Vuoden sopimus ja ennenaikainen irtisanominen

Mikkis1233

Hei!

Olen vuokranantaja ja olen vuokraturvan kautta etsinyt itselleni vuokralaisen ja aloittanut vuokrasuhteen 1.9. ja allekirjoittanut sopparin missä sanotaan että vuokrasuhde tulee kestää molemmin puolin vähintään vuoden.. Kuitenkin taloudellinen tilanne ajaa minut myymään asuntoni ja toivon mukaan saisi myytyä paljon ennen syyskuuta. Tietääkö kukaan mikä on sakko mitä joudun maksamaan vuokralaiselle joutuen irtisanomaan sopimuksen ennen aikoja? Ja nimenomaan vuokraturvasopparin sakko?

Paljon kiitoksia etukäteen!

20

973

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jgjgjjk
      • jgjgjjk

        Onko nyt kyse määräaikaisesta vai toistaiseksi voimassa olevasta sopimuksesta? Tuo kohta kun koskee toistaiseksi voimassa olevaa.


    • BauHerr

      Asunnon myyminen ei ole sellainen peruste, jolla tuomioistuin suostuu määräaikaisen vuokrasopimuksen irtisanomiseen.

      Sopimuksen sanamuodoista selviää se, onko kyseessä määraikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sopimus. Kysymyksen perusteella näyttää siltä, että kyseessä on määräaikainen.

      Asunnon voi toki myydä vuokrattuna. Kuka sellaisen ostaa, on sitten toinen asia.

    • Mikkis1233

      Hei,

      Kyseessä on toistaiseksi voimassaoleva vuokrasopimus kuitenkin vähintään vuoden...

      Eli 3kk vuokrat pitäis sitten hyvittää.. Voi perse. Pitänee sitten yrittää myydä sijoittajalle vuokralaisen kanssa... Tai jotain..

      Kiitos tuhannesti avusta!

      • rane2

        Kyllä sen myydä voit, eikä hintakaan miksikään muutu, paljonhan noitakin myynissä näkee, vuokrattuna.


      • BauHerr

        Ei voi kirjoittaa toistaiseksi voimassa olevaa sopimusta, joka on voimassa vähintään vuoden.

        Teknisesti olet kirjoittanut määräaikaisen sopimuksen vuodeksi, joka jatkuu vuoden jälkeen toistaiseksi voimassa olevana.

        Sopimus on määräaikainen.


      • No, siinä olet oikeassa, että ei voi tehdä toistaiseksi voimassaolevaa sopimusta joka kestää vähintään vuoden. Sen sijaan voit tehdä toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen jossa ensimmäinen irtisanomispäivä ilman sopimussakkoa on määritelty. Tällöin sopimus on irtisanottavissa normaaleja lakisääteisiä irtisanomisaikoja noudattaen, irtisanominen ei vain välttämättä ole ilmaista. Määräaikaista sopimusta ei voi rahallakaan irtisanoa muutamaa laissa mainittua tilannetta lukuunottamatta.


      • BauHerr
        Välittäjä_LKV kirjoitti:

        No, siinä olet oikeassa, että ei voi tehdä toistaiseksi voimassaolevaa sopimusta joka kestää vähintään vuoden. Sen sijaan voit tehdä toistaiseksi voimassaolevan sopimuksen jossa ensimmäinen irtisanomispäivä ilman sopimussakkoa on määritelty. Tällöin sopimus on irtisanottavissa normaaleja lakisääteisiä irtisanomisaikoja noudattaen, irtisanominen ei vain välttämättä ole ilmaista. Määräaikaista sopimusta ei voi rahallakaan irtisanoa muutamaa laissa mainittua tilannetta lukuunottamatta.

        Tässä ei voi soveltaa HEHO:n tuomiota 17.8.2007 nro 2510, koska se ei ole KKO:n päätös ja koska sopimussakosta ei ole sovittu.

        Mikäli sopimussakkoa ei ole, on sopimus katsottava määräaiakaiseksi ja se on sellaisen lainvastainen, ts. mitätön.

        Jos taas on sovittu sopimussakosta, niin sillähän alkuperäinen kirjoittaja pääsee eroon vuokrasuhteesta.

        Sopimussakonkin on oltava kohtuullinen, jotta juttu voisi menestyä oikeudessa.

        Sinänsä ikävää, ettei kukaan ole vienyt näitä "hybridi" oikeustoimen simulaatioita KKO:n mietittäväksi.

        Arvaan, että KKO:n päätöksellä lähtisi leipä monen juristin suusta. Nythän jätkät elää vesittämällä sinänsä ihan selkeää lakia kaikenlaisilla simuloiduilla oikeustoimilla.


    • mahd.sijoittaja

      Missä, millainen ja minkä hintainen asuntosi on?

      • mikkis1233

        Kontulassa, 00940, 2H k kph vh lasitettu P, 55 neliöö, vuokra 790e/kk 20e vesimaksu/hnklö , just pari kk sit tehty putkiremppa, vähän aika sit tehty pintaremontti, koko muu kontula just menossa putkiremppaan, on kellarikomero ja talo rakennettu 1971 hinta-arviota ei ole vielä saatu mutta ens viikolla saadaan. hinta tod.näk 120-140 tuhatta.


      • Anonyymi
        mikkis1233 kirjoitti:

        Kontulassa, 00940, 2H k kph vh lasitettu P, 55 neliöö, vuokra 790e/kk 20e vesimaksu/hnklö , just pari kk sit tehty putkiremppa, vähän aika sit tehty pintaremontti, koko muu kontula just menossa putkiremppaan, on kellarikomero ja talo rakennettu 1971 hinta-arviota ei ole vielä saatu mutta ens viikolla saadaan. hinta tod.näk 120-140 tuhatta.

        Jokin mättää, en muuttaisi Kontulaan vaikka saisin ilmaisen asunnon.


    • mahd.sijoittaja

      Jos yhtiövastike on inhimillinen (eikä ole lisäksi satasien rahoitusvastiketta), niin nopeasti laskien saat tuolla ihan kohtuullisen vuokratuoton. Jos sinulla ei ole velkaa asunnosta, niin kannattaisiko harkita vaikka lyhytaikaista pankkilainaa. Helposti sitä saanet, ainakin jos pystyt panttaamaan asuntosi lainan vakuudeksi. Ja lopputulos on nykysellä korkotasolla aika varmasti plussan puolella - paitsi jos putkiremppa yms. yhtiölainat ovat vasta tulossa maksuun..
      Mielenkiintoa olisi voinut olla, mutta Kontula ei kiinnosta (ei ole tarkoitettu loukkaukseksi kenellekään)

      Vuokrasopimuksesi saattaa olla muotoiltu niinkin, että irtisanominen on mahdollista tehdä vuoden kuluttua vuokrasopimuksen allekirjoittamisesta. Se taas ei tarkoita sitä, että vuokralainen lähtisi asunnosta samalla päivämäärällä.
      Toisin sanoen: "Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa kolme kuukautta."

    • kjbkmbn

      Myy vuokrattuna.

    • Mikkis1233

      Kiitos kaikille vastanneille!

    • 99.9999

      Voithan myydä sen niin, että asunto vapautuu 1.9.2016
      Monikin voi ostaa, jolla omakin on myymättä.

    • hitto.vee

      Puolet Suomen välittäjistä niin dorkia että tekee yhä sopapreita joissa lukee: Sopimus on määräaikainen 1.4.2016 - 31.3.2017 jonka jälkeen jatkuu toistaiseksi voimassaolevana. Ja niin ovat mielestään oikeassa....

      • olisko.näin

        Eihän tuossa sinänsä mitään dorkaa ole, mutta parempi sanamuoto olisi ehkä jotenkin näin:
        Vuokrasopimus on voimassa toistaiseksi. Kuitenkin niin, että ensimmäinen irtisanomispäivä molemmille on 31.3.2017.
        Jos jompi-kumpi irtisanoo sopimuksen, niin vuokralanen pääsee halutessaan asunnostaan eroon kolmessa kuukaudessa ja vuokranantaja vuokralaisestaan kuudessa kuukaudessa (elleivät saa muuta keskenään sovittua)


      • No, se sananmuoto ei olisi yhtään parempi. Vuokrakaisella olisi edellennkin 1 kk irtisanomisaika (AHVL mukaan sitä ei voi pidentää, lyhentää toki saa) ja vuokranantajalla olisi sitten lakisääteistä tuplasti pidempi irtisanomisaika (ihan laillinen, vuokranantajan irtisanomisaikaa saa pidentää, mutta ei lyhentää).

        Eli aivopirun tuloksena sopimus, jossa vuokralaisen irtisanomisaika pysyy ennallaan vuokranantaja irtisanomisajan tuplaantuessa.

        Hanki v***un r''''ri hoitoa tai opettele edes lakia!


      • no.höh

        Siis tuolla sanamuodolla vuokranantaja voi varmistaa sen, että vuokralainen pystyy irtisanomaan sopimuksen aikaisintaan vuoden kuluttua, siinähän se idea on. Kyllä tällaista sanamuotoa voi käyttää vallan hyvin, jos ajatuksena on pitempiaikainen vuokralainen. Ei tietenkään muuten..

        Vuokralaisen irtisanomisajassa minulle tuli ajatuskatkos, vain kuukausihan se tietenkin on vuokralaisen irtisanoessa sopimuksen.

        Vuokranantajan irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on kuusi kuukautta, jos huoneiston vuokrasuhde on välittömästi ennen irtisanomista kestänyt yhtäjaksoisesti vähintään yhden vuoden, ja muussa tapauksessa kolme kuukautta.

        Vuokralaisen irtisanoessa vuokrasopimuksen irtisanomisaika on yksi kuukausi.


      • Anonyymi

        Laki ei tunne kyseistä vuokrasopimusta! On vain määräaikainen tai toistaiseksi voimassa oleva. Njet hybrid!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1756
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1663
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1448
    4. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1131
    5. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1128
    6. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1120
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1096
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1081
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      5
      1062
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1050
    Aihe