Pömppö maha

inhoan_mahaani

En laita tätä liikuntapalstoille, koska siellä on jotain hikipinkoja, joita en itse ole.

Eli kysyn teiltä, arvon sisaret, miten mahanne on reagoinut naishormonien vähenemiseen? Itse olen aina ollut hieman pömppömahainen, kuten hieman "notkoseläinenkin" (voimakas alaselän kaari). Paino ei ole noussut, ja vyötärö - lantio - suhde on asiallinen (terveyden kannalta). Gynekologisessa painelussa kohtu ja munasarjat olivat ok. Yritän liikkua, mutta kohtuullisen vähäistä se on (lihaskuntoa ja pientä intervallityyppistä juosupyrähtelyä). Mielestäni vatsalihakseni ovat kuitenkin kohtuullisessa kunnossa, jaksan tehdä vatsoja reilusti.

Mutta maha pömpöttää. Haluaisin siitä eroon. On nolon näköinen, etenkin kun olen pienipovinen. En halua näyttää raskaanaolevalta. Eli meneekö tilanne tästä vain vääjäämäättä pallomahaisemmaksi päin, vaikka olen synnyttämätön? Eli kaikki rasva kertyy jatkossa navan alle? En haluaisi laihduttaakaan, kun todellista tarvetta laihdutukseen ei ole. Kesällä varmaan paino vähän alenee (ja sitä myöten maha pienenee), jos teen muutamia pieniä vaelluksia.

14

383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tämänmallinen

      Samoin mullakin. Olen hoikka muuten, mutta maha pömppö. Ja kaikki ylimääräinen kertyy vatsan kohdalle. Ja kun ikää on tullut, maha vaan kasvaa. Liikun n. 4-5 kertaa viikossa aerobic/kuntosalilla ja syön terveellisesti, muttei se vaikuta mitenkään minun vatsaani, että siitä tulisi litteämpi.

    • VainFaktaa

      Valitettavasti sille ei voi mitään. Asiaa on tutkittu paljon. Estrogeeni väheneminen aiheuttaa rasvan kertymistä keskivartaloon. Tärkeintä on pitää paino normaalina, mutta normaalipainokaan ei estä iän mukana tulevasta rasvan "siirtymisestä" lanteilta ja reisistä mahaan. Ks. esim. http://medicalxpress.com/news/2012-10-menopause-tyre-weight-gain.html

      • Viiisvitonen

        Eikö olekin ärsyttävää?? Miksi se läski ei voi pakkautua rintoihin, reisiin ja pyllyyn? Eipä tietenkään... Olet kuin peruna, jolla on tulitikut jalkoina. Ja huom, vitsiä väännän myös itsestäni.

        Normaali, mielekäs kotijumppa, pyöräily, lenkkeily monta krt viikossa sekä terveellinen ruokavalio. Pieni mahanpunkero on ja pysyy.


    • Niintuttua

      Täällä kanssa hoikka normaalivartaloinen pömppämaha. Vatsaa on kuin raskaana olevalla eikä siihen mikään tunnu auttavan.

    • copypaste

      Mitä enemmän syö hiilihydraattia, sitä enemmän se muuttuu rasvaksi. Ja just siihen keskivartaloon.

      Kaikki ylimäärä hiilihydraatti muuttuu rasvaksi, joten hiilihydraatin vähentäminen auttaa, jotta ei saa rasvaista keskivartaloa.

      Suomessa margariinileipä, puuro ja rasvaton maito perustuu maatalouspolitiikkaan, EI terveyttä edistävään ruokavalioon, tieteellisestä tutkimuksesta puhumattakaan.

      Viljavalmisteita ei raavaskaan mies tarvitse kahta leipäpalaa, yhtä pasta-annosta tai yhtä puurolautasellista enempää päivässä, sillä muuten ei jaksa syödä kasviksia riittävästi päivässä, joita tulisikin olla jokaisella aterialla puolet aterian koosta.

      Terveelliset ravitsemussuositukset yli 2-vuotiaalle ovat:

      Päivittäisestä energiasta lähes 40% pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja.

      Hyviä rasvoja ovat: villi kala, pähkinät, siemenet, manteli, avokado, kananmuna, kylmäpuristetut LUOMU kasviöljyt tummassa lasipullossa, koska ainoastaan kylmäpuristettu kookosöljy kestää valoa, mutta muut ei. Sekä eläinrasvat (luomu, niittyliha ja riista ovat parhaimpia). ÄLÄ SYÖ margariinia tai muitakaan prosessoituja kasviöljyjä (pullomargariini, kasvirasvakermat jne...).

      Proteiinia tulisi saada 1-2 grammaa per painokilo (normaali paino). 100 grammaa lihaa tai kalaa sisältää n. 20 grammaa proteiinia (riippuen lihan tai kalan rasvaprosentista), yksi kananmuna n. 7 grammaa ja 1dl maitoa, piimää, viiliä tai jogurttia 3 grammaa. Proteiinin liian vähäinen saanti johtaa vääjäämättä lihasmassan ja luuntiheyden menettämiseen sekä immuniteetin heikkenemiseen.

      Ja paljon kasviksia, hedelmiä, vihanneksia, juureksia, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja. Aikuisella vähintään 500 grammaa päivässä, mutta mieluummin 1000 grammaa.

      Ja juo ainoastaan vettä, ei maitoa, ei limsaa, ei sokerimehuja, ei kivennäisvesiä tai mitään muutakaan. Valio ei edes kerro, miten maito prosessoidaan. Moni pystyy käyttämään ulkomaisia maitotuotteita, mutta suomalaisia ei, joten suomessa maito pilataan joko prosessoinnilla tai lehmien rehu pilaa maidon. Suomessa maito on pelkkää maatalouspolitiikkaa, ei muuta.

      Vain alle 10 % suomalaisista syö suositusten määrän kasviksia, vihanneksia, juureksia, hedelmiä, papuja, linssejä, herneitä ja marjoja päivässä. Osa ei lainkaan ja loput siltä väliltä.

      Syöthän D-vitamiinia?

      Iho muodostaa auringosta D-vitamiinia keskikesällä ja keskipäivällä, jopa 500µg puolessa tunnissa (elimistö hajottaa ylimäärän, joten liikaa sitä ei saa). Ruuasta D-vitamiinia saa muutaman mikrogramman päivässä, riippuen mitä syö.

      Suomessa alle 1-vuotias saa tippapullosta D-vitamiinia 10µg / vrk ja korvikkeesta (1dl korviketta sisältää 1,1 - 1,3µg D-vitamiinia) 10-20µg/vrk. Eli yhteensä alle 1-vuotias saa D-vitamiinia 20-30µg / vrk, riippuen paljonko korviketta menee. Ja tämä riittää alle 1-vuotiaalle.

      D-vitamiinin tarve kasvaa painon ja iän mukaan. EFSA:n turvallinen D-vitamiinin saanti päivässä on yli 1-vuotiaalle 50µg päivässä ja yli 10-vuotiaalle 100µg päivässä.

      Virallisia suosituksia korkeampia D-vitamiinitasoja puoltavia tutkimuksia tulee jatkuvasti, viikoittain. Suomessa ravitsemusneuvottelukunnan (VRN) matalat (10µg/päivä) D-vitamiinisuositukset näyttävät yhä fossiilisemmilta. Ne riittävät vastasyntyneille sekä kissoille ja pienille koirille.

      • inhoan_mahaani

        Kerro nyt se, oletko itse vaihdevuosi-ikäinen nainen vai 25-vuotias mies?


    • VainFaktaa

      "Päivittäisestä energiasta lähes 40% pitäisi tulla hyvistä rasvoista. Aikuisen perusruokavaliossa tämä tarkoittaa lähes 100 grammaa rasvoja." Taas tätä huuhaata.

    • inhoan_mahaani

      Onneksi on kanssasisaria saman ongelman kanssa! Hyvää kevättalvea kaikille pienestä pömpöstä huolimatta!

      Ps. koetan muistaa tulla kertomaan, mikä tilanne on kesän jälkeen, jos olen saanut superkunnolla liikuttua...

    • inhoan_mahaani

      Tässä lupaamani jatko. Kevätaurinko lisäsi luontaista liikkumistani ja tänäkin keväänä laihduin sen pari kiloa "kesäpainooni", minkä yleensä laihdun. Eli maha on pienempi, mutta ei tietenkään olematon. Joka tapauksessa sen näköinen, että olen tyytyväinen. Maha ei tunnu pahalta ja vieraalta, kuten talvella tuntui. Ilmeisesti suurin ongelmani on talvi, koska en vaan saa liikuttua tarpeeksi tai tarkoituksenmukaisimmalla tavalla (ja mahdollisuutta viettää talvea etelässä ei ole).

      Kävin erään lääkärikeskuksen kehonkoostumusmittauksessa, ja luulen, että tulos oli kohdallani melko oikea. Eli rasvaprosenttini oli ikäryhmäni alalaidan tuntumassa, mutta keskivartalorasva viitearvojen puolivälissä (eli talvella se lienee ollut vieläkin korkeampi). Lihasmassa oli hyvä, eli vähän nk. normaalia enemmän. Toisin sanoen minulla on ilmeisesti taipumusta kerryttää rasvaa nimenomaan vatsaonteloon, ja tämä taipumus taitaa vain kasvaa iän myötä. Ongelma ei ole mielestäni pelkkä syöminen, vaan se toimeliaisuuden määrä, mitä itselläni hyvässä kropassa pysyminen vaatii. Olen yliherkkä ja stressiherkkä, ja stressi tunnetusti kerryttää vatsarasvaa. Luulen, että kesäajassa pelkkä vihreän värin näkeminen vähentää stressitasoa ja sitäkin kautta auttaa vähentämään keskivartalorasvaa. Ajattelen kauhulla seuraavaa talvea...

    • Juovettä

      Juopa kuule joka päivä vähintään litra vettä, niin alkaa maha lähtemään, kokemusta on. Tulokset näkyvät reilun parin viikon jälkeen.

      • PömppölänPömppö

        Ei auta. Kokeiltu on. Minullakin on riesana notkoselkä. Pömppö mikä pömppö!


      • Juovettä

        Mulla on lähtenyt, kun olen juonut nyt jonkin aikaa vettä litran päivässä. Pyöräilen 4,5 km 2-3 kertaa viikossa. Maha on lähtenyt, kohta lähes lautamasu. Näistä huolimatta mun paino vaan nousee koko ajan. Olen lyhyt ja tää alkaa häiritsemään, kun paino vaan nousee.


      • Huovettä

        Lisään vielä, että mulla kanssa notkoselkä.


    • pömppö_liikkuja

      Jonkinlainen pömppömaha mullakin on, ilmestyi vaihtareiden alettua. Luin jostain, että tämä olisi naisilla tässä iässä ihan tavallinen ilmiö. Mua toi maha nyt ei niin haittaa, liikun kyllä monta kertaa viikossa, hikiliikuntaa jossa hengästyn kunnolla, sekä aerobista että painoharjoittelua. Lisäksi tulee ns. hyötyliikunta ja kävely. Pieni pömppö vaan on ja pysyy :)

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      91
      1305
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1076
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      73
      861
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      15
      787
    5. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      715
    6. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      708
    7. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      681
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      668
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      43
      655
    Aihe