Renessanssikuningaskunnat

J_von_Kaurala

http://www.kuningaskunnat.com/

1460-luvun Eurooppaan sijoittuva selainpeli.

Pelin alussa olet maaton ja rahaton moukka vailla mainetta, taitoja, oikeuksia tai vaatteita.
Muutaman päivän aherrus kaivoksilla ja muiden pelaajien pelloilla ja saat oman pellon, jolla voit viljellä ruokaa itsellesi tai myytäväksi torilla.
Seuraavaksi saat oma työpajan ja ammatin ja voit aloittaa opiskelun yliopistossa. Voit opiskella merenkulkua, sotaa, valtiotieteitä, lääketiedettä, kirkon oppeja yms.

Työnteon, syömisen ja opiskelun lisäksi voit liittyä esim armeijaan, puolueeseen tai sukuun. Voit pelata työssä ansaitsemasi markat kapakan korttipelissä (1400-luvun muotipeli Texas hold'em), voit osallistua turnajaisiin tai jousiammuntakilpailuihin areenalla tai matkustella laivalla tai apostolinkyydillä ympäri Eurooppaa.

Raumalla on kultakaivos ja kivilouhos josta lääni ammentaa rahansa ja metsä jota metsurit harventavat tuottaen raaka-ainetta puusepille ja polttoainetta sepille ja leipureille.
Turussa sijaitsee järvi josta saa kalaa myytäväksi ja syötäväksi sekä rautakaivos joka teki Suomesta vihdoin omavaraisen raudan suhteen. Raudasta sepät valmistavat mm. veitsiä ja ämpäreitä eläinten kasvattajia varten sekä miekkoja sotilaille. Rautaa (ja kiveä) tarvitaan myös kaivosten ylläpitoon.

Leipää ja kauraa syömällä saat nälän karkotettua, mutta kalliimmat ruuat (liha, kala, maito, vihannekset ja hedelmät) parantavat lisäksi hahmosi voimaa, älyä tai karismaa.
Pelissä voi keskittyä oman hahmonsa kehittämiseen, mutta rutkasti lisää mielekkyyttä tuo osallistuminen politiikkaan tai liittyminen armeijan tai laivaston palvelukseen.
Kuningas, kenraali, pappi, kapakanpitäjä, satamapäälikkö, pormestari, kauppalaivan kapteeni ja hovioikeuden tuomari ovat kaikki pelaajia kuten sinäkin. Juuri vuorovaikutus muiden pelaajien kanssa tekee pelistä kiinnostavan.

0

82

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

    https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
    Maailman menoa
    206
    4263
   2. Loiri on kuollut.

    Poistui kuvioista.
    Maailman menoa
    165
    2886
   3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

    Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
    Kotimaiset julkkisjuorut
    37
    2310
   4. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

    Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
    Hyrynsalmi
    44
    1479
   5. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

    Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
    Pori
    131
    1426
   6. Martinan vastenmielinen menneisyys

    Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
    Kotimaiset julkkisjuorut
    176
    1298
   7. Joko kadonnut?

    Onko löytynyt jo?
    Hyrynsalmi
    8
    1036
   8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

    …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
    Kotimaiset julkkisjuorut
    114
    1015
   9. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

    Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
    Maailman menoa
    39
    958
   10. Käynköhän mä vielä siellä

    lähiaikoina.. 🤔 Jaa-a, siinäpä mietittävää meille molemmille.
    Tunteet
    65
    854
   Aihe