Melko reilua

Siistijä

Olin juuri siivonnut 9 kerroksisen kerrostalon ylhäältä alas. Kun imuroin aulan matot, vanhus tulee valittamaan ulko-oven kynnyksellä olevasta tahrasta ja puhuu potkuista minulle.....

13

200

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kkklllooopppåöämmn

      Eipä tuo mikään ihme ole.
      Kerran eräs keski-ikäinen pariskunta tuli sanomaan kurasta lattialla. Sanoin, että katsokaapas omia jälkiänne. Jäljet siis heidän tekemiä. Eivät olleet pyyhkineet kenkiään.
      Seuraavan kerran taloon tullessani hallituksen puheenjohtaja tuli luokseni valittamaan huonosta siivouksesta. Kuraa oli kuulemma ollut lattialla. Eräs pariskunta oli valittanut ja kertonut myös minun olleen huonokäytöksinen heitä kohtaan. Varoitteli vakavasti huonon työn seurauksista ja töykeästä käytöksestä.
      Toisessa talossa ovilasi on naarmuinen. Useasti saan huomautuksen, että lasissa on likatahra. Ei vaikuta sanominen naarmusta -tahra se on heidän mielestään.
      Kusipäitä on jokaisessa talossa. Heillä voi olla heikko itsetunto tai sitten he ovat omasta mielestän parempia kuin muut.
      Antaa heidän olla sitä mitä ovat.
      Siivoojana ole huomannut olevani aivan tavallinen ja normaali ihminen ja myös osa terveydenhuoltoa. Kait se helpottaa näitä kusipäitä, kun saa mollata minua.
      Terveydenhuoltajana en tietenkään saisia sanoa potilaitani kusipäiksi.
      Sitä he kuiten ovat.
      Onneksi on myös tavallisia ihmisiä. Heitä on suurin osa asukkaista. Tervehtivät ja saattavat vaihtaa päivän kuulumiset.
      Työ on työtä, oli se mitä tahansa. Ihmisarvo ei riipu työstä. Kukaan ei ole muita parempi.
      Ihan tosi: KUKAAN EI OLE MUITA PAREMPI.

    • arvostelun.ilo

      "Terveydenhuoltajana en tietenkään saisia sanoa potilaitani kusipäiksi."

      Saisit toki myös hoitoalan ammattilaisena puhua asiakkaista alentavasti. Se ei liity mitenkään ammattiin tai työhön jota teet. Pilkallinen perusasenne lähimmäisiä kohtaan olivat he asiakkaita, asiakaspalvelijoita tai ketä tahansa muita liittyy olennaisena osana suomalaiseen vuorovaikutuskulttuuriin.

      Kun vegetatiivisessa tilassa oleva ns. kroonikkopotilas sai ammattitaidottoman katetroinnin johdosta virtsatientulehduksen ja hänestä tuli levoton ja puhelias (tämä on tyypillinen virtsatientulehduksen merkki tiedottomilla potilailla) heitti henkilökuntaan kuuluva hilpeää läppää että "potilaalle on noussut kusi päähän". Läpän heitto ei herättänyt kenessäkään protestia. Näppärä vitsi sai aikaan naurunremakan.

      Aivan tavallista Suomessa on sekin että esimerkiksi psykiatriset potilaat ja vanhukset ovat sketsihahmon roolissa henkilökunnalle (kuten muullekin yhteiskunnalle). Etenkin psykiatrisiin potilaisiin suhtaudutaan edelleen samoin kuin kylähulluihin ennenvanhaan. Vanhuksiin asennoituminenkin pohjautuu myyttiin ikäihmisestä joka taantuu lapseksi jälleen. Taantuminen tapahtuu toki usein esim. dementikoille mutta kun ikäihmiselle joka ei ole dementoitunut sössötetään samoin kuin joskus oli tapana sössöttää pikkulapsille on se halventavaa kohtelua. Suomessa ihmisestä tulee aikuinen kun hän täyttää 18-vuotta ja sen jälkeen hän on aikuinen elämänsä loppuun asti.

      Psykiatriset ammatit ovat extremeseikkailijoiden heinää. Psykiatrisiin hoitolaitoksiin mennään töihin kuin Yksi lensi yli käenpesän- elokuvaan, koska halutaan extremeseikkailukokemuksia. Potilaiden hulluja oireita mennään pällistelemään samoin kuin elokuviin mennään katsomaan kauhuleffoja tai komedioita. Jotta päästään kauhistelemaan tai naureskelemaan niille sekopäille.

      Ja toisinpäin: olit sitten töissä missä tahansa asiakaspalvelutehtävässä voit varautua siihen että asiakaskunta tulee etsimään suurennuslasin kanssa vikoja työskentelystäsi. Asiakkaaksi mennään nimenomaan kriittisellä asenteella eikä positiivisia asioita edes pyritä löytämään. Koska peruspilkallinen asenne kanssaihmisiä kohtaan on normi. Ja tämä normi menee joka suuntaan.

      Joten jos yhtään lohduttaa vaikka vaihtaisit alaa siivoustyöstä muualle joutuisit kritiikin kohteeksi jokatapauksessa. :)

      • Olen jokseenkin samaa mieltä nimimerkin "arvostelun.ilo" kanssa.

        Minulla ei ole ollut sellaista työpaikkaa, jossa en olisi kohdannut vihaisia, vähätteleviä tai halveksuen asennoituvia asiakkaita, ihmisiä, työtovereita taikka esimiehiä. Varsinkin asiakaspalvelutöissä oppii nopeasti, että osalla asiakkaista on jonkinlainen kieroutunut käsistys vallankäytön mahdollisuuksista asiakaspalvelijaa kohtaan. He purkavat raivoaan, kiukuttelevat, etsivät virheitä, osoittavat kokevansa ylemmyyttä ja haluavat ehdottomasti saada sanotuksi viimeisen sanan, koska asiakkaan mielestä "asiakas on aina oikeassa", eikä hän voisi siten ajattelemalla olla enempää väärässä.

        Monissa tapauksissa työpaikan muilta työntekijöiltä saa osakseen halventavaa kohtelua taikka vieroksuvaa kohtelua syystä, että oma työ koetaan huomattavasti arvokkaammaksi kuin jonkun toisen. Tälle toiselle täytyy tietysti osoittaa oma paikkansa työpaikan nokkimisjärjestyksessä, jossa varsinkin vuokratyöntekijät ovat aina viimeisellä sijalla, jos heitä nyt millään tavalla edes noteerataan.

        Oman osansa ihmisten asenteista saavat tietysti kaikki ja kaikenlaista julkisen sektorin työtä tekevät, koska eräiden mielestä he ovat kaikki laiskoja ja heidän työpaikkansa on olemassa pelkästään verorahojen tuhlaamista varten. Mitään väliä ei ole sillä, onko tällä tavalla asennoitunut henkilö ikinä mitään veroja maksanut, sillä pääasia on, että hän pääsee edes jollekin sanomaan jotakin halventavaa.

        Ihmisillä on myös jonkinlainen asenteellinen hierarkia siitä, minkälaiset työt ovat arvokkaampia kuin toiset. Jostain syystä toisten jälkien siivoamiseen liittyvät työt ovat ihmisten mielessä alimmalla tasolla, ja tässäkin ajattelussa noudatetaan kaavaa, missä ylempiarvoisten jälkien siivoaja on korkeammalla tasolla kuin alempiarvoisten jälkien siivoaja. Ihminen on saattanut kärsiä työttömyydestä pitkän aikaa ja pitää sitä häpeällisenä, mutta hän ei missään tapauksessa alkaisi siivoamaan toisten sotkuja, koska se olisi jollain tavalla hänen moraalinsa vastaista ja alentavaa toimintaa.

        Mitä siis tulee nimimerkin "arvostelun.ilo" esittämään mielipiteeseen, että ivallisen ylimielinen asenne toisia kohtaan on yleinen käyttäytymismalli suomalaisessa vuorovaikutuskulttuurissa, kuittaan sen oikeaksi jatkaen, että ivallisuuden lisäksi halvennetaan ihmisiä työelämässä ja yhteiskunnassa monilla muillakin tavoilla. Olen kuitenkin ehdottomasti samaa mieltä nimimerkin kanssa siitä, että tekeepä mitä työtä tahansa, on aina alttiina sopimattomallekin kritiikille, jollaiselle eräs lonkkavikainen presidenttimmekin vähän aikaa sitten altistui.


    • perkeleenpaskaavanhukset

      Se on perseestä toi porrassiivous,itse kanssa entisessä firmassa ollessani,monet vittuili vaan vittuilemisen ilosta, ja ne on justiinsa nää yli keski-iän ohittaneita persenaamoja,joille ei mikään kelpaa,vaikka siivoaisit kuinka. Ja työmaalla pitää kestää kaikenlaista muutenkin huonoilla välineillä(mitään ei tilattu) ja sit monille vanhuksille muka tuli yks kaks allergia meidän pesuaineista:D.

      Mut heti kun lähdin pois firmasta,siivouksen laatu kuulemaa huonontonut(tämän kuulin yhdeltä rouvalta,joka tuli kahvilassa vastaan) eli monet olivat tyytyväisiä,mutta löytyy niitä kusipäitäkin,nyt vissiin vielä vähemmän ovat tyytyväisiä siellä:D

      Sit monet ei tajua sitä asiaa,et vaikka olisi siivottu,niin silti kulkee ihmisiä edestakaisin siinä rappukäytävilläkin ja jos olisit esim,portaat justiinsa mopannut,niin heti joku tulee ja kävelee paskasilla kengillä siihen,ja aikaa ei ole muutenkaan tarpeeksi.

      Onneksi itse lopetin koeajan päätyttyä,ei ois pää kestänyt ja paskat työjohtajatkaan eivät helpottaneet asiaa,vaan vapaa-aikanakin soitettiin jatkuvasti,tuntipalkka 10,02/h,mutta viikkotyötunteja 20-25 h/vko,ja lauantasin piti olla 1,5 h takia töissä. vippiä jouduin ottamaan ja kärsin siitä vieläkin,onneks ei vielä luottotiedot ole menneet

    • ravitsemistyöntekijä

      Voimia sulle! Olipa töykee hölmö tuo asiakas. Aina harmittaa ku jokku valittaa pikkuasioista. Itse en ikinä työskentelis siivoojana (en siksi ettenkö arvostaisi heitä jotka sitä tekee, päinvastoin; hie´noa kun jotkut tekevät ETTEI MINUN TRVITSE). Tietäkää siistijät/siivoojat/toimitilahuoltajat ja laitoshuoltajat ym. ko.alalla työsketelevät: KYLLÄ TEIDÄN TYÖTÄNNE ARVOSTETAAN! Minä ainakin arvostan.

      • ravitsemistyöntekijä

        Mutta en minä siitä maksamaan ala. Johonkin on raja vedettävä.


    • asiakaspalvelua

      Tietenkin on höperöitä asukkaitakin jotka valittaavat työntekijälle mutta virallista tietä tehdyt valitukset tuottavat ainoastaan tulosta.

    • passka_työnantaja

      Toihan kuulostaa aivan meidän pomolta ISS:llä. Hän valitti juuri vastaavasta aiheesta ja uhkasi että seuraavan kerran tulee varoitus. 25 kpl 3 kerroksisia rappuja tehtävänä ja aikaa 3 tuntia. Rapussa, jonka siivosin ekana, oli ehtiny joku sotkea. Pomon mielestä se oli minun vikani.

      • kyttäkyttänä

        Saatanan kusipäät.
        Itse asukkaat eivät ole sen parempia ihmisiä kuin muutkaan. Kerrostalossa asuu niitä kyttiä, joilla ei ole muuta elämää kuin kytätä muita. Siivooja on hyvä kohde heittää lokaa niskaan.
        Moni asukkaista elää kuin pellossa. Olipa oma tai vuokrakämppä. Likavat vielä huvikseeenkin ja haukkuvat siivoojaa.
        Mulla oli koira ja siivosin rappusista sen jäljet, kun tulin ulkoa, mutta siitäkin valitettiin. Eihän se koira aina paljoo likaa tuonut, mutta jos joku löysi karvan, niin voi sitä riemua.
        Sanoin siiivoojallekkin, että en minä sen takia siellä käytävässä luutua, että hän on huno siistijä. Omia jälkiä siivoon.


    • Niin_tuttua

      Eräässä rapussa oli kuulemma hiekkaa kuramatolla siivoukseni jälkeen. Pomo kävi pari tuntia siivoukseni jälkeen tarkastamassa rapun, ja valitti myös, että olenko siivonnut ollenkaan tuossa rapussa kun sitä hiekkaa oli aulassa..

    • kuratsilmille

      Raput kun saat siivottua ei tarvitse kun selkänsä kääntää niin on ovilasit lääpitty,
      kuraa ja savea tuotu kengissä aulan lattialle ja rappusiin, hissi jos talossa on karamellipaperit ja tupakan tumpit lattialle vaan ja pitkin käytäviä. Aikamoisia porsaita sitä talo yhtiöissä asustelee, onneksi jossain talossa on vielä muutama sisäsiisti asukas.

    • Anonyymi

      Uppia, 3 vuotta vanha keskustelu mut edelleen pätee nää samat asiat valitettavasti...

      Yhden neuvon annan teille: ottakaa siivoamistanne rappusista yms tiloista ennen siivousta ja siivouksen jälkeen, siinäpähän näkevät ettei siivoojassa vikaa. Ja voi todistaa et on siivottu

      • Anonyymi

        Siis ottakaa kuvat


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      63
      6093
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      25
      3866
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      252
      2218
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      26
      1870
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      26
      1313
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      95
      1276
    7. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      304
      1067
    8. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      54
      1010
    9. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      76
      949
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      35
      888
    Aihe