Koirani vanki

Pinjuskaa

Elikkäs minulla on 10 vuotias koira joka haukkuu taukoamatta kun poistun kotoa. koirallani on aina ollut eroahdistusta. Ihan pentuna yritimme kaikkea tekemistä jättää sille yksin ollessaan ja pikku hiljaa totutella sitä mutta mikään ei ole ikinä auttanut. Tilanne on nyt tämä että asun tällä hetkellä yksin enkä tiedä pystynkö pitämään enää koiraani ;( kauppaan lähtökin tuntuu ihan mahdottomalta. Joudun aina viemään koiran johonkin hoitoon ennenkun lähden mihinkään. Kaikki menot täytyy aina etukäteen suunnitella. Ajatus koiran hävittämisestä tuntuu aivan kauhealta ihan itku tulee silmään kun ajattelenki än asiaa.. Olisiko jotain hyviä sivuja mihin voisin jättää ilmoituksen koiran pois annosta? En tiedä yhtään mitä tehdä, rakastan koiraani ylikaiken mutta en voi olla niin sanotusti koirani vanki..

34

2944

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jjjjkfkxkkxxk

      Olisiko koirarakkaan eläkeläisen, 4H:n tai jonkin harvoilla luennoilla käyvän opiskelijan koiranhoitoavusta apua? Vanhalle koiralle lopetus on armollisempi kuin ties minkälaiseen uuteen kotiin joutuminen...

      • Pinjuskaa

        Pitääpä katsoa tarkemmin tota 4H! Kiitos sinulle :)


    • Ressunrakas

      Mitä rotua tai siis etupäässä kysyn minkä kokoinen koira
      Onko terve
      Älä nukuta jos terve kyllä halukkaita ottajia tai hoitajia löytyy netistäkin
      Voimia

      • Pinjuskaa

        Koirani on cockersspanieli, 2 vuotta sitten tuli semmonen linssiluksaatio ja toinen silmä poistettiin, elikkä yks silmäinen kaveri kyseessä, muuten ollut aina terve!


    • hankalaaiänkinvuoksi

      Luultavasti olet itse opettanut koiran siihen,ettei se ole koskaan yksin,ja että kotiin tullaan takaisin jos se haukkuu tai vinkuu perään.Minkä tahansa koiran saa toimimaan noin.Toinen vaihtoehto, on opettaa koira olemaan yksin.Olla välittämättä joka haukusta, niin se lopettaa sen.Noin vanhaa koiraa, joka on oppinut että sen haukusta takaisin tullaan, eikä koskaan ole yksin, onkin vaikeampaa saada enää yksin oppimaanolemaan.Kysy asiaa joltain koiran kouluttajalta, jos osaisi neuvoa miten pikkuhiljaa koira oppisi yksinoloon.Noin vanhaa en laittaisi kiertoon minäkään.

      • Pinjuskaa

        joo oma vikahan se on, tiedän sen kyllä :/ ei oo tähän päivään mennessä lopettanu haukkumista vaikka ei välittäis, enkä nykyisessä asunnossani voi antaa sen haukkua täällä, ostin juuri feromoni pannan kokeilen onko siitä mitään apua..


    • vaikeavalinta

      Tuskin hän tottuu enää uuteen kotiin. Toki voit laittaa ilmoituksen "apula lemmikkipalstalle" tai "tori.fi" palstalle, molemmissa sekä myydään että annetaan koiria ja muita lemmikkejä.

      • Pinjuskaa

        Ajattelin kokeilla ilmoitusta jos olisi joitain kiinnostuneita ja löytyisi joku täydellinen vanhempi pariskunta tai eläkeläinen.. Ei sitä koskaan tiie


    • Luste

      Ongelmakoiran eteenpäin antaminen ei ole hyvä juttu, varsinkaan tuon ikäisen. Voithan tietysti kysellä eri sivustoilla, oisko esim. työtöntä tai eläkeläistä pariskuntaa, joka pystyisi koiran ottamaan. Kunhan et salaa ongelmaa. Lopettaminen on yksi ratkaisu. Eihän koira siitä kärsi, mutta oman mielesi kanssa varmaan rankka päätös. Harva suunnittelee koiraa ottaessaan, että minäpä teenkin tästä ongelmakoiran, mutta tilanteeseen vain päädytään. Pitää myös armahtaa itseään, olemme ihmisiä ja teemme virheitä myös.

      • Pinjuskaa

        En tietenkään salaa ongelmaa! Koirani on muuten ihan huippu epeli, mitä enemmän ikää tulee niin vauhti vaan kasvaa :D eikä siitä uskoisi että on jo täyden kympin poika, ulkonakin ihmiset luulee että on pentu


    • seiohf

      Tätä neuvoa et tietenkään rupea nyt vanhan koiran kanssa kokeilemaan, tai sinulla on kaksi ongelmaa edessä. Kahden koiran pitäminen on aika hyvä juttu. Silloinhan ei jäädä yksin vaikka ihmiset, eli osa laumasta poistuu.
      Tosin... vanha koirasi taatusti opettaisi uudelle omat pahat tapansa. Älä siis "kokeile" tätä!
      Jos todella aiot pistää koirasi kiertoon :-/ mieti pitäisikö sen päästä hiljaiseen kotiin viettämään vanhuuttaan tai huutamaan jälkeesi lopun ikänsä. Tai pitäisikö sen päästä kotiin jossa se ei koskaan ole yksin hetkeäkään! Missäs semmoinen paikka olisi? Kuka edes ottaa silmäpuolen ja vanhuksen.
      Huusholli jossa on jo koira ja että ne tulevat takuuvarmasti keskenään toimeen. Voipi olla vanhalla koiralla kovat ajat edessä teetpä sitten miten päin vaan.

      • Pinjuskaa

        Joo ikäähän koiralla on mutta käytöksestä sitä ei ainakaan huomaa, se on kun pikku pentu ja riehuu vieläki ku mikäki.. Laitan varmaan jonkun ilmoituksen jonnekkin sivustolle ja katsotaan ottaako joku yhteyttä, kenelle tahansa en kyllä tätä aarretta pysty antamaan ja täs on jo itketty koko päivä kun ajatellutkin vaan jos tosta koirasta joutuu luopumaan..


    • Ressunrakas

      Kannustan löytämään kodin joka esim ok talo ja eläkepariskunta tai miksei lapsiperhekin jos aina joku kotona
      Ei saisi lopetta elämäniloista kyllä ne sopeutuu

      • Pinjuskaa

        Olen samaa mieltä, kyllä mä jonkun ratkaisun tässä keksin! :)


      • eikiertoonvanhusta

        Pidä vaikka väkisin, on surullista kun koira ikävöi entiseen kotiin.Kesti nuorella pari kk, vanha, toipuuko koskaan ;(


      • Llkfkkxkckkc

        Ihmisiässä 70-vuotiaan vanhuksen laittaminen kiertoon, koska se on LIIAN KIINTYNYT OMISTAJAANSA, on ehdottoman väärin! Lopetus tai päivähoitoon, mutta ei ongelmakoiravanhusta kiertoon!


    • EiköMuka

      mikään sitruunapanta/tai ultraäänipanta auta. Sitruunapanta ruiskuttaa kuonolle, kun koira haukkuu/ultraäänipanta päästää korkean koiran kuultavan äänen, joka hiukan ärsyttää koiran korvia. Eka koittaisin noita ennenkuin luopuisin,tai veisin lopetettavaksi. Tuskin sellaista ihmistä/kotia edes löytyy missä koira ei joudu olemaan yhtään yksin. Omakotitalossa haukku ei tietysti häiritsis naapureita.

      • Pinjuskaa

        Sitruunapanta ei toimi, nyt ostin feromonipannan kokeiluun, se näyttäs
        Vähän ainakin rauhottavan koiraa :)


    • dr.alaban

      Pari vuotta kestät vielä ja yrität tosissasi kouluttaa sitä mahdollisimman paljon (kouluttajat, omat harjoitteet jne.). Ei siitä ainkaan haittaa ole kun tilanne on tuo. Kaveria ei noin vain jätetä vaan siitä pidetään huolta loppuun asti eikä heivata minnekään jonkkaan tai anneta jollekin urpolle. Sitten kehitellään omassa päässä hiljainen hyväksyntä, että näin sen kuuluikin mennä ja itketään perään...Vuokraat vaikka viimeisenä keinona jonkun okt talon missä saa rauhassa toteuttaa itseään. Kyllä hätä keinot keksii.

    • mietitarkemminensikerral

      Lemmikki otetaan koko sen eliniäksi.Ja se kannattaa opettaa tavoille, niin ei sitten tule ongelmia.Jos on vaikeaa, niin muistappa seurraavaksi, kun mielit eläintä, ei ehkä kannatakkaan ottaa.Voi mennä vaikeaksi taas....

    • hth66yh5

      En laittaisi ihan helpolla noin vanhaa enää kiertoon. Ensinnäkin, ne kunnolliset ihmiset on vähissä, jotka tuon ikäisen ottaa. Kaikki tietää, että se loppu on lähellä jopa vuodessa, koska 10-vuotias koira on oikeasti kohta vanha. Itse esimerkiksi epäilen välittömästi, että jassoo, koira on helvetin sairas ja ongelmallinen ja nyt kun se on vanha eikä enää palvele, se lykätään kiertoon, että vältytään vastuulta, lopettamiselta jne. Että suhtaudun todella epäluuloisesti vanhusten kierrättämiseen. Niinhän ihmiset tekee toisilleenkin: vanhukset laitoksiin, rahat pois ja hoito on mitä sattuu helevettiä. Mitä väliä, kun toinen on vanha.
      Lisäksi jokainen, jolla on oikeasti koirakokemusta tietää myös, että jos se tuohon ikään on haukkunut, se ei lopeta.
      Jos siis löydät oikeasti maalla asuvan vaikka vanhemman parinkunnan (joille vanhempi koira saattaa sopia ja joista ainakin toinen on eläkkeellä), joilla on koirakokemusta, niin koira pääsee kotiin, missä sen haukunta ei haittaa, ja sille on aikaa. Mutta tämä vaatii sinultakin sitä, että menet itse katsomaan, missä he asuvat, miten he asuvat jne. Ja teet huolellisen luovutussopimuksen. Mutta minusta kannattaa etsiä myös tuttujen kautta, ihmisistä jotka tuntee: miten olisi yhteishuoltajuus, kummikaveri? No, jos tunnet ketään esim. eläkeiässä, saatat löytää ihmisen joka on jo kotona, ja haukunta ei haittaa. Kysele siis muualtakin kuin jostain apulasta. Jos todella siis hyvä kodin aikoo saada, niin se on isompi vaiva.

      Vaihtoehtoina itse näkisin myös koirakaverin etsimisen. Itsekin olen tarjoutunut avuksi, koska minulla on koira ja se kaipaa seuraa, mutta en halua toista koiraa. Kun koira saa paljon seuraa, sen ahdistus vähenee. Olisiko sille ketään, mistä voisit löytää koirakaverin ketä nähdä riittävän usein vanhusten leikkituokion merkeissä? Itse et ilmeisesti halua toista koiraa? Aivojumppa vähän väsyttäisi ja vanhaakin voi viedä koirakouluun. Eroahdistusta joskus helpottaa yksinkertaisesti väsymys.

      Feromonipanta, radio päälle, rajattu tila, koirakaveri, aivojumppaa (terveyden mukaan).

      Koirasi alkaa olla sitten jo oikeasti vanha. Lopettaminen on edessä joka tapauksessa muutaman vuoden päästä. Anteeksi suorasukaisuus, mutta koirat kuolee keskimäärin 10-15 vuoden ikäisinä. Sinuna miettisin myös sitä, että vaikka lopettamisen ajatteleminen on tuskaista, sinä lykkäät nyt sen vastuun jollekin toiselle ja jätät koirasi muille sen viimeisinä vuosina. Onko se sitten yhtään parempi? Tarkoitan että etkö sitä paria vuotta voi vielä kestää? Mitä sitten jos se haukkuu, voisiko sille tosiaan tehdä jonkun rauhoittavan CD:n niitähän myydään ainakin... jossain, siis kun siihen on CD:t feromonit, lääkärin lääkkeet jne. niin ehkä se pari vuotta menisi, kun vähän panostaisi, vielä kerran? Sitte jos sattumalta tulee eläkekoti missä se on todella onnellinen ("mummola") ja pääsette sopimukseen, niin sitten annat sinne.

      • Pinjuskaa

        Noniin, sanoit täysin samat asiat mitä mietin rauhassa viikonloppuna. Laitoin perjantaina koiran hoitoon koska en pystynyt katsomaan sitä päin edes koska mietin sen pois antamista. Olin niin vihainen itselleni että lupuisin mun pojasta ja aina kun katsoin koiraani sydämmeni särkyi. Laitoin ilmoituksen apulaan koirasta ka soittojakin jo tuli mutta ihmisten kanssa puhuminen sai tajuamaan että ei yksikään osaa olla koiralleni niin hyvä että antaisin sen pois ja kävin poistamassa ilmoituksen. Tein nyt päätöksen että koira ei ole lähdössä minnekkään, sovin ystäväni kanssa että koira olisi siellä hoidossa noin joka toinen vklp että saan olla hetken rauhassa ja kulkea minne kuljen ilman koiraa. Aivoliikuntaa voisin rupeemaan harrastaa päivittäin sen kanssa että koira väsyisi muuten me käydäänkin jo pitkillä lenkeillä. Ajattelin kokeilla myös ultraääni pantaa ja isäni lupasi auttaa myös koiran kanssa :)


      • Yhyhyy
        Pinjuskaa kirjoitti:

        Noniin, sanoit täysin samat asiat mitä mietin rauhassa viikonloppuna. Laitoin perjantaina koiran hoitoon koska en pystynyt katsomaan sitä päin edes koska mietin sen pois antamista. Olin niin vihainen itselleni että lupuisin mun pojasta ja aina kun katsoin koiraani sydämmeni särkyi. Laitoin ilmoituksen apulaan koirasta ka soittojakin jo tuli mutta ihmisten kanssa puhuminen sai tajuamaan että ei yksikään osaa olla koiralleni niin hyvä että antaisin sen pois ja kävin poistamassa ilmoituksen. Tein nyt päätöksen että koira ei ole lähdössä minnekkään, sovin ystäväni kanssa että koira olisi siellä hoidossa noin joka toinen vklp että saan olla hetken rauhassa ja kulkea minne kuljen ilman koiraa. Aivoliikuntaa voisin rupeemaan harrastaa päivittäin sen kanssa että koira väsyisi muuten me käydäänkin jo pitkillä lenkeillä. Ajattelin kokeilla myös ultraääni pantaa ja isäni lupasi auttaa myös koiran kanssa :)

        Töissä käyminenkin voisi olla vaihtoehto, niin saisit rahaa koiran päivähoitoiluun...

        Voi että kun on työttömällä rankkaa, kun pitää ihan koko päivä kotona sängyssä möllöttävää...


      • Pinjuskaa

        Kuka sanoi että olen työtön :D jos olisin työtön nii mihin helvettiin mä hoitajaa sillon tarvitsen? XD


    • YksJuttu

      mua ihmetyttää, että koira on jo 10 vuotias ja sinä asut sen kanssa kerrostalossa, niin miten olet pärjännyt jo 10 vuotta tuon haukunnan kanssa, jos muutama vuosi vielä lisää on liikaa. Vai oletteko vasta myöhemmin muuttaneet kerrostaloon ja koira vasta siellä alkanut metelöimään.

      Siinä olet tietysti oikeassa, että ihmisen pitää käydä kodin ulkopuolellakin (töissä, opiskella, kaupassa jne.). Eikä koira saisi niitä estää. Tietysti kannattaa koittaa kouluttaa sitä ja aloittaa ihan lyhyillä poissaoloilla esim.poistumalla vaikka rappukäytävään ja tulemalla takaisin ennenkuin koira alkaa haukkumaan. Ovea ei tietysti avata ennenkuin koira on hiljaa. Muuten se luulee saavansa sinut haukunnalla takaisin.

      Lisäksi hellyyden osoitukset mahdollisimman minimiin ja kaikki lellimiset. Korkeintaan muutama rapsuttelutuokio päivässä ja nekin sinun aloitteesta ja lopetus myös sinun aloitteesta. Jatkuvaa leikkimistä kannattaa myös välttää. Liikuntaa pitää tietysti olla ja jotakin makupalan piilotusta aivotyöksi. Sekin olisi hyvä, jos koira nukkuisi erillään sinusta, näin se oppii, että ei maailma kaadu, vaikka et ole kokoajan paikalla ja hyysäämässä sitä.

      • Pinjuskaa

        Asuin ensiksi rivitalossa ja sieltä haukunta ei niin kuulunut naapureille mutta sitten piti muuttaa ja tämä oli asunto minkä nyt sain nopeasti ja itselläni ei ole autoa niin asunnon piti sijaita hyvien kulkuyhteyksien luona että voin viedä koirani nopeasti ja helposti hoitoon :) kyllä näitä kaikkia oppeja rupean soveltamaan koirani kanssa oikein olan takaa :) vaikka näitäkin on kokeiltu joskus mutta ei sitten ehkä tarpeeksi


      • Koiran_elämää

        Oletko varma, että koirasi haukkuu koko poissaolosi ajan? Minulla on esim. naapuri, jonka koira itkee erittäin äänekkäästi jäädessään yksin. Kovaäänistä ulinaa kestää vajaat 10 minuuttia, minkä jälkeen koira rauhoittuu ja on loppuajan aivan hissukseen. Omalla haukkujallani käytän sitruunapantaa. Uskon, että mikäli koiralla on sitruuna- tai muu haukunestopanta, ei mekastaminen koko poissaoloaikaa kestä. Oletko kysynyt naapureiltasi, kauanko mekkaloiminen kestää?


      • Koiran_elämää

        Unohdin mainita, että kuten tuossa yllä kirjoittavakin jo neuvoi, pitäisi ennen lähtöä olla muutama tunti täysin huomioimatta koiraa, vaikka se voi tuntua hankalalta. Lähtiessä pitää välttää kaikenlaista kontaktia koiraan (puhe, katse yms.). Tämä tehosi aikanaan yhteen koiraani, jolle tuli hurja eroahdistus sen jälkeen, kun toinen perheen koirista kuoli. Olivat olleet yhdessä koko tämän jäljelle jääneen eliniän.
        Kannattaa kokeilla, josko tuosta olisi edes hieman helpotusta tilanteeseen.


    • odetteras

      Olisin voinut kirjoittaa tämän itse puoli vuotta sitten. Joskin meidän neidillä on ikää vasta 3 vuotta. Perhevapaiden jälkeen kun palasin töihin, alkoi hirvittävä möykkä aamuisin koiran jäädessä yksin (jos lähdemme esim kauppaan töiden jälkeen, tätä ei tapahdu). Naapurit raportoivat, että haukkuminen kesti lähes taukoamatta koko päivän. Illalla olikin sitten hiljaista, kun ääni oli käheänä....

      Ratkaisuja kokeiltiin vaikka ja mitä, mutta toimiva yhdistelmä oli, että hankittiin ultraäänihaukunesto laite (ei panta), joka laitettiin eteiseen, eli sinne missä koira haukkuu. Siihen lisäksi feromonisuihke, jota laitetaan ennen lähtöä koiran petiin (oli ohjataan oikeaan paikkaan rauhoittumaan). Ja samalla aloitettiin yksinolon harjoittelu JA perustottelevaisuuden kertauskurssi.

      Koiralla pitää opettaa oikea tapa toimia ja tehdä se helpoksi. Kotiin jäämällä vangiksi et tee palvelusta koirallesi.

    • Ressunrakas

      Toivon sinulle voimia ja hyvää ratkaisua koirasi kanssa uskon että lepoviikonloput hoidosta auttaa ja vietätte virllä hyvät pari vuotta Valoa iloa ja rakkautta

    • Pinjuskaa

      Feromonipanta on rauhoittanut koiraa ja en ota koiraani öisin enää sänkyyn nukkumaan ollenkaan ja huomiota annan vähemmän ja olen myös ruvennut tekemään niin että kun touhuan olohuoneessa/keittiössä jotain niin laitan koiran makuuhuoneeseen omalle pedille/paikalle ja huoneen ovi kiinni niin sen ei tarvitse koko ajan peräss kulkea ja ollaan näin myös tavallaan erossa :) työpäivän ajaksi en ole uskaltanut jättää yksin vaan isäni on ottanut koiran hoitoon... Mutta yksinolo harjoituksia olen tehnyt ja ei ole haukkunut ja kaupassakin olen käynyt ilman haukkumista, ehkä tämä tästä pikku hiljaa :)

    • paras.neuvo

      Tuollaista koiraa on turha enää opettaa, se kannattaa lopettaa.

    • koirakoiranen

      mistä tiedät että koira haukkuu koko sen ajan kun olet poissa? jos et ole varma kysy naapureiltasi!

      en ole mikään expertti tässä eroahdistus asiassa mutta kokeilisin tätä:

      aloita alusta että jätä se vain vähäksi aikaa yksin kun se on väsynyt. kun tulet kotiin et huomioi mitenkään. ramppaat vaan edes takas ulkona ja sisällä (5min tauko ehkä)niin ei se jaksa enää välittää niin paljoa (kuvittelisin näin).

      kokeile ja kerro miten meni

      mutta jos oikeasti mikään ei toimi niin ottaisin yhteyttä koirankouluttajaan

      • Pinjuskaa

        Just viimeksi naapuri tuli valittamaan ovelleni että koura on haukkunut kaksi tuntia taukoamatta ja hän ei jaksa kuunnella... Ja kun tulen kotiin niin kuulen kun koira haukkuu ja on aivan läkähdyksissä... Kyllä se varmaan jonkun tauon siellä saattaa pitää mutta aina haukkuu kun tulen kotiin ja on sen jälkeen ihan poikki ja nukkuukin sitten koko illan..


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. KUPSinpelaaja vangittu törkeästä rikoksesta

      Tänään tuli uutinen että Kupsin sopimuspelaajs vangittu törkeästä rikoksesta epäiltynä. Kuka pelaaja kysressä ja mikä ri
      Kuopio
      13
      1305
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      28
      1245
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1150
    4. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      11
      1018
    5. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      65
      996
    6. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      27
      995
    7. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      8
      974
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      30
      962
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      6
      961
    10. Kaupungin valtuuston yleisötilaisuus

      YouTubessa katsojia 76 Buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha buahahaha
      Varkaus
      1
      960
    Aihe