Ikkunaremontin hinta?

Kitupiikki

Paljonko teidän ikkunaremontti on tullut maksamaan yhteensä? Eli montako ikkunaa, millaiset ikkunat, mitä sopimukseen on kuulunu? Haluaisin vähän tietää hintahaarukkaa, itsellä ikkunaremontti edessä, erikokoisia ikkunoita yli 10 ja kaikki pitäisi vaihtaa kokonaan. Mieluiten avaimet käteen-sopimuksella.

64

8339

  Vastaukset

  • Normaalit omakotitalon ikkunat maksavat asennettuna noin 400,- - 800,- /kpl. Olisi paljon helpompi vastata sinun kysymykseen jos laittaisit koot ja ikkuna mallit, siis onko tuuletusikkunoita ja montako aukkoa on samassa karmissa ja myös sälekaihtimet ja jne. Asennus hinta on normitapauksissa 200,-/kpl

  • Otin Virosta PVC-ikkunat. 13 ikkunaa 2310€ toimitettuna. Asennus 1750€ paikalliselta timpurilta. Hämeenkyrössä.
   Otin ikkunoista erittäin hyvin selvää ennen tilausta ja tutustuin tuotteeseen. Tulin siihen tulokseen, on parempia kun suomessa myytävät MSE- A ikkunat. Ja hinta oli n. 4 kertaa halvempi kun Suomalaiselta firmalta avaimet käteen.
   Takuutkin toimii, yksi ikkuna oli kärsinyt valmistusvirheestä. Uusi laitettiin tilalle ja vanhaa ei tarvinnut edes palauttaa.
   Ikkunat ollut nyt 8kk eikä moitteen sijaa. Kävin tutustumassa kahteen kohteeseen jossa ollut 3 ja 4,5-vuotta ja on kuin uudet.
   Suosittelen :)

   • Minä kun oon joskus kuullu että hyvää ja halpaa ei taho saada samaa koriin, kuin eri tuotteilla! Köyhällä kun ei ole varaa halpaan! ;)


  • Ensinnäkin täytyy ymmärtää pvc ikkunoilla ei ole mitään tekemistä mse ikkunoiden kanssa.

   • Sanoinkin, että tulin siihen tulokseen, että tilanteessani koin paremmaksi vaihdtoehdoksi PVC ikkunan. Kun kaikkien minulle tarjoaman MSE-A ikkunan.
    Kyseessä 84- rakennettu puutalo.
    Paremmat lämpöarvot, tyylikkäämmät, helpompi käytettävyys, ei välipuitteita.
    Ainoa asia jonka koin puu-alumiini ikkunassa paremmaksi. On nuo integroidut sälekaihtimet puitteiden väliin.


  • Tee-se-itse mies hoitaa homman helposti. Yksi normikokoinen ikkuna maksaa noin 250€. Skaalaa myy tuohon hintaan esim. http://www.ylijaama.fi

   Sälekaihtimet voit tilata netistä kun otat mitat. Ne maksaa noin kaksi kymppiä per ikkuna. Virosta voi myös hakea tosiaan noita PVC-ikkunoita vielä halvemmalla (pienet jopa alk. 50€/kpl). Ne on euro-tyyppiä, eli sälekaihtimet pitää laittaa sitten ikkunan pintaan samoin kuten esim. yksilehtisessä parvekeovimallissa.

   • Ylijäämässä normikoinen ikkuna 12x12 maksaa 294,- ja siihen tuuletusikkuna päälle 185,- yhteensä noin 500,-. Kyllä ikkuna tehtaalta saa oikean kokoiset ikkunat samaan hintaan.


  • Tiivi-ikkunoilta talviasennuksena 50-luvun rintamamiestaloon kuusi suurehkoa ikkunaa, parvekkeen ovi ja pieni rappukäytävän ikkuna; integroiduilla sälekaihtimilla reilut 13.000 euroa. Kesäasennuksena olisi maksanut muutaman tonnin enemmin.

   Ei ole mitään moitittavaa, asentajatkin olivat paikkakunnan omia miehiä :)

   • Hyvä hyvä. Et sitten maksanut kuin 6.000,- liikaa ja kaiken lisäksi rahat ruotsiin. KIITOS sinulle Pirjoliisa


   • Aikas huono heitto, ikkunat kummiskin tehdään suomessa ja työllistää suomalaisia. Ilman näitäkin tilauksia olisi lisää työttömiä.


   • Tämä on juurikin sitä huonoita kaupaa mitä ihmiset täällä Suomessa tekee.
    Kaikki suurin raha valuu ulkomaille


  • Mistä firmasta Virosta ostit pvc ikkunat….

  • pihassa odottaa asentamista MSEA ikkunat 170mm karmilla, eihän seinäkään ole kuin sen 170 levyineen, vanhassa talossa. ikkunoita 11 kpl, 5kpl 18x12 (sis tuuletusikkuna) 3kpl 14x12 2 kertaa luukku. 15x12 2kpl, luukkulla, tl ikkunalla toinen. 1kpl 12x12 sis tuuletusluukku. Asenten itse, ja hinta 3951€ pintaheloineen. Ikkunas virolaiset Viljandi ikkunat! siis 11 ikkunaa, nejässä luukku, muissa tuuletusikkuna. Ei kaihtimia.

  • Höpö höpö juttuja täällä höpistään.. Luulisin, että keskimäärin ikkunan hinta tänä päivänä on asennettuna noin 50-100e/kpl koosta riippuen...

   • Ota toisellekkin jalalle.. älä puutu asioihin, joista et mitään ymmärrä.


   • Minä myyn vanhat ikkunat 50 euroa kappale.


  • Tässä teille esimerkki PVC ikkunan hinnasta... Virosta siis... 1000 mm leveä, 1200 mm korkea. Valkoinen sisältä ja ulkoa. Kolminkertaisella lasilla. U-arvo >1,0. Avautuminen: Kippi vasen. (HUOM! Ikkunan karmit on Saksalaista profiilijärjestelmää).
   Hinta 175 euroa / kpl.
   Eli Ikkunatietäjälle... ei ihan lähde asennettuna viidelläkympillä, tai edes satasella...
   Tuo hinta kun on pelkälle tuotteelle...
   Suomalainen Puu-Alumiini-Ikkuna maksaa muuten noilla mitoilla n. 250 euroa / kpl valmistajasta riippuen.
   Lyhyellä matikalla SUOMALAISET puualumiini-ikkunat kun maksaa 10000 eur, niin Virosta saat VÄHINTÄÄN yhtä laadukkaat ikkunat (PVC) 7000 eurolla. Pitää vain muistaa että Virossakin on monenlaista ikkunan valmistajaa.

   • Ja pitää muistaa että PVC ikkunat kestää puolet siitä mitä Suomalainen puu-alumiini ikkuna.


  • Meille on tulossa ikkunat , suomalaiset puu-alumiini. 10 ikkunaa ja yksi parvekkeen ovi.
   Hinta asennettuna sälekaihtimilla 6550 euroa. Minusta ihan kohtuu hinta, vai mitä mieltä viisaat ovat´?

  • Ei pahakaan, siis valmiisiin tyhjiin aukkohin asennus kai?? Vanhojen, naulattujen, ja päälle levytettyjen ikkunoiden irroittamisessa se asentajan aika kuluu.. ja syä miestä rotan lailla.. Oma remppa itse tehtynä valmis..

   • Ulkovuorirempan yhteydessä minulle maksavat 8 ikkunaa ja kolme sanoisinko erikoisikkunaa ullakolle 8000 €. Homman kokonaishinta ei ole paha, näin vanhalle miehelle.


   • Ikkunat asennetaan vanhojen ikkunoiden tilalle. Kaikki listoitukset, pellityksen uusitaan sisällä ja ulkona. Niin sanottuna Avaimet käteen. Ovi kylläkin on ilman lukkoa, vai lukkorunkoa ja pitkäsalpa. Otin tarjouksia useammalta firmalta, mutta en virolaisista, koska en pidä niitä muovi-ikkunoita sopivina.
    Kallein tarjous taisi olla 12000euroa. Kannattaa kilpailuttaa!


   • pemu20 kirjoitti:

    Ikkunat asennetaan vanhojen ikkunoiden tilalle. Kaikki listoitukset, pellityksen uusitaan sisällä ja ulkona. Niin sanottuna Avaimet käteen. Ovi kylläkin on ilman lukkoa, vai lukkorunkoa ja pitkäsalpa. Otin tarjouksia useammalta firmalta, mutta en virolaisista, koska en pidä niitä muovi-ikkunoita sopivina.
    Kallein tarjous taisi olla 12000euroa. Kannattaa kilpailuttaa!

    Virolaiset tekee ihan samoja MSEA ikkunoita, kuin muutkin, niiden lisäksi myös PVC ikkunoita on tarjolla..


  • Ikkunoiden vaihto on samansuuntainen muoti-ilmiö kuin uuden auton hankinta.
   Vaihdosta ei ole mitään oleellista hyötyä, mutta uutta on kiva katsella ja saa reteillä kateellisille kavereille. Kun rahaa on..............

  • Suomalainen puu-alumiini ikkuna ei todellakaan kestä paremmin kuin pvc ikkuna. Itse asiassa se on toisin päin nykyään. Suomalainen puu on niin nopeasti kasvatettua pehmeää roskaa. Ehkä joskus 50-luvulla tehty kovapuinen ikkuna lyijymaalilla maalattuna pärjäis, muttei nykyaikainen puuikkuna VALITETTAVASTI

  • Kun mietit ikkunaremonttia, niin älä anna kusettaa.
   Ikkunan valmituksen keskihinta suomessa alle 72€.
   Eli wc 28€ ja iso oh 130€.
   10 ikk ja pyytävät parhaimmilllaam 14000€.
   Osta ikkunat suoraan itse ja anna asentaa paikallinen joka osaa. Hinnaksi tulee maksimissaan 4500-5000€.
   MInulla 12 ikk rahteineen : 3297€
   Timpuri asensi: puolitoista päivää a)40€h: 480€
   Peltimies otti töineen pelteineen 159.35€
   Yhteensä 3936,35€

   Kun ikkunafirmat tulee niin heidän todellinen kate asennuksineen on lähes 100€
   Sen vuoksi he ovat siellä miljoonakerhossa.

   Tämä ei ole sananhelinää, voisin auttaa jokaista joka harkitsee ikkunaremonttia järjestää näillä hinnoin.

   Vituttaa tuo heidän kartelli:
   Pihla, Tiivi, Eskopuu ja nyt sitten lämpölux kuuluu samaan hierarkiaan. Kohta on yksi toimija ja hinnat vielä tuplaantuu.

  • Tiivillä saa potkut jos myy alle 30% katteella kuluttajalle. Tuotekate päällä noin 80%
   Maksatko yhden ikkunan asennuskaupasta 1200€ ja tiivillä kulut tuosta noin 250€
   Myyjäkin saa nykyään melkein 1500€ kk käteen.

  • Väinövintiön piti kirjoittaa 100%, ei 100euroa.
   Toivonpuiston ikkunamies näin kertoo kun menee firmalla hyvin, ettei edes tarvi enää palkkoja maksaa.

  • Nostetaas esille tämä ikkuna keskustelu. mitä mieltä ihmiset on kun tuli tarjous 4 ikkunaa ei sälekaihtimia yhdessä tuuletusikkuna ja hinta asennettuna 5000€ jotenkin tuntuu että ilmaa olis hinnassa??

   • syötä mitat (ei oo kovin tarkkaa) ja laske ikkunoiden hinta esim. piklaksen sivuilla. Kerro sitten meillekkin paljonko on asennuksen hinta :)
    Varmaan pari tonnia?


   • No juu kiitos vastauksesta. piklaksen sivuilla kalleimmat ikkunat laskin ni siinä 1650€ näköjään on asennuksella hintaa.


   • niin siis tuo 1650 oli ikkunoiden hinta.


   • nyt on neljä niin uutta ja hienoa ikkunaa juu. hinta oli tuon 5000€ työn osuus reilu 1000€. kolme asentajaa 4tuntia. ei tule siitä firmasta enää yhtään ikkunaa meille.


  • Ja jos vähänkään "pysyy vasara kädessä" niin kyllä kannattaa itse ikkunat vaihtaa.Ei ole kummoinen homma.Vanhat pois(kipsilevy karmin päällä),uusi ikkuna suoraan paikalleen,uretaanit väliin,aikaa meni kahdelta mieheltä n.30-40 min per ikkuna.
   Listoitukset ym.viimeistelyt tietysti sitten vielä päälle myöhemmin.
   Ei ainakaan omaa laiskuuttaan kannata rahaa hassata,paitsi jos sitä on liikaa.

   • Totta. Ikkunoiden asennus ei ole rakettitiedettä ja erikoisesti, jos kohde on puurunkoinen. Suuret aukot vaativat tosin useamman henkilön, koska koko paketti on yhtenäinen.
    Vielä kun huomioi, miten uretaanilla on yllättävän suuri voima puskea ikkunakarmia. Ja aikaa kun on, niin huolellisuuskin palkitaan.


   • Niin, erikoisesti tänä aikana kädentaitojen kehittäminen ja vaaliminen on rahan arvoinen asia. Esim. kattoremontti voi maksaa jonkun firman kautta tehtynä 24000€ ja tarvikkein osuus n4000€.
    Samoin putkiremontointien hintataso on aivan mieletöntä.

    Niin, netti olisi hyvä paikka asioiden kehittämisen jakajana,- ja provolijat /teoreetikot saataisiin poistetuksi sotkemasta asioita.


   • >>ja provolijat /teoreetikot saataisiin poistetuksi sotkemasta asioita. <<

    Siis. JOS.....

    Pienemmät foorumit, joissa omalla nimellä jokainen joutuisi kirjautumaan lienisi ainut ratkaisu.


   • Kerran kysyin ikkunan asennuksesta, että jos itse asentaa onko ikkunat silloin halvempia? Vastaus oli, että harva asentaa itse ja ikkunat eivät ole halvempia jos itse asentaa. Sitä tässä olenkin ihmetellyt. En ole ikkunoita vielä tilannut, mutta tuntui siltä, että eivät edes hyväksy jos itse asentaa ikkunat. Takuu ei ole enää voimassa jos ikkunassa on tekovirhe. Helposti vedotaan siihen, että on asennusvirhe tapahtunut. Uskomatontahan tämä ikkunoiden valmistajien maailma on. Mihinkään ei voi luottaa. Olipa se suuri tai pieni firma. Helposti kusettavat jossain kohdassa. Jos ei hinnassa niin sitten laadussa.


  • Kannattaa miettiä tiivistämistä ja maalausta. Vanhan talon alkuperäiset ikkunat ovat paremman näköiset ja arvokkaimmat. Jos haluat säästää lämmityksessä ikkunaremontti ei ole kannattavaa. Parempi investointi on maalämpö tai ilmalämpöpumppu.

   • Minulle juuri vaihdettiin uudet ikkunat vanhojen 2-ruutuisten tilalle. Mielestäni vaihto kannatti hyvin. Taloni lämmönpitävyys ja äänieristys paranivat huomattavasti. Kaksi ilmalämpöpumppua taloani lämmittää, ja nyt ne pystyvät pitämään kaikki talvikäytössä olevat huoneet lämpiminä.
    Rahallista kannattavuutta en arvioi. Ulkovuorirempan jälkeen olisivat vanhat ikkunat näyttäneet sanoisinko nolon näköisiltä.


   • Osa-aikaeläkeläinen,
    miltä firmalta ostit ikkunat ja paljonko maksoi?

    Minulla on 80-luvun alkupuolella rakennetussa talossa RaumaRepolan ikkunat, jotka on alusta saakka olleet sekundaa. Valitukset ei auttaneet ja firmahan meni sittemmin nurin.
    Tällä hetkellä ikkunakarmit alkaa olla tosi kevyttä tavaraa varsinkin etelän puolella. Tiivisteet ovat kovettuneet eikä ikkunoita tahdo saada auki.
    Kaikesta sitä on aikoinaan tullut rahaa maksettua.
    Nyt on ikkunavaihto suunnitteilla. Talossa on 9kpl tuuletusikkunallisia isoja ikkunoita, lisäksi 4 pienempää ikkunaa. parvekeen ja terassi ovetkin ikkunoineen pitäisi varmaan uusia.
    Hinta hirvittää jo etukäteen.


   • Premium luokan ikkunat omakotitaloon kestää käytössä 60 vuotta kun ikkunat maalaa / maalauttaa ja pestäessä ikkunoita ei päästä ikkunanpesuainetta ikkunoiden puuosiin ja kun ikkunoiden karmilistat on valmiiksi maalatusta pellistä niin niitäkään ei tarvitse uusia 60 vuoteen. Miksi uusitte ikkunoita? Ikkunoiden uusimisessa ei säästä sillä et saa lämmityskuluissa milloinkaan niitä rahoja takaisin mitä ikkunaremontti ”avaimet käteen” periaatteella maksaa. Jos kuitenkin uusitte ikkunat / tuuletusikkunat niin silloin pitää tehdä muutakin omakotitalossa kuten kattoremontti - lämmityksen uusiminen - keittiöremontti kalusteineen ja kodinkoneineen - kylpyhuoneremontti - lämminvesivaraajan uusiminen - käyttövesiputkien asennus pinta-asennukseen - makuuhuoneiden / olohuoneen tapetointi / lattiapintojen uusiminen parketiksi - kattopintojen uusiminen maalauksineen - valaisimien uusiminen - sähköjohtojen uusiminen - omakotitalon ulkoverhouksen uusimen jos on puutalo / maalauttaminen ja tätä listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkään - laskun loppusumma 100000 € - 200000 € - rahaa saa menemään.


   • omakotitalo kirjoitti:

    Premium luokan ikkunat omakotitaloon kestää käytössä 60 vuotta kun ikkunat maalaa / maalauttaa ja pestäessä ikkunoita ei päästä ikkunanpesuainetta ikkunoiden puuosiin ja kun ikkunoiden karmilistat on valmiiksi maalatusta pellistä niin niitäkään ei tarvitse uusia 60 vuoteen. Miksi uusitte ikkunoita? Ikkunoiden uusimisessa ei säästä sillä et saa lämmityskuluissa milloinkaan niitä rahoja takaisin mitä ikkunaremontti ”avaimet käteen” periaatteella maksaa. Jos kuitenkin uusitte ikkunat / tuuletusikkunat niin silloin pitää tehdä muutakin omakotitalossa kuten kattoremontti - lämmityksen uusiminen - keittiöremontti kalusteineen ja kodinkoneineen - kylpyhuoneremontti - lämminvesivaraajan uusiminen - käyttövesiputkien asennus pinta-asennukseen - makuuhuoneiden / olohuoneen tapetointi / lattiapintojen uusiminen parketiksi - kattopintojen uusiminen maalauksineen - valaisimien uusiminen - sähköjohtojen uusiminen - omakotitalon ulkoverhouksen uusimen jos on puutalo / maalauttaminen ja tätä listaa voi jatkaa vaikka kuinka pitkään - laskun loppusumma 100000 € - 200000 € - rahaa saa menemään.

    Selvästi olet köyhä.

    Uusin ikkunat ja asumismukavuus kasvoin enemmän kuin kuvittelin.


  • Kyllähän juttu on niin,että(poikkeuksena edellinen kirjoitus)Ikkunan vaihto ei kannata ainakaan jos ajattelee lämpölaskua .
   Mihin se ikkunalasin lämmönläpäisy häviää oheneeko lasi vuosien mittaan vai mikä on.
   Ei kai karmille käy samoin.
   Et ikinä saa sijoitustasi takaisin ,jos aattelet ,että lämpölasku pienenee.

   • Jos talossa on kaksilasiset ikkunat ja ne vaihdetaan uusiin eristyslasilla varustettuihin ikkunoihin, niin silloin talossa kuluu energiaa noin 25% vähemmän kuin ennen remonttia.
    Eli takaisin maksuaika riippuu siitä mitä maksat ikkuna remontista.


   • Säästöäsyntyyjapaljon kirjoitti:

    Jos talossa on kaksilasiset ikkunat ja ne vaihdetaan uusiin eristyslasilla varustettuihin ikkunoihin, niin silloin talossa kuluu energiaa noin 25% vähemmän kuin ennen remonttia.
    Eli takaisin maksuaika riippuu siitä mitä maksat ikkuna remontista.

    Säästöä tulee vielä enemmän kun vanhat ikkunat on yksilasiset. Kuitenkaan pelkkä ikkunavaihto ei koskaan säästä 25 %.


   • Säästöäsyntyyjapaljon kirjoitti:

    Jos talossa on kaksilasiset ikkunat ja ne vaihdetaan uusiin eristyslasilla varustettuihin ikkunoihin, niin silloin talossa kuluu energiaa noin 25% vähemmän kuin ennen remonttia.
    Eli takaisin maksuaika riippuu siitä mitä maksat ikkuna remontista.

    Niimpä. Yleensä kaikki on suhteellista. Onhan ihmisiä, jotka elävät vaatimattomissa wanhoissa asunnoissaan ja mieltävät ettei kannata remontoida jne... No, suotakoon heillekkin asuinolonsa, joihin on mieltyneet.

    Ikkunaremontointi on samanlainen asia. Itse arvostan ikkunaremnttini tuomaa viihtyvyyden lisäystä. Kylmäsäteily poistui, äänieriste aivan toisella tasolla, vedottomat helppohoitoiset ikkunat, siististi toteutettu ja tietenkin energiaa säästävät. Kun kyseessä on vielä puulla / varaajalla lämmitettävä kohde, niin varaajan lämmityskerrat harvenivat entisestään. Lämmitys on jo laiskan miehen tasolla olevaa puuhastelua.


  • Mulla pks 5 normi kokoista tl ja 3 pientä olis maksanu lämpölux ja pokas liikkeiltä aika tarkalleen 10000 e,no ei tullut kauppoja,tilasin kaihtimilla ja korv,ilma venttiileillä rahdin kanssa pihaan alle 4000 ja laitan ite paikoilleen,pellit saa tehä paikallinen liike,eli asennushinta lähes 1000e kpl! näillä liikkeillä.Olisin kyllä maksanu jonkun järkihinnan asennettuna,mutta toi tonni/kpl asennuksesta on jo liikaa.

   Laitoin kolmeen eri kotimaiseen tehtaaseen kyselyn ja ainut joka vastasi ja nopeasti/asiallisesti oli Hit nordic,niin ihmettelen eikö kauppa kiinnosta muita tehtailioita?

  • Miten monesta paikasta olette hankkineet tarjouspyynnöt ikkunaremonttia varten ja kuinka paljon nuo tarjoukset ovat vaihdelleet hinnassa? Kuinka paljon ylipäätään kannattaa yrittää tingata?

   Pitäisi teettää remontti rintamamiestaloon ja näillä näkymin sellainen 10 ikkunaa menossa vaihtoon asennuksineen. Siinä on sellainen urakka että muodostuu aika paljon euroja ihan muutaman prosentin hintaerollekin toimittajien välillä...

   Pistin tuossa juuri ikkunaremontti.fi:n kautta tarjouspyyntöä menemään firmoille ja sieltä vissiin pitäisi saada useammalta toimijalta tarjoukset. Saa nähdä missä hinnoissa pyöritään...

   • ikkunaremontti.fi:llä kilpailutin myös ja neljältä firmalta tuli tarjoukset. Otin edullisimman. Mielestäni ei ollut suuria eroja itse tuotteissa ja palveluissa.


  • Virolaisia PVC ikkunoita ollaan korjailtu nyt muutama sesonki. Tullut vaihto kalliiksi, kun on otettu tuo PVC ja nyt sitten taas vaihdetaan. Myyjiä ei myöskään näy missää. Yleisin vika on että puitteet vääntyvät säävaihteluissa rullalle. Suositan ottamaan kotimaiset puurunkoiset ja alumiinipintaiset. Ne käy näille leveyspiireille :)

  • Vanhoista ikkunoista voi poistaa vedon kun tiivistää ne silikoni putkitiivisteellä.
   Rasvaa lukot ja laita alakarmille ikkunaliuku niin helpottaa ikkunan aukaisua.

   Ikkunatyypistä ja valmistajasta riippumatta. Korvausilmaventtiilillä varusteut ikkunat nostavat lämmityskustannuksia yli 10%.

   Lisäksi uudet tai vanhat ikkunat on huollettava 5-7 vuoden välein.
   Uusien puu/alumiini-ikkunoiden elinkaari on 40 max 50 vuotta.
   HUOLTOVAPAATA IKKUNAA EI OLE.

   • Meillä "uudet" ikkunat nyt 26vuotta ja vielä ei ole tarvinnut tehdä mitään.
    Et kyl ne aika huoltovapaat on.


   • Mielestäni 40-50v ei ole kovin lyhyt vaihtoväli? Ja mistä tiedät tämän? Oletko kenties ikkunoiden suunnittelija? Ensimmäiset Puu-Alumiini ikkunat ovat tulleet joskus 90luvun puolivälissä markkinoille, jolloin ne eivät ole edes kerenneet olemaan taloissa 40vuotta? Ja kesto ikähän riippuu hyvin paljon asennuksesta, jos on kyseessa avaimetkäteenpalvelua tuottava isompi firma, jopa 10v takuulla niin aivan varmasti ottavat vastuun jos ikkunaan tulee vika vaikka 5 vuoden päästä asennuksesta. Toisinkun se paikallinen Erkki-Pena hiacensa kanssa joka tulee kahdeksi päiväksi vetämään norttia teille sirkkeleidensä kanssa ja ravaa 2 kertaa päivässä rautakaupassa hakemassa lisää uretaania, peltiä, ruuveja, listaa ku pääsi loppumaan.


  • 3 trajousta pyysin 8 ikkunasta asennettuna. Pokas 10,000, Pihla 7.900 ja Piklas 7.200. Kaikilla hyvin samanlainen ikkunatyyppi ja asennustapa. Otin Piklakset hinnan ja kotimaisuuden takia.

  • Tärkein asia tajuta: Ikkunaremontti ei kannata koskaan.
   Joskus se on kuitenkin pakko tehdä koska vanhojen elinkaari yksinkertaisesti päättyy.

   Timpureilta voi kysellä kunnostusten kustannuksia pahimmille yksilöille (usein etelän ikkunat) jos haluaa vielä 5-10v. tekohengittää vanhoi.

  • Remontti on kunnostamista. Uusien hankinta ei ole sitä vaan ikkunan vaihtoa.

   Muuten minulla on 1985 vuoden kolmipuitteiset puuikkunat, alakappaleiden päällä alumiinilistat. Pinnoissa tumma kuultokäsittely jonka olen käsitellyt muutaman kerran. Kunto on uutta vastaava. Joskus 40-luvulla voisi uusia.

  • Tilasin pihlalta ja asensin itse! Pelti firmasta pellit senkun heitti paikkalleen!Turhista en maksa aikaa on vaikka ikkuna päivässä!Uudet ikkunat monessa kohteessa homehduttaa koko talon! Vanhat ikkunat vuotaa vähän niin tuuletus pelaa! Jos luulet hankkivasi25%säästön lämmitys kuluissa voipi olla että erehdyt? Vanhaa taloa ei kannata tiivistää uusilla ikkunoilla?

  • Talotekniikan tohtori Panu Kaila laski sanomalehti Kalevan jutussa ikkunaremontin lämpösäåstön summaa. Laskennassa vanhat kolmikerroksiset ikkunat, 10 kpl ja ok talo, suora sähkölämmitys, vaihdettiin uusiin vastaaviin jotta säästettäisiin rahaa. Remontti rahoitettiin lainarahalla.
   Lopputulemana, saavutettu energiansäästö ei kattanut edes korkokuluja,eli energiansäästösyistä remontti ei kannata. Lisäksi Kaila kertoi jutussa että puurqkenteisten ikkunoiden korjaus on aina mahdollista, ammattilaisen tekemänä ja uusien ikkunoiden vaihto on pääsääntöisesti tarpeetonta.

  • Ja vielä tuohon "homeovella"kirjoittajan kommenttiin; on totta että vanha,terve mutta riskirakenteinen talo muuttuu usein liian tiiviiksi ikkunoiden vaihdon jälkeen. Tästä on kokemusta myös itselläni, teen saneeraussähkötöitä asiakkaiden kotona ja muutamassa tutussa kohteessa on ikkunarempan jäljiltä mummolan tuoksu, selvä syy-yhteys ja onhan tästä myös rakennusalan ammattilaisten varoittelua julkisuudessa.

   • Molemmat kommentit väärin! Esimerkki: 12 kpl 2 lasisia vaihdetaan nykyikkunoihin (u-arvo 0,9)
    n.20 m2 ikkunaa. Energian säästö on n.500 vuodessa suoralla sähköllä. Pitää olla järjettömän kova korkoinen ja eliniän pituinen laina, jos tuolla ei ala saamaan säästöjä. Ja samalla saadaa n sitä ihmisten arvostamaa asumismukavuutta, jota nyt on aika vaikea rahassa laskea.
    Tiiviys: Itse asiassa talon ilmanvaihtoa saadaa tehostettua ikkunaremontilla, kun niiden mukana tulee korvausilm aventtiilit, jolloin ilma vaihtuu hallitusti, eikä hallitsemattomasti homeisten rakenteiden lävitse.
    Sähkömiehen kannattaa ehkä kommentoida vain asioita, joista oikeasti tietää!!??


   • RakennusDI kirjoitti:

    Molemmat kommentit väärin! Esimerkki: 12 kpl 2 lasisia vaihdetaan nykyikkunoihin (u-arvo 0,9)
    n.20 m2 ikkunaa. Energian säästö on n.500 vuodessa suoralla sähköllä. Pitää olla järjettömän kova korkoinen ja eliniän pituinen laina, jos tuolla ei ala saamaan säästöjä. Ja samalla saadaa n sitä ihmisten arvostamaa asumismukavuutta, jota nyt on aika vaikea rahassa laskea.
    Tiiviys: Itse asiassa talon ilmanvaihtoa saadaa tehostettua ikkunaremontilla, kun niiden mukana tulee korvausilm aventtiilit, jolloin ilma vaihtuu hallitusti, eikä hallitsemattomasti homeisten rakenteiden lävitse.
    Sähkömiehen kannattaa ehkä kommentoida vain asioita, joista oikeasti tietää!!??

    Totta. Parisen vuotta sitten tehtiin ikkunaremontti (n20m2) ja todella energian säästö on samaa luokkaa mitä arvioit, mutta ilmaisilla puilla puulämmityksessä asia muuttuu. Toki varaajan lämmityskertojen harvetumisella mukavuus kasvaa.
    Mutta, kaikkein merkittävin ja suurin muutos koetaan asuinmukavuudessa. Uskomatonta mutta totta, miten näin pakkasillakin ikkunan pintalämpötila on lähes sama kuin hyvin eristetyssä seinässä. (Tiilirakenne, jossa 180mm eriste). Tuosta tilanteesta johtuen huonelämpötilakin saa olla alhaisempi.

    Niin, entiset 3-lasiset ikkkunat olivat todella tiiviit ja siten ei vetoiset. Ilmavuotoja erittäin vähän, mutta- se- kylmäsetäily järkyttävällä tasolla uusiin ikkunoihin verraten. Juuri tuo kylmäsäteily kertoo lämpövuodosta.


   • RakennusDI kirjoitti:

    Molemmat kommentit väärin! Esimerkki: 12 kpl 2 lasisia vaihdetaan nykyikkunoihin (u-arvo 0,9)
    n.20 m2 ikkunaa. Energian säästö on n.500 vuodessa suoralla sähköllä. Pitää olla järjettömän kova korkoinen ja eliniän pituinen laina, jos tuolla ei ala saamaan säästöjä. Ja samalla saadaa n sitä ihmisten arvostamaa asumismukavuutta, jota nyt on aika vaikea rahassa laskea.
    Tiiviys: Itse asiassa talon ilmanvaihtoa saadaa tehostettua ikkunaremontilla, kun niiden mukana tulee korvausilm aventtiilit, jolloin ilma vaihtuu hallitusti, eikä hallitsemattomasti homeisten rakenteiden lävitse.
    Sähkömiehen kannattaa ehkä kommentoida vain asioita, joista oikeasti tietää!!??

    >>Molemmat kommentit väärin! Esimerkki: 12 kpl 2 lasisia vaihdetaan nykyikkunoihin (u-arvo 0,9) <<

    Energian säästö on myös tapauskohtainen. Menneinä vuosikymmeninä ikkunoiden alle oli välttämätöntä asentaa myös patterit juuri kylmäsäteilyn estämiseksi. Taas mitä korkeampi lämpötila patterissa, niin sitä suurempi energian kulutus / lämpöhäviö ikkuna kautta.

    Meidän tapauksessa ilmalämmitys toimii alhaisella lämpötilalla ja juuri tuosta johtuen ikkunoiden kylmäsäteilystä oli suuri haitta. Toki,- taas energia säästö / hukkalämpö pienempi kuin korkealämpöisiin pattereihin verraten. Eli tarpeeksi kun ohjaa lämpöenergiaa perinteisiin 3-lasisiin ikkunoiden läheisyyteen, niin kylmäsäteilyä ei synny. Juuri tuohon tekijään moni talon omistaja mieltää mielikuvansa, ettei vanhoissa ikkunoissaan esiinny edes kylmäsäteilyä.


  • Vastauksena alkuperäisiin viestiin, sanoisin 5500–11000 euroa. Mitä kalliimmaksi mennään, sitä enemmän saat esimerkiksi ulkopuolelle yksityiskohtaisempaa muotoilua tai sisäpuolelle omaan sisustukseen sopivaa pintaa. Kun katselen ikkunaremontin hintoja https://kodinplaza.fi/ sivuilla, varmaan ihan perusikkunat voisi saada 6000-8000 eurolla.

  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vaarallinen neuvo kansalle

   Hätkähdyttävä tieto marjastajille: Jopa yli puolet yksityisteiden rajoitusmerkeistä laittomia – Asiantuntija: "Itse tehtyjä ei tarvitse noudattaa" Ra
   Maailman menoa
   320
   6228
  2. Martinan kunnioitus muita kohtaan?

   Astuu kirkkoon rinnat paljaana . Just ja just peittää nännit. Hirveä myötähäpeä- kuka oikeesti kehtaa muutakuin Martina? Liian lyhyt hame! Ollaan k
   Kotimaiset julkkisjuorut
   369
   3524
  3. Vihreiltä selvä viesti,jos emme saa ilmastotavotteita

   läpi lähdemme tästä hallituksesta. Ja tämä tule tapahtumaan aivan varmasti koska meillä ei ole varaa toteuttaa vihreiden toivomuslista. Nyt pitäisi al
   Perussuomalaiset
   150
   3008
  4. Onko taas Stefulla ja Sofialle tilanne päällä?

   Eilen niin iloisesti kilisteltiin laseja ja tänään ei kumpaakaan näy instassa..
   Kotimaiset julkkisjuorut
   35
   1471