mitä tehdä

katkomus

En tiedä minun pitäisi tehdä.

Tilanne siis tällä hetkellä että meillä on sijoituskoira. Marraskuussa aloimme epäilemään lapsella olevan allergiaa ja näin onkin, nenä vuotaa yhä edelleen kirkasta nestettä ja allergia testit näyttivät plussaa. Allergia lääkkeet eivät auta mitään.
Joulukuussa ilmoitin että lapsella todettu allergia kun varmistui tulokset ja itse en ole siedätyshoidon kannalla, lapsi menee kyllä etusijalle ja koira viimeiselle sijalle. Hänen piti etsiä uusi koti mutta sitten päättikin että haluaa koiran hänen luokseen kunhan hänellä on yksi leikkaus tehty. Nyt edetään maaliskuuta eikä vieläkään tapahtunut mitään.
Ja nyt tilanne on vielä sellainen että olemme eroamassa mieheni kanssa joten aikakaan ei riitä niin paljoa kun pitäisi varsinkin kun lapset niin pieniä (3 ja 5 vee). Hän myös tietoinen tästä asiasta. Mutta ei tahdo ymmärtää. Nyt kysyin voisiko ottaa koiramme hoitoon vkonlopuksi kun lähden lapsien kanssa reissuun jotta pääsisin hieman unohtaa näitä asioita. Ei pystynyt vaikka alkuvkosta sanoi että voisi ottaa. Kyllähän hän kysyi voisinko ottaa mukaani eikä halunnut ymmärtää sitä etten voi ottaa mukaan koska ystäväni allerginen, kasvattaja epäili että teeskenteleekö mutta ei koska lääkkeistä huolimatta menee aina tukkoon kun tulee meille.

Kysymys siis että mitä teen koska haluan lapsen sairastelu kierteen pois ja nyt tämä erotilanne. Allergiaa ei voitu arvata koska aikaisemmin ei ole ollut näin tiiviisti koiran kanssa tekemisissä. Loppu vuodesta aloin epäillä koska oireet alkaneet tulemaan koiran tultua meille.

12

59

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • voevoesentään

      En ymmärrä tuota kun kirjoitat että et ole siedätyshoidon kannalla vaan lapsi menee etusijalle? Käsittääkseni se olisi nimenomaan lapsen etu, että siedätettäisiin. Onko lapselle muka parempi jäädä allergiseksi?
      Mutta on ilmeisesti niin että haluat nimenomaan koirasta eroon koska jäät yksinhuoltajaksi eikä aika riitä. Miten tässä nyt osaisi kukaan muukaan sinun asioistasi päättää? Oma on elämäsi ja ratkaisusi.

      • turhaanpaasaat

        Ei koiria vastaan niin vain siedätetä. Yhteiskunta ei siedätä juuri lainkaan, eli vain esimerkiksi eläinlääkärit yms ammatiltaan eläimiä käsittelevät ehkä. Ja jos koirattoman perheen lapsi saa oireita jo tarhassa muiden lasten koirankarvoista.
        Yksityisellä ehkä suostuisivat, itse maksaen. Ja on vaatelias hoito ja käsittääkseni sivuvaikutuksia.


    • kurjaaon

      Kuka on tämä "hän" josta puhut? Tämä jonka piti etsiä koiralle uusi koti ja ottaa hoitoon vlopuksi ja päättikin että ei ota.
      Jokatapauksessa tosi kurja tilanne.

    • tääonjust

      tätä, että otetaan pienten lasten lisäksi vielä suloinen koiranpentu. Sitten huomataankin, että ei jää edes aikaa koko koiralle ja ei päästä edes reissuun, kun koira tarvitsee hoitopaikan. Voisi miettiä tarkemmin tälläisiä asioita. Eivät koirat ole mitään heittopusseja. Olen kuullut muiltakin olevinaan allergisilta, että oikea syy olikin vain laiskuus ja, se, että koira vie niin paljon aikaa. Lopulta itse ovat myöntäneet.

      • hjbvjklbv52kn

        Niin, kyllä "tääonjust" on aivan oikias!!Kyllä tämäki viälä myöntää! Pitääskö vaikka kapillähakata niinkuan, että myöntääs!


    • Koirahoitola

      Viet koiran hoitolaan viikonlopun ajaksi tai jätät kyläilyn väliin. Itse olen omille koirille aika hyvin siedättynyt, mutta kesti kauan. Siivousta kannattaa lisätä ja poistaa ylimääräiset pölyä keräävät tekstiilit ym. Lisäksi lapsen huoneen ovea voisi pitää kiinni, että oma huone on vähän pölyttömämpi. Ainakaan ei koiraa sänkyyn. Allergiaa ei kannatakaan arvailla vaan testata etukäteen.
      Mikäli nyt päätät luopua koirasta, niin kasvattajaan yhteys ja sopimus uuden paikan etsimisestä tai että koira menee kasvattajalle.

    • enrapsuta

      Koiralle voi ihan hyvin siedättäytyä kotioloissakin niinkuin kissallekkin. Minulla allergian lisäksi paha astma. Ensimmäisen vuoden koiran kanssa jouduin aamuisin ottamaan avaavaa ja allergialääkkeitä käytin päivittäin, myös nenäsumute oli kovaa huutoa ja käsien jatkuvaa pesua. Mutta Pikkuhiljaa vuoden aikana alkoivat oireet helpottaa, sitten en tarvinnut enää lääkkeitäkään. Välillä vähän henkeä ahdistaa jos siivous on jäänyt, mutta muita oireita en enää koirastani saa.

      Veikkaisin että tässä on kyseessä juurikin se perinteinen "prkele kun aika ei riitäkkään" joka kostautuu koiralle. Etsit sille koirallesi toisen hoitopaikan tai jätät reissun välistä, myös kasvattajalle on voinut tulla yllättävä meno juuri sille ajankohdalle, hän ei kuitenkaan ole mikään vapaasti käytettävä hoitola.

    • EienääkoskaanKoiraa

      Kyseessä on pieni lapsi. Nyt on kiire jo, allergia kehittyy helposti astmaksi. Noin pienen lapsen kanssa ei mikään hölynpöly-"siedätys" tule kuuloonkaan, vain aikuinen voi ottaa vastuun omasta siedättymisestään, jos välttämättä haluaa niin tehdä ja ymmärtää riskit.

      Joten koira pois ja nopeaan. Viet koiran kasvattajalle ja jätät sinne. Ei ole sinun asiasi miettiä, sopiiko se hänelle vai ei.

      • ioyghiotug52kb

        Vai pitääskö luopua lapsesta? Kohta nämä koiranrakastajat aivan vakavalla naamalla sitäkin ehdottaa! On tyhmää kysellä tuollaisia asioita joihin on vain yksi ja ainoa ratkaisu!!


    • laiskakoolet

      No mitäs sielä teidän sopimuksessa lukee sijoitussopimuksen purkamisesta? Oletteko lisäilleet jotain ylimääräistä?

      Näin lukee kennelliiton sopimuksessa selkeästi:
      " Jos vastaanottaja haluaa purkaa sopimuksen ja luopua nartusta, se palautetaan luovuttajalle ja vakuusmaksu jää luovuttajalle." Ja sama uroksen kohdalla.

    • Onhan hankala ilanne. Jos lapsi on pahassa mallissa, ja lääkäri myös sitä mieltä, että riskit on suuret koiran kanssa tähän kohtaan, niin toki koirasta kannattaa luopua.
      Se, sitten, jos hätää ei ole ja siedätyshoito mahdollinen, niin en minäkään ymmärrä, miksi ei sitä. Ihan siis yleisesti ottaen, jos sillä pystytään vaikuttamaan lapsen allergiaan ylipäätään.
      Allergian puhkeamista ei voi aina ennustaa, ellei sitten vanhemmilla ole, jolloin sen oletusarvo tulla on suurempi. Mutta ylipäätään on vähän kireäksi tehty yhtälö, että pienten lasten aikaan tulee vielä pentu. Siinä sitten ei paljon jää "varaa", jos elämäntilanteet jotenkin muuttuu...

      Mutta viimekädessä nimim. laiskakoolet sen kirjoitti jo, eli palauttaa toki voi, ainahan voi jotain sattua, mutta se on sitten eri asia, miten vakuusmaksun käy.

    • PahaRasti

      Toi on enemmän kuin kinkkinen tilanne. En saanut oikein kirjeestäsi selkoa onko koira minkä ikäinen? Meinaan, kun koiranpentu lähelle vuoden ikää aiheuttaa helpostikin allergisia oireita ja kasvun hidastuessa alkaa oireet taasen loiventua. Itselläni nousee allergisia oireita aina pennun tai kasvuiässä olevan koiran kohdalla, mutta ne häviävät koiran saavuttaessa vuoden iän. Joku aineenvaihdunnallinen homma koiran iholla tai jotain, olen kuullut kerrottavankin. Joten jos koiranne on kasvuiässä, se voi nostattaa arllergiaa sen tähden. Ja samassa huoneessa ei kannata koiraa pitää, missä oirehtiva henkilö nukkuu.
      Kasvattajan kyllä kuuluisi reagoida asiaan kunnolla, onhan kyseessä sijoituskoiransa. Uskoi hän sitten mitä tahtoo, se se liity vastuuseen ottaa koiraa takaisin ja tuon oman osuutesi vain kyllä menetät koiran mennessä takaisin kasvattajalleen.
      Sinulla on nyt elämässäsi niin paljon ruuhkaa, että ymmärrän koko sydämestäni, jos ei voima riitäkään enää koiran hoitoon. Ero on vaikea asia ja tuskin sinä tahallasi olisit koiran sellaiseen tilanteeseen hommannut, jos olisit tiennyt myllytyksestä arjen suhteen.
      Elämä heittelee itse kutakin ja kaikille riittää hankalia tilanteita.
      Voimia päätökseesi, oli se sitten joko koira kotona tai kasvattajalla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      143
      2202
    2. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      172
      1304
    3. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      72
      1157
    4. Ihastuin sun kaksoisolentoon

      Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
      Ikävä
      168
      1047
    5. Rita syyttää muita "virheistään"

      Taas Donnasta lasu ilmoitus ja kaiken maailman kriisejä Akin virheen takia. Aki teki vakavan rikoksen, turha sitä on mui
      Kotimaiset julkkisjuorut
      70
      990
    6. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

      ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
      Ikävä
      95
      982
    7. Milloin ajattelit

      Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
      Ikävä
      77
      967
    8. Jos saisit nainen vielä pudotettua 20 kiloa?

      Niin voitaisiin katsella uudestaan.
      Ikävä
      47
      892
    9. Niiiiin pihkassa

      Hänen ihanan vuoksi minulla on pikkarit märät koko ajan. Säikähdin vähän, näetköhän kaiken minusta? Yritän pitää perusil
      Ikävä
      39
      860
    10. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

      Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
      Maailman menoa
      59
      753
    Aihe