Auringossa tummuvat linssit

Mirkkis7

Olen kiinnostunut hankkimaan auringossa tummuvat lasit, ovat aurinkolasit ja myös samalla toiset ja saa vaihtelua rilleihin.
Onko kokemuksia tummuvista?

6

1499

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Pärjää_ilmankin

   Mulla oli kymmenisen vuotta sitten vielä semmoset linssit. Ei niillä oikeastaan tehnyt mitään, kun ne toimivat niin hitaasti. Autolla pystyi lähtemään ajamaan vasta, kun oli ensin ladannut niitä auringonpaisteessa vähän aikaa auton ulkopuolella. Ja sisätiloihin tullessa olivat pitkään liian tummat. Lasisina linssit olivat tosi painavat. Kehitystä lienee tapahtunut?

  • Ehdottomasti-tummuvat

   Oon kovasti eri mieltä edellisen vastaajan kanssa.
   Mulla ollut jo useamman kymmenen vuotta käytössä tummuvat ladit.
   On ollut sekä lasi- että muovolinssiset. Muoviset oli hitaammat, mutta toimi nekin. Nyt nää uusimmat, noin vuoden ikäiset lasilinssit, ovat nopeet. Kirkastuu ja tummuu 10 sekunnissa hyvinkin. En muita edes ajattelekaan. Nää on aivan ehdottomat.

   Paino on kuulemma liki tupla muovisiin verrattuna, mutt en eroa huomaa mun nenän päällä. Eihän ne mitään kiloa paina! Muutaman kymmenen grammaa korkeintan.

   Autossa eivät tummu, koska tuulilasi estää UV-säteilyn. Eihän tuulilasin läpi myöskään rusketu... You know... Eli ei heikennä näkyvyyttä autoa ajaessa.

   Suosittelen lämpimästi

  • Kalliit-kapistukset

   Juuri tuon autossa käyttämättömyyden takia minä jouduin luopumaan itsestään tummuvista ja hankkimaan erilliset silmälasien päälle laitettavat aurinkolasit autolla ajoa varten.

   • elämä-on-kallista

    Nykyään saa myös autossa tummuvia linssejä


  • Mirkkis7

   Kiitos vastauksista. Yllätys oli tuo että painaa enemmän. Olen lukenut että nämä uudemmat tummuvat vaihtavat nopeammin vaaleaksi kuin aiemmat.

   • Tummuvat_lasilinssit

    Lasilinssien enempi paino muovisiin nähden ei tunnu lainkaan ainakaan mun nenälläni. Painoero on merkittävä vain prosenteissa ei grammoissa. Mulla on ollut siis molempia. Vaihdoin nää uudet muovisista lasilinsseihin. Niitäkin on paksumpia ja ohempia laatuja.


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Jussi Hakulinen on kuollut - YÖ yhtyeen hittien tekijä

   https://www.is.fi/viihde/art-2000008994171.html Vielä ei ole kerrottu kuoleman syytä. Jussi Hakulinen loi YÖ yhtyeen kuuluisimmat hit
   Maailman menoa
   206
   4281
  2. Loiri on kuollut.

   Poistui kuvioista.
   Maailman menoa
   166
   2922
  3. Kirja: Martina Aitolehti näki narkomaani-siskonsa piikitetyn käsivarren: "Sillä hetkellä tajusin..."

   Hyvinvointiyrittäjä ja triatlonisti Martina Aitolehti avautuu rehellisesti mm. pikkusiskonsa-Steffin huumehöyryisestä elämästä uudessa elämäkertakirja
   Kotimaiset julkkisjuorut
   36
   2365
  4. Törkeä ryöstö Hyrynsalmella

   Törkeä ryöstö Hyrynsalmella – miehet tunkeutuivat aamuyöllä taloon, otsikoivat lehdet. Kenen sakkija ovat tunkeutujat olleet ja missä??
   Hyrynsalmi
   46
   1517
  5. Yön Jussi Hakulinen on Kuollut

   Näin kertoo lehdet, esim satakunnankansa. R.I.P. Jussi. Olit hyvä laulaja ja sanoittaja.
   Pori
   131
   1435
  6. Martinan vastenmielinen menneisyys

   Martinan kirjasta julkaistujen otteiden perusteella hän on vastenmielinen sarjapettäjä ja epävakaa persoona. Kukaan normaali ihminen ei huuda kuutta t
   Kotimaiset julkkisjuorut
   177
   1326
  7. Joko kadonnut?

   Onko löytynyt jo?
   Hyrynsalmi
   8
   1054
  8. Miksi Martina puhuu kirjassaan

   …muunneltua totuutta. Hän ei ole ollut apuvalmentajana hevostallilla nuoruudessaan. Hän on ollut ihan tavallinen tallityttö muiden tallityttöjen jouko
   Kotimaiset julkkisjuorut
   115
   1034
  9. Kiinasta taas uusi virus maailman iloksi

   Kiinassa on tunnistettu uusi Langya henipavirus (LayV), johon on sairastunut jo kymmeniä ihmisiä. Tutkijoiden mukaan virus on todennäköisesti tarttun
   Maailman menoa
   39
   973
  10. Käynköhän mä vielä siellä

   lähiaikoina.. 🤔 Jaa-a, siinäpä mietittävää meille molemmille.
   Tunteet
   65
   858
  Aihe