Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

katon kääntäminen

pyörähdys

Pitäisi tehdä taloon laajennus ja ainoa mahdollisuus tontin muodon ja muut rakennukset huomioon ottaen olisi kjatko lapeseinän, mutta talo on niin matala, että katto pitäisi kääntää, jotta päästäisiin jatkamaan harjalinjalla. Onko kukaan kääntänyt kattoa ja kuinka suuri homma se on. Talo on 42 neliötä ja täsmälleen kantti kertaa kantti

7

218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanhatimpuri

      42m2 ei liene edes talo!! Jos tasakerta on alunperin tehty joka sivulle, samalla tavalla, että tuolit voisi esim kääntää.. ei homma sinänsä mikää ihmeellinen ole. PAITSI, että koko yläpohja pitää purkaa, sisäkatto, aluslaudoitus, eristeet, rroittaa vesikatto, ruoteet, aluskatteet, ja kääntää kattotuolit toiseen suuntaan.. EI ihan pikkuhomma, vaikka talo onkin lähinnä kokoa parakki!

      • Jospa.näin

        "42m2 ei liene edes talo!!"

        Jos siinä on viisi kerrosta joista jokainen on 42m2, niin tuleehan siinä talolle pinta-alaa jo aivan mukavat 210m2.


      • pyörähdys

        älähän nyt. ei ehkä talo, mutta mökki sitten, asuttu vuodesta 50- jotkain ja itse asuttu 15 vuotta. Ei kaikilla ole varaa hankkia palatsia. Niin, pienihän se on , ja siksi suunniteltiin että josko saisi jatkon ja yhden huoneen lisää, jos tuo perhe sattuisi kasvamaan. Muuttoa ei harkita, koska mökissä on halpa asua ja paikka on velaton.


    • ei-paha-nakki

      Olen kääntänyt. Viime viikolla käännettiin katto. Ei muuta kuin moottorisahalla irti, nosturilla katto ilmaan ja kääntö toisin päin, ja sen jälkeen katon laskeminen paikoilleen ja kulmaraudoilla kiinni. Nyt on katto sisäpuolelta peltiä ja ulkopuolelta paneelia, juuri kuten halusimmekin. Yllättävän vaivaton homma.

      Jos taas tarkoitit pelkän kattomateriaalin kääntämistä, niin on kattopeltejä ja tiiliäkin käyty erilaisilta työmailta kääntämässä ja niistä on omat katot saatu sitten itselle tehtyä. Ei vaikeaa sekään kun vähän perehtyy ja suunnittelee etukäteen.

      • kiännettyon

        Se on vaan huono puoli, jos on jyrkkä harjainen katto ja kun sen kääntää toisinpäin, niin joutuu keskellä taloa kävellessä aina pitempi ihminen kumartumaan, ettei lyö päätänsä harjaan:):)


      • ei-paha-nakki
        kiännettyon kirjoitti:

        Se on vaan huono puoli, jos on jyrkkä harjainen katto ja kun sen kääntää toisinpäin, niin joutuu keskellä taloa kävellessä aina pitempi ihminen kumartumaan, ettei lyö päätänsä harjaan:):)

        Nojoo, tämä oli kuitenkin siinä mielessä helppo projekti, että oli tasakatto kyseessä. Harjakaton kääntämisessä olisi ollut omat kommervenkkinsä ja suunnittelua vähän enemmän, mutta kyllä harjakaton kääntäminenkin onnistuu. Jos on jyrkkäharjainen katto, ja vähänkin pidempiä asukkaita, niin saattaa tosiaan joutua harjan kohdalle lattiaan tekemään tarpeeksi syvän syvennyksen.

        Seuraavaksi varmaankin käännetään seinät ja vaimo on kysellyt myös jos lattiatkin saisi käännettyä, se menee varmaan kyllä ensi syksyyn. Kesällä on työmailla niin paljon käännettävää, että oman talon kääntämisprojektit saavat odottaa. Ensi viikolla tosin on käytävä uusi (tai vähän käytetty) vessanpönttö kääntämässä jostain, kun tuli rykäistyä niin isot tortut pönttöön, että pönttö halkesi keskeltä kahtia. Onneksi vessanpönttöjä saa käännettyä kohtalaisen helposti talviaikaankin.


      • ei-paha-nakki

        Noniin, vähän päivitystä kääntämishommin. Kesä on lähtenyt hyvin käyntiin kääntöhommissa. WC-istuin saatiin tosiaan käännettyä jo kevättalvella, ja ihan naapuripihasta onnistui, kun sattui sopivasti olemaan putkiremontti siellä meneillään. Se tuli asennettua paikoilleen ja hyvin toimi. Tosin vaimo haluaisi nyt, että se käännettäisi vielä kertaalleen. Täytyy katsoa milloin ehtii.

        Tuli noista työmailla tapahtuvilta kääntämiskiireistä huoltimatta aloitettua vähän isompikin kääntämisprojekti, eli tosiaan vaimon jo pitkään haluama lattioiden kääntö. Makuuhuoneen lattia saatiin jo käännettyä, eli nyt on vaimon toivomalla tavalla parketti alimmaisena, villaeriste sen päällä ja solumuovi päällimmäisenä, ja niin tyytyväisiä ollaan molemmat, että on ne loputkin lattiat saatava käännettyä.

        Seinien kääntökin on jo siinä vaiheessa, että keittiön ulkoseinä saatiin käännettyä. Nyt on tiiliverhoilu sisäpuolella ja puurunko ja villaeriste ulkopuolella ja höyrynsulkumuovi tietysti välissä. Se ei ollutkaan ihan mutkaton projekti, kun eihän se tiiliseinä ehjänä irronnut, joten muuraushommiksi meni. Vaimolle jo sanoin, että muut seinät saavat jäädä kääntämättä, kun sen verran iso projekti, että tehkööt itse jos haluaa!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2267
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2083
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1698
    4. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1516
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1510
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1407
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1374
    8. 52
      1268
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1200
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1196
    Aihe