mistä tiedän kanavan taajuudet ?

sapettajanreikä

hei miksi ei edes kanavien virallisilla sivuilla sanota mitään, että millä lähetystaajuudella niiden kanavia lähetetään ?

en o nähny yhtäkään digilaitetta, jossa vois hakea kanavia pelkästään "kanavanumerolla" joka kyllä mainitaan jokapaikassa.
miten sitä edes vois hakea, kun siinä on jo kanava josta näkyy.. esim jos jätät kolmosen hakematta, niin nelonen on siinä tilalla jne!

eli mistä voi hakea kaikki suomen ilmaisien digikanavien viritystaajuudet /lähetysTAAJUUDET ?
pelkillä kanavanumeroilla ei kukaan tee mitään. (kanava pomot huom)
en viittis hakee taas koko häsmäkkää läpi, kun sitte tulee mukaan kaikenmaailman sairaat kanavat ja niitä poistaessa menee aikaa hukkaan ja hermot ja tulee vielä aivopestyks.

16

6396

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei-niin-vaikeaa

      Ensimmäinen paikka josta lähdin etsimään, niin löysin noin minuutissa: http://www.digita.fi/karttapalvelu

      Muutenkin sekoitat ohjelmapaikkanumerot ja kanavanumerot. Ne ovat eri asioista. En ole nähnyt yhtään digilaitetta, jossa kanavia pitäisi hakea pelkän taajuuden perusteella. Aina niitä haetaan kanavanumeronperustella. Ja oikestaan edes kanavanumeroita ei tarvitse tietää, koska 99% ihmisistä käyttää automaattihakua, joka kahlaa kaikki kanavanumerot läpi. Toki se on vähän hitaampaa, kuin hakea suoraan vain niiltä kanavanumeroilta, joilla tietää alueellaan niput lähetettävän.

      • ei_digiboksia

        Itseäni on harmittanut aivan sama asia.

        Digiboksia en omista, vaan käytän DigiTV -korttia PC:ssä, ja ohjelmana Kaffeinea, toimii linuxissa.

        Ainakin Welhon pääkaupunkiseudun kanavatiedot teknisessä muodossa löytyvät täältä:

        http://dvb.welho.fi/cable.php

        "Muutenkin sekoitat ohjelmapaikkanumerot ja kanavanumerot. Ne ovat eri asioista"

        kumpia ne ovat, joita joka paikassa kerrotaan, ja jotka ilmeisesti digiboxien omistajille saattavat olla hyödyllisiäkin, mutta PC digitv -kortti -yhdistelmän käyttäjälle nuo joka paikassa kerrotut numerot (kumpia sitten ovatkin) ovat täysin hyödyttömiä.

        Jos joku tietää, voisi myös kertoa, miten noiden digiboxinumeroiden yhteys teknisempään kanavanumerointiin toimii/on dokumentoitu ?

        Pari päivää sitten nimittäin FOX lakkasi näkymästä, mutta päivittämällä Kaffeinen tekniset kanavaparametrit edelle linkkaamastani listasta, niin alkoi näkyä uudelleen.

        Muutama vuosi sitten myös TV7 lakkasi näkymästä, ja ko. kanava piti manuaalisesti etsiä uudelleen.

        Kaffeinen automaattihaku lakkasi jossain vaiheessa kokonaan toimimasta.

        Ilmeisesti ohjelman asetuksista valittavat "FI-htv_Welho" liittyy asiaan jotenkin, eli ohjelmaa käyttöönotettaessa kun valitsee tuon, niin ohjelma kopioi tuon htv welhon asetukset omiksi asetuksikseen.

        Mutta vuosien varrella on jotain muuttunut, ja tuo htv welho -asetus EI ole enää dna Welhon aikakaudella toimiva.

        Tuokin tiedosto pitäisi siis päivittää, kun tietäisi miten!


    • Turhaa_tietoa_aina_on

      Jos kysyjä tietää edes paikkakunnan ja aseman, jonka lähetystä katsoo, niin taajuuksia löytyy esim. http://digita.fi/files/1399/Kanavat_ja_taajuudet_24092015.pdf
      Kanavanipussa on useampi ohjelmakanava, ja kun vastaanotin löytää kanavanipun, niin tietenkin se purkaa kanavatiedot ja laittaa ne EPG:n listalle. Itse olen kaapeliverkossa ja tv hakee lähes parisataa kanavaa eikä todellakaan tule mieleen käydä poistamaan sieltä "tarpeettomia" kanavia. TV päivittää listaa automaattisesti ja tuskin siihen menisi aikaa, kun se hakisi taas itsekseen kaikki kanavat. Riittää, kun katsoo EPG:stä pari ensimmäistä sivua ja muistaa kanavapaketin muutaman kanavanumeron, niin siinä ne minulle tärkeimmät kanavat sitten on. Ei kannata tehdä näin pienestä jutusta liian vaikeaa..

    • RustokorvaRääkkylästä

      Jos paikkakunnalla näkyy useampi tv-asema, niin joissakin televisioissa tai digibokseissa kanavat saattavat mennä automaattihaulla väärään järjestykseen. Yleensä kanavien (ohjelmien) järjestystä voi muuttaa valikon kohdasta "muokkaa kanavalistaa", mutta joillakin merkeillä järjestyksen muuttaminen ei ole mahdollista. Sitten joissakin Philipsin malleissa kanavalistan päivittäminen (=uudistaminen) ei onnistu, siksi täytyy tehdä tehdasasetusten palautus, jos uusien kanavien haku ei onnistu.

      • Kdndndkdndn

        Yleensä jos kanavanumeroiin ei voi vaikuttaa itse, ongelman saa kierrettyä muuttamalla laitteen asetuksista maaksi tanska ja kieleksi suomi.
        Se vitun pakkokanavajärjestys kun koskee vaan suomea ja ruotsia..


      • RustokorvaRääkkylästä

        Tjaah! Olenko siis ostanut Citymarketista tanskalaisen Philipsin? Siinä (DTR 200 vai oliko se 2000, pieni rasia ilman maksukortin lukijaa) saa vaihtaa ohjelmien numerot vapaasti. Ykkösohjelman saa siis halutessaan näkymään vaikka kaken napista no 9! Maa-asetuksena on Suomi. Laitteessa on sitten muuan omituisuus. Se innostuu usein etsimään ohjelmistopäivitystä kesken uutisten.


      • saman_omistanut
        RustokorvaRääkkylästä kirjoitti:

        Tjaah! Olenko siis ostanut Citymarketista tanskalaisen Philipsin? Siinä (DTR 200 vai oliko se 2000, pieni rasia ilman maksukortin lukijaa) saa vaihtaa ohjelmien numerot vapaasti. Ykkösohjelman saa siis halutessaan näkymään vaikka kaken napista no 9! Maa-asetuksena on Suomi. Laitteessa on sitten muuan omituisuus. Se innostuu usein etsimään ohjelmistopäivitystä kesken uutisten.

        Se on DTR200, itellä ollut joskus samanlainen mutta luovuin siitä kun siinä ei ole kortinlukijaa.


    • Turhaa_tietoa_aina_on

      Huomenna taas vastaanottimet päivittävät (automaattisesti?) kanavalistojaan, sillä AlfaTV vaihtaa kanavanumeroitaan 1.3. klo 12.
      Peruslaatuinen AlfaTV-kanavaa lähetetään nyt A-kanavanipussa kanavalla 36, ja teräväpiirtona lähetettävä AlfaTV H-kanavanipussa kanavalla 15. Tiistaista 1. maaliskuuta alkaen peruslaatuinen AlfaTV-kanava näkyy kanavapaikalla 15 ja teräväpiirtokanava paikalla 19. Kanavien näkyvyysalueet säilyyvät ennallaan.
      Vuosien mittaan on kaapelitaloudessani ollut eri merkkisiä digibokseja, eikä yksikään niistä ole kunnolla osannut automaattisesti päivittää kanavalistojaan. Joissakin on auttanut vanhojen kanavatietojen poisto ennen kanavien uudelleenhakua, mutta mm. Topfield on tarvinnut usein tehdasasetusten palautuksen. Olen todennut, että tv:lle on hyvä suorittaa kanavienhaku parin kuukauden välein, niin kanavalista pysyy kunnossa.

    • xdcfvgb

      Joo, ja 1 kanavan kanavanumero on 32, kuten myös 2 kanavan, mitään kanavanumeroita 1,2,3,4,5 jne ei ole enää käytössä.

      • aivan.näin

        Aivan, 1, 2, 3, 4, 5 jne. ovat ohjelmapaikkanumeroita. Kanavanumerot ja ohjelmapaikkanumerot menevät ihmisillä usein sekaisin. Kanavanumeroita ei normaali ihmisen edes tarvitse tietää.


    • MitesTälläTavalla

      "en viittis hakee taas koko häsmäkkää läpi, kun sitte tulee mukaan kaikenmaailman sairaat kanavat ja niitä poistaessa menee aikaa hukkaan ja hermot ja tulee vielä aivopestyks."

      Mikäli ymmärsin aloittajan ongelman oikein kuten on tarkoittanut, niin minä haen automaattihaulla boxissa ja tv:ssä kaikki mahdolliset kanavat/ohjelmapaikat ja sitten valitsen niistä "Suosikit" ( eri vehkeissä voinee olla tuolle eri nimike ) ja käytän vain tätä listaa, jolloin en edes näe muita kanavia/ohjelmapaikkoja kuin haluamani niin lähetyksessä kuin epg:ssäkin. Synkkaan numerojärjestyksen samanlaiseksi TV:ssä ja boxissa, jolloin nopeasti oppii muistamaan kanavanumeroinnit ja pääsee tietylle kanavalle pelkästään numeronäppäimillä kelaamatta koko Suosikkilistaa.

      Esim. Topfieldissä Suosikkilistaa laatiessa puhutaan kanavaluettelosta ( ei ohjelmapaikkaluettelosta ) Yle TV1, Yle TV2 jne. ja Suosikkikanavista ( ei Suosikkiohjelmapaikoista ). Mitä sitä Kekkosenaikaista nimitystä muuttamaan...

      • erikoista-on

        "Esim. Topfieldissä Suosikkilistaa laatiessa puhutaan kanavaluettelosta ( ei ohjelmapaikkaluettelosta ) Yle TV1, Yle TV2 jne. ja Suosikkikanavista ( ei Suosikkiohjelmapaikoista ). Mitä sitä Kekkosenaikaista nimitystä muuttamaan..."

        Ne ovat kyllä tv-kanavia edelleen. Kanavilla lähetetään erilaisia ohjelmia. Kanavapaikkanumerointi on ilmeisesti se mitä joku aiemmin ohjelmapaikkanumeroilla tarkoitti. Kanavanumero taas on lähetyskanavan tekninen numero, taajuudet ovat numeroitu ja joka taajuudella on oma kanavanumeronsa. Eli kanavanumero ja kanavapaikkanumero eivät ole sama asia.

        Eli esim. YLEn kanavat sisältävä kanavanippu lähetetään esim. kanavanumerolla 48, jonka taajuus on 690 MHz. Se taas sisältää esim. kanavapaikkanumeroilla 1 ja 2 lähetettävät YLE TV1 ja TV2 kanavat. Aika erikoinen systeemi kyllä kieltämättä, että jokaiselle taajuudelle on vielä määritelty erikseen joku numero. Eihän radiokanavillakaan tällaista ole, että vaikkapa taajuuden 87,6 MHz "kanavanumero" oli esim. 6, ja sitten se tallentuisi jokaisen radioon väkisin kanavapaikkanumerolle 1.

        Niin, ja tuosahan nuo kaikki taajuudet ja kanavanumerot näkyvät: http://www.digita.fi/files/1571/Kanavat_ja_taajuudet_-taulukko7.3..pdf


    • lcn

      Nuo kanavanumerot ovat peräisin analogiselta ajalta kun sinne mahtui yksi analoginen kanava. Lapsena oli telkkareita, joissa oli vain yksi rulla josta kanava valittiin ja siinä kanavanumeroita vhf ja uhf alueelta. Sittemmin tuli telkkareita joista löytyi nappula eri kanaville ja kannen alta löytyi rulla, jolla haluttu kanava viritettiin nappulaan. Noista kanavapaikkanumeroista käytetään englanninkielessä lyhennettä LCN = logical channel number.

      • erikoista-on

        Mutta ei ne silloinkaan menneet niin, että esim. TV1 olisi ollut kanavanumero 1 ja TV2 kanavanumero 2 jne. TV1:n kanavanumero saattoi olla vaikka 11 (VHF-alueella) ja TV2:n esim. 25 (UHF-alueella) ja alueesta riippuen ne vaihtelivat. Typerä systeemi silti. Jos ne rullaa pyörittelemällä valittiin, sama vaikka rullassa olisi taajuudet lukeneet eikä mitään keksittyjä kanavanumeroita, kuten vanhan analogisen ilman muistipaikkoja olleen radionkin viritysrullassa.


    • sdfcvb

      Kanavan taajuudet löytyy telkkarin asetukset kohdasta nimellä "Signaalitiedot" , sielä on myös nämä signaalimittarit, laatu ja voimakkuus. Myös lähettäjä löytyy sieltä, dna tai digita.

      • Anonyymi

        Sepä se ja vielä sekä kuvaettä ääni tuli eri taajuudelta että tuokin pitää huomioida ku ntekniikasta puhutaan,tuostakaan ei kuluttajan tarvitse mitään tietää jos ei omsta muita kuuntelu vehkeitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2122
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe