Koira kennel Avengedby

Teri82

Hei, onko kenelläkään kokemuksia yllämainitusta kennelistä. Haluaisin ottaa mäykyn, mutten tiedä kasvattajasta juuri mitään?
Rekisterissä yhden pentueen emä on lopetettu kuusi vuotiaana luonnevikaisuuden johdosta ja isä jo kolmivuotiaana, syytä ei tiedetä.
Vaikka kennellissä on useita pentueita kenellekään ei ole tehty jalostustarkastuksia eikä käytetty näyttelyssä, onko vain rahanteko business?
Olisi vain niin kätevästi sijainniltaan.

30

5984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parasparhain

      Katso sijainnin ja hinnan sijaan aina laatua pentua hakiessa. Julkisilla ja taksilla pääsee parhaiden pariin helposti. Jos ei nappaa niin katsele kauempaakin olevia esim. http://eurobreeder.com/breeds/dachshund.html ja kennelclub assured breeders daschshund (Googlella)

      • Teri82

        Miten ne parhaat löytää? Tuoko on huono vaihtoehto?


      • Menemmeminne

        Järkeä voi soittaa... Jos kasvattaja ei panosta jalostusvalintoihin tai omaan silmään näyttää arveluttavalta miksi tieten tahtoen ottaa? Mäykyillä on muutenkin riski sairastus astetta suurempi kuin normaali rakenteisilla koirilla joten kasvattajan töytyy olla ehdoton laadun osalta sisältäen samassa paketissa terveyden (tutkitusti terveet) ja luonteen.


    • Ellisne

      Näyttelyt eivät takaa että kenneli olisi toisia parempi. Enenmän seuraisin terveystutkimuksia ja millaisia yhdistelmiä on tehty. Suosittelen soittamaan kasvattajalle ja keskustelemaan hänen kanssaan hänen kasvatusmetodeistaan jolloin saat enenmän tietoa kuin miettimällä täällä. Mielestäni kasvattajan vastaukset ja muu antama tieto kertoo enenmän kuin se mitä tietokanta antaa tietoosi.

    • maukkunenmäy

      Kokemus, että kasvattaja on hieman hankala . En ostaisi pentua.

    • kaapeli12

      Meillä on 12vko vanha mäykky lapsi ko. kennelistä. Pentu sosiaalinen ja energinen. Kasvattajalta saatu hyvin tukea ekan nakki lapsen kanssa, joten ainakin meidän yhteistyö toimii.
      Muiden kennelin kasvattien kanssa olen ollut tekemisissä ja ovat kelpo tassuttelijoita kaikin puolin.
      Jalostustarkithan on tehtävä, että pennut saa rekisteröityä. Mitä tulee terveyteen, niin ei ole sen sairaampi rotu kuin muutkaan. Näyttelyt ei oo pakollinen juttu ja kasvattajat rodusta riippumatta käyvät niissä kun sopii heidän suunnitelmiin ja aikatauluihin.
      suosittelen soittamaan kasvattajalle ja kyselemään lisää.

    • NoyalRocktail

      En ottaisi koiraa kasvattajalta, joka on niin tiukasti kiinni Royal Coctailin koirissa.

    • siskonmaastomakkara

      Hemmetin omituista, ettei pitkäselkäisen rodun kasvattaja kuvaa koirien selkiä?

      Silmät ja polvet kyllä tarkataan. Jotka eivät ole rotua leimaava ongelma.

      Mutta rodun ONGELMAKOHTAA eli selkiä ei kuvata lainkaan.

      Outoa.

      • selkä666

        aika harva mäykky kasvattaja kuvaa koirien selkiä kun tilastoja katselee. se ei ole pakollista niin harva sitä tekeekään.


      • huonostionmennyt
        selkä666 kirjoitti:

        aika harva mäykky kasvattaja kuvaa koirien selkiä kun tilastoja katselee. se ei ole pakollista niin harva sitä tekeekään.

        Tarvetta olisi... tunnen 3 metsästyslinjaista mäykkyä. Kaikilla petti selkä ennen 7 ikävuotta. Lisäksi tunnen kaksi seropia, joiden yksi isovanhempi on ollut mäykky. Vanhempi joutui leikkaukseen viisivuotiaana, nuorempi taitaa olla nyt kolme. Se on ollut vielä terve.

        Näiden kokemuksien perusteella en itse uskaltaisi hankkia pentua, joiden vanhempien selät ovat kuvaamatta. Eivät nuo omistajatkaan enää uskalla. Mäykkyjen seuraajiksi on hankittu jämptejä tai terriereitä, omistajan tarpeista riippuen. Roturakkaudella on vähemmän merkitystä kuin koiran työkelpoisuudella...


      • selkä6666

        se on kyllä totta. kuvata tarvisi enenmän mutta harva sitä tekee...


    • varokasvaa

      Ei tärppää. Mein nuori mäykkyparka joka on täst kennelist, niise sairastu pentuna. Ettei pal kannata pistää rahojans tähän rotuun tai kennelii. Kasvattaja ei oo asialline.

      • muminaali

        kertoisitko lisää asiasta?


      • kipsissä

        Oletko keskustellut kasvattajan kanssa pennusta? Tai kysynyt häneltä apua silloin kun pentu oli sairas?


      • krm16

        Mielelläni kuulisin lisää asiasta myöskin. Miten/mihin pentu sairastu? Aina on olemassa riski sairastumisesta ja tapaturmista, ku o eläväst eläimest kyse, joten sellasta "takuuta" mahdoton antaa ettei mitään tulis. Keskustelitko kasvattajan kanssa pennun sairastuttuu?


      • Pikkispötkis

        Itselläni on myös pentu kyseisestä kennelistä mutta pentua minulle ei myynyt kasvattaja vaan toinen ihminen. Onko varmaa myös että myyjä on kasvattaja eikä esim yhteispentueesta kuten minulla oli. Pentu voi hyvin eikä siinä ole vikaa kyllä ja apua olen saanut aina kun tarvitsen.


    • Kaapeli12

      Meillä ipana kasvaa ja voi hyvin. Vauhdikas, sosiaalinen ja kaikinpuolin normaali riiviö. Kasvattaja vastannut kysymyksiin ja tarpeen tullen jeesannut. Meillä ei valittamista ko. kennelistä.

    • eikannaaa

      älkää otako, ei kannata

    • Montarotua

      Hyvin kyseenalaista toimintaa.

    • Dackel

      Meillä on mäyräkoiranarttu kyseiseltä kasvattajalta ja ollaan oltu hyvin tyytyväisiä. Koira on ollut täysin terve, ja kasvattajalta ollaan saatu neuvoa kaikkeen mikä ikinä onkaan askarruttanut. Voin suositella :)

    • Mäyriskö

      Kasvattaja myy koriaan tori.fi:ssä, ei anna kovin hyvää kuvaa.. mahtaako toiminta kestää päivänvaloa.

      • utelias666

        Moni kasvattaja myy torissa koiria ;D se ei tee kennelistä huonoa. Missä kasvattajien pitäisi koiriaan myydä apulassa?


    • minelan

      en ole kuullutkaan ko, kennelistä mitään, mutta se eiole tae ettei kenneli olisi hyvä.Olen istunut Mäyräkoiraliiton jalostustoimikunnassa useita vuosia, mutta kennel ei vaan muistu mieleeni.
      Jättisin sinuna pennun sieltä, onko se edes mäyräkoiraliiton, myytävänä mäyräkoiran pentuja.

    • AinoKK

      Ei kannata pentua ottaa tuosta pentutehtaasta.

      • Mäykkykö

        Jäitkö ilma pentua? Vai eikö sinulle myyty pentua ;)

        Keskimääräinen pentue määrä vuodessa tietokannan mukaan on 2,5 pentuetta/per vuosi.

        Miten määrität siis pentutehtaan?

        Jos 2 pentueen kenneli on tehdas mikä on 10 pentueen kenneli?


      • Läheltänäkee

        Järkyttävä paikka ja koiria todella huonolla hoidolla. Korkea pentu kuolleisuus (ei ilmoita kuolleita rekisteriin). Staffi pentuja tekee nyt paljon ja kuolevat käsiin


      • oujee
        Läheltänäkee kirjoitti:

        Järkyttävä paikka ja koiria todella huonolla hoidolla. Korkea pentu kuolleisuus (ei ilmoita kuolleita rekisteriin). Staffi pentuja tekee nyt paljon ja kuolevat käsiin

        Mistä tällästä tietoa sulla?


      • kennelliitto666

        sen minäkin haluaisin tietää. Nämä asiat varmaankin kannattaa kysyä suoraan kasvattajalta jos haluaa faktatietoa asiaan. Vaikka pennut merkittäisiin kuolleeksi tietokantaan ne eivät näy. Tieto näkyy vain kennelliitolle ei ulkopuolisille.


      • Näinköhänvaan
        kennelliitto666 kirjoitti:

        sen minäkin haluaisin tietää. Nämä asiat varmaankin kannattaa kysyä suoraan kasvattajalta jos haluaa faktatietoa asiaan. Vaikka pennut merkittäisiin kuolleeksi tietokantaan ne eivät näy. Tieto näkyy vain kennelliitolle ei ulkopuolisille.

        Mäykyt eivät rotuna voisi vähempää kiinnostaa, enkä siksi omaa mäykkykasvattajistakaan kummempaa tietoa. Ihan yleisesti kuitenkin pakko todeta, että on ihan uskomattoman naiivia kehottaa vain kysymään kaikkea kasvattajalta.

        Ensinnäkään mikään ei estä kasvattajaa, eli lopulta vain toista ihmistä, valehtelemasta. Mitä epämääräisempi kasvattaja, sitä helpommin niitä valheitakin pääsee livahtamaan.

        Toisekseen kysymällä tietyn tyyppisistä asioista saa herkästi vain itselleen ongelmia. Jos joku rohkeasti käytännössä kyseenalaistaa kysymyksillään kasvattajan puuhia, reagoi kasvattaja siihen herkästi hyvinkin vihamielisesti. Kaikenlaista enemmän tai vähemmän avointa vihamielisyyttä tuntuu kasvattajien joukossa harrastettavan, ja usein sen kohde ei sitä ole todellakaan ansainnut.

        Tietenkään kasvattajistakaan ei saa juoruilla ilman painavaa, faktoihin perustuvaa tietoa. En vain käsitä, miksi joku voi naiivisti kuvitella saavansa sitä nimenomaan kasvattajalta itseltään tietyn tyyppisiä kysymyksiä esitettäessä.


    • minelan

      En ole koskaan kuullutkaan ko. kennelistä.
      Mutta itse olen hakenut koiran Saksasta, joten ei itä hyiä koiria useikaan naapurista saa. Minulla on kennelnimi, Minelan, mutta en ehkä kasvata enää.
      Monia hyviä ja tervepäisiä pentuja löytyy kyllä, kannattaa lukea koiranet-jalostustieteellinen toimikunta.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      69
      6826
    2. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      28
      4430
    3. Miksi tytöt feikkavat saaneensa orgasmin, vaikka eivät ole saaneet?

      Eräs ideologia itsepintaisesti väittää, että miehet haluavat työntää kikkelinsä vaikka oksanreikään, mutta tämä väite ei
      Sinkut
      272
      2863
    4. Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti

      Poliisit vaikenee ja paikallinen lehti ei kerro taposta taaskaan mitään. Mitä hyötyä on koko paikallislehdestä kun ei
      Kokkola
      27
      2111
    5. MAKEN REMPAT

      Tietääkö kukaan missä tämmöisen firman pyörittäjä majailee? Jäi pojalla hommat pahasti kesken ja rahat muisti ottaa enna
      Suomussalmi
      31
      1673
    6. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      99
      1465
    7. Kuntoutus osasto Ähtärin tk vuode osasto suljetaan

      5 viikkoa ja mihin työntekijät, mihin potilaat. Mikon sairaalan lopetukset saivat nyt jatkoa. Alavudelle Liisalle tulee
      Ähtäri
      55
      1161
    8. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1144
    9. Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille

      Itämaisesta filosofiasta kiinnostuneille. Nämä linkit voivat auttaa pääsemään niin sanotusti alkuun. https://keskustel
      Hindulaisuus
      306
      1143
    10. Mulla on kyllä

      Järkyttävä ikävä sua. Enkä yhtään tykkää tästä olotilastani. Levoton olo. Ja vähän pelottaa..
      Ikävä
      39
      1101
    Aihe