Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Vietnam turnee

ragnar0201

Alustava matkasuunnitelma keväälle 1 kk Vietnam. Kohteet olis 1. HCMC josta välittömästi Mui Ne. Siellä tarkoitus palloilla muutama päivä. Sitten 2. Nha Trang josta mahdollisesti reki Da Lat. 3 Quy Nho kannattaako pysätä? 4 Hoi An sit 5 Da Nang ja jos aika riittää ni 6 Hue.
Matkaa lähtee kasi vanhempaa reppureissaajaa. Kerran jo käyneet Vietnamissa, mutta olimme vain HCMC:ssä ja Vung Tau:ssa.
Antakaa vinkkejä ja neuvoja jotta ei tarvisi kaikkea mennä kantapään kautta.

7

227

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyväämatkaa

      Nämä on tietysti ihan makuasioita, minkä tyyppisiä kohteita haluaa nähdä Vietnamissa. Budjetti myös määrittää aika paljon, mennäänkö siirtymätaipaleet lentäen, junalla vai bussilla. Vai vuokrataanko auto kuskeineen.

      Mui Ne on vähän kummajainen tuossa reittisuunnitelmassa, Nha Trang on ihan yhtä hyvä rantapaikka ja kuitenkin mielenkiintoisemman kaupungin kyljessä. Lisäksi mikäli siirtymät on lentokoneella tai junalla, on Nha Trangiin myös helppo nopeasti siirtyä Saigonista. Da Lat on vierailun arvoinen, vuoristoa, upeita istutuksia, hedelmätarhoja ja suomalaiselle sopivaa ilmastoa keväällä. Quy Nho:ta en tunne.
      Hoi An on reppureissaajamagneetti, ihan kiva paikka, mutta missään muualla vietnamissa en ole nähnyt yhtä paljon turisteja ja reppureissaajia kuin siellä. Hinnat Saigonin tasoa tai yli, joten se kertoo jotain tästä paikasta.
      Da Latin lisäksi toinen paikka missä voi rannan lisäksi nähdä vähän vuoristoakin, on suunnata Da Nangista Ba Na:han (parikymmentä kilometriä Da Nangin lentokentältä) http://www.banahills.com.vn/en tai Googleta "Ba Na Hills" on hyvin erikoinen paikka...ja upea lähes 6 kilometriä pitkä vaijerihissi vie sinne vuoren juurelta yli metsän peittämän vuoren rinteen. Päivävisiittinäkin ihan ok, mutta vuoren päällä on myös hotelleja. Turistikohde, mutta enemmän sellainen outo paikallisille suunnattu elämyskohde / huvipuisto.
      Mikäli Vietnamin historia kiinnostaa, on Hue näistä kaikista kohteista kiinnostavin. Vietnamin keisareiden haudat ja hallintorakennukset löytyvät Huesta.

      • ragnar0201

        Kiitos erittäin asiallisesta vastauksesta. Matka tarkoitus tehdä bussilla HCMC:stä bussilla Mui Ne ja jatkot siitä juna/bussi eli riskillä paikallisliikenteellä. Mitä vierailu Lauri Törnin muistolaattaa katsomassa "Kham Duc" onko tietoa siitä. Kyllä juuri se DMZ alue kiinnostaa sekä paikallinen elämä. Paikallisiin tutustuminen ja kanssa käyminen on ykkös juttumme. Majoitusbudjettimme on 10 €/yö ja sillee. Emme panosta hotelleihin (paikat on vain nukkumista varten). Fillarin vuokrausta suunnittelemme koska skootterin vuokraus taitaa olla siellä liian riskialtista.


    • kokeilkaa

      Hei. Oltiin loka-marrakuussa Vietnamissa ja suunnitelmissa oli vähän samanlainen reissu kuin teillä. Ajateltiin matkustaa junilla ja linja-autoilla, mikä tehtiinkin. Matkan hienoin osuus oli kuitenkin ehdottomasti 5 -päiväinen moottoripyöräreissu keskivietnamin halki.
      Matka alkoi Nha Trangista ja lopulta päädyttiin Hoi Aniin. Ajokilometrejä tuli lähes tuhat ja päivittäiset ajot oli 120-280 km luokkaa.
      Meitä oli etukäteen varoitettu, että pyöriä ei kannata vuokrata vaan luottaa julkisiin kulkuneuvoihin. Kotona me ei ajella moottoripyörillä, mutta joskus kyllä tyttären ja pojan skoottereilla. Eli me ei olla mitään kaksipyöräisten kuninkaita, vaikka muuten kokeneita reppureissajia ollaankin

      Syy miksi lähdimme oli se, että matkajärjestelyt olivat aivan mielettömän pätevät. Me ei vuokrattu vain kahta pyörää, vaan matkan hintaan sisältyi opas, joka ajoi toisella pyörällä. Toinen meistä istui oppaan kyydissä ja toinen ajoi omaa pyörää ja vaihdettiin aina kun siltä tuntui. Oppaan pyörä oli oikea prätkä, mutta se millä me ajettiin vuorotellen oli vähän kotiskootteria isompi, jotain 135 kuutioinen.
      Ajopäivän mittaan pysähdeltiin eri paikoissa, mm tiilitehtaalla, kahvifarmilla, erilaisilla nähtävyyksillä ja putouksilla ja aina kun tuli jano tai nälkä. Koska meitä oli vain me kaksi opas ei ohjelma ollut mitenkään tiukka, vaan sitä muuteltiin sen mukaan miltä tuntui. Kerrankin keskellä maaseutua pysähdyttiin ihmettelemään riisin puintia tunniksi. Ihmiset maaseudulla oli todella ystävällisiä. Koululaiset vilkutteli kun ajettiin ohi ja vanhemmat hymyili. Joka ilta tultiin hyvissä ajoin todella laadukkaseen hotelliin ja aamulla jatkettiin hyvin levänneinä. Hotellit oli järjestään parempia kuin missä me muun matkan ajan yövyttiin.
      Illalla maaseutukaupunkeihin ajaessa sai tietysti olla tarkkana -varsinkin kun samaan aikaan lehmät ajettiin juuri kotiin :-) - mutta päivisin ajettiin usein monia kilometrejä ettei nähtykään muuta liikennettä. Ja oppaamme Tuan vei meidät moniin paikkoihin joita ei varmasti oltaisi yksinämme löydetty.
      Lopulta päädyttiin Hoi Aniin ja allekirjoitan kyllä täysin sen mitä "hyväämatkaa" siitä kertoi. Kaupunki on kyllä kaunis, mutta viikon maaseudulla ajelun jälkeen oli aikamoinen kulttuurishokki päätyä siihen turisti- ja markkinamylläkkään.
      Matkan hinta oli kahdelta hengeltä 500 euroa, joka voi kuulostaa kovalta mutta siihen sisältyi: pyörät, polttoaineet, sisäänpääsymaksut ja majoitus. Sapuskat piti itse maksaa, mutta syöminen on Vietnamissa halpaa. Ja vielä halvempaa se on kun poistutaan turistialueilta. Me tarjottiin aina syömiset myös oppaalle, joka oli todella ystävällinen ja pätevä. Kallein -ja todella hyvä- illallinen kolmelle hengelle oluineen maksoi muistaakseni 12 euroa. Uskon että säästimme ateriat tarjoamalla, sillä Tuan tarkisti aina laskun ja huomautti jos siinä oli hänen mielestään jotain epäselvää.
      Firma joka reissun järjesti oli Nha Trang Easyriders. Jos kiinnostaa voin toimittaa myös oppaan yhteystiedot.
      Vaimoni kirjoitti myös Tripadvisoriin arvostelun matkasta. Läydätte sen täältä: https://www.tripadvisor.fi/ShowUserReviews-g293928-d7928436-r327657694-Easy_Rider_Travel_Day_Tours-Nha_Trang_Khanh_Hoa_Province.html#UR327657694 kuten myös muita tarinoita vastaavilta reissuilta. Kaikki näyttävät tykänneen omista reissuistaan.
      Me ollaan jo viisikymppisiä ja ollaan matkusteltu lähes kaikkialla, mutta tämä reissu oli paitsi Vietnamin matkan kohokohta myös yksi parhaista ikinä. Suosittelen lämpimästi.

      Oikein hyvää lomaa teille!

      • tiedustelen.tässä

        Miten teidän matkatavarat kulki moottoripyörillä? Oliko teillä laukut vai reput?


      • ragnar0201

        Kiitos! Kuullostaa oikein hienolta. Muutama kysymys heräsi.1. Kuinka monta päivää olitte Vietnamissa kaiken kaikkiaan? 2.Miten ajokortti oliko Teillä kansainvälinen kortti vai Suomikortilla vaan.
        3.Miten hoiditte visa hakemukset matkalle siis jos olitte yli 15 pv. 4. Mitä tekisitte toisin jos nyt uudelle matkalle lähtisitte.
        Yhteystiedot Nha Trang Easyriders/Tuan kyllä kiitos, kiinnostaa koska ajelemme myös täällä peräpohjolassa moottoripyörillä.
        Matka kuume kova.
        Huhtikuuta odotellessa.


      • kokeilkaa

        Hei. Tässä vastauksia.
        Meillä oli reput, vähän isommat kuin päiväreput mutta ei mitkään rinkat. Ne kulki kivasti mukana ja moottoripyöräreissulla opas kiinnitti ne päiväksi aina omaan pyöräänsä. Niinpä "meidän pyörää" oli todella helppo ajaa kun ei ollut muuta kuljetettavaa kuin vesipullo.
        Matkan aikana nähtiin kyllä muutamakin porukka joiden opas oli sitonut pyöräänsä valtavat matkalaukut, eli sekin on mahdolista, mutta en suosittele.

        1. Oltiin reissussa 17 päivää.
        2. Vietnamiin ei käsittääkseni edes saa kansainvälistä ajokorttia, eli mentiin ihan omilla korteilla. Kysyin ennen matkaa Tuanilta mitä tapahtuu jos poliisi alkaa kysellä korttia. Se hymyili arvoituksellisesti ja sanoi että hän hoitaa sen asian... :-)
        (Vietnamissa tuo lahjusten antaminen on ihan yleistä -ja nekin olisivat kuuluneet reissun hintaan)
        3. Hankittiin viisumi lähetystöstä. Koska asutaan täällä kauempana lähetettiin anomus ja passit postissa ja saatiin ne samalla tavalla takaisin. Se kyllä kannattaa hoitaa hyvissä ajoin ja olla lähetystöön yhteydessä. Meidän passit tuli takaisin päivää ennen matkaa vaikka oltiin lähetetty ne jo pari viikkoa aiemmin.
        4.
        -Ensinnäkin yritettäisiin haukata vähän pienempi pala Vietnamia: Me oltiin etukäteen luvattu, että vieraillaan pojan opiskelukavereiden kotona Saigonissa JA Hanoissa. Oli kiva käydä kolmessa eri perheessä, mutta ohjelma oli vähän turhan rankka. Meillä oli kuitenkin vain se 17 päivää ja haluttiin välillä lomaillakin.
        Hyvä idea oli lentää Hanoista takaisin Saigoniin. Lennot oli halvat.
        -Ensi kerralla käydään vain yhdessä perheessä.
        - Varataan junasta kunnollinen makuuvaunu -ja liikutaan mielummin sillä kuin yöbussilla.
        - Käydään myös etelävietnamissa ja saarilla.


      • kokeilkaa

        Ja vielä: koska repuissa ei ollut paljoakaan tilaa me oltiin jätetty Saigoniin mm. pitkät housut. Niinpä ajeltiin shortseissa ja t-paidalla. Vuoristossa noustiin kuitenkin yli kilometriin, jolloin ajoviima alkoi jo tuntua. Ensi keralla -mikä varmasti tulee- otetaan jotkut kevyet ajovaatteet mukaan.
        Yksi perheistä vei meidät Halon Baylle, jota hehkutetaan kovasti. Ja myöntää täytyy, että se on todella kaunis. Mutta myös todella kallis paikka, kallein koko Vietnamissa ainakin meidän kokemuksen mukaan, varsinkin jos osallistuu risteilylle jossa vasta sen kauneuden ja ainutlaatuisuuden huomaa.
        Samalla se on myös aivan täynnä pääasiassa länsimaisia turisteja. Ja matka Halongille on sekä pitkä että aika tylsä, joten jos teillä ei ole määrättömästi aikaa ja paljon rahaa sinne ei kannata lähteä. Kuten aiemmin kerrottiin ensi kerralla me keskitytään keski- ja etelävietnamin saariin.
        Jos haluatte lisätietoja tai muuta niin pistäkää postia: [email protected]
        Oikein hyvää matkaa teille!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1985
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1614
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1380
    5. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    6. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1267
    7. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1254
    8. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1246
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1212
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe