IT tradenomi - lähtötaso?

tradenomiksiii

Hei, harkitsen tässä tietojenkäsittelyn koulutusohjelmaa. Kuinka hyvä tietokoneiden kanssa pitää olla, että pääsee sisään (ja pärjää)? Minulla on jo yksi tutkinto, mutta ala ei juuri tunnu omalta. Nuorempana halusin opiskella IT alaa, mutta sitten se jäi ja päädyin toiselle alalle. Nyt kuitenkin tuntuu, että jospa lähtisin opiskelemaan sitä mitä nuorempana kiinnosti. En ole mikään guru tietokoneiden kanssa, mutta ajattelen melko loogisesti ja kriittisesti.
Niin ja pääsykokeista saa myös kertoa :)

5

74

Vastaukset

 • Koulun tarkoitushan on se, että siellä opiskellaan. Eli ei sinun tarvitse osata valmiiksi välttämättä mitään, joskin siitä voi olla opinnoissa hyötyä. Pääsykokeet mittaavat insinöörialalla usein matematiikkaa, päättelykykyä ja äidinkielentaitoa. Tehtävänanto voi liittyä tietokoneisiin, mutta ei useinkaan edellytä tietokonetietoa.

 • Meillä juuri valmistu IT-insinööreiksi 10 ihmistä aikuislinjalta. Minä ja yksi muu oltiin oikeasti tehty ohjelmointitöitä. Muut olivat ohjelmien käyttäjiä, pari ei oikeastaan tehnyt töitä millään lailla IT:n kanssa. Aika moni, minäkin, suoritti suuren osan opintojaan "päiväpuolella"; nuo eivät eronneet aikuispuolen opinnoista, jos joku epäilee asiaa.

  Pääsykokeissa ei ollut mitään alaan liittyvää. Jokin yleistajuinen artikkeli luettiin, josta oli sitten kysymyksiä. Jotain päättelytehtäviä oli myös. Normaali ihminen klaaraa tuollaiset pääsykokeet.

  Yksi tuttu valmistui juuri IT-tradenomiksi. HC-ohjelmointikursseja on IT-insinööreillä ehkä 5-8 (riippuu erikoistumisesta), tradeilla ?2

 • Kyllä Ohjelmistosuunnittelun Tradeilla ainakin aiemmin oli Helsingissä ohjelmointia (lähinnä Javaa) yhteensä 40-50 opintopisteen verran. Tästä pakollisena 21 opintopistettä aivan kaikille tietojenkäsittelyn opiskelijoille (uuden opintosuunnitelman mukana valitsemalla toisen suuntautumisen pakollisten noppien määrä taisi pudota johonkin vaivaiseen viiteen). En tiedä sitten miten maakunnissa tietojenkäsittelyn opiskelijoilla on tilanne...

  Kurssit pääsee tietojenkäsittelyssä pääosin melko helposti läpi (ei kaikkia, mutta monet kurssit), mutta jos haluat 4-5 keskiarvon saavuttaa ja oikeasti kehittyä IT-alan ammattilaiseksi, niin silloin vaaditaan kyllä panostamista jo kunnolla mikäli aikoo joskus työllistyä. Riman läpi koulun vetävä Tietojenkäsittelyn Trade ei kyllä helposti töitä saa (hyvä jos tuurilla edes jostain helpparista).

  Eli ihan rohkeasti vaan opiskelemaan mikäli olet motivoitunut ja valmis laittamaan itsesi likoon. Tällöin lähtötasonkaan ei välttämättä tarvitse olla mitenkään korkea (varsinkaan järjestelmäpuolella, ohjelmistosuunnittelussa pitää vapaa-ajallakin kyllä vääntää reippaasti mikäli aikoo kehittyä työkelpoiseksi - "rakkaudesta lajiin").

  Haaga-Helian sivuilta löytyy esimerkiksi hyvin opintosuunnitelmista (jotka itseasiassa muuttuivat melko radikaalisti juuri).

 • grasshopper sovelluksella pääsee vähän kokeilemaan javascript koodausta jos sellainen kiinostaa,näkee vähän millaista se koodaus on. (googleplay)

 • Traiskareitten lähtö tasö on ala aste.

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.