Turistiviisumilla naimisiin?

cenomar

Tilanne on nyt sellainen, että filippiiniläiselle tyttöystävälleni on jo myönnetty turistiviisumi suomeen ja olemme päättäneet mennä naimisiin suomessa ja tämän jälkeen oleskelulupaa hakemaan perhesiteen perusteella. Tästä ei mainittu viisumihakemuksessa. Kysymys kuuluu mitä papereita olette tarvinneet suomessa maistraatissa naimisiin mennessänne? CENOMAR löytyy vahvistettuna dfa:n red ribboneilla. Käsittääkseni se pitäisi vielä "laillistaa" manilan norjan lähetystössä että on käypä paperi suomessa? Tai sitten vaihtoehtoisesti Filippiinien lähetystössä norjasssa?

Miten suhtautuvat tuolla norjan lähetystössä manilassa avioliittopapereiden laillistamiseen kun aikaisemmin ovat myöntäneet turistiviisumin,mutta naimisiinmenosta ei olla mainittu hakemuksessa.

Kaipaisin tietoa niiltä jotka ovat tämän homman jo tehneet ja kaikki vinkit ovat tervetulleita.

30

554

Vastaukset

 • Eikö se ole Suomen konsulaatti Manilassa, joka laillistaa paikallisen dokumentin?

  Olen kuullut toisesta Aasian maasta tarinan, etteivät suostuneet laillistamaan samaista dokumenttia Suomen suurlähetystössä, kun turistiviisumissa ei ollut mainintaa että matkalla mennään myös naimisiin.

  Filippiineiltä ei ole valitettavasti kokemusta.

 • Joo kyllä se on suomen konsulaatti joka toimii norjan lähetystön yhteydessä manilassa. Enpä ole kuullut etteivät olisi laillistaneet kun ei ole ollut turistiviisumia hakiessa mainintaa naimisiinmenosta. Voihan mieli muuttua? Tiedän kyllä,että monet ovat tämän tempun tehneet ja oletettavasti siis myös laillistaneet tuon cenomar paperin suomen konsulaatissa? Toivottavasti saadaan kokemuksia sellaisilta jotka ovat menneet suomessa naimisiin turistiviisumilla.

 • Muista nyt turistiviisumin kiertämällä aiheutat seuraaville hakijoille enemmän vaikeuksia saada turistiviisumia mokomakin omaan napaan tuijottelija. Muista vahvistaa avioliitto myös Filippiineillä, muuten olette vain naimisissa Suomessa, voi tulla yllätyksiä myöhemmin.

  • Mihin tarpeeseen pitää laillistaa avioliitto siellä ellei asu Filippiineillä tai osta kiinteistöä tai muita sijoituksia.


  • angelesantti kirjoitti:

   Mihin tarpeeseen pitää laillistaa avioliitto siellä ellei asu Filippiineillä tai osta kiinteistöä tai muita sijoituksia.

   Vaikkapa sen takia, että et ole tällöin naimisissa virallisesti Filippiineillä voi tulla yllätyksiä myöhemmin. Etkä sinä siellä osta kiinteistöjä muuta, kuin 49% ja 51% on vaimollasi edelleen. Kerrostalokämpän voit ostaa vaikka heti ja osakkeita.


  • kaksinnainti kirjoitti:

   Vaikkapa sen takia, että et ole tällöin naimisissa virallisesti Filippiineillä voi tulla yllätyksiä myöhemmin. Etkä sinä siellä osta kiinteistöjä muuta, kuin 49% ja 51% on vaimollasi edelleen. Kerrostalokämpän voit ostaa vaikka heti ja osakkeita.

   Kerro vielä, miksi sun pitäisi olla virallisesti naimisissa siellä.


  • angelesindiggari kirjoitti:

   Kerro vielä, miksi sun pitäisi olla virallisesti naimisissa siellä.

   Ainoa asia, miksi on hyödyllistä olla virallisesti naimisissa , on se tilanne, jos ja kun ulkomaalainen puoliso kuolee, niin sen filsun on helpompi saada vainajan omaisuus itselleen vaikka siinäkin tapauksessa lakimiehet vievät suurimman osan.


  • angelesindiggari kirjoitti:

   Kerro vielä, miksi sun pitäisi olla virallisesti naimisissa siellä.

   Kerroin jo, mutta ilmeisesti et ymmärrä tai tahdo ymmärtää? Koita miettiä sitä hetki tänään ennen nukkumaan menoa. Mutta jos Filippiinit on sinulle angels city niin tuskin tarvitsee jatkaa, olemme eri laidoilla.


  • Aina_saanut33 kirjoitti:

   Ainoa asia, miksi on hyödyllistä olla virallisesti naimisissa , on se tilanne, jos ja kun ulkomaalainen puoliso kuolee, niin sen filsun on helpompi saada vainajan omaisuus itselleen vaikka siinäkin tapauksessa lakimiehet vievät suurimman osan.

   No tämä toki suomalaisen akan kohdalla on aivan sama asia, tosin suhde ehtii päättymään avioeroon ja suomalainen akka lypsää ex mieheltä sukatkin jalasta, sen jälkeen entinen mies voi kuolla. Nimimerkki aina saanut viittaa ilmeisesti vakuutteluun meille kaikille, että kaveri todellakin on saanut joskus yksin nylkyttäessään.


 • Mitenkä kävi ketjun aloittajalle? Saitko paperin vahvistettua?

 • Miksi täytyy mennä naimisiin suomessa? Samalla rahalla voi järjestää tosi hienot häät filippiineillä ja vaimon omaiset ja sukulaisetkin voi tulla häihin.

  • niimpä, samaa mieltä, tuo suomessa naimisiin meno, perustelut mitä tässä ketjussa on jne kuulosta että eroon varaudutaan / sitä pelätään siinä määrin että mitä järkeä on mennä naimisiin alunperinkään jos ei uskalla olla 100% hommassa mukana.


 • Mitenkä tosiaan kävi? Täällä kans samaa mietitään...

 • Jos jaksat odottaa vuoden philippiineillä että mamma pääsee suomeen.. Tönne turistiviisumilla ja hoidatte paperit täällä

  • Taas jonkun Pertti lantapaukun asiantuntija lausunto.


  • Oli hyvä etten kysellyt tällä palstalla neuvoja kun menin naimisiin filippiineillä. Täällä kuullostaa tosi vaikealta kaikki vaikka käytännössä vaimo hommasi filippiineillä omat paperinsa valmiiksi ja minä suomessa(kun menin hakemaan maistraatista tilaamaani esteettömyystodistusta niin he kertoivat että mitä muita papereita tarvitsen ja mitä täytyy tehdä). Kun menin filippiineille niin meninmme nykyisen vaimoni kanssa kaupungintalolle ja siellä virkailija täytti yhden paperin ja seuraavalla viikolla oli häät. Puolivuotta siitä ja vaimo tuli suomeen.


  • ilman.ihme.lyhenteitä kirjoitti:

   Oli hyvä etten kysellyt tällä palstalla neuvoja kun menin naimisiin filippiineillä. Täällä kuullostaa tosi vaikealta kaikki vaikka käytännössä vaimo hommasi filippiineillä omat paperinsa valmiiksi ja minä suomessa(kun menin hakemaan maistraatista tilaamaani esteettömyystodistusta niin he kertoivat että mitä muita papereita tarvitsen ja mitä täytyy tehdä). Kun menin filippiineille niin meninmme nykyisen vaimoni kanssa kaupungintalolle ja siellä virkailija täytti yhden paperin ja seuraavalla viikolla oli häät. Puolivuotta siitä ja vaimo tuli suomeen.

   Ilmeisesti riippuu kaupungista.

   Omassa tapauksessamme menimme myös kaupungintalolle, mutta paikallisviranomainen ei suostunut hyväksymään maistraatin kirjoittamaa, ja sekä Suomen ulkoministeriön että Filippiinien Helsingin kunniakonsulaatin vahvistamaa asiakirjaa, vaan vaativat vastaavaa todistusta Suomen viranomaisen Filippiinien toimipisteestä, tällainen on Suomen konsulitoimipiste, joka toimii Norjan lähetystön yhteydessä Del Rosario Law Buildingissa.

   Eli tästä seurasi se, että oli pakko ottaa edestakainen lento Manilaan ja takaisin, taksilla lentokentältä tuonne Suomen konsulitoimipisteeseen ja takaisin lentokentälle.

   konsulitoimipiste veloittaa tästä 30 EUR vastaavan summan filippiinien pesoja, jotka haluavat filippiiniäiselle pankkitilille, eivät ota vastaan ainakaan käteistä, eivätkä 2015 myöskään maksukortteja. En tiedä, onko heillä vieläkään maksukorttipäätettä.

   Oleskelulupaa voi hakea em. Suomen konsulitoimipisteestä joka ottaa hakemuksen vastaan ja välittää sen edelleen maahanmuuttovirastoon, joka hakemuksen varsinaisesti käsittelee.

   Viisumia voi hakea yksityisestä yrityksestä, joka välittää hakemuksen maksua vastaan Norjan lähetystöön, Norjan lähetystö ei ota suoraan hakemuksia vastaan.

   Kummallista on se, että vaikka Norjan lähetystön nettisivujen mukaan EU -kansalaisen aviopuolison hakemus on ilmainen, niin se pitää silti maksaa, mutta hinnan voi hakea myöhemmin takaisin. Yksityinen yritys ei ole palauttanut tähän mennessä kenellekään rahoja, eli en tiedä, miten tuo palautusmahdollisuus toimii käytännössä niille, jotka ovat siihen oikeutettuja.

   huom: Tarkista aina Suomen konsulitoimipisteen nettisivulta

   http://finland.ph/

   mahdolliset poikkeukset aukioloajoissa ennen siellä käyntiä, muuten voi tulla turha reissu jos osuu vaikka joku juhlapyhä tai sairastapaus kohdalle.


 • Vastaus alkuperäiseen kysymykseen: kyllä sen turistiviisumin saa, kun osaa selittää, vaikkei sitä naimisiinmenoa ole laittanut viisumihakemukseen, nimimerkillä kokemusta on. Meillä itse asiassa kävi niin, että naimisiinmeno Suomessa matkan tarkoituksena jäi vahingossa laittamatta varsinaiseen hakupaperiin, mutta sanottiin virkailijalle pokkana, että siitä ilmoitettiin suullisesti sitä viisumihakemusta jätettäessä, mikä piti paikkansa. Filippiineillä en itse menisi, enkä mennyt, naimisiin maan tiukan avioliittolain takia. Tämä päätöshän ei tietenkään vaimoa miellyttänyt, mutta aina ei voi vaimoakaan miellyttää, vaikka kuinka rakastaisi :) sitä en sitten tiedä että mitä hyötyä liiton rekisteröimisestä olisi Filippiineille, jos aikomus on kuitenkin asua Suomessa, eikä sitä näytä kukaan muukaan täällä tietävän? Jos meinaa sitten asua pidempiä settejä Filsuissa, niin liiton ollessa Filsujen rekisterissä viisumiralli taitaa helpottaa eli ei tartte käydä viisumia leimaamassa kuten turistina?

  • Et ole naimisissa jos mennään ihan tarkkaan ottaen, itseasiassa muijasi voi vaikka ottaa toisen puolison Filippiineiltä. Tarjoat kyllä ihan typeriä neuvoja, sitten näitä neuovoja noudattaneita saa myöhemmin auttaa, kun tuli hylsy tai pahimmassa tapauksessa lume epäily, kun sinun mestarin joka paikan tietäjän juttuja noudatti.


  • Näsäviisastelija kirjoitti:

   Et ole naimisissa jos mennään ihan tarkkaan ottaen, itseasiassa muijasi voi vaikka ottaa toisen puolison Filippiineiltä. Tarjoat kyllä ihan typeriä neuvoja, sitten näitä neuovoja noudattaneita saa myöhemmin auttaa, kun tuli hylsy tai pahimmassa tapauksessa lume epäily, kun sinun mestarin joka paikan tietäjän juttuja noudatti.

   Ihan tarkkaan ottaen Mulle riittää olen Suomessa naimisissa koska Suomessa me asutaan. Jos eukko sitten haluaisi naida jonkun toisen miehen Filppulandiassa, niin tehköön hahahahha! Aika heikolla kantimilla liitto jo siinä vaiheessa olisi hahahhahaha. Mitään käytännön tarvetta en näe sille että edes rekkaisimme liittomme Filpuille, koska ei tarkoitus ole sinne mennä asumaan.


 • Olen ketjun aloittaja ja vastaan nyt kaikille kiinnostuneille,että onnistui. Tosin kun cenomar paperia laillistettiin virkailija rupesi kysymään mihin tarvitsette cenomar paperia kun ette ole viisumihakemuksessa maininneet naimisiinmenoa. Eikä olisi halunnut laillistaa,mutta sanoin ettei viranomainen voi päättää missä maassa menemme naimisiin. Lisäksi tiukkasi vielä että olemmeko varmasti vain menossa naimisiin emmekä aio hakea oleskelulupaa sanoin että tällä hetkellä ei ole suunnitelmia hakea oleskelulupaa. Mikä olikin totta,koska halusimme nähdä ensin viihtyykö tyttöystävä suomessa.

  Jos joku suunnittelee vastaavaa niin suosittelen,että tulette suomeen ja jätätte vaikka tyttöystävän siskolle/muulle sukulaiselle valtakirjan jolla voi filippiineillä käydä laillistamassa cenomarin ja sitten postittaa sen suomeen. Näin välttää kyselyt konsulaatissa. Tai sitten voi mainita viisumihakemuksessa naimisiin menon ja oleskeluluvan haun suomessa. Jolloin on suuri riski saada hylsy viisumille.

  Tai sitten on se toinen tie,että mennään naimisiin filippiineillä ja haetaan sieltä käsin. Kuitenkin moni haluaa mennä naimisiin suomessa ja odottaa ole luvan päätöstä yhdessä aivan ymmärrettävistä syistä.

  • Onnea nuorelle parille, pidä hyvänä rakastasi.


  • Voiko Cenomaria laillistaa Suomessa. Siis ribbonilla varustettua tai vahvistamatonta


  • Zenomar kirjoitti:

   Voiko Cenomaria laillistaa Suomessa. Siis ribbonilla varustettua tai vahvistamatonta

   Tai Norjassa vaihtoehtoisesti. Manila on vaikeampi järjestää kuin Oslo nyt.


  • Esteettömyystodistus tulee vahvistaa lähdemaassa (Suomi) paikallisen viranomaisen ja filippiiniläisen viranomaisen puolesta. Eli käytännössä ensin ulkoministeriössä ja sen jälkeen JOKO (Filippiinien) konsulaatissa TAI Norjassa sijaitsevassa (Filippiinien) suurlähetystössä.


  • siis kumman osapuolen cenomar? miehen vai naisen? vai mitens e oli?


 • mites sillai että menee naimisiin filippiineillä ja hakee schengen viisumin vaimolle eli eu kansalaisen perheenjäsenelle ja sitten kun tulee suomeen legalisoi avioliiton täällä ja hakee oleskelulupaa...ja schengen viisumi on kuulemma annettava 2 viikon kuluessa ja ilmaiseksi
  onnistuuko?
  ei tarvi odottaa 5-9 kk nykyään , se on pitkä aika odotella vaimoa suomeen...

  • voisko jou vastata


  • Kyllä noin onnistuu.
   Mutta että Schengen-viisumi olisi annettava 2 viikon kuluessa? Se annetaan myöntämiseen kuluvan ajan puitteissa, taitaa parisen viikkoa yleensä kyllä riittää.


 • Schengen viisumin saa jos edellytykset ovat kunnossa ainakin Cebussa kahdessa päivässä. Tulee kuin Apteekin hyllyltä. Paikallinen viisumivälittäjä toimii hyvin Norjan Manila konsulaatin kanssa...

suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Työssäkäyvien köyhyys

  oli uutisissa. Jopa 200 000 ihmistä saattaa ajoittain tarvita sosiaaliapua "pärjätäkseen palkallaan". Silppu- ja osa-aikatyöt eivät lyö leiville.
  Maailman menoa
  174
  3460
 2. Eerikäisen postaukset

  Onko oikeesti kivaa Vikkelle kun isukki postaa kokoaika someen siitä kuvii.😑 Ei saa ees kaverinsa kanssa rauhassa leikkii ettei Esko oo laittamas "ma
  18
  1037