Perintönä puoliautomaattisia pienoiskivääreitä

puoliautomaattinen

Morjes, elikkä homman nimi on nyt sellanen että äitini kuoltua perinnön mukana tuli myös kolme kpl puoliautomaattista pienoiskivääriä. Saanko niihin mitenkään lupia itselleni, kuuleman mukaan puoliautomaattiseen ei lupaa saisi enään lähes millään? tai jos en lupia saa niin saanko ne myydä? ja miten ase myydään laillisesti, entä mistä niitä lupia haetaan? En tiedä mitään näistä hommeleista. Miten toimin että aseista tulee lailliset tai siis minusta laillinen haltija niille, jos se on mahdollista?

12

196

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • gyrogear

      Näihin pitää varautua aiemmin. Eräitä tapoja on mm. reserviläisammunnat (palvelus-, SRA), kilpa-ammunta (puolaripiekkarille en lajia keksi) sekä metsästys.

      Puoli vuotta on kuolinpesällä aikaa hoidella aseet ja sen jälkeen poliisin huutokaupan kautta.

    • Hei
      Ainakin kaksi päämahdollisuutta.
      1) Haet lupaa itse esim yhteen niistä. Mikäli et omaa ammuntataustaa, asia muuttuu monimutkaisemmaksi. Metsästysperusteella voisi ajatella, mutta silti tulee vastaan ammuntakokemus-ilmakiväärikin taitaa käydä
      2) Myyt ne asekauppiaalle tai sellaisia haluavalle. Tarvittaessa poliisikin tai muu sopiva henkilö voi pitää ne hallussaan sinun etsiessä ostajaa.

    • halvintavaihtoehtoako

      Jos ovat sellaisia peltipurkkiammuntaan soveltuvia, eli halvimman hintaluokan pössyköitä, niin romuttaminen voisi olla yksi edullinen vaihtoehto. Paremman luokan aseen suhteen voi olla paremmat odotukset myynnin merkeissä. Itsellä joskus ollu 190 Winsu, enkä sille oikein lopulta käyttöä keksinyt, kun pulttilukkoiset on kuitenkin tarkempia niissä toimissa mihin piekkarit on tarkotettu.

    • menikuinkivi

      pudota järveen syvimpään kohtaan.noin tein itsekkin ja vältyin turhalta jorinalta,,kunet kuitenkaan lupia niihin saa ja arvoa ei juuri ole..

      • tyhjästäonpahanyhjästä

        Niin mihin veit luvat aseista sekä miten sait poistettua ne poliisin aseluparekisteristä.Et hävitä niitä muuten kuin että ne oli sinulla alunperinkin luvattomia.


    • Haeostajaa

      Järveen pudottelu ei ole hyvä neuvo, sillä poliisi tulee luparekisterin perusteella ennen pitkää kysymään että missä pyssyt. Mahtaako uskoa että järveen menivät. Paikallinen reserviläiskerhokin voisi ehkä ostaa tai ne voi jättää asekauppiaalle provisiomyyntiin. Ei tarvitse ensi hätään poliisille lahjoitella.

    • Kuullutoon

      En itsekään näistä asioista tiedä juuri mitään mutta olen ihan oikean poliisin suusta kuullut että aseisiin voi hakea jonkinlaista muistoesinelupaa.

      • Kuullutoon

        Ammuksia tuollaisella luvalla ei kai saa hankkia tai hallussapitää. Korjatkaa jos meni ihan metsään. En tosiaan ole asealan asiantuntija.


      • ammuskelija

        Aseelle on erittäin vaikea saada lupaa muistoesineenä säilyttämiselle. Perusteeksi ei riitä "isän" ase vaan pitää pystyä perustelemaan sen historiallista arvoa suvulle. Muistoesineellä ei saa ampua.
        Onko aseilla tällä hetkellä lupia? Äitisi tuskin on harrastanut ammuntaa vaan ne ovat jonkinasteisisia jäämistöperuja mahdollisesti isältäsi. Kaikille tälläisille aseille ei ole mitään lupia, sillä niitä ei ole aina huomattu ilmoittaa perunkirjoituksissa ja poliisin rekisterit nyt ovat mitä ovat. Epäilen vahvasti, että aseet ovat olleet jo pitkään "luvattomia". Kukaan ei ole huomannut kysellä niiden perään.
        Onko tarkoituksesi koskaan ampua niillä. Jos ei niin kaso onko ne aikoinaan deaktivoitu hitsaamalla piippu patruunapesästä tukkoon ja viistämällä lukon pää kulmahiomakoneella 45 asteen kulmassa poikki. Tällöin niillä ei tarvitse olla lupia ja mahdolliset todistuksetkin ovat voineet hävitä vuosien saatossa. Jos asiassa tulee joskus kyselyjä, niin voit kertoa niiden olleen tuossa kunnossa saadessasi ne haltuusi. Nämä deaktivoidut ovat vähäarvoisia eikä niitä tarvitse ilmoittaa issään perunkirjoituksissa.
        Jos aseiile löytyy luvat äitisi nimissä, niin sinulla on puoli vuotta aikaa hallinnoida aseita pesänselvittäjän ominaisuudessa. Tänä aikana ne tulee luvittaa uudestaan. myydä tai viedä poliisille. Pistä aselupahakemukset samantien menemään ja käyttötarkoituksena tarkkuusammunta. Määrittele rata missä harrastat ammuntaa ja liity johonkin seuraan esim. reserviläisiin.
        Jos aseille ei löydy lupia äitisi nimissä, niin hankalampi juttu. Kukaan tuskin saa asin takia suurempia ongelmia, mutta niitä voi olla vaiheampi saada uudestaan lipiin. Selitellä ainakin joutuu enemmän. Parempi on kertoa rehellisesti asian laita, sillä suurimmat syylliset ovat jo siirtyneet lain tavoittamattomiin.
        Älä jätä aseita lojumaan luvattomina, sillä niistä tulee ennemmin tai myöhemmin jonkinasteista harmia.


    • lupaperusteet

      aseluvan pitkille aseille saa kilpa-ammunnan/harjoittelun tai metsästyksen perusteella. Jälkimmäiseen tulee olla perusteena metsästyskortti, joka vaatii metsästäjätutkinnon suorittamisen (katso lähin kurssi- ja tutkintopaikka riistaweb:stä). Kilpaammunnan/harjoittelun perusteella luvan saa lajiin ja käyttötarkoitukseen sopiviin pitkiin aseisiin kohtalaisen helposti, kunhan oma taustat on kunnossa ja perustelut selkeät ja asialliset. Kukaan ei vaadi kilpailemista, harjoittelu on riittävä peruste. Toki perusteena voi olla sekä kilpa/harjoittelu - että metsästys. Ampumaseuran ja /tai metsästysseuran jäsenyys on toki aina plussaa, mutta sellaisen puute ei ole lain mukainen luvan epäysperuste. Käsiaseiden lupaprosessi on sitten jo ihan toinen juttu, 1-2 vuoden harjoittelun kautta.

    • jotain_tietävä

      älä kuuntele näitä neuvoja - vaikka osassa ihan asiaakin. Varmin ja paras tapa on ottaa yksinkertaisesti yhteyttä paikkakuntasi poliisilaitokseen - vaikka ihan netinkin kautta jos tuntuu helpommalta. Älä tee mitään ennen kuin olet ollut yhteydessä poliisiin. Näin saat homman tehtyä oikein ja laillisesti.

      • juomarituomari

        Poliisiin kannnattaa olla yhteydessä, mutta vaikka homman saisi näin tehtya oikein ja laillisesti, niin se ei tarkoita sitä, että se olisi omistajan kannalta järkevin ja kannattavin keino.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      142
      6328
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3828
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1985
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1959
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      26
      1796
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1636
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1488
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1478
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1380
    Aihe