Ford Mondeo vaihteisto

kymysys

Hankinnassa olisi tuomonen 2.5 V6 Mondeo 3 korinen.Huomasin tuossa vain että alkupään (2000-2003) on 5 vaihteinen laatikko ja taas (2004-2007)on 6 vaihteinen manuaali eli onko tuo 6 vaihteinen loota tullu vasta 2004 nuihin veekutosiin ja onko kulutuksessa hirvittävä ero 5 ja 6 vaihteisen välillä?

8

1043

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ObsMoneyPit

      Ei kestä oikein kumpikaan, ja kytkimen vaihto 6 pykäläiseen (jos kestää niille kilometreille) maksaa ihanan paljon. Pakko asioida fordin marmoritiskillä, koska tatvikeosia saa hyvin nihkeästi.

      • elaosto

        Eli ford on paska vekotin!


      • Kuutonensilmässä

        Taitaa laatikon kesto olla käyttäjästä kiinni!!
        Mulla on kestäny 6vaihteinen 2,5Litrasessa 284tkm!?
        Ei sillä kutosella ole pakko jurnuttaa 80km/h, se käy koneen ja laatikon päälle!! Tuskin kulutuksessa paljoa on eroa, mutta jos ajaa pitkää matkaa, niin luulen että 6vaihteinen hieman säästää..


      • MiljonäärVaagen

        Joo, toi on totta, että ei ole elämän edullisin kytkinremppa jos se losahtaa. Miksi tuohon ei voi saada vaikka motonetistä osia? 1.8 ja 2.0 bensoihin saa osaa niin halvalla että hirvittää. Het kun pitäis olla osia 2.5 l kuutoseen, niin ei sheitana että hinnat pompsahtaa! Katalysaattorit 1100€ / pari työt, nivomaatit taakse 700€ / pari työt jne jne. Lisäksi koko kampe vielä ruostuu herkästi.
        Ei ole oikein mitenkään laskien normaalin työläisen auto, kun osat maksaa maltaita, mutta vaihdossa ei saa enää juuri mitään. Tarkoitus on kai työuran aikana kartuttaa varoja, eikä tunkea rahaa Fordille.


      • tätä_mieltä

        Ostappa kalliimpi merkki, niin kokoluokkaa pienemmässä on hinnat jo kovempia!! Lisäksi korjattavaa ja vaihdettavaa on taatusti useammin!!

        En ole kuullut että Mondeoissa pahemmin kytkimiä vaihdeltas. Meidän 2002 TD:llä on ajettu 420tkm ilman laatikko tai kytkytin remppaa!! Jousia edestä meneekin muutaman vuoden välein...


      • Mennytmaailma
        tätä_mieltä kirjoitti:

        Ostappa kalliimpi merkki, niin kokoluokkaa pienemmässä on hinnat jo kovempia!! Lisäksi korjattavaa ja vaihdettavaa on taatusti useammin!!

        En ole kuullut että Mondeoissa pahemmin kytkimiä vaihdeltas. Meidän 2002 TD:llä on ajettu 420tkm ilman laatikko tai kytkytin remppaa!! Jousia edestä meneekin muutaman vuoden välein...

        Tuo dieseli on järkipeli tuohon V6 verrattuna, se V6 on sellainen menneen maailman dinosaurus. Soppa maistuu, mutta kulkua on suunnilleen modernin 1.4 turbon verran. Sillä erolla, että pikkuturbo vie 2-3L vähemmän satkulle.


    • Mondeojeejee

      2.0 Tdci/ 2007 ja siinäkin on 6 vaihteinen vaihdelaatikko. 6-vaihdetta tulee käytetyksi vain moottoritiellä, muuten 5-vaihde tuntuu riittävän vallan mainiosti. En pelkää laatikon tai yksittäisen vaihteen kestoa. Yritän vain ajelle niin, että kone käy järkevillä kierroksilla ( >2000 r/min).

      Itse uskon, että kovin pienillä kierroksilla jurnuttaminen vain nokeaa konetta. Pienillä kierroksilla ajelu myös tuntuu ikävältä, koska auto ei jaksa reagoida kaasuun. Tällöin nopeuden nosto vaatii aina vaihtamista alas.

      • KytettyjenFilosofia

        Tuossahan se ongelma juuri on. Kun on 6-pykälää, niin suurin osa auton omistajista ajelee sitten 60 km/h 6-vaihteella ja moottori pyörii 1000 rpm tjsp. Polttoainetta säästyy varmaan, mutta ei se laatikko saa kunnolla voitelua noin matalilla kierroksilla, ja yllätys yllätys, laakerit pettää ennen aikojaan.
        Uuden auton ostaja voi vaikuttaa tuohon, pitämällä kierrokset siinä 2000 rpm paikkeilla, tai mielummin yli, mutta käytetyn ostaja ei voi tietää, miten sillä autolla on ajettu ennen. Onko edellinen/edelliset omistajat säästäneet polttoainetta, ja kuluttaneet siinä sivussa laatikon lähelle keskeytyskuntoa? Eli jos sanotaan, että ihan on rauhallisesti ajeltu koko aika edellisellä omistajalla, niin se ei itseasiassa ole ollenkaan hyvä asia.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      328
      2796
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      98
      2103
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1610
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1154
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      71
      1022
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      983
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      950
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      145
      899
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      842
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      40
      744
    Aihe