.

15

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 0909090990

      Sossun kanssa voi tulla ongelmia jos lapsen isä ei maksa elatusapua etkä ilman nolla-sopparia saa kelasta elatustukea. Et voi vaatia elareita sossusta vain sen perusteella ettei lapsen isä niitä maksa, vaan kela perii ne sitten elatustukea vastaan lapsen isältä, vaikka sitten ulosoton kautta.

      Paras keino on tehdä niin että sovitte lapsen isän kanssa että lapsi asuu puolet ajasta isänsä luona, jolloin elareita ei makseta. Sossu sitten katsoo sinulle menona puolet lapsen perusosasta ja tulona puolet lapsilisästä.

      Toki jos olet rikas, niin eihän sinun sossun tarvitse mennä.

      • IsäJonkaLapsetÄitiVei

        50-50 asuminen ei poista elatusapumaksuja. niin hullulta, kuin se kuulostaakin.
        Se pelkästään vähentää niitä.
        Teidän ei ole pakko tehdä mitään elatussopimusta, mutta sitten et kyllä saa sitä kelankaan tukea luulisin.
        Tehkää näin:
        1: Luvatkaa toisillenne, että ette ala riitelemään näistä asioista koskaan. Vaikka ette ole enää yhdessä muuten, niin olkaa kuitenkin vielä lapsiasioissa tyyliin Te-vastaan sossut ja kela...
        2: Menkää sossuun ja tehkää sopimus paperille.
        Esim: -Yhteishuoltajuus.
        -Isä lähivanhemmaksi ja sinä tapaajaksi.
        -Sopikaa, että maksat n.155e, eli ns. täyden elatusavun.
        (Elatusapuahan ei ole määritelty tarkkaan laissa. teoriassa se voi olla mitä vain, vaikka miljoonan kuussa.)
        Jos olet köyhä, niin jonkun ajan päästä ilmoitat, että et pysty maksamaan, jolloin
        Kela maksaa isälle sen joka kuukausi.
        (Älä siis mainosta olevasi työtön ja p-a silloin, kun teette sopimusta, koska silloin sossu alkaa painostamaan sinua lähiksi) Sano vaikka, että aloitat pian työt ja tulet olemaan tosi kiireinen. Jos joku kysyy myöhemmin, niin voit sanoa,että se firma ei sua pystynytkään palkkaamaan. Mitä se kellekkään kuuluu.
        -Sovitte 50-50 asumisen, jos asutte lähekkäin, mutta jos isä on kiireinen ja sinä esim työtön, niin otat lapset pääasiallisesti, vaikka niiden osoite onkin isällä.
        Eli esim kaks viikkoo sulla ja viikon isällä, mutta isä saa nähdä sun jakson aikana välillä. Esim. joku päivä pääset asioillesi ja lapset saa olla isän kanssa.

        Skenaarioita löytyy vaikka kuinka paljon.
        Jos jompikumpi alkaa, ns. vierottajavanhemmaksi (valitettavasti yleensä lähivanhempana oleva äiti), niin sitten isä menettää rahansa oikeudenkäyntikuluihin, ei saa nähdä lapsiaan jne...


      • 808908008

        Vanhempien keskenään tekemät sopimukset eivät yleensä kelpaa kelalle. Vaan pitää olla lastenvalvojalla tehty sopimus jossa elatusmaksua maksavan vanhemman tulotaso vaikuttaa maksettavien elareiden määrään. Eli hyvä tuloinen ei voi huijata yhteiskuntaa maksamaan elareita hänen puolestaan. Ainakaan silloin jos lapsi on virallisesti hänen.


    • kokemus_

      Kun menin naimisiin nii n sovittiin vaimoni kanssa, että lapset saavat käydä alusta loppuun samaa koulua vaikka tulisi ero.

      Ero tuli v.2008 ja lapset oli 10v. ja 12.v. ja pojat suostuin ilman riitelyä antamaan vaimoni hoitoon.

      Kului vuosi oli kulunut niin johan vaimo muutti 100km. mulkun perässä ja vei lapset mukanaan.

      Lapset eivät ole vieläkään toipuneet.

    • EronnutMies_

      En pystynyt maksamaan kaikkia elatusmaksuja.Ne meni ulosottoon.
      Sen takia meni myös luottotiedot.
      Sitten elatusmaksujen perintä siirtyi Kelalle.Päästiin sopimukseen ja sain maksettua kaikki pois.Useita vuosia siinä kyllä meni.
      Nyt on sitten jo luottotiedotkin kunnossa.

      • Otan_osaa

        olisi kannattanut mennä heti tulojen pudottua mennä lastenvalvojalle tekemään uusi soppari

        itsellä kävi melkein samoin, paitsi se että sain 0-sopparin tehtyä 3kk työttömäksi jäätyäni


    • härskiäpeliä

      Onpas härski suunnitelma teillä. Yritätte saada yhteiskunnan eli meidät veronmaksajat maksamaan työssäkäyvän isän elarit. Erityisen härskiltä tuo tuntuu, kun samaan aikaan yhteiskunta joutuu tinkimään sairaiden, työttömien, eläkeläisten ja vammaisten tuista. En ymmärrä että miksi isä ei ota osaa lastensa elatukseen.

    • ggggggggrrrr

      Elatusapu, ennen muinoin ns. ruokot, noista elatusapumaksuista voi hakea vapautusta, työttömyys on mainio syy kelpaa aina.

      Itselle tuli yllätyksenä et aika paljon saapi tienata 2 lapsella jotain 1600€/KK jolloin vielä saa täyden maksuvapautuksen, ainakin itse sain, eihän toi paljon ole mutta kun laskee kaikki asumis ym. tuet niin yksinäinen mies ei nälkään kuole.

      Kirjoitin siksi että monet äijät polttavat hihansa noista elatusapu maksuista ja päätään rääppivästä ex ämmästä, pahimmillaan tappavat sen akan, sosiaalitädit ja lastenvalvojat eivät tätä juuri mainosta, miksi? nauttivatko tilanteesta jotenkin? feminismi-lesbous vai mikä syynä?

      Itsekin kuulin mahdollisuudesta hakea vapautusta näistä maksuista vasta vuosikausia myöhemmin, noin 8vuotta, yhdessäkään kunnan tai valtionvirastossa tästä ei kukaan kertonut, ei Typeissä ei fattassa, no siihen aikaan sillä ei omassa elämässäni ollut mitään merkitystäkään.

      Jokainen voi laskea paljonko maksaa 4lapsen ruokot kertaa 18vuotta , asia valkeni minulle aikoinaan kun peruspäivärahasta oli lastenvalvonta ulosmitannut lapsikorotukset, jotka olisi kai pitänyt tilittää ulosottomiehelle, rahoja ei koskaan löytynyt mistään, ulosottopellekään ei kertonut mahdollisuudesta hakea maksuvapautusta, asiat tapahtuneet vantaalla. 2 muun lapsen e,avuista minut on vapautettu oikeuden päätöksellä.

      Eräs diakoni kertoi sitten minulle että tiedänkö tällaisesta kelan maksuvapautuksesta? Totesin siihen työttömyydestä olevan jotain hyötyäkin! :D

      • lapsiakyltehrää

        Joskus tapaa tuollaisia kusipäisiä isiä, joille lapset ovat vain maksutaakka. Nämä pitäisi kastroida.


    • ruokkooja

      Ei se työttömyys aina kelpaa. Riippuu ihan kunnassa. Mutta kun työtön saa päivärahaan lapsikorotuksen niin eleensä sen joutuu exälle maksamaan.

      • munatpois

        Aloittajahan sanoo miehensä olevan töissä. Se on ok, jos työttömälle tai muuten pienituloiselle annetaan vapautus, mutta muuten tuollainen kikkailu tuntuu väärältä.

        Kannattaa miettiä sitäkin, että mitä lapset aikuisena miettivät isästä, joka ei ole halunnut kantaa heistä vastuuta. Lähipiirissä kävi juuri näin. Isä oli koko lapsuuden laiminlyönyt kaikki velvollisuutensa. Rahaa riitti kyllä uuden perheen kanssa. Lapsen äiti ei koskaan asiasta valittanut, mutta nyt kun poika on aikuinen ja sai tietää asiasta, niin eipä kovin ylevästi enää isästään ajattele.


    • Hhhmmmm

      Jos ap ja hänen lapsensa elävät omilla tuloillaan eikä nosta yhteiskunnan tukia niin ei ole väliä mitä ja miten lapsen vamhemmat elareista sopivat.

      Mutta jos se vanhempi jonka luona lapsi asuu ei kykene itseään elättämään, niin ei voi vaatia että yhteiskunta maksaisi lapsen elatuksen jos kerta lapsen toinen vanhempi on töissäkäyvä. Silloin pitää olla virallinen kunnan lastenvalvojalla laadittu lapsen elatussopimus tehtynä ja sen tulee vastata lapsen molempien vanhemopien todellisia bruttotuloja.

      • tottataiei

        Näin ok.
        Olikohan apn kersat jonkun muun alkuun panemia? Vai miksi toivois, ettei äijä joudu maksamaan?


    • SossunTietotoimisto

      Työssäkäyvien vanhempien erotessa elareista tai niiden maksamattajättämisestä voi vanhemmat sopia keskenään kuten parhaaksi näkevät.

      Yhteiskunnan tukia saavan kohdalla pitää olla kuitenkin virallinen sopimus jossa lapsen vanhempien elatuskyky on arvioitu rehellisesti.

      Yhteiskunta ei maksa työssäkäyvän isän ruokkoja missään muodossa, ei toimeentulotukenakaan kuin vain muutaman kk ajan kunnes virallinen elatussopimus saadaan tehtyä.

    • Pedileisön

      Oulussa tehdyn päätöksen mukaan isä on velvollinen maksamaan lapsen etuuksia sen verran että äidin brutto ansiot kulujensa jälkeen ovat 1000e/kk. Kyse on opiskelevasta äidistä joka käy osa-aika työssä ja hänellä on työssä käyvä mies. Käytännössä äiti voi laskuttaa vkl isältään sievoisen summan rahaa lapsella. Löytyy mustaa valkoisella ja kysykää Kankkuselta Oulun lastensuojelusta jos vanhemmat eroaa ja äiti haluaa rahaa. Virkailija otti vain huomioon isän tulot ja laski siihen mukaan elatusvelvottoman avopuolison tulot. Brutto tulot elatusvelvollisella on 1600e ja 325e elatusmaksu.

      Eli lapussa lukee että äiti on oikeutettu 1000e/kk ansioon kulujen jälkeen ja se on lapsen etuuden mukaista. MV-lehden toimitus tulee hykertelemään.

      Kiitos Oulu

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      47
      4643
    2. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      95
      4522
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      614
      4130
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      23
      3077
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      79
      2651
    6. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      129
      2193
    7. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      346
      2144
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      209
      2121
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      29
      1745
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1482
    Aihe