San Francisco.. and some flowers in my hair

Flowersandsugar

Hei kaikki San Franciscoon matkanneet: oletteko osuneet tietoon / löytäneet lähiympäristöstä ratsastustalleja, joilla olisi palveluna esim. päiväretket ratsain lähiympäristöön (maaseudulla)? Jo parin tunnin reissulla näkee monesti luontoa, maisemia ja ympäristöä aika vaikuttavan paljon. On kokeiltu muutamissa maissa ja ne on todella jääneet mieleen.
Joo, netissä on kyllä mainoksia, mutta kokemusperäinen tieto olis arvokasta.
Muitakin mahdollisia aktiviteetteja - vihjeitä vastaanotetaan (paitsi ei shoppailua), oletteko vuokranneet auton ja ajaneet rantareittiä? Menikö hyvin? Mitä kannattaa ottaa huomioon jos lähtee ajelemaan?
Matkan suunnittelu on siis alkanut. Ajankohta vielä auki koska on tullut vähän varailtua muitakin menoja ja ne on hoidettava alta pois...

4

1045

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Käynyt

   Meillä oli auto vuokrattuna Kaliforniassa ja reissu päättyi San Franciscoon. San Francisco oli kesällä niin kylmä, että auto oli sielläkin tarpeeseen. Pakenimme vuorille lämpimään. Kymmenen mailia ja sää oli täysin erilainen.

   Autoillessa San Franciscossa ja sen ympäristössä kannattaa ennakkoon ottaa selvää, mitkä sillat on mahdollista ajaa ja mihin suuntaan ilman siltamaksua sekä missä maksullisissa silloissa voi maksaa käteisellä. Toinen vaihtoehto on maksaa siltamaksut autovuokraamon kautta, mikä on järkevää, jos ajaa paljon siltoja pitkin.

   Sonoma ja Napa Valley ovat ihan vieressä. Jos ottaa auton, kannattaa harkita paria yötä viinialueella. Hyviä tiloja on lukuisia. Coppolan tila Sonoma Valleyssa on monessa mielessä helppo kohde. Wine Train'in päivällinen Napa Valleyssä taas oli minusta hintansa väärtti ja Hess'n tila ja taidemuseo kaupungin ulkopuolella oli käymisen arvoinen. San Fran - Napa on ajoaikana reilut tunnin, jos ajaa suoraan.

   https://www.francisfordcoppolawinery.com/visit

   http://winetrain.com

   http://www.hesscollection.com

   Rantatietä ei tullut ajettua, koska ne päivät, jotka olisivat olleet mahdollisia, olivat sumuisia. Se oli suunnitelmissa, mutta jäi odottamaan seuraavaa kertaa.

   Kaliforniassa on lukuisia hienoja luonnonpuistoja. Itse vierailimme Sequoia National Park'issa. San Franciscosta lähin suuri kansallispuisto on Yosemite National Park. Ajoaikana San Fran - Yosemite on reilut kolme tuntia, joten puistossa kannattaa yöpyä yö tai kaksi. Aivan kaupungin vieressä on pienempiä luonnonsuojelualueita.

   Puistot on suunniteltu autoilevalle ja jalan vaeltavalle turistille. Muitakin aktiviteetteja, kuten ratsastusta ja pyöräilyä on. Eli niissä on sekä hyvä tieverkko, opastuspisteet ja luontopolut, jotka kattavat tärkeimmät kohteet, että laaja vaellusreitistö, josta osa on helppokulkuista. Yosemitessa sijaitsee myös Ansel Adams Gallery, jossa itse vierailisin, jos olisi asiaa sinne päin.

   http://www.nps.gov/yose/index.htm

   San Francisco oli yllättävä. Ensinnäkin se oli hirveän kylmä! Paikallisilla oli keskellä kesää iltaisin talvi- tai untuvatakit päällä. Hotellimme oli korttelin päässä torilta oleva pilvenpiirtäjä. Ikkunasta oli kiva katsella koko kaupunkia, mutta samalla huomasi, että kaupunki käytännössä kuoli klo 21 illalla! Missään muussa suuressa kaupungissa en ole nähnyt olevan niin hiljaista iltaisin.

   • Kotikaupunki

    Coldest winter I ever experienced was a summer in San Francisco - Mark Twain


  • FromSF

   Hei,

   San Franciscon lähistöllä esimerkiksi Half Moon Bayssa on ratsastustalleja ja käsittääkseni myös rannikkoratsastusreittejä.

   Mielestäni rantatie kannattaa nähdä, jo lyhyellä pätkällä saa kuvan sen kauneudesta. Half Moon Bay, Monterey ja Carmel ovat esimerkiksi 1-3 tunnin ajomatkan päässä ruuhkista riippuen.

   San Franciscosta löytyy nykyisin tuoretta, täydentyvää ja päivittyvää tietoa suomeksi http://www.tripsteri.fi/san-francisco/

  • Alkuperäinenkirjoittaja

   Kiitos hyvistä vastauksista. Suunnittelu jatkuu nyt kun käytiin ensin parissa muussa kohteessa, ehkä Edinburgh tulee vielä väliin...

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Melkein lähetin viestin.

   Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
   Ikävä
   161
   2794
  2. Ikävöimäsi henkilön ikä

   Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
   Ikävä
   88
   2000
  3. Tiedätkö autereen?

   Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
   Tunteet
   13
   1907
  4. Mikä tekee kaivatustasi

   haluttavan?
   Ikävä
   105
   1647
  5. Liikenne onnettomuus

   Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
   Orimattila
   97
   1617
  6. Kuka jäi auton alle

   Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
   Kuortane
   9
   1454
  7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

   kaivattusi kanssa?
   Ikävä
   68
   1266
  8. Naisten pitäisi lähestyä miehiä enemmän.

   Milloin viimeksi lähestyit miestä ja pyysit kahville tai treffeille?
   Sinkut
   114
   1153
  9. Oli kyl kunnon reissu

   Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
   Kuhmo
   12
   1114
  10. Vähän pelottaa

   Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
   Ikävä
   45
   1064
  Aihe