Pulauttelusta ??

Silver

Vaavimme on nyt 3,5 viikon ikäinen..Vatsan kipristelyjä (kitinät, paukuttelu) on ollut pitkin aikaa. Annettu ensin vyöhyketerapiaa 5 kertaa --> jotain apua ollut,aristaa kuulemma paksusuolen kohdalta. Aloitettu Lactophilus syötöt päivittäin, Jekovit D-vitamiinit ja Cuplatonia menee 1 tippa ennen syöntiä..Nyt suurimmaksi vanhempien harmiksi on tullut pulauttelu..Týty pulauttaa useasti jo tissille paljon..Ja kun nostaa pystyy röyhtäytykseen --> voipi lentää maito-oksennus kaaressa ja reilusti! Oisko hyviä vinkkejä/kokemuksia vastaavasta tilanteesta ?? Voiko äidin ruokavalio vaikuttaa pulautteluun myös, allergiaa, vauva pipi....Nimim. Huolehtiva izukki haluaa vaaville paremman olon!

8

7843

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siideri

      Neuvolasta saatavassa vauvan hoito-oppaassa sanotaan että joskus pulauttelu voi olla merkki maitoallergiasta. Kannattaa myös kokeilla auttaako imettäminen pystymmässä asennossa.

      • äityli

        Meillä pulauttelu liittyy ilmiselvästi ilmavaivoihin eli jos pulauttaa tulee ilmaa myös alakautta ulos. Nyt kun olen koettanut vähitellen päästä eroon Cuplatonista huomasin pulauttelun vähän lisääntyvän.


    • ei allergiaa

      Meillä 2 kk:n ikäinen tyttö ja maito lentää kaaressa lammikoksi lattialle röyhtäytyksen yhteydessä kuin myös pulauttelee pitkin päivää muutenkin. Ensimmäiseni kanssa olin ihan paniikissa, kun luulin ettei maitoa jää yhtään sisälle. Toisin kävi ja paino nousi kuten pitikin. Nyt on samoin, taitaa olla sukuvika. Enpä turhaan huolestuisi, pidä vain matot pois lattialta. Meilläkin röyhtäistään pesuhuoneessa, niin on helppo huuhtoa pois. Tuo yksi tippa Cuplatonia ei kyllä riitä mihinkään, minä truuttaan suoraan suuhun useampia tippoja. Se ei meinaan imeydy kehoon, joten ei huolta. Eipähän ole vatsavaivoja.

    • nainen.vm79

      juu toi on kyllä ihan normaalia , tai voiko sitä normaaliksi sanoa , mutta huolta ei ole niin kauan kuin paino kuitenkin nousee!
      oma esikoiseni "pulautteli" niin voimakkaasti että lattialla todellakin oli iso lammikko (syynä saattaa olla myös se että maitoa tuli itseltänikin aika vauhdilla ja mahaan meni ilmaa.)
      etsin aina röyhtäyttäessä tyhjän lattia kohdan ja siivoamista riitti liki 4kk.. ja koliikkia oli paha 4kk ja siltä väliltä 6 kk ! :(
      voimia ja siivuos intoa :)

    • tutu

      Meillä poika pulautteli niin kauan kun sitten nousi seisomaan niin sit loppui kuin seinään.parit sairaala reissut toki tehtiin vauvan ollessa noin 4kk kun paino ei enää noussut,ultrat ja verikokeet yms.mut mitään ei löytynyt.lopulta uskoimme lääkäriin joka sanoi että joskus ne vaan pulauttelee ilman syytä ja meillä pulauttelu oli kans jo todellinen ongelma kaaressa lensi ja kyläilypaikatkin sai jo valita että mihin sitä uskaltaisi mennä mattojen sotkun uhallakin.ilman muuta kannattaa selvittää johtuuko jostakin rakenteellisesta syystä tai allergiasta.maeillä kaikki 4 lasta on ollut kovia pulautteleen.

    • äiti

      Meidän esikoinen on ollut todella suuri pulauttelia. Sen vuoksi käytiin myös lääkärissä muutamia kertoja. Nyt hän on 1v2kk ja vieläkin lähes päivittäin tulee n. yksi lammikko lattialle/vaatteille. Vähentynyt on huomattavasti eikä enää "lennä kaaressa", eli toivonmukaan aikanaan loppuu kokonaan. Meillä ei maitoallergiaa tai muuta syytä löydetty. Ilmeisesti se jokin "sulkijalihas", joka pitää ruuat masussa ei vain ollut niin kehittynyt vielä, että maidot (ja muutkin ruuat) pääsivät kaaressa pihalle.
      Ja cuplatoniin. Meille sanottiin apteekista, että vastasyntyneelle 2-4 tippaa ennen jokaista ateriaa.

    • moniste

      Takaisinvirtaus (GER)
      -GER voi aiheuttaa itkuisuutta, yleensä vasta yli 3kk: ikäisille. Tällöin siihen liittyy aina runsasta näkyvää-pulauttelua, usein syöttöjen aikaista itkua ja vartalon kaarelle vetämistä, harvemmin univaikeuksia. Toisaalta raivoisa itku lisää takaisinvirtausta.
      - Hoitona on kohoasento (30-45 asteessa, varsinkin syöttöjen jälkeen)), ei pulloa sänkyyn, kiinteämpi ruoka (maidon saostus esim. Thick&Easy, Nutriton), 1-2 viikon lääkekokeilu;antasidi sukralfaatti (!mlx4-5), suolahapon erityksen estäjä (ranitidiinimikstura 3-5mg/kg/vrk:3). Mulle lastenlääkäri määräsi Gaviscon närästyslääkettä (kannattaa kysyä)

      • joka kesti vuoden päivät !

        Haluan kertoa oman tarinani.
        Tyttäreni täyttää muutaman viikon kuluttua 10v joten sen "kunniaksi" verestin muistoja katselemalla valokuvia vauva-ajalta. Mieleeni muistui synkkä vuosi tyttäreni syntymän jälkeen. Vauva oli odotettu ja vauvaonnea varjosti runsasi pulauttelu joka yltyi rajuksi oksenteluksi. Se tapahtui JOKAIKINEN viikko, keskinmäärin 2-3 viikossa. Se aiheutti joka kerta kauhean jäljen niin, että katselin sitä näkyä lamaantuneena koska oksennuslammikko peitti melkein aina lähes koko huoneen lattiapinta-alaa röyhtäisinpä vauvaa makuuhuoneessa tai keittiössä. Kumpikin ovat n. 5-10 neliön kokoisia.

        Yhtä tapausta muistan kuin eilistä: Yhtenä iltana syötettyäni keittiössä pienen purkillisen mustikkasosetta silloiselle 10kk:n ikäiselle vauvalle. Hetken syötyään häneltä tuli oksennus kaaressa mustikkasoseen muodossa. Se muodosti paksun limaisen lammikon joka peitti KOKO keittiön lattiaa lattialistoja myöten!

        Tunsin oloni ahdistuneeksi kun sitä kesti vuoden.
        Otin toki neuvolassa asian puheeksi mutta terkkari tuntui vähättelevän ongelmaa. Hän ei tainnut ymmärtää ongelman vakavuutta koska ei ollut silminnäkijä. :)

        Lopulta lapseni täytettyä 1v keväällä v.1996 päätin viedä Auroran lastensairaalaan lastenlääkärin vastaanotolle. Lääkäri löysi aika pian diagnoosin: ruokatorven väljyys. Sovittiin, että seurataan tilannetta vielä vähän aikaa, jos se vaan jatkuu niin leikkaukseen. Vaivasta huolimatta vauvan paino nousi normaalisti käyrän mukaisesti joten aliravitsemuksen vaaraa ei ollut.

        Mutta raju jokaviikkoinen oksentelu oli yllätyksekseni pian lääkärilläkäynnin jälkeen historiaa. Se loppui itsestään ilman hoitoa tms. joka ihmetytti meitä.
        Muistellessani sitä minut valtaa tuttu surunsekainen ahdistus miksen hakenut apua paaaljon aikaisemmin. Ehkä se johtuu siitä, ettei siitä tiedetty silloin 10v sitten yhtä paljon kuin nykyään joten hoidot olivat sen mukaiset...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10762
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3053
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      207
      2871
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2147
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1719
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1666
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1607
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1553
    10. 83
      1516
    Aihe