marsun kotiutuminen

lalalalalalala

Minulle tuli eilen marsu joka on vain kyhjöttänyt aitauksessaan. Annoin pellettiä, heinää ja piilopaikkoja. Vähän väliä olen käynyt kurkkaamassa että miten sujuu. Uskaltaa jonkin verran liikkua mutta ei ole syönyt yhtään ja aamulla löysin nurkasta, jossa oli pissannutkin alleen. Huomenna tälle tulee kaveri ja toivon että rohkaisisi tätäkin vähän. Koska pitäisi olla huolissaan syömättömyydestä?

5

361

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ninzis

      Kotiutuminen kestää aina jonkin aikaa. Marsu ei itseään nälkään tapa jos muuten on terve (esim hampaat). Anna pikkuisen olla rauhassa jotta rohkaistuu syömään. Jätä yöksi vähän vaikka porkkanaa/omenaa tms. Kyllä se siitä :) Hyvä että saa kaverin!

    • Marsuinenmursuinen

      Marsu on tullut eilen, ja jo sen pitäisi olla kuin ei mitään? Mietipä jos itse tulisit singotuksi oudolle planeetalle, jossa kaikki olisi outoa, haju omituinen, vieraita olentoja vain joita et tuntisi etkä tietäisi ovatko pahiksia vai hyviksiä, ja olisit yksin vielä, ainoa omaa lajiasi.. Ihanks olisit lunkisti, rennosti vaan heti saapumistasi seuraavana päivänä? Tuskin :)

      Älä käy kurkkimassa vähän väliä. Mene ja jää mieluummin rauhassa istumaan viereen pitkiksi toveiksi. Juttele. Eestaas-kurkkiminen ei marsua rauhoita, marsut ovat huononäköisiä ja aistivat liikkeet saaliseläimen tavoin.

      Marsulle tuleva kaveri on varmaan nuorempi marsu, luovutusikäinen poikanen, jos tämä sinulle nyt tullut on aikuinen jo? Muuten voi tulla ongelmia. Toivotaan, ettei tule.

      Muistathan antaa päivittäisen C-vitamiinin?

      Anna marsulle aikaa. Marsun kesyyntyminen kestää, mutta jos toimit oikein, saat mukavan pikku kaverin, joka seuraa sua innolla (etenkin kun käyt jääkaapilla :D ) ja nauttii selvästi elostaan.

      Kun aloitat marsujen vapaana pitämisen, muista että siinäkin kohtaa tarvitaan aikaa, että marsut intoutuvat liikkumaan. Makupaloja vain sinne tänne lattiamökin lähettyville. Siitä se lähtee :)

    • Avutonmarsunomistaja

      Moikka! Meille muutti Perjantaina kaksi reilu 4kk urosmarsua.. Säikkyvät kaikkea ja ei syö kädestä ja juoksee täyttä vauhtia karkuun.. Onko normaalia ja mikä avuksi?

      • kärsivällisyyskultaa

        Aikaa ja kärsivällisyyttä. Marsu ei ole kuin koira tai kissa. Se ei heti leimaudu ihmiseen. Tarvitaan paljon rutiinien toistoa, herkkuja ja positiivisia kokemuksia, jotta siitä tulee luottavainen. Voi mennä viikkoja tai kuukausia ennenkuin alkaa todella luottaa.


    • Anonyymi

      Uusi paikka ja ympäristö on marsulle iso asia joten se vie paljon aikaa että se ei enään ole arka tai pelokas. Myös jotkut marsut ovat vaan luonteeltaan arempia

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      388
      1533
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      105
      1288
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      116
      1220
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      165
      1145
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      44
      987
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      906
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      816
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      810
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      91
      804
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      167
      701
    Aihe