pentutehtailija?

heippp

Löysin pentutehtailijan- tai ainakin uskon niin- seropien myynti ilmoituksista. En voi tietenkään 100% varmuudella näin sanoa, mutta ainakin 95% varma olen. Mitä mieltä te olette?

Ensimmäimen ilmoitus:

-henkilö myi koiria 350€
-hän asui tietojen mukaan Helsingissä
-pennut kuvassa sohvalla

-kun kyselin pennuista ja näiden vanhemmista tietoa ja kuvaa, tämä uteli paljon koirakokemuksestani, kertoi yliliioitellun paljon pennuista, suorastaan mainosti ostamaan, muttei kertonut emoista kunnolla mitään. Kun kysyin vanhemmista uudestaan ja kerroin olevani kokenut, ei hän enää vastannut. Emoista ei ollut lainkaan kuvaa missään, eikä käsitykseni mukaan tahtonut edes antaa (olikohan niin huonossa kunnossa?) Selvisi myös, ettei hän omistanut koiria, vaan ne olivat Virossa. Ei kertonut oikeita omistajia tai mitään muutakaan kunnollista tietoa koirien taustasta. Lopulta joku osti viimeiset pennut. Pennut lupasi tuoda suoraan laivalla jonnekkin, josta ne hakea.

Toinen ilmoitus:
-noin alle 7d päästä tuli taas ilmoitus
-hinta oli jälleen 350€
-pennut ällistyttävän samannäköisiä, kuin aiemmatkin
-saman näköisellä sohvalla nekin
-Paikkakunta oli Helsinki
-kuvauksen lopputeksti oli lähes täysin samanlainen, kuin aiemmassakin ilmoituksessa ja puhetyyli sama myös
-samoja rotuja, mitä edellisessä
-sama luovutusaika, vain eri viikolla

Kolmas ilmoitus:
-350€
-helsinki
-sama sohva
-sama kirjoitustyyli
-yksi roduista sama

Ilmoituksia tuli vielä yksi lisää.
-hinta 360€
-helsinki
-samat rodut, mitä ensimmäisessä ilmoituksessa.
-yhdennäköisyys

Epäilyttävää oli joka tapauksessa, vaikka voihan se tuuriakin olla. Tosin en tuuriin niinkään usko... Ehkä oli niin huonossa kunnossa vanhemmat tai pennut, että huijasi pentujen olevan Virossa, ettei kukaan tulisi niitä tai emoja katsomaan? Hänellä oli varmaan useampi koira, jolla tehtailla. En väitä, etteikö olisi omaa mielikuvitustani tai väärät epäilykset, mutta se teksti mitä hän laittoi minulle kuulosti ihan tehtailijan puheelta.

19

314

  Vastaukset

  • Tyypillinen virolaisen pentutehtailijan ilmoitus.

  • Mitä te teette siellä pimeä palstoilla edes? Jos ette halua maksaa hyvästä KL tai listattu kasvattaja labradoodle/cockapoo - hakekaa rescue tarhalta!

   • Tuon jälkeen luottamukseni menikin täysin noihin myyntipalstoihin ja päädyin rotukoiraan.


  • Ei välttämättä ole itse tehtailija. Yhtä hyvin kyse voi olla trokarista. Joka tapauksessa sheidiä puuhaa, josta tulee pysytellä kaukana. Harmi vain, ettei suurin osa pentujen ostajista välitä asiasta tippaakaan, tai ainakaan järki ei sano, että kannattaisi selvitellä taustoja eikä vain olettaa, että kaikki on hyvin. Googlen käyttäminen ei ole hankalaa, ja sitä olisi ihan suotavaa käyttää. Silti tuollaiset halvat tuontipennut menevät kuumille kiville ja toiminta jatkuu. Sitten nämä "terveiden" seropien omistajat vielä kuvittelevat olevansa eläinystävällisiä, vaikka juuri heidän kaltaisensa välinpitämättömät oman navan tuijottelijat ovat syypää tehtailuun ja trokaukseen.

   • Ajattelemattomuus on inhimillistä, muistathan kuitenkin sen. Seropista voi saada rotukoiran veroisen koiran, jos tietää mitä hakee, on tarkka ja määtätietoinen, emoja pääsee katsomaan, ovat terveitä (tämä on tosin joskus hankalampi päätellä, perinnöllisten sairauksien kohdalla) ja perusasiat ovat kohdillaan, minulla on tästä kokemusperäistä tietoa. Ymmärrän myös seropien ihailijoita, onhan koirilla monesti persoonallinen ja omaperäinen ulkonäkö, mutta pitäisi ihmisten muistaa, ettei koiraa saa ottaa pelkän ulkonäön tai hinnan perusteella. Inhottaa kyllä nämä sinisilmäiset ostajat, jotka eivät ole kiinnostuneita koiran aidoista taustoista tai mistään muustakaan, uskovat vain kaiken mitä sanotaan, ostavat itsekkäästi pennun ja tukevat siten toiminnallaan pentutehtailua. Itse en kuitenkaan näihin piireihin kuulu. Tässäkin tapauksessa kiitän tarkkuuttani, enkä langennut moiseen valheeseen (jos nyt oli tehtailija).


   • heippp kirjoitti:

    Ajattelemattomuus on inhimillistä, muistathan kuitenkin sen. Seropista voi saada rotukoiran veroisen koiran, jos tietää mitä hakee, on tarkka ja määtätietoinen, emoja pääsee katsomaan, ovat terveitä (tämä on tosin joskus hankalampi päätellä, perinnöllisten sairauksien kohdalla) ja perusasiat ovat kohdillaan, minulla on tästä kokemusperäistä tietoa. Ymmärrän myös seropien ihailijoita, onhan koirilla monesti persoonallinen ja omaperäinen ulkonäkö, mutta pitäisi ihmisten muistaa, ettei koiraa saa ottaa pelkän ulkonäön tai hinnan perusteella. Inhottaa kyllä nämä sinisilmäiset ostajat, jotka eivät ole kiinnostuneita koiran aidoista taustoista tai mistään muustakaan, uskovat vain kaiken mitä sanotaan, ostavat itsekkäästi pennun ja tukevat siten toiminnallaan pentutehtailua. Itse en kuitenkaan näihin piireihin kuulu. Tässäkin tapauksessa kiitän tarkkuuttani, enkä langennut moiseen valheeseen (jos nyt oli tehtailija).

    "...muistathan kuitenkin sen."

    Turhaan sinä minulle noin alentuvaan sävyyn kirjoittelet. Minä en missään vaiheessa ole kirjoittanut mitään siihen päin viittaavaakaan, etteikö "seropeista voi saada rotukoiran veroista koiraa". Kirjoitin aivan selvästi halvoista, tehtailluista koirista. Toisekseen se olisi aivan sama, vaikka minä olisin mielipiteeni seropeista ilmaissut tavalla tai toisella. Mikä tahansa se olisikin, niin omapa olisi mielipiteeni.


  • Mulla on pentutehtailijan seropi. On mukava ja huomaavainen koira. Ihan loisto pakkaus. Ehkä kaikki eivät ole. Itse olen ainakin hyvin tyytyväinen. Iloinen, vartioiva, huomaavainen, tottelevainen ja ei fyysisiä ongelmia, kuten ei psyykkisiäkään.

   • Tiedän muutamia myös, säikkyvät ääniä,lapsia, ihmisiä.Eroahdistusta, äänekästä,ja tuhoamista.Rodut eivät täsmää ,mitä koirissa piti olla,ja puhdasrotuinen, valkeni sekoitukseksi.Pelkopuremisia, ja panikointiä ihan normaali arjessa, merkit näkyneet käytekösessä jo pentuna, silloin vaan ei ostaja tajunnut mistä on kyse.Traumaattinen pentuaika, häiriintynyt aikuinen koira, valitettavasti.Kouluttajan mukaan käytöstä voi hillitä, mutta ei kokonaan korjattavissa.
    Kannattaa miettiä tarkkaan mistä pennun ottaa,ja keltä.


   • Mukavaa ja huomaavaista tukea pentutehtailua. Sopii niille, joille on aivan hailee minkälaisissa olosuhteissa pentuja ja niiden vanhempia pidetään.


   • Aloittajalle kysymys liittyen "ei fyysisiä ongelmia"-> oletko kuvatuttanut koirasi tai käynyt verikokeilla selvittääksesi koirasi fyysisen terveyden? Vai millä mittarilla uskallat sanoa koirasi olevan fyysisesti terve? Kyselen mielenkiinnosta, koska ihmiset usein kuvittelevat että koira on terve kun sitä ei olla käytetty lääkärillä usein tjsp. Herkkyys eläinlääkärikäynneille on todella vaihtelevaa, osa ei vie vaikka selkeästi tarve olisi, osa ei taas tietämättömyyttään osaa katsoa koirasta normaalista poikkeavaa käytöstä jne.


  • No kyse ei olekkaan siitä etteikö pentutehtailun pennut voisi olla ihan kelpo koiria, vaan siitä kuinka emoja kohdellaan. Emot pennutetaan liian nuorena, erotetaan pennuistaan liian varhain, pennutetaan heti uudestaan ja sama jatkuu kunnes emo on kykenemätön lisääntymään. Tämän jälkeen emo tapetaan tai hylätään. (Myös pennuissa saattaa olla vikaa, vanhempien lonkkia, periytyviä sairauksia ym. ei yleensä ole tutkittu... Myös psyykkiset ongelmat mahdollisia..)

   Suurimmissa pentutehtaissa on kymmeniä - jopa satoja koiria, koska pennut ovat kauppatavaraa, niistä saa rahaa. Pentutehtailijat tehtailevat pentuja vain ja ainoastaan rahan takia, taustalla on usein rikollisjärjestöt ja huumeet. Ostamalla pentutehtaasta pennun et pelasta pentuasi vaan tuet koirien (ja mahdollisten muiden eläinten) kaltoinkohtelua ja mahdollista rikollista organisaatiota.

   Useimmissa pentutehtaissa koiria kohdellaan todella huonosti. Niitä saatetaan pitää esimerkiksi hylätyssä tehdasrakennuksessa, pimeässä suojassa uteliailta katseilta. Ruokaa saa sillointällöin ja sekään tuskin on mitään 100% naudanlihapihviä. Puhdasta vettä tuskin on saatavilla. Koirat tappelevat ja jopa tappavat toisiaan ahdistuksessa ja nälässä. Käyttäkää mielikuvitustanne.

   Pentutehtailun ehkäisemiseksi/estämiseksi/lopettamiseksi on raivostuttavan vähän tehtävissä. Paras tapa on levittää tietoisuutta pentutehtailun luonteesta ja olla tukematta tehtailua millään tavalla. Vaikka monet kokevatkin pelastavansa pennun huonoista oloista ja varmalta kuolemalta, (ja toki tämän kyseisen yksilön...) Tilalle tulee jopa kymmeniä muita, jotka joutuvat kärsimään. Eikä tehtailua lopeteta, ennenkuin siitä tehdään kannattamatonta! Toki selviä ilmoituksia huomatessa voit olla yhteydessä eläinsuojeluyhdistykseen, mutta etenkin kansainvälisissä tapauksissa he ovat voimattomia.

   HUOM. Myös huijaukset ovat mahdollisia, kun ostat epäilyttävältä ilmoittajalta koiran, on myös mahdollista ettei mitään koiraa edes ole olemassakaan!

  • Ja samapeli jatkuu ilmeisimmin samalla immeisellä...samaan olen törmännyt ja kun googlettaa puhelinnumeroita niin lisää löytyy tietoo jo pidemmältä ajalta. uskoisin kanssa että joko trokaa taikka itse tuottaa virosta taikka jostain. Sama sohva varmaa löytyy munkin bongamista kuvista..

  • Itseasiassa koirien myyminen on ihan laillista. Myyjä kertoi että pennut on virosta. Todennäköisesti siis ostaa yksityisiltä pentuja ja myy eteenpäin kalliimmalla. On siis välittäjä. Sekin on laillista. Jos asuu suomessa niin hänellä pitäisi olla eviralle tehty ilmoitus koirien välittämisestä. Jos asuu virossa, tuskin on tilivelvollinen tämän maan viranomaisille. jollain on pakkomielle kriminalisoida pentujen myynti, välitys ja kasvattaminen miksi?
   Miksei asioista voi ottaa oikeasti selvää?
   Se kulkeeko pennut suoraan kasvattajalta ostajille vai välittäjän kautta ei tee pennuista huonompia. Eikä siinä välttämättä ole mitään väärää/pahaa/rikollista.

   Ajatelkaa sitä virossa juoksentelee vapaana irtokoiria. Monesti siellä ihmiset ei edes tiedä kuka on pentujen isä. Isojen koirien risteytykset päätyy siellä a.ulkokoiriksi ketjun päähän b. Kadulle c. Koirien turvakotiin (jossa toki saa hyvän hoidon, mutta elävät häkeissä/tarhoissa).

   Koirien välittäjä ottaa pennut itselleen, vie eläinlääkäriin pennut saa matolääkkeet sirut ja eu passin (eläinlääkäri tekee kliinisen tutkimuksen) jotta voi matkustaa ,jos välittäjä on fiksu pennut saa rokotteet. Sitten myy pennut suomeen jossa pennut pääsee hyviin koteihin.

   Suurinosa sekarotuisista on siellä vahinko pentuja, Koska niillä ei juuri rahallista arvoa ole.

   Ei kaikki virolaiset oe huijareita.vaikka niitäkin löytyy.

   Koirien myynti, kasvatus ja jopa välittäminen on laillista. Jos noudatetaan eläinsuojelumääräyksiä. Ja välittämisen osalta toki maahantuontimääräyksiä.

   Järkeä saa käyttää kaikilta osin. Huonosti hoidettua pentua ei kannata ostaa ja tuontikoiralla pitää olla maahantuontimääräysten mukaiset asiakirjat näistä löytyy tieto eviran sivuilta. Huom. Jos haet pennun itse itsellesi on se eun sisäinen siirto
   Jos välittäjä tuo koiran suomeen on se kaupallinen tuonti. Eri määräykset osittain.

   Mukavaa joulunodotusta ja suvaitsevaisuutta.

   • Tt... nimimerkki. Lueppa nyt oikein huolella 4-kanin-omistaja :n kirjoitus. Yritäppä oikein ajatuksella se lukea.
    Se, että joku on laillista, ei kaikessa tarkoita sitä, että on moraalisesti välttämättä oikein tai eettistä.

    "jollain on pakko..."Et sitten ymmärrä? Jos halutaan kriminalisoida, niin ei täällä kukaan halua KAIKKIEN myyntiä kriminalisoida, vaan kun on touhua, joka ei ole eeettistä vaan moraalitonta. Nyt kannattaa itse ottaa siis selvää...

    "Se kulkeeko..." Voiko ihan oikeasti olla tuota mieltä, paitsi toki jos itse pentuja trokaa tai ostoperuste on, että vaan halvalla saa...
    Luopa siis VIELÄ kertaalleen viestissäni mainitun kirjoitus.
    YKSIKÄÄN hyvä kasvattaja ei virossa, eikä missään muualla myy koiriaan trokareitten kautta. Kukaan ei ole sanonut, että kaikki virolaiset ovat huijareita. Ei todellakaan ole. Itsekkin olen tuonut aikoinaan koiran virosta. Mutta ei todellakaan trokarien kautta. Ko. kasvattajan toiminta, koirien pito ym. tärkeä oli tiedossa. Ihan samoin muitten maitten tuontieni kohdalla.

    "Koirien välittäjä..."Olet ilmeisesti ollut uutispimennossa? Kun noista on ihan mediassakin ollut, kuin myös eläinlääkärit kertoneet, että paikalliset eläinlääkäripaperit voi olla/on ollut väärennöksiä. Itsekkin olen tavannut lenkillä nuoren koiran omistajan, jolla oli "terveystodistus" , koira piti olla useaan kertaan madotettu, mutta olikin aivan matoinen...

    Joo, suvaitsevaisuus on hieno asia. Mutta liika on liikaa siinä. Ja liikaa on varmasti, kun halutaan puolustella epämääräistä koirien pitoa ym.siihen liittyvää millään muotoa...


  • Virolainen verotuskäytäntö suosii yrittäjyyttä. Ei kanaloissakaan kanoja kirveellä tapeta. Ne ripustetaan kuljettimeen jaloista ja koneteloittaja katkoo niiden kaulat.

   atriat ja muut kariniemet syyllistyvät kanatehtailuun? HÄH?

   • No mutta viina ja kalja on toistaiseksi Virossa halvempaa.


   • Voi kanaparkoja.


  • Olen törmännyt samoihin ilmoituksiin. Myyntipalstalla on usein myynnissä pieniä sekarotuisia pentuja.

   Kerran valokuva ja ilmoitus oli lähes sama, mutta paikkakunta ja myyjä vaihtui ja edellinen poistui.

   Olen muutamaan ilmoitukseen jättänyt kirjallisen kyselyn:
   - onko pennut syntyneet Suomessa
   - pääseekö emoon tutustumaan ja koko pentueeseen
   - onko emo sinun koirasi
   - ovatko madotettu, sirutettu, rokotettu, tarkastettu

   Kysymyksiin en ole saanut vastauksia, vain yhdessä tapauksessa ja vain osaan kysymyksistä.

   Myyntipaikat ovat yleensä pääkaupunkiseudulla. Ulkomailta tuotuja koiria, voi päätellä ilmoituksen kirjoitusvirheistäkin.

   Aionkin etsiä kennelien listoilta rotukoiran pennun.

  • Pentuja ei kannattaisi ostaa ollenkaan näkemättä pennun vanhempia, varsinkaan, jos pennuilla ei ole papereita.
   Pentutehtailua harrastetaan myös eri reskueyhdistyksissä: Ulkomailta tuodaan pentuja sekä kantavia naaraita ja pennut myydään Suomessa.
   Selatkaapa reskueyhdistysten sivuja niin huomaatte, että siellä myydään runsaasti pentuja, joitten tausta ja terveystilanne on epäselvä. Mukana pyörii hyväuskoisia eläinystäviä, joitten avulla homma toimii. Taustalla todelliset hyötyjät sekä koiriin hurahtaneet harrastajat. Hölmöä hommaa. Yhdistyksiä syntyy koko ajan lisää kun Suomessa on ostajien markkinat. Se pitäisi saada loppumaan.

  SEISKA.FI

  • Kuvat! Laulaja Rita Ora sovituskopissa pelkissä rintsikoissa: "Vihaan shoppailua!"
  • Merkillinen tutkimustulos: Yli 10 seksikumppania enteilee kohonnutta riskiä sairastua syöpään!
  • Vaikka olisit k***pää mutta hyvännäköinen, niin voit silti painua v*****n!! Ex on the Beach Suomen 18-vuotias Julia lataa suorat sanat - uskallatko katsoa?

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Ohisalo: paperittomille työlupa jonon ohi

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/1883695a-f66c-488e-a622-ac181f96a0ff Miten on mahdollista, kaikki uutisointi mikä liittyy Ohisaloon on negatiiv
   Maailman menoa
   329
   6494
  2. Hallitus halveksii Suomen nuoria

   Suomessa on kymmeniä tuhansia suomalaissyntyisiä nuoria, joilla ei ole koulutusta. Nyt pitäisi tehdä kaikki mahdollinen, jotta nämä nuoret saataisiin
   Maailman menoa
   183
   3194
  3. Ei näin Lidl! Ei! Ei! Ei!

   Voi ei. Älkää lähtekö tähän leikkiin! Ei mitään sovelluskorttipeliä! // Lidl aikoo tuoda asiakkailleen etukortin – bonuksista ei vielä tietoa // http
   Maailman menoa
   93
   1415
  4. Voi myötähäpeän määrää

   Joku tämän kylän Tollo mukana nelosen roskasarjassa
   Suomussalmi
   16
   746