Miten sokeritoukat pois?

eläintarha_kotona

Jumalauta muutaman vuoden ikäinen kerrostaloasunto ja viikonloppuna huomasin ekan kerran kylppärissä valot sytytettyäni sokeritoukan vilistävän. Sain liiskattua sen, mutta lisää varmaan on. Miten nuo saisi parhaiten hävitettyä? Edeltäjä asukas on elänyt kuin sottapytty, lavuaarit pesemättä ja tiskialtaissa töhnää josta sokeritoukat varmaan pitää. Nyt siivottiin urakalla mutta ötökät edelleen.

9

1520

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kärsi

      Hahahahahaa.

    • hghjj

      päästä niin kuumaa vettä ku hanasta tulee muutaman päivän kerran päiväs kaikkii altaisiin ja lattiakaivoihin

    • Turhaa.kitinää

      Sokeritoukat ovat harmittomia, ei niistä ole mitään haittaa. Kunhan saat kotiisi luteita niin sitten alkaa tosissaan vituttamaan, koko saatanan talo pitää myrkyttää. Eikä välttämättä yksi kerta riitä...

    • maplecross

      Mullakin noita toukkia jonkin verran oli. Kaatelin parin viikon ajan aamuin illoin kiehuvaa vettä kaikkiin viemäreihin, vedenkeittimellisen verran per viemäri. Lisäksi suihkutellut kaikki lattialistat ja kylpyhuoneen nurkat Bio Kill-nimisellä aineella viikon välein. Tuo Bio Kill on kätevää, koska se ei haise eikä sisällä aerosoleja. Ei tarvitse lähteä evakkoon myrkytyksen jälkeen. Saa ainakin K-Raudasta ja Kodin Terrasta, isommista marketeista voi löytyä myös.

      Tuota Bio Kill suihkuttelua kannattaa jatkaa ainakin kuuden viikon ajan kerran viikossa. Kiehuvaa vettäkin voi silloin tällöin kaadella viemäreihin aikansa kuluksi :) Mulla toukat hävinneet lähes kokonaan, muutama kuollut yksilö näkynyt kuukauden aikana. Eläviä ei ole näkynyt sen jälkeen, kun myrkytykset aloitin. Lopullisesti niistä tuskin eroon pääsee ellei sitten myrkytetä koko taloyhtiötä. Pidän Bio Kill pulloa edelleen kaapissa siltä varalta, että niitä alkaa taas ilmaantua :) Harmittomiahan nuo tosiaan on, mutta iljettäviä.

    • harmitonmoukka

      Jos eivät ole ehtineet pesiytymään huoneistoon, niin sitten lorauttaa hitusen etikkaa aina silloin tällöin viemäreihin.

    • Biokilltoimii

      Meillä ollut sokeritoukkia monta vuotta. Parhaimmillaan niitä näkyy aamuyöstä pesuhuoneessa 10 kerralla ja isoimmat lähes 3 senttisiä. Ovat tulleet myös muihin pesuhuoneen lähellä oleviin makuuhuoneisiin. Olen kokeillut aiemmin raid-muurahais sirotetta, valkoista jauhetta. Ei merkittävää vaikutusta.
      Meillä on kuivausrumpu joka pölyttää tehokkaasti pesuhuoneen ja saunan vaatepölyllä. Entisessä pannuhuoneessa kuivataan myös pyykkiä.

      Pyyhkäsin eilen lastalla pölyt pois lattialta ja suihkuttelin Biokilliä puoli pulloa pannuhuoneeseen, saunaan ja pesuhuoneeseen. Se on vesiliukoinen ja tarkoitettu sisäkäyttöön. 12 euroa maksoi pullo. Suihkutin nurkat, seinän ja lattian rajat, oven kynnysraot ja lattiakaivojen kannen alle ja ympärille. Suihkuttelun aikana näin neljä toukkaa jotka nesteen kanssa kosketuksiin jouduttuaan jaksoivat kulkea 2 sentin matkan ja hyytyivät siihen. Seuraavana aamuna raatoja lattia täynnä :)

    • sähkötoukka

      Kun näkyy yksi, pian löytyy toinenkin, jos näkynyt jo pari isompaa, löytynee pian pienen pieniäkin, koska ovat ehtineet munimaan. Sitten alkaakin olla jo ongelmissa, ja jäljessä torjuntatoimissa.

      Näkemäni sokeritoukat eivät jostain syystä hakeudu piiloon viemäreihin, vaan aina jonnekin pikkurakoon, tai hämärään nurkkaan. Niihin tuskin viemärioperaatiot vaikuttaa. Vaikuttavat myös kulkevan laminaatin/parketin alla toisiin huoneisiinkin.

      Myrkkyä tai aktiivista metsästystä, jos haluaa eroon. Ja mm. keittiön tarkka puhtaanapito. Lattialle ei todellakaan kannata jättää mm. mainoslehtiä, tai pahvilaatikkoja makoilemaan.

      Sen myös havainnut, että yleensä juoksentelevat paljaalla lattialla/pinnoilla, eivätkä kiipeile niin matoille. Itseasiassa en ole kertaakaan maton päältä löytänyt.

      Yksi löytyi astiakaapissa roikkuneesta käsipyyhkeestä. Ollut jo aika taitava kiipeilijä.

    • Liukkailleko

      Ne on satiaisia, nuija. Naapurin ukolta jäi kun pyyhki käsipyyhkeeseen rouvasi mehut.

    • hdtii

      yksi syy varmaankin sokeritoukkien yleisyyteen on viemäreihin laskeutuvan veden niukkuus ja sen saippua ym.neutraali-orgaaninen pesuainepitoisuus.Pikasuihkun ym.pesujen jälkeen pitäisi viemäriin laskea runsaasti paineella kylmää vettä jotta pesuainejäämät huuhtoutuisivat ja laimentuisivat syvemmälle putkistoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 155
      4557
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      117
      4165
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      25
      2750
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1901
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1764
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1669
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1660
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      93
      1596
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1573
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1521
    Aihe