Miten olis paikallinen sopiminen tiloille,

hiiioooop

eli jokainen myy tuotteensa markkinoille itse.. jos ei pärjää niin eihän se ole yhteiskunnan syy..tähän markkinatalouteen pitää vaan sopeutua, niin kuin palkansaajienkin odotetaan sopeutuvan..

13

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kompetenssivaje tulee esteeksi suurimmalla osalla tukijusseista tällaiseen paikalliseen sopimiseen. Jo pelkästään siitä syystä, että useimmalla ei riittäisi hyödykkeitä ympärivuotiseen toimimiseen, kaunis ajatus romuttuu. Tukiaisia kuittaamalla on aivan sama, miten hyvin tai huonosti tuotannto onnistuu, ja tietysti paljon, paljon pienemmällä työpanoksella. Tukijussi kun on kyllästetty ahneuden perisynnin lisäksi myös kohtalaisen suurella laiskuuden synnillä.

    • VoiPyhäSylvi

      Oletko koskaan kuullut sanaa osuustoiminta, ja miksi sellainen on kehitetty? Juuri siksi, että tuotanto tehostuisi, kun jokaisen aika ei menisi omiin markkinaponnisteluihin, vaan saataisiin suuremman massan käsittelystä hyötyä sekä myyjille että ostajille . Joka ei historiaa tunne, ei ymmärrä nykyisyyttäkään.

    • Tukilypsypois

      Tämä pitäisi säätää pakkolailla asap ja turhat mtk ja valio yms. pois siitä välistävetämästä. Näin pääsisi maatalousYRITTÄJÄT yrittämään nykyisen pelkän tukilypsämisen sijaan.
      Samoin verovaroin pyöritettävät lomitus, eläinlääkäri ja eläkesysteemi yrittäjien itse maksettaviksi.

    • Ettasilllleen

      Eli jokainen maitotilallinen perustaisi oman meijerin ja jokainen siankasvattaja oman teurastamon josta sitten tuotteet myytäisiin.

      Olisi varmaan melkoinen jono autoja vaikkapa helsingistä maaleille ruokakaupoilla.

      • logistiikka-miikka

        Pitäisi rakentaa koko maan kattava putkipostijärjestelmä, jolla pystyisi toimittamaan ja vastaanottamaan mitä tahansa pienikokoista materiaalia.

        Kaupunkilainen voisi lähettää kapselissa pullon ja euron kolikon ja maanviljelijä kävisi lypsämässä pulloon maitoa ja lähettäisi sen sitten tilaajalle takaisin.


      • logistiikka-miikka
        logistiikka-miikka kirjoitti:

        Pitäisi rakentaa koko maan kattava putkipostijärjestelmä, jolla pystyisi toimittamaan ja vastaanottamaan mitä tahansa pienikokoista materiaalia.

        Kaupunkilainen voisi lähettää kapselissa pullon ja euron kolikon ja maanviljelijä kävisi lypsämässä pulloon maitoa ja lähettäisi sen sitten tilaajalle takaisin.

        Ja maajussi voisi tilata vastaavast esim. rullakebabin kaupungista landelle.


      • koskaaloitamme

        lisäksi tähän pitää laskea se 100 miljoonan euron pullotus järjestelmä joka tilataan ranskasta
        sitten koneeseen saakin finferan ja muiden tahojen kautta 60 % tuen ja loppuun 40% halpakorkoisen lainan
        sitten työllistämistuella saankin siihen pari mamua pullottaan sen maidon ja koska asutan ne tilalle niin korvausten ja tukien jälkeen tienaankin muutaman roposen näistä työntekijöistä...nyt sitten voinkin laajentaa toimintaani ja saada ostettua tiloilta sitä maitoa vähän halvemmalla ja kas silloin muiden tilojen pitääkin saada vähän tukea jotta pärjäävät
        alkutuottajaa pitää ja saakin vähän kusettaa...eihän ne etes osaa pitää eduistaan kiinni
        nyt sitten voinkin rakentaa huvila meren rannalle ostaa vesitason ja pari huvi venettä lisäksi pitää hankkia 500 s mersu ja amg mb maasturi
        näin se vaan jäbät menee
        mailman menoa pitää tarkistella vähän laajemmin...


    • onhanoita

      Onhan noita suoramyyntihalleja maaseudulla. Mistähän niitä saataisiin kaupunkeihin? Muutenhan siellä kuolevat nälkään. Ei tule kaupunkilaiset toimeen ilman maanviljelijöitä. Parvekkeella ei koko vuoden kasviksia viljellä ja rottiakaan ei riitä kaikkien nälkäisten lautasille.

      • enoleruisvasikka

        Ja paljon enemmän sairaita ja muita diabeettisia sepelvaltimoita. Pitäkää törsäpurot moskanne!


    • jdeeremuumaamasikki

      Törsäpumlit kepuloi sontansa härskisti Valioiden ja Atrioiden kautta syyttäen 'kauppakartelleja' joissa itse ovat merkittävinä osakkaina korkeista hinnoista.

    • Osuustoiminnassahan ei kysymys ole sellaisesta yksityisyrittämisestä, mitä avauksessa ehdoteltiin. Pikemminkin osuustoiminnan korvaamisesta, sillä osuusmeijerin kauttahan tukijussi nyt maitonsa myy, ja lihat Osuuskunta LSO:n tai Lihakunta-osuuskunnan kautta. Kun tähän vielä lisätään SOK, niin ollaankin saatu esiin nimimerkki PyhäSylvin iloksi vaiko peräti tiedoksi tämän hetkinen, keskeinen ja tukijussin kannalta olennainen osa osuustoimintaa.

      Kokemuksen valossa voidaan siis todeta, että osuustoimintankaan ei ole tukisjussi kykenevä, joten ei toivoakaan itsellisestä yksinyrittämisestä. Kompetenssivaje tukahduttaa kehityksen idun.

      PyhäSylvin osuustoiminnan haikailusta huokuu se vastuunpakoiluasenne, jonka mukaan tukijussin on aina päästävä jonkun muun taakse suojaan, kun ittestä ei ole.
      Ja tietysti muiden kustannettavaksi. Maksakie tukiaissia, maksakie. Antakkie rahhaa!

      • JopalueHistoriaa

        Siinäpä taas Jo-pan tyhmyys tiivistyi. Osuustoiminta alkoi muistaakseni ihan muilta aloilta kuin maataloudesta, kenes selän taa ne kutojat ja muut duunarit silloin menikään?


    • mitäihmett

      Ymmärtääkseni tuottaja myy jo nyt tuotteensa itse markkinoille, eli valitseee ostajan ja neuvottelee hinnan. Kiinnostaisi tietää mitä muita vaihtoehtoja olisi saattaa tuotteensa markkinoille?

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      444
      9834
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      59
      2506
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      59
      1967
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1719
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      90
      1452
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      122
      1389
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      376
      1288
    8. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      146
      1265
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      22
      1229
    10. Mitä sä kuvittelit

      Kun annoit mulle huomiosi, tottakai minä menin ihastumaan suhun. En ole koskaan ollut se henkilö keneen kukaan kiinnittä
      Ikävä
      105
      1111
    Aihe