Vuokranantaja pariskunta vedätti 200 euroa

Nykyinen vuokranantajani on myymässä asuntoa, joten minun oli pakko ruveta etsimään uutta, nyt enää aikaa pari kuukautta asua nykyisessä ja hädissäni olin ottamassa sellaista asuntoa, joka oli aika paljon rempattavaa täynnä. Osin ok, osin ei.

Vuokranantajat asuvat Rovaniemellä ja heillä on tämä kiinteistö Keski-Suomessa, josta olin vuokraamassa. Puhuimme asioista ja yhtenä ehtona minulla oli se, että muuttaisin, että asiat siellä tullaan asunnossa korjaamaan ja toinen heistä sanoi, että kevään aikana se tapahtuu. Hän pyysi laittamaan 200 euroa tilille ja sanoi, että lähettää vuokrasopimuksen myöhemmin. No tyhmänä laitoin 200, kunnes asiat muuttuivat ja sain asunnon joka oli muuttokunnossa ja sanoin, etten vuokraisikaan asuntoa heiltä. Vuokrasopimuksessakaan ei ilmoitettu asioita, jotka siihen halusin kirjalllisena, kuten mm. lupauksen rempattavista asioista ja kohdan vuokrankorotuksesta. Nyt tämä Rovaniemeläinen pariskunta väittää, että maksu oli jokin varausmaksu, mistä ei ollut puhetta. Puhetta ei ollut myöskään, että rahaa ei palauteta. Sitä ei ole puhuttu, eikä kirjallisena. Myöskin maksukuitissa lukee takuuvuokran osa. Ja vuokrasopimukseen on kirjattu, että 200 euroa on maksettu takuuvuokrasta, eikä erillinen varausmaksu. Allekirjoitusta en tehnyt siis vuokrasopimukseen ja nyt he siis eivät aio maksaa sitä 200 euroa takaisin. Kuulin myöskin pariskunnasta jälkeepäin juttuja, että heidän kanssaan pitäisi olla tarkkana..onkohan muilla kokemuksia kyseisestä pariskunnasta ja mitähän tässä tilanteessa voisi tehdä..koska minä en toiminut väärin vaan he.

En kirjoita heidän nimiään kuin etunimien alkukirjaimet ja sukunimen alkukirjain ja jos jollain on ollut jotain häikkää heidän kanssaan niin voi ehkä tuosta sitten tajuta keistä ehkä puhun.. R**** ja L** S*********

16

1211

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Kaukonen22

   Pariskunnalle tuli haittaa kun et ottanut asuntoa kuten lipasit joten kait tuossa hyvitys on paikallaan..

   • rane2

    Asioilla aina kaksi eri puolta, olit nyt se joka sopimuksen vaikkakin suullisen menit purkamaan, KATSO PEILIIN ITSEÄSI !


   • rane2 kirjoitti:

    Asioilla aina kaksi eri puolta, olit nyt se joka sopimuksen vaikkakin suullisen menit purkamaan, KATSO PEILIIN ITSEÄSI !

    Kylä se oli ne, jotka eivät pitäneet puhumastaan kiinni, eivätkä tehneet lupauksiaan kirjallisesti.


   • rane2 kirjoitti:

    Asioilla aina kaksi eri puolta, olit nyt se joka sopimuksen vaikkakin suullisen menit purkamaan, KATSO PEILIIN ITSEÄSI !

    JA jättivät asioita sanomatta.


   • Valitettavasti
    Miklo kirjoitti:

    JA jättivät asioita sanomatta.

    He tulevat perimään sinulta oikeuden kautta vähintään yhden kuukauden vuokran. Oikeudessa katsotaan se mitä lukee sopimuksessa ja miten sitä on noudatettu. Jos et pysty todistamaan sopimukseen kirjaamattomia asioita, niin niitä ei ole olemassa.

    Vuokrien ja ennakkojen maksaminen perustuu sopimukseen, älä koskaan maksa mitään ennen kuin kummallakin on nimet sopimuksessa ja sopimusta ei tietenkään allekirjoiteta jos se ei ole sellainen kuin piti.

    Jos et saa sopimusta hyvissä ajoin ennen muuttoa, niin etsi toinen asunto, kiireen kanssa ja tuuriin luottaen tulee harvoin hyviä tuloksia.

    Seuraavalla kerralla sitten paremmin asiat hoitoon.


  • dedfthhjhj

   Yhden kuun vuokra tulisi sinun maksaa eikä vain 200e.

  • Eli sanotte, että kirjallisen vuokrasopimuksen ei tarvitse vastata sitä mitä on puhuttu ja luvattu? Eli ihmisen täytyy vaan kirjoittaa vuokrasopimus, vaikka se on epäedullinen hänelle? Vuokranantaja voi siis olla sanomatta asioita, että esimerkiksi maksettua rahaa ei palauteta, jos vuokrasuhdetta ei synnykkään? Ensin maksoin kaksisataa, sitten kirjoitin asiat, jotka haluan näkyvän vuokrasopimuksessa, esim. kuten rempattavat asiat , että ne todella tehdään ja vuokrankorotushommat. Sitten sain penätä vuokrasopimusta pariin otteeseen ja kun se tuli, luin sen, ja se ei vastannut puhumaamme. Sitten sain tiedon, että sain toisen asunnon, joka oli muuttokunnossa suoraan, niin en vaan olisi muka päivän sisällä saanut perua kämpän ottamista. Minusta on jotenkin outoa, että minulla ei olisi oikeutta perua asunnonottamista ilman , että mentän rahani. No onneksi kuluttaja neuvonta oli eri mieltä ja vienpä asiaa eteenpäin, jotta saan rahani takaisin. toivottavasti saan. Koska vuokranantajathan voisivat aina vaatia maksamaan ensi summan ja kirjoittaa kirjallisen vuokrasopimuksen millaiseksi tahansa ja ihmisellä ei muka ole oikeutta perua rahojen menettämisen pelossa. Tässä taas huomaa, kuinka mätiä ihmiset ovat, ku hyväksyisivät tuommoisen.

   • teksti_voittaa

    Hyvä esimerkki siitä miksi suullisesti EI sovita YHTÄÄN MITÄÄN. KAIKKI kirjallisena AINA, sillä näitä kusettajia on pilvin pimein.
    Jatkossa käytä sähköpostia, älä soittele, älä vastaa puhelimeen. Jos vastapuolella (muka) ei ole sähköpostia, etsi toinen kohde vuokrattavaksi (tai mistä ikinä kysymys onkaan).
    Kuin asiat ovat tallessa KIRJALLISENA, ei tarvitse kenenkään myöhemmin tulkita yhtään mitään.


   • Rikosilmoitus

    Allekirjoititko tuota sopimusta? Jos et, niin teet rikosilmoituksen tuosta vakuudesta joka sinulla on sopimuksen mukaan maksettuna heille. He eivät voi periä sinulta mitään koska ei ole sopimusta.

    Jos allekirjoitit sopimuksen ja toimitit vuokranantajalle, niin toivo että he jättävät asian tähän, eivätkä vaadi vuokria ja uudelleen vuokraamisen kuluja sinulta.


   • Rikosilmoitus kirjoitti:

    Allekirjoititko tuota sopimusta? Jos et, niin teet rikosilmoituksen tuosta vakuudesta joka sinulla on sopimuksen mukaan maksettuna heille. He eivät voi periä sinulta mitään koska ei ole sopimusta.

    Jos allekirjoitit sopimuksen ja toimitit vuokranantajalle, niin toivo että he jättävät asian tähän, eivätkä vaadi vuokria ja uudelleen vuokraamisen kuluja sinulta.

    Ei. Kirjallista allekirjoitettua sopimusta ei ole.


  • voi.kurjuus

   Kurja juttu ja selvästi ovat epäeettisiä. Tulisi maksaa se 200e takaisin. Tosin sinulla ei ole juurikaan keinoja saada rahaa jos eivät halua maksaa. Sikamaista pyytää 200e ja lähettää sitten sopparin. Ensin sopparimallia ja sitten varausrahaa jatkossa. Harmittaa puolestasi. Aiemmat vastaajat ihan kuhipäitä!

   • rane2

    Oikeusvaltio muka Suomi, niin ei kaikille jotka uskoo ja lähettää rahojaan, sähkön korotukset-verot-jäte/vesimaksut-yms. koko sivu tulisi täyteen sellaisia mihinkä ei voida paljoa Suomessa vaikuttaa, tuo raha pieni siihen nähden mitä meiltä kaikilta rahastetaan ja kenellekkö valitat ?????????


  • jnhlaskcjcnalcn

   Yhden kuun vuokra tulisi sinun maksaa korvauksena. Säästä ja osta oma asunto.

  • jdjhdjh

   Miksi maksoit käteisellä vuokraennakon, asunnon toivossa vai muuten vain lahjoitit ?

  • vuokraaaanantajakin

   Suullisia sopimuksia ei ikinä kannata tehdä kun ei pysty todistamaan etenkin jos on kaksi henkilöä vastassa.

  • NauhoitaPuhelusi

   Maksoit ilman sopimusta, joten sitä voidaan pitää vaikka lahjana.

   Ei kannata vaatia vuokrankorotusehtoa sopimukseen jos se puuttuu, sillä siinä tapauksessa vuokranantaja ei voi korottaa vuokraa yksipuolisesti, vaan ainoastaan sopimalla tai hakemalla korotutusta käräjiltä.

   Kannattaa aina nauhottaa puhelunsa.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Slava Ukraine-mölisijöiden vuoksi Suomi syöksyy nyt synkkään lamaan

   Eivät tainneet mölisijät tajuta millaisia kustannusseurauksia tästä maalle ja sen kansalaisille seuraa.
   Maailman menoa
   545
   3318
  2. Mulla on niin ikävä sua mies

   taas senki hunajakipon mies. Tai aina :)
   Ikävä
   294
   2446
  3. Beata Papp gold digger (Leppilampi)

   Kivasti nuori nainen turvasi toimeentulonsa kun antoi setämihelle. Naiset!!! Kyllä niitä setämiehiä löytyy aina vaikka naama ois kuin petolinnun perse
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   2380
  4. Venäjän ydinisku lähestyy hitaasti mutta satavarmasti...

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/eac44407-e77d-418b-ae21-1db8a0104309 Venäläisten ärsyttäminen jatkuu, milloin menee kuppi nurin ja "uusi aurinko"
   Maailman menoa
   402
   2056
  5. Ernan pahoinpitely

   Erna pahoinpidelty. Törkeää Seiskalta nimittää tuota kissatappeluksi. Erna kertoo tässä lehtijutussa että hänellä on turvamies aina yöelämässä. Missä
   Kotimaiset julkkisjuorut
   54
   1883
  6. Huumekohussa marinoitu Redrama Vain elämää -kuvauksista: "...valehtelevan, jos sanoo, ettei..."

   Juhannuksen jälkeen Redrama oli aiheuttanut lähipiirissään huolta kuukauden mittaisella katoamistempullaan. Vain elämää -leiri pidettiin toukokuun lop
   Suomalaiset julkkikset
   2
   1521
  7. Paras muistosi hänestä?

   Mitä muistoa muistelet mieluiten ikävöimästäsi ja miksi?
   Ikävä
   93
   1368
  8. Mikä hän on ammatiltaan?

   Mitäs sun ikävän kohde tekee työkseen?
   Ikävä
   78
   1157
  9. Eikö olenkin niin, että

   jos sinulla mies on ikävä, niin sinä otat yhteyttä vaikka sinua olisi kielletty. Jos, oikeasti tuntee ja haluaa, sitä taistelee.. eikös? Teen vain
   Ikävä
   81
   1142
  10. Millanen oli tunnereaktio

   Millanen tunnereaktio oli viimeksi ku kaipauksen kohteen näit?
   Tunteet
   74
   1130
  Aihe