Exploriuksella mitään hyvää?

Muumimammaaa

Kovin on negatiivista kirjoittelu Exploriuksesta. Tyttäremme on nyt kuitenkin menossa kyseisen firman välityksellä Amerikkaan. Sen tarkempaa tietoa paikasta ja perheestä ei ole vielä tullut mutta eihän vielä ole kiirekään.

Minua huolettaa lapseni puolesta, en kuitenkaan halua kieltää häneltä tätä, koska kokemus varmasti kasvattaa ja hän on itse säästänyt rahaa vuottaan varten.

Kertokaa nyt jotain hyviä kokemuksia kyseisestä firmasta!

37

377

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OikeuksistaKiinni

      Maajohtaja Husu-Peltosen toimintaa ei voi kuin hämmästellä. Maajohtajana hän on kirjoitellut täyttä potaskaa tälläkin foorumilla salatakseen Explorius Assen toimintaan liittyviä asioita. Välillä hän sitten käy oikeudessa satuilemassa puolustaakseen toisen järjestön vilpillistä toimintaa harjoittavaa maajohtajakaveriaan. Tätä pedofiilijärjestön maineessa olevaa vaihtarijärjestöä Suomessa luotsaava maajohtaja ei tunne vastuuta vaihto-oppilaistaan. Tälläkin hetkellä on maailmalla ongelmissa ja huonoissa oloissa Exploriuksen kautta Suomesta lähteneitä vaihtareita, joiden vanhempien toistuviin yhteydenottopyyntöihin tämä daami ei vaivaudu edes vastaamaan!
      Toivottavasti eivät rahanne menneet hukkaan ja tyttärenne joudu kohtaamaan näitä ongelmia, joista niin monet kärsivät. Toivotan onnea matkaan ja muistutan, älkää antako periksi vaihtarijärjestölle!!! Mikäli ongelmia ilmenee eikä Anu Husu-Peltonen ota vastuuta, olkaa yhteydessä muihin tahoihin! (CSFES Suomi, Danielle Grijalva, lakimiehet jne.) Älkää hyväksykö aiheettomia ja tekaistuja varoituksia, perusteettomasta erottamisesta puhumattakaan!!!

    • Kohtalokas.virhe

      Jos voitte vielä perua suuremmitta menetyksittä, niin suosittelen perumaan. Sinulla on vanhempana tieto toiminnan tasosta, joten miksi laittaisit lapsesi vaaraan, vaikka kuinka haluaisi itse. Ja miksi vielä maksaisit siitä.

    • MotherX

      Älä hyvä ihminen lähetä lastasi vaihto-oppilaaksi! Kyse on rahastuksesta. Kyse on vääränlaisesta toiminnasta. Olen itse entinen vaihto-oppilas. En voi suositella vaihto-oppilasvuotta kenellekään. Maailmalle ehtii myöhemminkin, itsellisenä nuorena aikuisena - ei tarvitse asua kenenkään nurkissa tai alistua mitä oudoimpiin järjestön sääntöihin!

    • Milla-Riia

      Omasta vaihto-oppilasvuodestani on kulunut jo yli kaksikymmentä vuotta; lähdin rapakon taakse lukion ensimmäisen luokan jälkeen. Vuosi on ollut yksi elämäni parhaimpia ja kasvattavimpia kokemuksia. Maailmaa olen kiertänyt sen jälkeen paljonkin, mutta kokemuksena vuosi ulkomailla teini-ikäisenä vieraskielisessä perheessä ja koulussa on vertaansa vailla. Perheeni oli aivan ihana, ja olen käynyt heidän luonaan monesti vuosien varrella.

      En tiedä Exploriuksesta mitään, mutta noin yleisesti ottaen mitä tahansahan voi sattua, kun on ihmisistä kyse. Jokaisessa firmassa on varmasti sekä ammattitaitoisia, asiansa osaavia ihmisiä, mutta myös porukkaa, joka ei ole toimintaan yhtä sitoutunut. Jos aina pelkää pahinta, niin harvassa on asiat, joista voi nauttia. Jos tyttäresi on ns. normaali teini (mitä se sitten tarkoittaakin) ja ikäiseksensä vastuuntuntoinen, niin suosittelen kokemusta lämpimästi. Tunnen useita vaihto-oppilaana olleita ihmisiä, niin omilta vaihtariajoiltani, kuin nuorempaakin polvea. Jotkut vaihtoivat perhettä vuoden aikana, mutta kenelläkään tutuistani ei ole ollut mitään ylitsepääsemättömiä ongelmia. Vaihto-oppilastoiminta on niin laajaa ja siihen osallistuu niin paljon ihmisiä eri tavoin, että vakaviakin ongelmia valitettavasti esiintyy. Niinhän se kuitenkin on elämässä asiassa kuin asiassa. Omalle äidilleni olen aina kiitollinen siitä, että hän minut maailmalle päästi, vaikka rahassa ei kierittykään.

      Suosittelen sinua tietysti ottamaan selvää firmasta, jonka kautta tyttäresi on lähdössä, ja miten vakuutukset on hoidettu. Jos sinun on mahdollista, niin juttele entisten vaihtareiden kanssa (mielellään ehkä jo vähän vanhempien kanssa, jotka ymmärtävät myös aikuisen näkökulman asiaan). Uskoisin sen antavan enemmän näkemystä asiaan, kuin keskustelupalstoille kirjoiteteut nimettömät haukut eri firmoista (vaikka ne jossain kohdin lienevät perusteltujakin).

    • Muumimammaaa

      Niin, monille vaihtovuosi on ollut huippukokemus, avannut monia ovia. Oppii kielen, itsenäistyy, löytää elinikäisiä ystäviä. Lapsemme on onneksi perustyytyväinen, ei mikään poispilattu prinsessa. Kuitenkin minulla huoli että jos kaikki meneekin päin prinkkalaa...No, ainahan sieltä pois pääsee jos on ihan mahdotonta elo siellä...

    • Kgjorrg

      Vaihtoon kannattaa lähteä, minulla on nuori siellä nyt. Aivan hurjasti hän on oppinut ja kokenut kaikenlaista ja omien sanojensa mukaan mahtava vuosi on ollut tähänasti. Tosin toisen järjestön kautta hän on, mutta en usko että noissa paljoa eroa on.

    • VainHullutEdesHarkitsee

      Kannattaa todellakin hankkia tietoa ja muistaa, ettei mikään taho valvo tätä villiä toimintaa!
      Raha ohjaa vaihtariyritysten toimintaa sekä niiden edustajien tekemiä ratkaisuja.
      Se, että nuori on itse kunnollinen, tunnollinen ja kuuliainen ei välttämättä anna mitään suojaa ongelmia vastaan. Ongelmat syntyvät useimmiten järjestöjen oman vastuuttoman toiminnan seurauksena.
      On tärkeää tiedostaa riskit -vakavat sellaiset ja muistaa, että onnistunut vaihtovuosi joidenkin kohdalla ei suinkaan takaa onnistumista kaikille. Jos on ylimääräistä rahaa sellaiset 15.000€ ja rohkeutta heittää oma lapsi uhkapeliin, go for it!

      • muumimamma20

        Exploriusta en suosittelle. Nuorin lapsistamme keskeytti vaihtovuotensa. Hän on aivan tavallinen jalatmaassa oleva nuori eikä mitenkään poispilattu mutta se ei valittevasti auttanut koska ei edes perusasiat toimineet, yörauhaa ei ollut, tuskin ruokaa jne. Aluevalvoja haukkui, valehteli jne. Vanhin lapsistamme oli vaihdossa muutama vuosi sitten toisen järjestön kautta ja hänellä meni hyvin. Olemme olleet myös vaihtarivanhempia enkä ollut kuullut enkä voinut kuvitella että vaihto-oppilasmaailma näin takapajuisesti voisi toimia.


      • KannattaisikoJoUskoa
        muumimamma20 kirjoitti:

        Exploriusta en suosittelle. Nuorin lapsistamme keskeytti vaihtovuotensa. Hän on aivan tavallinen jalatmaassa oleva nuori eikä mitenkään poispilattu mutta se ei valittevasti auttanut koska ei edes perusasiat toimineet, yörauhaa ei ollut, tuskin ruokaa jne. Aluevalvoja haukkui, valehteli jne. Vanhin lapsistamme oli vaihdossa muutama vuosi sitten toisen järjestön kautta ja hänellä meni hyvin. Olemme olleet myös vaihtarivanhempia enkä ollut kuullut enkä voinut kuvitella että vaihto-oppilasmaailma näin takapajuisesti voisi toimia.

        Muumimamma on joutunut läpikäymään sen saman pskan, mistä täällä varoitetaan ja mikä niin monia vaihtoon lähtijöitä odottaa. Tiedostamme paremmin kuin hyvin sen tunnetilan, kun omaa lasta syyllistetään aiheettomasti, kohdellaan kaltoin, käytetään sairaalla tavalla ja mielivaltaisesti vanhemman auktoriteettia, uhkaillaan, jätetään heitteille jne. ja kaiken lisäksi on vielä viety härskisti kaikki vaihtovuodesta ennakkoon maksetut rahat... Yrittäessäsi ratkoa ongelmia, ei ketään kiinnosta. Ylimielisten maajohtajien silmissä asiakkailla ei ole mitään arvoa eikä merkitystä sen jälkeen, kun on rahat saatu. Härskisti käyttäytyvien maajohtajien aika ja päivät taitaakin kulua ihmisten ikävien vaihtarikokemusten ja mielipiteiden sensuroimisessa. Samoin vastaavat uutiset maailmalta pyritään saamaan pois silmistä. Nyt viimeisimpänä vastuuttomuuden osoituksena on yrityksen vastuuhenkilö (Explorius) halunnut poistaa oman nimensäkin yritystoimintaa käsittelevien kirjoitusten yhteydestä, yrityksen verkkosivuilta jne. Loppuaika maajohtajilta taitaakin sitten kulua käräjillä ja kuluttajariitalautakunnassa olevien juttujen parissa vieläpä toistensa rikkomuksia puolustellen... Alhaistakin alhaisempaa!!!
        Toivottavasti Muumimamma jaksat tehdä palveluksen muille ja tuoda asioita esiin! Jaksamista ja aurinkoista kesää sinulle ja lapsellesi!
        Eivätköhän ihmiset ala pikkuhiljaa nähdä ja uskoa, mistä on kysymys?


      • muumimamma20

        Ja sananvapaus mikä esim USA:ssa muilla on, voi olla rajoitettu vaihto-oppilaille. Tiedämme yhden joka lähetteettiin kotiin ennen aikojaan koska hän puhui "pahaa" USA:sta (ja hän ei edes ollut puhunut mitään pahaa eli oli vain tekaistu syy).


      • RahaKelpaa

        Taisi tulla järjestölle tarve päästä eroon vaihtarista. Lopettiko isäntäperhe tai oliko kenties kyseessä väliaikainen isäntäperhe? Viittaa jälleen kerran keissiin, jossa järjestö oli päättänyt tekaista erottamisperusteen, jotta saisi pidettyä kaikki vaihtovuodesta maksetut rahat ja pääsee perhepulassa tai muista, kustannuksia tai ylimääräistä työtä aiheuttavista, syistä "helposti" eroon nuoresta.
        Normitoimintaa useilla järjestöillä!!! Lukekaa kuluttajariitalautakunnan ratkaisuja...


      • Pingviini_pallero
        muumimamma20 kirjoitti:

        Ja sananvapaus mikä esim USA:ssa muilla on, voi olla rajoitettu vaihto-oppilaille. Tiedämme yhden joka lähetteettiin kotiin ennen aikojaan koska hän puhui "pahaa" USA:sta (ja hän ei edes ollut puhunut mitään pahaa eli oli vain tekaistu syy).

        Joo siis meiän piti ennen lähtöä allekirjoittaa joku lappu missä luvattiin, ettei vuoden aikana puhu pahaa amerikasta tai isäntäperheestä ym. XD aika jännää ku eikö tämä "freedom of speech" ole joku mistä jenkit haluavat pitää nimenomaan kiinni.... No onneksi vaihtarivuoteni meni senverran sujuvasti, ettei tullu tarvetta puhua pahaa :) huvitti vaan se lappu...


      • AvuksiMuille

        Ja taas näitä järjestöjen omia höpöhöpö -juttuja!!!! Erityisesti Explorius on näköjään erikoistunut näihin kaikenlaisiin järjestön etua ajaviin pakkosopimuksiin... Anuko näitä siellä suunnittelee terveyslomakkeiden ohessa??? Tarvittaessahan järjestö voi yrittää vedota jopa sopimusrikkomukseen ja erottaa vaihtarin, jos on mennyt kertomaan esimerkiksi isäntäperheen siivottomuudesta! Ei siis lainkaan vähäpätöinen lappu!!!

        Olisi hienoa, jos saisit lähetettyä kuvan kyseisestä lomakkeesta CSFES Finlandille. Voitaisiin selvitellä asiasisältöä ja sen lainvoimaa tarkemmin..


      • AvuksiItselleJaMuille
        AvuksiMuille kirjoitti:

        Ja taas näitä järjestöjen omia höpöhöpö -juttuja!!!! Erityisesti Explorius on näköjään erikoistunut näihin kaikenlaisiin järjestön etua ajaviin pakkosopimuksiin... Anuko näitä siellä suunnittelee terveyslomakkeiden ohessa??? Tarvittaessahan järjestö voi yrittää vedota jopa sopimusrikkomukseen ja erottaa vaihtarin, jos on mennyt kertomaan esimerkiksi isäntäperheen siivottomuudesta! Ei siis lainkaan vähäpätöinen lappu!!!

        Olisi hienoa, jos saisit lähetettyä kuvan kyseisestä lomakkeesta CSFES Finlandille. Voitaisiin selvitellä asiasisältöä ja sen lainvoimaa tarkemmin..

        Kaikenlaisiin järjestön esittämiin kyseenalaisiin "sopimuksiin" joihin vaaditaan allekirjoitusta lähdön kynnyksellä, puhumattakaan vaihdossa ollessa, kannattaa suhtautua varauksella!!!!

        Ottakaa selvää ja laittakaa tietoa "sopimuksesta":

        https://csfessuomi.wordpress.com/contact-csfes-kontakti-csfes/


    • dfghj

      Tosi moni vaihtari on taas lähteny kotiin kesken vuoden ja rahat menny.

      • Kertokaaa

        Pliis kertonaa kaikki!


    • Likaistapeliä

      Sama kaava toistuu vuodesta toiseen! Epäkelpoja perheitä, joista ei ole isäntäperheeksi. Vaihtaria syyllistetään kaikista ongelmista ja varoituksia jaetaan. Järjestöjen henkisesti sairaat aluevalvojat ja managerit pelaavat yhteen ja savustavat nuorta luovuttamaan ja lähtemään kotiin kesken vaihtovuoden. Kovapäisimmät vaihtarit sitten erotetaan jonkin tekaistun syyn perusteella elleivät ymmärrä muuten lähteä. Järjestö on rahansa kuitannu, joten ei ole enää halua eikä tarvetta tehdä ylimääräisiä hommia ja järjestelyjä jonkun nuoren eteen! Uutta vaihtaria vaan kehiin ja lisää fyrkkaa järjestölle!!
      Haluatteko kannattaa ja rahoittaa tällaista toimintaa ja nuorten hyväksikäyttöä? Ai niin, kuten arvasittekin nämä rahantekijät toimivat säätiöityneenä tai Sveitsistä ja Luxemburgista käsin jne. Kiertävät veroja kaikin keinoin hääräten yrityksen taustalla näkymättömissä.

    • Siljaeurope

      Ikävää, että vaihto-oppilaaksikaan ei kannata enää lähteä. Ahneus on näköjään tehnyt tehtävänsä tälläkin saralla. Opiskeluaiheisten juttujen kautta päädyin lukemaan näitä kokemuksia ja täytyy sanoa, että kyllä puistattaa! En yhtään ihmettele, että vastuuhenkilö haluaa piilotella henkilöllisyyttään, jos vielä toimii jossain taitoluistelupiireissä. Ei vaikuta terveeltä touhulta.

    • Huhmitätouhua

      Aivan uskomattoman törkeästä ja vastuuttomasta Explorius toiminnasta antaa jatkuvaa näytettä itse maajohtaja!!
      Maajohtaja, jonka pitäisi olla yrityksensä esustaja ja vastuuhenkilö, vaatii poistamaan nimensä ja julkiset Linkedin -tiedot yhtenään palstalta!? :D
      Kuka luottaa tällaiseen hämäräbisnekseen ja uskaltaa luovuttaa alaikäisen nuorensa näiden tyyppien kynsiin?

      • HärkääSarvista

        Useita vaihto-oppilaita on jälleen keskeyttänyt vaihtovuotensa, palannut kotiin ja menettänyt rahansa!!
        Hakekaa ajoissa apua ja neuvoja:

        Unfortunately problems often arise when you are an exchange students. Sometimes the organisation you are travelling with will not protect you against the dangers you experience. For this reason the exchange student needs someone like CSFES to turn to.

        http://www.csfes.org/

        Tyypillinen vastausaika: vuorokauden sisällä

        Myös suomalaiset sivut!


    • KatteettomiaLupauksia

      "- tuki koko vuoden ajan - sekä Explorius että paikallinen organisaatiosi ovat tukenasi koko vaihto-oppilasvuoden ajan", näin lupaa Explorius omilla nettisivuillaan, esitteessään ja infoissaan. Totuus on valitettavan usein kuitenkin jotain aivan muuta!!
      Miksi muuten näitä "paikallisia organisaatioita" ei voida esitellä tai edes mainita nimeltä? Kertoisiko maajohtaja? ;) Minäpä arvaan.. Exploriuksen kohdalla varsinkin kyse on usein erittäin huonomaineisista yhteistyökumppaneista, jotka ovat ryvettyneet pedofiiliskandaaleissa, ovat olleet US Departmentin langettamassa toimintakiellossa yms. Voisiko sillä olla osuutta salailuun?

    • Muumimamma20

      CETUSA:sta oli kysymys meidän nuoren kohdolla mutta yhtä törkeää toimintaa ja kohtelua olen kuullut myös muiden Exploriuksen alajärjestöjen taholta.

      • CetusaOnPaha

        Mielenkiinnosta kysyisin, ottiko Explorius vastuuta lupaustensa mukaisesti ja sopimuksen edellyttämällä tavalla, vai sysäsikö vastuun Cetusalle? Jouduitteko allekirjoittamaan tuon sopimuksen, jossa toteatte Exploriuksen tehneen kaiken voitavan vaihto-oppilaan hyväksi ja vakuutatte, ettette tee valitusta ja hae korvauksia jälkikäteen..?
        Senhän varmasti jo tiesittekin, että myös Cetusan omistaa Tom Ericsson.. (Exploriuksen omistaja) Cetusasta myös oma keskusteluketju ja paljon tietoa tällä foorumilla! Esim.
        "Varokaa
        3.12.2014 16:00
        Täältä lisää Cetusa:n " laadukasta" ihmiskauppaa, jonka State Department lopetti kahdeksi vuodeksi!"

        https://nonprofitquarterly.org/policysocial-context/19809-state-department-slaps-nonprofit-for-j-1-visa-program-violations.html


      • JulkeudetJulki

        Hienoa, että muumimamma myös tuo perheensä kokemusta esiin. Siksi törkeää on tämä vaihto-oppilastoiminta, että esiin vaan kaikki järjestöjen julkeudet!! Vain varoittamalla muita omien kokemusten pohjalta voidaan saada jotain rotia tähän touhuun! Liikevaihdothan ovat jo romahtaneet useimmilla alan yrittäjillä..
        Jatkamme tiedottamista.


    • CetusaArvostelu

      Explorius/Cetusa toiminnasta löytyy samanlaisia arvosteluja maailmalta.. Tässä yksi esimerkki syksyltä -15

      "I´ve always thought it would be an awesome experience to host a foreign exchange student so when the opportunity with CETUSA presented itself, of course I was excited ! But that excitement has been short-lived.

      The so called "community coordinator" for this area is inexperienced, does not respond to issues/questions/problems in a timely manner....sometimes ignoring phone calls all together. If you're dealing with teenagers from countries all over the world you would think that they would find better suited individualsto represent them. SMH

      The CC's so called boss is even WORSE. She is so flakely its pathetic!!!!! She says she's been doing this for sooo many years but I can't see how. She does NOT train community coordinators very well at all. She tells families how they MUST run their households, is not professional at all, when she issues arise between host parent/student, she does not do an effective job of resolving the problem to the point where both sides are made to feel comfortable. Should I keep going ?

      When a host family completes the application, they clearly state their expectations and rules for a reason. But when an issue arises....such as a student is made because "luxuries" are taken away for refusing or failing to adhere to house rules,complains that the host family doesnt run to the store EVERY day, the student can't hang with friends because they didnt make prior arrangements with host family.... the HOST FAMILY is the one who is told to "lighten up".

      If I had REALLY done my research on this organization, there would have been so many red flags pop up and I would have saved EVERYONE the heartache and headaches. For everything that they expect us to do, we SHOULD be compensated in some way.

      Beware of this company, please do your research, and DONT GO THRU CETUSA if you plan on hosting a foreign exchange student.


      This report was posted on Ripoff Report on 09/16/2015 02:06 AM

    • Muumimamma20

      Neuvoja niille jotka ovat matkassa tai matkalle lähdössä.
      1)Kommunikoikaa SÄHKÖPOSTITSE tai kirjeitse, ei pelkästään puhelimitse. Ja pyydä selviä vastauksia. Jos saat luikertelevia vastauksia, pyydä selvistystä. 2)Säästa kaikki dokumentit ja dokumentoi kaikki (pidä kirjaa kaikesta). Jos ja kun ongelmia alkaa tulla on vaikea muistaa mitä on tapahtunut. Kun kirjoitat vanhemmillsi ja muille raportoi tahatumista ja ongelmista myös. Jos ongelmat ovat vakavia ja vaikeuttavat vaihtovuottasi, informoi niistä aina kirjeitse tai sähköpostitse.
      3) Explorius eikä muutkaan näistä huonomaineisimmista yrityksistä taida kertoa kovin tarkkaan "säännöistään" ja niiden rikkominen voi johtaa siihen että saa lähtea "back to home". Ota selvää kaikesta tarkkaan, esimerkiksi kommunikointi vanhempien kanssa voi olla rajoitetteua, yhteyttä saa pitää vain kirjeitse, tietynlaisia vaatteita ei saa pitää jne.
      4) Hae tukea pian ulkopuolelta jos asiat käy mahdottamaksi (http://www.csfes.org)
      5) Rapportoi epäkohdista myös U.S. Department of State

      Ja lopuksi- mieti tarkkaan ja ota selvää asioista. Äla luota markkinointiin ja "haksahda" houkutuksiin, esim Exploriuksen Soft Landing Camp.

      • VinkitTalteen

        Erittäin hyvä kirjoitus! Koska järjestöihin ei voi luottaa ja kuluttajansuoja on olematon, tässä koosteessa on paljon hyödyllisiä vinkkejä!! Kannattaa tallentaa!
        Jos/kun ongelmat alkavat, tietää se ongelmia järjestölle ja ongelmistahan järjestö pyrkii eroon mahdollisimman nopeasti. OPH:n suositusten mukaan vaihto-oppilaalle pitäisi tarjota vielä kolmattakin isäntäperhettä, mutta järjestöt mieluummin tekevät kaikkensa osoittaakseen kaikki ongelmat vaihto-oppilaasta johtuviksi. Järjestö pitää kynsin hampain kiinni saamistaan rahoista ja se edellyttää nuoren syyllistämistä ties mistä. Muumimamma toi hyvin esiin, kuinka mm. uusia kirjoittamattomia sääntöjä ilmaantuu tässä vaiheessa.. Sopimusrikkomus rakennetaan tavalla tai toisella, jotta saadaan syy erottamiselle ja kotiin lähettämiselle.
        Tämä peli on julmaa, härskiä ja tunteetonta. Aikuiset (henkisesti sairaat) määrittelevät rahasta nuoren sopimattomaksi ja syyllistävät perusteettomasti - Traumatisoivaa jos mikä!!!


      • Hyioksetusanumirajamikko

        Ja kun kaikki kolmekin isäntäperhettä on houkuteltu muutamalla satkulla ottamaan vaihtari edes hetkeksi, niin tarkoituksella jaellaan perusteettomia varoituksia, että saadaan vaihtarit syypäiksi sitoutuneiden perheiden puutteeseenkin.


      • AnuMiraJaMikko

        Juuri näin!! Ja nämä saastat kehtaavat vielä valehdella, kuinka isäntäperheiden hankinta on vastikkeetonta!!! Nämä muutamalla satkulla hetkeksi houkutellut isäntäperheet ovat vielä useimmiten varattomia, rikostaustaisia ym. sopimuksen vastaisia.... Kuulustaako tutulta arvon maajohtajat??


      • LisääTärkeitäVinkkejä

        Muumimamman vinkkien lisäksi myös tämän artikkelin lopussa tärkeitä vinkkejä talletettavaksi:
        http://departsmart.org/broken-promises/
        Juttu käsittelee suomalaisvaihtarin törkeää kohtelua (STS/Mira Silvonen)


    • SensuuriAnunHommat

      Explorius lukeutuu selvästi näihin huonomaineisimpiin järjestöihin.
      Maajohtaja seuraa tosi aktiivisesti palstan kirjoituksia ja vaatii ylläpitoa jatkuvasti poistamaan Exploriuksen sekä hänen omaan toimintaansa liittyvää arvostelua. Myös Exploriuksen fb-sivuilta poistettiin Explorius arvostelut ja arvostelumahdollisuus.
      Mahtaako maajohtajan kaikki aika mennä nykyisin keskustelupalstojen lukemiseen ja kommenttien poistamiseen, kun niin moni vaihtari palaa kesken vuoden kotiin...? Oliskohan aihetta keskittyä vaihto-ohjelmien hoitamiseen sovitusti?!

    • Maajohtajatgangstereita

      Vinkit talteen nimimerkille..... Nämä omanarvontuntoiset maajohtajathan ovat todellisuudessa varsinaisia likaisen työn tekijöitä. He hoitavat valheiden ja perusteettomien syytösten avulla röyhkeästi rahat järjestöille eli näille veroja kiertäville raharuhtinaille, jotka hamuavat ahneuksissaan yhä enemmän ja enemmän.
      Kulttuurinvaihdolla, nuorten hyvinvoinnilla ja turvallisuudella ei ole mitään tekemistä tässä bisneksessä.
      Kukaan, joka on selvittänyt itselleen vaihtaritoiminnan todellisuutta, ei voi pitää näitä maajohtajia tervepäisinä ja vastuuntuntoisina aikuisina. Likaisen työn tekijöitä = gangstereita ja halveksittavaa pohjasakkaa koko porukka!

    • Lee.na

      Tyttäremme joka on menossa yläasteelle, on alkanut puhumaan vaihtoon lähdöstä. Onneksi tuttavamme vinkkasi näistä Suomi24:n kirjoituksista. Olen järkyttyneenä näitä lukenut nyt monta päivää.
      Hyvä että jotkut jaksavat kirjoittaa ja kertoa totuuden siitä millaista toiminta on. Varsinkin STS ja Explorius näyttää tavoittelevan kovasti nuoria omilla mainoksillaan.
      Tyttäremme ei lähde vaihtoon.

      • Onnittelut

        Onneksi olkoon! Teitte fiksun ratkaisun ja säästitte rahanne.


    • exvaihtarina123

      Itse olin vaihtarina 2013-2014 exploriuksen kautta ja en kadu järjestövalintaa. Minulla ei ole huonoa sanottavaa järjestöstä, mutta toisaalta ei ko järjestö millään tavalla ollut mielestäni sen parempi kuin muutkaan. Itse koen Exploriuksen olevan järjestöistä kuitenkin "parempaa" kastia, sillä itselläni ei ollut heidän kanssaan ongelmia ja pari vuotta sitten kun asiaan enemmän kiinnitin huomiota oli internet keskusteluissakin heidän maineensa huomattavasti parempi.

      Oman kokomukseni ja kavereideni kokemuksien perusteella ehdottomasti kannustan vaihtoon lähtemiseen. En tiedä ovatko asiat muuttuneet parin vuoden aikana, mutta itse koin Exploriuksen, YFU:n, AFS:n ja varsinkin Rotareiden olevan hyviä järjestöjä. Lähinnä suhtautuisin STS:sään varauksella

    • ExploriusHuonomaineinen

      Jos on ylimääräistä rahaa se reilut 15.000€ Ja ylimääräinen vuosi varaa heittää pelimerkeiksi, GO FOR IT!!

      Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että kuluttajansuoja on olematon, etkä saa mitään takeita vaihtovuoden sujumisesta luvatulla tavalla.

      Järjestöjen luotettavuudesta voi lukea esim. CSFES:n sivuilta! Exploriusta en suosittelisi sen enempää kuin muitakaan huonomaineisia yrityksiä (STS, EF, ASSE..)

    • Hommathoitoon

      Yrityksen toistuvia toimintamalleja. Liian monelle alaikäiselle tai nuorelle aikuiselle käy huonosti Suomessa ja Ruotsissa jne.


      http://www.iltalehti.fi/uutiset/2016102522460343_uu.shtml

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      923
    2. En koskaan

      Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
      Ikävä
      47
      809
    3. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      223
      715
    4. Nainen, olet kaipaillut seuraani

      Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
      Ikävä
      75
      710
    5. Kirjoitit joskus minulle tietäen

      Että se olin minä.
      Ikävä
      45
      702
    6. Emme näe enää koskaan

      Näin ainakin uskon. Mutta ei hätää, et menetä yhtään mitään minussa. Sen kai jo tiesitkin. Hyvää vappua ja kesää. Toivon
      Ikävä
      33
      670
    7. Mitäs meinaatte vappuna

      ikävöivät ihmiset?
      Ikävä
      106
      657
    8. Vornanen alkaa olla kusessa

      Kaikki vanhat synnit on kaiveltu esiin ja niitä tosiaan näyttää olevan. Poliisin asussa esiintyminen vaaliteltalla, työt
      Joensuu
      80
      644
    9. Pistetään panokset

      Vielä korkeammalle! Eli mitäs numeroa kaipaat? Kaikki mukaan! Itse kaipaan 5
      Ikävä
      34
      589
    10. Olet tyylitajuton

      Ja ruma. En ole ikinä pitänyt ulkonäöstäsi. Et ole minun tyyppiäni millään tavalla. Puheesi on sellaista mongerrusta ett
      Ikävä
      25
      581
    Aihe