Kuumat aallot loppuivat

Jinglebell

Olen 50-vuotias nainen, jolta on reilu vuosi sitten leikattu rintasyöpä. Samassa yhteydessä tehtiin kainalotyhjennys, koska kainalon imusolmukkeista löytyi pienet metastaasit. Sytostaatti- ja sädehoitojen loputtua syksyllä 2015 loppui myös aika pitkälti estrogeenin tuotanto. Syöpäkasvain ei ollut estrogeeniin reagoiva, joten en saanut estolääkitystä, mutta rankat hoidot kutistivat munasarjat, kuten usein käy, kun vaihdevuosi-ikä olisi muutenkin ajankohtainen. Sairastetusta taudista johtuen en voinut ajatella hormonikorvaushoitoa. Pahimpina oireina koin hikipuuskat päivin öin, sekä sydämen laukkaamisen varsinkin illalla nukkumaan käydessä. Syöpähoitojen aikana painoa oli kertynyt ylimääräistä ja lääkäri kauniisti kehoitti kiinnittämään asiaan huomiota. Jätin pois sokerit ja leivät ynnä muut paljon hiilihydraatteja sisältävät ruoka-aineet. Kun olin ollut vajaat kolme kuukautta tällä niukemmin hiilareita sisältävällä ruokavaliolla, Simsalabim! kuumat aallot ja tykytykset olivat poissa, kuten myös kuusi kiloa painosta. Saattaa olla, että minun menopaussi-periodini olisi muutenkin ollut vain muutaman kuukauden pituinen, ei voi tietää. Itselläni on kuitenkin vahva fiilis siitä, että saan kiittää nimenomaan tuota (höttö)-hiilareiden poisjättöä. Suosittelen <3

6

184

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kapa-kah

      Toi hiilareiden kammo ja terveellinen ruoka on lähinnä naurettava yhdistelmä.

      Valkuainen on ihmiselle myrkkyä, sanoo sitten peofessori mitä hyvänsä. Kasvukaudella sitä voi syödä mutta sen jälkeen vain vähäisessä määrin.

      Vihreä salaatti on nykyaikaan kans kasvatettu ulkona ja laskeumat kerääntyvät siihen ja elämän varrella moni vegaani on kans hankkinut vakavan sairauden ruokavalionsa puitteissa.

      Syö kaikkea ja muista hivenaineitten saatavuus. Nykyisin maanviljelijä ottaa hehtaarilta 7000-9000 kg sadon ja aikaisemmin saatiin samalta alueelta 800-1200 kg.

      Uskooko joku, että ihmisen ruokavalio antaa tarpeellisen hivenainemäärän tuosta ruoka-aineen vähentyneestä hivenainemäärästä, kun vielä ottaa huomioon nykyihmisen vähentyneesta ravintomäärästä.

      Turha näistä on kans pamista.

      • Tuulentupa52

        Mitä hiven- tai ravintoaineita valkoinen sokeri sisältää, tai sen puoleen valkoinen vehnäjauho? Mistä ihminen jää paitsi vähentämällä niiden määrää tai jopa jättämällä ne pois kokonaan?


      • kapa-kah
        Tuulentupa52 kirjoitti:

        Mitä hiven- tai ravintoaineita valkoinen sokeri sisältää, tai sen puoleen valkoinen vehnäjauho? Mistä ihminen jää paitsi vähentämällä niiden määrää tai jopa jättämällä ne pois kokonaan?

        Ei mene eteistä pitemmälle!

        Aivan sama syötkö vehnäleipää ja otat Multitabun joka päivä. Suomalaisen pitää nukkua kovalla alustalla ja syödä ruisleipää niin on pirun terveellistä.

        Maailmalla kuitenkin on aina syötetty eläimille ruis ja kaura, nukuttu pehmeässä sängyssä. Kunhan vertaat kansojen terveys- ja elinikätietoja niin suomalainen elää sairaana vanhuuttaan ja kuolee nuorempana, kuin muut.

        Selitä mulle mistä johtuu moinen? Meidän pitäis elää pitempään ja terveempänä kuin muissa maissa.

        Suomalaiset siirtolaiset kuitenkin saavuttavat saman eliniän alueella, kuin alkuperäisväestö, muuttaessaan elintapoja vallitseviin.


    • Aboriginaali
    • miksihän

      Selittäkää mulle miten on mahdollista, että luukato on suomalaisilla naisilla yleistä ja heidän pitää käyttää paljon maitotaloustuotteita estoruokana?

      Olen matkustellut Venäjällä paljon ja siellä 70-90 v. mummuarmeija tekee töitö elääkseen.

      Olen kysynyt heidän ruokavaliostaan ja eivät ole koskaan käyttäneet maitoa tai piimää ruokajuomana juustoa ei kaupasta saa ja kallista tavaraa.

      Heidän pitäisi suomalaisen terveystiedon valossa jo liikkua ryömimällä. Meillä ohjeistetaan vielä syömään kalkkitapuja kaiken maitoruuan lisäksi luukadon torjumiseksi.

      • tasaneimenelahjat

        D-vitamiinia pitää syödä myös, ei maitotuotteet muuten auta luustoon.
        Juu, luukatoahan meillä eniten, vaikka syödään maitotuotteita tai ainakin juodaan maitoa enemmän kuin missään muualla.
        Ranskalaisilla on sydäntä ajatellen huono ruokavalio, vaikka maistuu kai hyvältä, ja sitt heillä on kaikkein vähiten sydänongelmaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5674
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1987
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      13
      1295
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1239
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe