kokemuksia syyriasta?

reissuli

Minkälaisia kokemuksia teillä on Syyriasta ja maan kansalaisista? Voiko nainen kulkea yksin ja miten naisen täytyy pukeutua? Onko maa turvallinen? Koenko naisena "ahdistelua" kaduilla?

Olisin kiitollinen kaikista tiedonrippeistä mitä teillä on antaa:)

17

5828

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jep.

      Tuli käytyä Syyriassa Damaskoksessa ja Palmyrassa '97. Pukeutumisesta oltiin siellä aika tarkkoja, kuten muissakin arabimaissa. Ahdistelusta en osaa sanoa, mutta tuntui että Damasissa oli joka korttelin kulmalla jonkin sortin poliisi rynnäkkökiväärin kanssa. Palmyrassa ei pahemmin nähtävää ollut, mutta jos vanhat rauniot kiinnostaa niin mikä ettei.

      Ruoka ja muut ostokset olivat tosi halpoja, mutta alkoholia ei juurikaan myyty. Halvimmat kaupat tuli varmaankin tehtyä siellä isolla sukella. Tosin sieltä löytyi heti kymmenkunta kauppiasta jotka osasi sanoa houkutella ostoksille kuolemattomilla lauseilla "osta huva poutalina", "Stokmannin laatu anttilan hinta" ja "osta läyhy teepaita, huva after sauna before nussi". Laadukas sanavarasto johtunee vanhoista Golanin YK-käiväröistä... Taksilla siellä tuli jonkin verran myös kuljettua. Hotellin edeen saattoi pienen odottelun jälkeen ilmestyä montakin autoa tarjoamaan kyytiä, joten kannattaa odottaa semmoista joka osaa jotain muutakin kieltä kun arabiaa. Eivät meinaan ainakaan silloin osannut juurikaan englantia vaikka niin sujuvasti väittivätkin. Hinnoissakin taisi olla vähintään puolet "länsituristi" lisää. Tinkaamista kannattaa koittaa joka paikassa.

      Jos ei muuta, niin ainakin todella erilainen lomailupaikka.

    • Biibi

      Pari kolme kuukautta matkustelin yksinäni ja välillä kaverinkin kanssa ympäri Syyriaa keväällä 1998. Olin silloin reilu parikymppinen. Yksinäiselle naiselle reissu oli ihan jees, välillä huomiota sai enemmän kuin olisi tarvinnut, mutta pääosin syyrialaiset ovat rehellisiä, rauhallisia, luotettavia, ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Turvallinen olo oli koko ajan. Lonely Planetia suosittelen; jos yksin hirvittää, niin LP:n suosittelemista hotelleista löytää aina matkaseuraa ainankin seuraavaan kohteeseen asti. Päinvastoin kuin edellinen vastaaja, en kuullut sanaakaan suomea koko matkalla (en tosin nähnyt yhtään suomalaistakaan) enkä nähnyt erityisen paljon sotilaita. Olen menossa takaisin Syyriaan taas ensi kesänä. Yksi mukavimmista tuntemistani arabimaista. Jos ahdistaa eikä rahasta ole puutetta niin voit aina loikata Libanonin puolelle. Arabimaat ovat aina vähän shokki yksinäiselle naiselle jos ei ole ennen käynyt, mutta muutamassa kuukaudessa siihen tottuu ;).

    • nainen

      Minulla ystävät syyrialaiset aivan ihana ,, luulen ja uskon,että ovat hyviä ihmisiä kun ja ketkä ovat kristittyjä.. muslimit eri asia.Menisin heti Syyriaan tai menenkin kun vaan saan rahaa kasaan..

    • barbi

      Syyrialaiset miehet, ainakin ne arabisellaiset, ovat aivan ihania! Ne osaa arvostaa naista ja maa on todella vapaa.

      • MinäVaan1111

        Syyrialaiset ovat arabeja... Eikä kannattaisi ikinä ylistää, oli kyse sitten hyvästä taikka huonosta asiasta.


    • syksy 04

      Olin viime vuonna Damassa. Kiva paikka, monenlaisia ihmisiä. Jotkut vanhat ihmiset ei halunneet katsoakaan länsimaisia, mutta suurin osa ihmisistä tuijotti hyväntahtoisesti. Osa jopa nauroi meille, ehkä siksi että olemme pidempiä kuin paikalliset. Sitten sieltä kuului "oh my god", "beautiful" -tyyppisiä huokauksia, ja jotkut pojat halusi kuvata itsensä meidän kanssa.

      Suosittelen Syyriaa kaikille lämpimästi!

      • Pedro

        Syyria on erinomainen kohde kokemuksien hakijoille. Ihmettelen miten joku on voinut törmätä suomen kieleen Syyriassa kun itse törmäsin 10 päivän aikana vain muutamaan turistiin. Paikalliset erittäin ystävällisiä, englannilla pärjää aika heikosti. Hintataso superhalpa ja ruoka erinomaista. Suurin osa naisista pukeutuu peittäen hiuksensa huvilla, mutta paljon näkyy niitäkin jotka kulkevat täysin avopäin. Mustaan koko kaapuun pukeutuvat lähinnä saudiarabialaiset ja kuwaitilaiset. Suosittelen Syyria. Katso myös kohta Libanon.


    • Sini-Lintu

      Syyriassa voi liikkua täysin tavallisissa vaatteissa. Huivia ei tarvitse pitää - Syyriassa on paljon kristittyjä, jotka eivät myöskään pidä huivia. Kaikkein hienoimpia vaatteita ei kannata ottaa mukaan. Joku saattaa ajatella, että olisit prostituoitu. Vänäläinen prostituutio on todella massiivista Syyrissa.

      Sääret kannattaa peittää eikä liian avonaisia kaula-aukkoja tai liian tiukkoja vaatteita. Navan paljastaminen on myös paha. Näillä keinoin pärjää mainiosti.

      Miehet eivät tuppaa seuraan kuten esim. Turkissa. Moni ei nimittäin osaa englantia. Basaareissa meno on vilkkaampaa, mutta kohteliaisuus on aina läsnä. Itse asiassa yksin matkustavaa naismatkaajaa pidetään kuin kukkaa kämmenellä monissa paikoissa.

      Palmyra on hieman villempi paikka (kuten paikka turismista elävät pikkukaupungit ja kylät).

      Syyria on hyvin turvallinen maa. Yksin voi huoletta liikkua mihin aikaan vuorokaudesta. Varkauksia ei ilmene.

      Ravintolat ja taksit ovat ainoita paikkoja, joissa turisteja yritetään höynäyttää. Ravintoiloissa kannattaa kysellä hinnat etukäteen ruokalajeille ja vielä tarkistaa lasku. Monesti hinnat laitetaan arabialaisilla numeroilla laskuun ja loppuun pelkkä kokonaissumma latinalaisilla numeroilla. Tämä summa on usein ylöspäin pyöristetty. Tarjoilija saattaa myös jättää vaihtorahat palauttamatta olettaen, että tämä oli tippi.

      Itse viihdyin Syyriassa mainiosti. Etenkin Damaskos on kokemisen arvoinen. Paras paikka tutustua islamilaiseen ja arabialaiseen kulttuuriin.

      • Bibti

        Hienoista vaatteista olen eri mielta. Venalainen prostituutio on kylla laajaa etenkin Aleppossa, mutta ei prostituoiduksi leimautuminen ole taalla kovin realistinen pelko. Syyrialaiset rakastavat hienoja vaatteita ja hyvin pukeutunut nainen saa osakseen parempaa kohtelua. Paikalliset kristityt naiset kulkevat uskomattoman paljastavissa ja tiukoissa asuissa. Suosittelen ottamaan mukaan siisteja ja kauniita mutta ei lapinakyvia eika kovin kireita vaatteita.


    • 1kk sitten

      Damasissa olin n 1kk sitten ja silloin alkoi huomata jo turisteja Euroopasta ja Japanista kulkemassa isoissa laumoissa pitkin sukeja. Suomea en kuullut, kavereilleni kylla huudeltiin, 'allo belgium' yms.

      Syyrian vakiluku oon kasvanut rajahdysmaisesti viime vuosikymmenien aikana ja nykyvaestosta yli puolet on alle 30v ja tama nakyy joka puolella, nuoria ja lapsia pyorii jaloissa. Vaentungoksessa monetkaan eivat yrita vaistaa, vaan saattavat tormailla sukeilla toisiinsa. Tama ei suinkaan ole ahdistelua, vaan enemmankin paikallista sosiaalista kanssakaymista? Joskus olen kuullut, etta lansimaisia naisia olisi nipistelty ja laapitty, ja tahan laakkeeksi olen kuulluta kahta tapaa: 1. huuda ja meuhkaa, joku herrasmies tulee kylla tuotapikaa apuusi ja muut sattivat laappijan alimpaan h...ttiin 2. haivy paikalta alaka provosoi enempaa. Naista yhteenvetona sanoisin, etta tervetta jarkea kayttamalla kylla selviaa. Huutoja ja vislauksia varmasti lansimainen nainen saa peraan, osa ihan viattomia nuorilta pojilta. Katsekontaktia ei pida tulkita haasteeksi tai iskuyritykseksi, sekin on osa paikallista kulttuuria. Monesti katseeseen vastaaminen johtaakin juttutuokioon paikallisten kanssa. Sukeilla kuljettaessa nainen edella ja mies takana, nain mies voi valvoa seuralaisensa koskemattomuutta ja tarvittaessa puuttua siihen. 'Imshii!' hampaitten takaa suhautettuna varmasti ajaa suurimmat kiusankappaleet pois. Tarkoittaa jotain tyylin 'mene pois' tai 'haivy' 'La shukran' saa taas kauppiaat kohteliaasti ymmartamaan, ettet juuri silla hetkella ole kiinnostunut heidan ainutlaatuisista tuotteistaan.

      Jos pitemman aikaa viettaa esim Damasissa ja nakee siella jotain mielenkiintoista tuliaista, kannatta kaupassa kayda useamman kerran katselemassa ja kyselemassa hintoja. Kun kauppias huomaa, ettet olekaan tavan turisti, hintakin alkaa pikkuhiljaa laskea. Kahvituokiot ja rupattelut, kuulumisien kysymiset ovat myoskin omiaan hinnan alentamiseen. Kiireisimmat voivatkin sitten pudottaa hinnan puoleen tai alle ja aloittaa neuvottelut. Kaverini osti nelja kappaletta Damasin kuuluisia poytaliinoja sisaltaen lautasliinat kuudelle hintaan 100$. Alkuperainen hinta oli yli 200$. Taytta hintaa ei pida missaan tapauksessa maksaa.

      Suurimmat kaupungit ovat turvallisia, suurin uhka on vahintaankin mielenkiintoinen liikenne. Liikenne on tietylla tavalla sujuvaa, mutta jalankulkijan on aika turha odottaa autoilijan pysahtyvan paastaakseen sinut yli.

      Ehdottomasti suosittelen kaymaan Crac de Chevalierissa, Rikhard Leijonamielen rakentamassa ristiretkelaislinnassa Libanonin rajan tuntumassa. Niin vaikuttavaa rakennelmaa en ole muualla oikein nahnytkaan. Korkealla maella kohtalaisen hyvin sailynyt mahtava linnoitus.

      Eipa muutakun reissuun!

    • septimi

      ihmisiä.....kivat kelit....viskin saanti vaikeahkoa ;) paikallisten juhlat kokemuksen arvoisia :)

    • tietää

      Olen puoliksi syyrialainen tyttö 26v. Haluaisin käydä isäni syntymämaassa, mutta en tiedä maasta juuri mitään. Isäni on kristitty, joten hän joutui lähtemään sieltä jo lapsena libanoniin perheensä kanssa. Nyt hän asuu Kanadassa, joten en ole koskaan edes käynyt lähi-idässä. Voiko sinne noin vain mennä naisena? Tarviiko viisumia? Miten pukeutuminen? Miten kristittyjä kohdellaan? Onko turvallista?

    • isis fighter mohamed

      Lämmintä piisaa ja ruoka on halpaa :)

      • Nice people

        Tätänykyä pikkusyyrioita on naapurimaissa. Voimia Jordanialle ja Syyrialle.


    • Anonyymi

      Tampereen Suomalaisen Klubin kahta esimiestä epäillään yllytyksestä murhaan. Murhan uhrina ollut alaikäinen syyrialaistyttö. Nämä molemmat esimiehet ovat homoseksuaaleja pedofiilejä ja heidän pitäisi istua elinkautista.

      • Anonyymi

        Klubin esimies: filosofian tohtori Mikko Turunen
        Klubin varaesimies: toimittaja Arto Murtovaara


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Klubin esimies: filosofian tohtori Mikko Turunen
        Klubin varaesimies: toimittaja Arto Murtovaara

        Ei heistä kumpaakaan. Eivät liity asiaan millään tavalla. Kahta Klubin tavallista jäsentä tarkoitin. Hekin ovat ns. esimiehiä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1846
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1628
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe