Retket Khao Lakista *suosittele/vinkkaa*

Loikkari

Hyvä palsta ja kiva tutkailla juttuja ennen maaliskuun 19 päivän lähtöä.
Muutama kysymys tulee retkistä mieleen, joten kysyn viisaammilta. Tiedän, että mielipiteitä on varmasti puolesta ja vastaan mutta apua niistä voi meille olla.

- Mitä saariretkiä kannattaa ehdottomasti käydä? Ko Tachai? Ko Surin, ovatko nuo pikavenereissun arvoisia kohteita? About paljonko maksoitte?

- Khao Sok, päiväretki, vai lähihotelliin yöksi ja retki siitä, jonkun järjestäjän valmispaketti Khao Lakista? Mielipiteet? Norsulla ratsastaminen ei kiinnosta...

Mikä on muuten Bahtin kurssi nyt paikanpäällä? Onko sama mistä vaihtaa Khao Lakissa.

Asustelemme siis Khao Lakissa ja meinaamme vaihdella hotellia muutamia kertoja ja tehdä muutamia kivoja retkiä....

Olen sellaisessa käsityksessä, että hotellin saa paremmalla dealilla kun menee tiskiltä tiedustelemaan päivän hintaa kuin varaamalla etukäteen. Olemme buukanneet etukäteen vain 4 yötä Brizasta...olenkohan oikeassa?

Similanilla olen jo käynyt kahteenkin otteeseen snorklaus live a board reissulla ja sen ajattelin ehkä vieläkin tehdä jos laivalla tulee olemaan tilaa...

Kiitos jo etukäteen vinkeistänne

7

206

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • bbbfhhfyk

      suosittelen Surinia erittäin lämpimästi! älkää jättäkö välistä!

    • ChokDii

      Bahtin kurssi on nyt mitä on. Sitähän ei tiedä mitä se on 19.3-1.4. Eurolla saa nyt noin 39 THB kojuissa, ja automaatilla noin 36 THB muut kulut. Surinia suosittelen myös. Kurssit saat heloposti tarkistettua täältä http://www.scb.co.th/scb_api/index.jsp mitä SCB pankista (siis ei kojuista) saa. Pankissa jos vaihtaa voivat kysyä passia sekin taas riippuu vaihdettavasta määrästä.

    • thaifani

      Khao sokissa kannattaa käydä. Oltiin siellä 4vuotta sitten ja ehkä tänäkin vuonna, kun 3 viikon päästä khao lakissa.

    • Aina ei suinkaan saa tiskiltä halvempaa huonehintaa. Halvemman luokan hotelleissa useamin kuin, keski tai kalliin luokan hotelleissa. Kysyminenhän ei tietenkään maksa, joten voihan sitä hotellista kysyä.

      Varmaan tiedätkin että esim. agodalla, booking:lla, kannattaa kirjautua jäseneksi, jolloin voi saada vähän parempia tarjouksia. (jäsentarjoukset eivät näy trivagossa, momondossa tms)

      Jos ei ole ihan lukkoon lyöty hotellia mihin tahtoo mennä, niin khao lakin kohdalla kannattaa katsoa myös *salaiset* tarjoukset. Niissä ilmoitetaan vain hinta, sijainti, tähtimäärä, arviointipisteet, ja arvioiden määrä suurinpiirtein. Sitten vaan vertaa hotelleja jotka vastaa annettuja tietoja, niin voi etukäteen kyseessä olevan hotellin :).
      Jos esim. brizasta olisi salainen tarjous se ilmotettaisiin jotakuinkin näin: 4tähden hotelli sijainti khaolak ranta Erinomainen 8 perustuu 600 arvioon. Todelliset on 8.3 ja 601 arviota

      Agodalla on myös viimehetken tarjouksia. Agodallahan näkyy ensin verotonhinta. Pitää klikata huoneiden määrä, ja varaa (ei sido vielä mihinkään) . Niin näkee todellisen hinnan.

      Joskus varaussivustoilla käy myös selviä virheitä. Itse varasin tälle keväälle juurikin Brizasta 2hh delux aamiaisella 27€/yö . (hoteling.com:sta). Muilla yleensä halvemmilla sivuilla siihen hintaan sai ilman aamiaista. Seuraavana päivänä hinta olikin noussut jo 35 euroon aamiaisella. Se oli myös esim. agodan hinta.

      En usko mitenkään saavani brizasta huonetta halvemmalla. Enkä mistään muustakaan sen rannan hotellista. (merlin, emerald, diamond, sunetra, briza)

    • Retkien kannattavuushan riippuu paljon matkustajasta, ja matkabudjetista. Itse matkustan pienellä matkabudjetilla. Siksi ei ehkä mielipiteeni täsmää aloittajan toiveiden kanssa.

      Minusta jo khao lakissa ollessani olen *retkellä* . Khao lakissa ja sen ympäristössä on paljon nähtävää ja koettavaa jo itsessään. Esim. vesiputoukset chong fa vaikkapa. Siellä myös on luontopolku jos se kinnostaa. Minusta jo reitillä on nähtävää, etenkin kun aamusumu on hälvenemässä.

      Brizaa lähin vesiputous tong pin on lähinnä vitsi. Suomessa sitä kutsuttaisiin ojaksi :)
      Myös vähän eteempänä oleva lambi vesiputous on hyvä retkikohde. (lähellä myang thaita). Kapongin kuumat lähteet on myös vielä itsekseen saavutettavissa. Siellä on myös paljon muuta). Jos huikeita näköaloja kaipaa, niin vuoria khaolakin tienoilla riittää. khao lakin eteläpuolella sijaitseva mangorve metsä on myös aika hieno kokemus. Vaikkapa melomalla, jos patikointi ei innosta. Tai skootterin selästä tieltä ihaillen
      Hot springin kuumat lähteet taas sijaitsevat myös myang thain tuntumassa.

      Nam khemissä on tsunamimuistomerkki, jossa voisi käydä, ja siitä jatkaa koh kho khaolle. ajella siellä rantsulle (minusta hienommat kuin khao lakin) ei montaa ihmistä tule vastaan. poiketa jossakin resortissa syömässä.

      nam khemistä voi myös vuokrata pitkähäntäveneen, jos tahtoo *autiolle rannalle*.

      Little sand beachilläki voi poiketa, ja käydä siellä luontopolulla, joskin se on aika haasteellinen, ja ei ehkä maineensa veroinen. Mut samalla lipulla 100thb (alle 3€) pääsee saman päivän aikana myös muille maksullisille luononpuistoihin, tai putouksille. Niitä siis ehkä kannattaa yhdistää.

      Minusta jo reitti Brizasta khao lakin keskustaan, on aika huikea. Sitä ei tosin aina huomaa, jos lavataksin kyydissä kulkee. Paremmin ehkä sen vuoren jylhyyden huomaa takaisinpäin tullessa. Skootterin selästä. Sillä tiellä ei vain pidä edes yrittää pysyä paikallisten vauhdissa. Antaa hätäsempien mennä ohi. Minnes lomalaisilla olisikaan kiire. Rauhallisella vauhdilla näkee paljon enemmän.

      Parhaat retkeni olen tehnyt skootterilla, ilman ennakko suunnitelmaa. Etenkin khao lakin eteläpuolella on paljon hienoja paikkoja, ja henkeä salpaavia maisemia. Kun vain poikkeaa isolta tieltä. 5€ maksaa skootterin vuokra, ja kahdella eurolla saat tankin täyteen.

      Se on sitten omasta rohkeudesta kiinni, uskaltautuuko maaseudulla jonnekkin maatilalle vai ei. Toki on puutarhoja jonne järjestetään tutustumiskäyntejäkin, samoin käsityöpajoja, veneenrakennusverstaita yms.

      Sitten on tietty vielä noi poliisiveneet, perhospuistot, orkideapuistot, kaikenmaailman safarit, ampumarata, golfit, vuoripyöräilyt, ratsastukset jne... jos maksaa haluaa. Ban nam saista saa ilmaisen kartan, josta löytyy paljon mitä khao lakissa voi nähdä ja tehdä, yhteys tietoineen.

      Tosin ehkä opettavaisin kokemus on ollut, kun ensimmäisen kerran kävin thaimaalaisessa duunarin kodissa.

      Jos jotain haluatte khao lakista tietää, liittyen mihin tahansa. niin rannalla olevasta keitaasta komols corner saatte kyllä kaiken mahdollisen tiedon. Ainakin minä olen saannut.

      Hyvää ja elämyksellistä matkaa

    • Kohtamatkaan

      Onko joku käynyt Tachai ja Surin saarella?
      Jos pitäisi valita niin kumpaan menisit uudestaan?
      Kummassa on rauhallisempaa? Kumman retkellä on paremmat snorkkalauspaikat?

    • Loikkari

      Kiitos vastauksistanne. Reissu lähenee ja tunnelma tiivistyy. Saa edelleen laittaa suosituksia / inffoa retkistä ja varsinkin noista saariretkistä Tachai ja Surin.

      Khao Sok tottakai listalla ja mietimme jos yöpyisimme siinä vieressä hotellissa. Ainakin yksi oli suht ok tasoinen. Matkakumppani ei oikein lämpiä Khao Sokin järvellä lautalla yöpymiseen tai edes puumajassa (tree house) yöpymiselle. Niistäkin haluaisin kokeneempien mielipiteitä jos löytyy

      Kiitos

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1776
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1679
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      15
      1480
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1163
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1151
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1116
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1111
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1099
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1084
    Aihe