Rekkakuskit

Nukku.Matti

Miksi ei levätä? ajetaan kuin hullut umpi väsyneenä!
http://yle.fi/uutiset/rekkakuski_ei_malta_levata__tehovalvonta_paljasti_tukun_ajo-_ja_lepoaikarikkomuksia/8693609?ref=leiki-uup

19

164

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nääs

      Kun vielä ratsaisivat baltian ja venäjän poikia yhtä innokkaasti, mutta mukavuudenhalu laittaa ratsaamaan vain suomalaisia. Valtiokin kyykyttää suomalaisia kuljetusliikkeitä. Tavoite on että suurteollisuus saa halpoja kuljetuksia. Suomipoika saa sitten kotona pyöritellä peukaloitaan työttömyysavustuksen turvin. Ulkomaanpelle kyllä ajaa vähemmälläkin liksalla. Pe....e !

    • vellipoika

      Ei nämä suomen suharit oo sen kummempia ajelevat varsinki kesällä 4 päivän putkia yhtä pötköä et saa jonkilaista pankin pönötystä tehtyä mut siinä on vaaransa viime syksynä ambulanssi porukka yritti rekka kuskia autosta mut eipä meinannut lähtee oli pumppu kuskilla paukuyttanu tapissa ylä paineet 286 sormet puristuneet rattiin pitäny sahata ratti irti tiukalle se ottaa

      • ertgvf32333

        Siin mitään rattia tarvii sahata irti, hohhoijaa.. sopiva lääkitys niin kyllä ote heltiää ja nopeemmin kuin sahalla.. Ok jos nyt sitten ei ollu saatavilla relaksoivaa lääkitystä inhimilliseen aikaan niin pelastusyksikkö kävi sahaamassa ratin irti?


      • PisteetPilkutVälimerkit

        Mikä sulla oli koulussa oikeinkirjoituksen arvosana?


    • kirurgi

      Miksi ei rekkakuskit lepää,yhtä hyvin voisi kysyä,miksi ei muut autoilijat lepää.Kukaan ei ratsaa lomalta palaajia ja muita autoilijoita ,esim taksi kuskeja,leipäkuskeja ,lehdenjakajia.ynm.Sairaaloissa kirurgit voivat leikata 20 tuntia jotain potilasta ja sitten siirtyä seuraavan potilan päätä operoimaan,ei näitä kukaan tutki.johtuu siitä,että maantiellä valvonta on helpompaa.

    • jasaja

      no kun ne pöljät ajaa samalla tuntipalkalla vaikka viikon yhteen menoon, kuullutkaan ammattiliitoista tai ylityökorvauksista.

      • nääs

        Juuri näin. Ajetaan sillä, mitä sattuu saamaan. Laskekaas uuvatit kuinka monta tonnia häviätte vuodessa ,verrattuna TES palkkaan. Ja sitten olette niin moraalittomia, että haette korvaukset jälkikäteen. Liiton jäsenmaksu tulee sillä moneen kertaan maksettua. Pitäisi sentään pitää kiinni siitä, mitä on luvannut. En voisi vähempää arvostaa , kuin sellaista touhua. Mutta olenkin sitä sukupolvea , jolle lupauksen pitäminen on kunnia-asia.


    • shrjyj

      Koska kansantalous ja kilpailukyky vaatii.

      Siksi kannattaa ajaa viikko nukkumatta. Yhteiskunnan etu vaatii.

    • entinen-kuljettaja

      Direktiivit pitäisi heittää mäkeen lepoajoista määrääjinä. Ketään ei nukuta tai väsytä jonkin lain mukaan, vaan kaikki on yksilöitä. On täysin hullua notkua jossakin 9 tuntia, jos laki määrää niin väsymiseen. Siinä notkuessa väsyy entistä enemmän, ja hermotkin saa kiristymään. Pitäisi antaa tehdä työtä työn mukaan, eikä jonkin direktiivin. Muutenkin joutuu odottelemaan joidenkin tavaroiden ajossa lähettäjästä, tilaajasta, ruuhkista johtuen. Siihen kun vielä lisää nämä direktiiviodotukset, niin soppa on valmis keitettäväksi.

      • Sitä_Saa_Mitä_Tilaa

        Kun vuosikymmeniä kuljetusalan porukkaa ei ole saatu lepotauoille vaan on ajettu puolikuolleena on siihen ollut jossain vaiheessa pakko puuttua lainsäädännöllisesti. Nyt sitten pakotetaan kuljettajat tauoille ja jopa nukkumaan jos vaikka sillä saataisiin tuntemattomasta syystä metsään ja ojiin ajamiset vähenemään kun ei rattiin nukahtamiset vähenee. Ihan sitä kuljetusala nykyään niittää mitä vuosikaudet on kylvetty. Kannatta katsoa peiliin ajoaikojen kritisoijat.


      • vain-kunnon-lepoa
        Sitä_Saa_Mitä_Tilaa kirjoitti:

        Kun vuosikymmeniä kuljetusalan porukkaa ei ole saatu lepotauoille vaan on ajettu puolikuolleena on siihen ollut jossain vaiheessa pakko puuttua lainsäädännöllisesti. Nyt sitten pakotetaan kuljettajat tauoille ja jopa nukkumaan jos vaikka sillä saataisiin tuntemattomasta syystä metsään ja ojiin ajamiset vähenemään kun ei rattiin nukahtamiset vähenee. Ihan sitä kuljetusala nykyään niittää mitä vuosikaudet on kylvetty. Kannatta katsoa peiliin ajoaikojen kritisoijat.

        Ei suistumiset johdu pitkistä ajoajoista, vaan siitä kun ei pidetä viikkolepoja jotka palauttasivat kuljettajat normaaliin rytmiin. Nyt nämä direktiivit pitävät kuljettajat visusti tienpäällä ja nukkumassa autoissaan, mutta lepo ei ole oikeaa lepoa. Lepoajat pitäisi pyrkiä pitämään kotona, ja työvuorot suunnitella siten että se olisi mahdollista.

        Toisaalta vouhkataan kuskittomista ajoneuvoista, mutta ei kyetä tekemään edes autoja jotka pysyisivät kuljettajineen tiellä liukkailla keleillä. Ensin kun kehittäisivät sellaisen ajoneuvon, jota ei saisi yrittämälläkään suistumaan tieltä, niin voisi harkita kuljettamattomia ajoneuvoja.


    • Nukku.Matti

      Ajoaikoja pitää lyhentää paaljoon!

    • eöfkbönklwr

      Eipä tuossakaan jutussa sitten voitu mainita niiden rikkomuksien tasoja. Toki jos ajetaan älyttömän pitkiä vuoroja tauoista piittaamatta niin niihin pitääkin puuttua kovalla kädellä. Sitten se että tehdään siitä 2 minuuttia liikaa ajaneesta murhamiehiäkin pahempi rikollinen, niin alkaa olemaan suhteellisen perseestä. Voisin veikata että noista rikoksista suurin osa on juuri näitä muutaman minuutin ylityksiä, mutta kun ei mitään eritellä niin ollaan kaikki suuria rikollisia ja saadaan taas uutisiin kovat otsikot.

      • 2016meneenyt

        Polliisikin vasta jossain jutussa piti väsyneenä ajamista todella vaarallisena ja varoittavan esimerkin aiheesta löysi ihan lähimenneisyydestä vuodelta 1998.


    • Kkkkkkkjjj

      Koska ei kannata silloin tämä touhu. Minulla on tämä 4 firma menossa joten tiedän mistä puhun. Vielä mä onnistunut, luoksesi löydän.

    • Nilsjohan

      JOS kaikkiin autoihin laitettais piirturi niin saatais tietää kuinka paljon ihmiset todella ajavat! Otetaan esim. vaikka Veikko joka on heränyt aamulla 05,00 ja lähtee töihin 06,00 autolla. Työt alkavat 07,00 ja jatkuvat aina klo; 16,00 jolloin Veikko lähtee kotiin autolla jonne saapuu klo; 17,00. Vaimo seisoo rappusilla lasten kanssa ja on pakanut kassit valmiiksi koska Veikon perhe on menossa mökille viikonlopuksi. Matka sinne mökille on 6h autolla. Veikon perhe saapuu mökille noin klo: 23,00 illalla.
      Nyt tulee kysymys! Onko Veikko todellakin ajokunnossa koko matkan vai ei? Veikko on ollut matkalla aamu kuudesta ilta kahteenkymmenkolmeen elikkä 17 h yhtäjaksoseti. Onko nyt näin että tällainen kuski on turvallinen maantiellä mutta rekkakuski ei?
      Onko näin että Veikko on turvallinen kuski kun hän ajaa päivisin rekka 8h ja illalla lähtee mökille 6h omalla isolla Sprinter matkailuautolla?
      Vai onko näin että Veikko ei sais enään aja autoa työpäivän jälkeen? Miettikä tuota!
      Ottaka huomioon että rekkakuskit eivät aja 10h yhtäjaksoseti vaan pieniä pätkiä sillä välillä pitää lastata tai purkaa kuorman.
      Tämä poliisien tarkastukset ovat hanurista koska ne pitäis valvoa kaikki autot eivät vaan niitä jolla on PAKKOLAKIEN mukainen piirturi.

    • nääs

      Pakko painaa että saan sen jokavuotisen 72 tonnia.

    • retelimies

      Ovat täysin pe...stä.. Lähdin aamuyöstä ajamaan etelää kohti , 2,5h ajon jälkeen alkoi hirmu väsy , eivät silmät pysyneet auki , reteli meni kaistalta toiselle onneksi ei liikennettä ollut , no mutta kun se piirturi käskee ajamaan vaikka väsytti , ois reilu 1h unet tehnyt gudaa...mutten voinut pysähtyä koska lastin oli oltava perillä määräajassa. Ihmettelenkin tätä säännöstä , miksei voisi esim: nukkua em: ajon jälkeen ilaman että ajoaika nollaantuu , katottaisiin vain sitä todellista ajettuja tuntimäärää eli olisi ns: jemmassa ajoaika / pv kohtaisesti.

      Päättäjät eivät ilmeisesti ymmärrä millaisen lain ovat kirjoittaneet , ihan hullua koska tietäähän ihminen milloin sitä väsyttää eikä se laki ja piirturi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Valkeakosken murhaaja

      Raiskausrikosten joukossa kanta suomalainen tekijä on niin harvinainen että kannattaa erikseen mainita. Raiskausuutisia
      Maailman menoa
      178
      9404
    2. Valkeakosken kiinniotettua ei epäillä

      Kummallisia kommentteja ja uhkauksia poliisi taas jakelee orjakansalle muituttaakseen verisrstä kostosta jos rahvas kapi
      Maailman menoa
      69
      7228
    3. Tekijä on poliisin vanha tuttu

      Ihan supisuomalainen.
      Valkeakoski
      60
      3645
    4. Valkeakosken sekopää murhaaja.

      Itselläni on 3 teini ikäistä tytärtä ja tämä tapaus on herättänyt minussa tosi paljon surua ja vihaa. On käsittämättömän
      Valkeakoski
      105
      1428
    5. Nainen, olet jollakin tavalla pelottava

      Tunne sinun suhteen on ehkä verrattavissa ruusupensaaseen, hurmaavan kaunis kukka, upea tuoksu, mutta jos yrittää lähell
      Ikävä
      58
      1332
    6. Kuumat päivät

      Hyvää huomenta. 🌞🌼☕😊🙌 Sinkkukesä 2024
      Ikävä
      347
      1293
    7. Valkeakosken surmaaja oli koeajalla edellisestä tuomiosta

      Tässä osoitus, että rangaistukset Suomessa ovat liian löysiä ja se maksoi tämän tytön hengen https://yle.fi/a/74-2009067
      Maailman menoa
      21
      1199
    8. Naiset pysyy sinkkuna ja ottavat mieluimmin koiran

      Nykynainen ei halua jakaa elämäänsä miehen kanssa, vaan elää yksin ja ottaa koiran tai koiria. Ja pikkuvähemmistö eli in
      Sinkut
      228
      1188
    9. Haaveilen sinusta

      Läheisyydestäsi, kosketuksestasi. Siitä että saisin koskettaa sinua. Pitää sinua lähellä. En tiedä mistä tämä tuli. Tied
      Ikävä
      22
      1003
    10. Enpä usko että olisit valmis jättämään kaiken

      Vaikka tulisin ja kosisin sinua.
      Ikävä
      48
      931
    Aihe