Suomen Omakoti

qwerta

Eli onko kellään kokemuksia kyseisestä aso firmasta? Käsittääkseni aika nuori aso yhdistys..

40

3077

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kalasatamaanko

      Kokemusta ei ole asumisesta heidän asunnossaan, mutta olen mukana tuossa Kalasataman Verkkosaaren kohteessa. Olen siis siinä ennakkomarkkinointiin ilmoittautuneiden ryhmässä, johon piti lähettää kirjallinen ilmoittautumislomake viime kesänä ja josta valitaan asukkaat huhtikuun alussa alkavassa haussa.

      Mietin vielä varsinaista hakemista, koska täytyisi maksaa heti asumisoikeusmaksua 150 €/m2, vaikka rakentaminen alkaa vasta v. 2017 elokuussa ja talo valmistuu vasta kolmen vuoden kuluttua. Muutenkin maksuaikataulu on hankala, koska asun uudehkossa asumisoikeustalossa ja minulla on tästä asunnosta velkaa enkä voi kolmeksi vuodeksi ottaa kahta asumisoikeuslainaa. Tätä ei kannata myydä pois ja muuttaa kolmeksi vuodeksi kalliiseen vuokra-asuntoon. Normaalistihan asumisoikeustaloa rakennetaan noin 1,5 vuotta ja sille ajalle kaksi lainaa sopisi varmaan pankille. Jos on mahdollista saada ei-aurinkoon päin oleva asunto, esim. pohjoiseen päin oleva, niin varmaankin haen (kyllästynyt eteläasuntoon).

      Tämä talo tehdään ryhmärakennuttamalla ja tuolla 150 €/m2 katetaan suunnittelu- ym. kustannuksia. Asunnoissa ei ole saunoja ja asumisoikeusmaksu on melko korkea, 630 €/m2. Vastikkeiden hinnat selviävät 25.3. Suomen Omakodin sivuilta. Jos kiinnostaa, kannattaa lähettää hakemus jonoon. Luulen, että jotkut ennakkomarkkinoinnissa mukana olevat luopuvat hakemisesta tuon ensimmäisen maksuerän vuoksi.

      Talo rakennetaan tontille, joka kuuluu neljän tontin ryhmään. Näille kaikille tonteille rakennetaan talo ryhmärakentamismenetelmällä. Kolmelle muulle tontille tulee hitas-talo, jossa rakennuttajana ja asukkaina on yhdistys ja sen jäsenet tai rakentajaryhmä. Talot sijaitsevat n. 300-400 metrin päässä Kalasataman metroasemasta ja kauppakeskus Redistä, joten sijainti on hyvä. Myös bussit siirtyvät kulkemaan metroaseman luota.

      Jos joku asuu Suomen Omakodin asumisoikeustalossa esim. Alppikylässä, olisi kiva kuulla, miten vastike on noussut esim. parissa vuodessa.

      • ennakkohakemus

        "ennakkomarkkinointiin ilmoittautuneiden ryhmässä, josta valitaan asukkaat huhtikuun alussa alkavassa haussa."

        Mistä sä oot tällästä saanu päähäs.


      • Kalasatamaanko

        Ihan niistä sähköpostiviesteistä, joita yhdistyksen puheenjohtaja ja hankkeen vetäjä meille hakijoille asiasta lähettää. Kohteeseen oli ennakkomarkkinointi, joka on päättynyt jo monta kuukautta sitten. Asia lukee Suomen Omakodin nettisivuilla. Kohteeseen pystyi ilmoittautumaan viime kesänä ja piti lähettää kirjallinen ilmoittautumislomake. Asiasta oli ilmoitus mm. Helsingin Sanomissa. Nämä lomakkeet lähetettiin kaupungille, ja sen perusteella kaupunki myönsi yhdistykselle tontin.

        Vielä viime viikolla sivuilla luki, että voit ilmoittautua Kalasataman kohteeseen jonoon, nyt ei enää lue.

        Tämä tehdään ryhmärakentamismenetelmällä. Ei ryhmärakennuttamalla tehtyihin hitas-asuntoihinkaan ole tavallista hakua, vaan ryhmään liittyneet suunnittelevat itselleen asunnon. Jos asuntoja jää yli, ne myydään yleisellä haulla.

        Voihan olla, että olemme ymmärtäneet hankkeen vetäjän ilmoittamat tiedot väärin, mutta näin asia on ilmoitettu hakijoille.


      • asokotikotiaso

        Joo tuossa tuon Nurmen pari päivää sitten lähettämän meilin alku

        "Hyvä vastaanottaja!
        Olet ilmoittautunut ennakkohakijaksi y.o. kohteeseemme
        Olemme nyt saaneet ARA:lta hankevarauksen ja voimme käynnistää hankkeen
        Aikataulu on seuraava:
        2) Ilmoittautuminen alkaa 1.4. ja päättyy 22.4. Haussa huomioidaan ne
        hakemukset jotka ovat saapuneet toimistoomme 25.4.mennessä."

        Eikä siinä viestissä eikä niissä muissakaan lue missään, että vain ennakkoon halukkuutensa ilmoittaneet olisivat jonossa mukana vaan, että haku alkaa aprillipäivänä ja pienimmän numeron omaavaa saa asunnon.

        "mutta näin asia on ilmoitettu hakijoille."
        Voisitko paste/copyoida kyseisen kohdan, koska niissä posteissa jotka minä olen saanut en moista mainintaa löydä.

        Ja vaatii aika luovaa ilmaisua jos asumisoikeustalon rakentamista luonnehtii ryhmärakentamiseksi, koska asumisoikeustalon omistaa ja rakennuttaa yhdistys ei asukas.


    • Miappi

      Ilmoittauduin minäkin mukaan aikoinaan ja tuli tästä sähköpostia viime viikolla. En muista oliko asuntojen koot selvillä jo silloin kun lähdin mukaan mutta nyt kun huomasin että pienimmät asunnot 47 neliötä, niin kylläpä petyin. 10 - jopa 20 neliötä - vähemmän olisi hyvä lähtökohta ja voisivat nämäkin asorakentajat ottaa huomioon pk-seudun PIENTEN asuntojen tarpeen. En tiedä haenko mukaan, riippuu millainen vastike noissa pienimmissä on ja mulla on jostain syystä tunne, että kallista tulee olemaan. Mielenkiinnolla kuitenkin seuraan projektia.

    • qwerta

      Onko tällä rintamalla mitään uutta? Meinaatteko hakea tähän kohteeseen?

      • Pähkäilijä

        Huomenna on tämän talon rakentamisesta tiedotustilaisuus Malmitalossa klo 18. Siellä arkkitehti kertoo asunnoista enemmän. Esitteessä oli tosi niukasti tietoa, mutta Nurmi kertoi, että asuntoihin tulee parkettilattiat, induktioliedet ja astianpesukoneet. Parvekkeet ja 1. kerroksen terassit lasitetaan.

        Luultavasti jää hakematta, mutta mietin vielä. Tuo maksuaikataulu on huono, kun talo valmistuu vasta kolmen vuoden päästä.


      • omakotiko

        Olen myös ennakkoilmottautunut tähän kohteeseen ja esite oli todellakin hieman vajavainen.. Miten muuten olette ymmärtäneet talon sijainnin suhteessa Hermanninrantatiehen ja Verkkosaarenkatuun eli mitenpäin se talon pohjakuva on?
        Valitettavasti en pääse huomenna siihen tiedotustilaisuuteen, pitänee soitella sitten tälle Nurmelle..


      • Pähkäilijä

        Pohjakuvat ovat pohjois-eteläsuunnassa, eli esim. 1. kerroksen sisäpihalle olevat asunnot A 1, A 2 ja A3 ovat pohjoiseen päin ja 2. kerroksen asunnot A 9 ja A 10 ovat etelään päin. Nurmi kertoi, että etelässä vastapäätä on kuitenkin kuusikerroksinen rakennus aika lähellä pihakadun toisella puolella.

        Oli tarkoitus mennä tilaisuuteen, mutta en nyt kuitenkaan pääse, koska olen sairaana. Olisi kiva saada Omakodin nettisivuille jonkinlainen arkkitehdin yhteenveto asunnoista, koska näin hatarilla tiedoilla minä en luultavasti hae. Hasolla on aina haun yhteydessä mukana rakennustapaselostus, jossa on aika tarkkaan selostettu kaikki talon ja asuntojen yksityiskohdat.


    • asokotikotiaso

      101 hakemusta tuli määräaikaan mennessä.

      Suurimpiin 72-85m2 oli vähiten hakijoita eli jos haluat Kalasatama/Verkkosaaresta isohkon kämpän niin saattaa onnistua aika suurellakin numerolla.

      Kämpät tosin valmistuu vasta 2019 eikä vuokrat ja asomaksut ole vielä selvillä.

      • asokotikotiaso

        Niin siis oli tarkoitus sanoa, että jos ei ole hakenut vielä sieltä kämppää niin hakemus sisään ja heti niin kämppä saattaa irrota.


    • asumisoikeus

      Hei, oletteko saaneet pankilta 100% vakuuden asumisoikeussopimuksesta? Op sanoi, että käy vaan 70% vakuutena.

      • Asoon2018

        Uuden lain myötä 100% lainaa ei enää myönnetä. Itse hain Op:sta lainani, mutta vakuudeksi uudesta asosta kelpasi 90%.


      • Asumisoikeus

        Kiitos vastauksesta. Oplle kelpasi 70% vakuudeksi asunnosta. Kuulemma Suomen omakoti on niin tuore firma, että enempää ei heru.


      • jasperkädetön
        Asumisoikeus kirjoitti:

        Kiitos vastauksesta. Oplle kelpasi 70% vakuudeksi asunnosta. Kuulemma Suomen omakoti on niin tuore firma, että enempää ei heru.

        Tällä yhteisöllä taitaa olla vielä jopa konkurssiriski(teoreettinen), koska kaikki kohteet ovat suhteellisen tuoreita ja sijainti aikaslailla huono, joten rakennusten markkinahinta ei välttämättä kata vielä kaikkea jäljellä olevaa lainaa.

        Yhdistyksen Kalasataman kohde venyy ja vanuu, joten jos jotakuta kiinnostaa ko. kohden niin hakemusta kipinkapin peliin.

        Kohteen vuokrataso ei alunperinkään ollut mitenkään edullinen ja nämäkin vuokrat menivät uusiksi. Samoin parvekkeet poistettiin kustannussyistä kadun puoleisista kämpistä. Myös autopaikat ovat kortilla eli vain muutama on luvassa koko talolle.

        Ja kun kohde on jo puolivuotta myöhässä eikä ole uudesta aikataulusta vielä tietoa ja kun alkuperäisenkin aikataulun mukaan asuntojen pitäisi olla valmiina vasta keväällä 2019 niin edellämainituista syistä olen taipuvainen uskomaan, että useat hakemuksen tehneistä on jo luopunut ajatuksesta hommata asunto tuolta.

        Asuntojahan on nelisenkymmentä ja hakijoita 101 joista iso osa haki pienempää asuntoa eli ison asunnon voi tuolta saada suhteellisen suurellakin numerolla jos pitää kiirettä.

        Keväällä hakemuksen tehneet saavat uusia hakemuksensa ensviikolla, koska huoneistosuunnitelmat ovat menneet uusiksi ja jopa uusia tiloja on synnytetty.

        Joten ei kun taktikoimaan uutta hakemusta. Uudessa hakemuksessa voi nimetä vain kaksi asuntoa joita hakee ja kun tiedetään, että alkuperäisessä haussa pienet asunnot olivat reippaasti ylibuukattuja niin sieltä isolla numerolla hakeva voi valikoimalla isompi asunto alakerroksista vaikka saada kämpän.


    • käsperjalaton_170xxx

      Ens maanantaina pitäisi alkaa tarjouksia tulemaan. Joutuu ostamaan sian säkissä, mun kohteesta on todella huonot tiedot ja nekin mitä tiedetään saattaa eikä vain saata vaan tod.väk. tulevat muuttumaan.

      Valmista pitäisi oleman vajaan 3vuoden päästä (6/2019) tämän hetkinen tieto.

      Hakijoitahan oli 101kpl eli onkos joku täällä olijoista joku noista sadasta.

      Olen hakenut, mutta aikamiespoika Juhanaa lainatakseni "en tiedä haluanko kämppää" jos sitä tarjotaan. Hinnat ei ole vielä varmuudella selvillä ja kolmen vuoden aikana ehtii tapahtua vaikka mitä. Toki numerokin on sen verran iso ettei taida tarjousta edes tulla, koska olen hakenut vain jotain pientä kämppää yläkerroksista ja sitä liike/asunto huoneistoa.

      • sikaasäkissä

        Tarjous tuli liiketilasta(asunto) numerolla 17xxxx, otin tarjouksen vastaan.

        Mitähän tästäkin tulee, suunnitelmat levällään ku jokisen eväät ja alue on vielä yhtä suurta rakennusmonttua.

        3-vuoden kuluttua pääsee muuttamaan, ehkä.


      • dassadadsasdsa
        sikaasäkissä kirjoitti:

        Tarjous tuli liiketilasta(asunto) numerolla 17xxxx, otin tarjouksen vastaan.

        Mitähän tästäkin tulee, suunnitelmat levällään ku jokisen eväät ja alue on vielä yhtä suurta rakennusmonttua.

        3-vuoden kuluttua pääsee muuttamaan, ehkä.

        Noissa on kyllä tosi kovat hinnat! Olisi luullut että asoasukaiden oma aso-yhdistys olisi edullinen.

        http://www.suomenomakoti.fi/kalasatama-capellan-kortteli/


      • sikaasäkissä
        dassadadsasdsa kirjoitti:

        Noissa on kyllä tosi kovat hinnat! Olisi luullut että asoasukaiden oma aso-yhdistys olisi edullinen.

        http://www.suomenomakoti.fi/kalasatama-capellan-kortteli/

        Nuori yhdistys, aika näyttää onko kyseessä aito yritys saada aikaiseksi edullista asumista. Toisaalta ei ne HELAS:n kämpätkään mitään edullisia ole ja samantapainen yhdistys kuin SUOMENOMAKOTI.

        Joo mielummin minäkin olisin HASOn kämpän ottanut, mutta ei saa HASO:n kantakaupungin kämppää numerolla 17xxxx niin täytyy tyytyä kalliimpaan. Alue sopii mulle ku kiekko hurrien maaliin. (paitsi että se tulee oleen seuraavat 10v yhtä suurta rakennustyömaata.)

        Katsotaan sitten kun numerot menevät uusiksi jospa arpajaisissa kävisi tuuri.

        Tuo linkkaamasi hinnasto on vanha, uudet hinnat näkyy vain hakemuksen tehneille, mutta ei niissä suurta eroa ole.


      • Mari_Hassisblad
        dassadadsasdsa kirjoitti:

        Noissa on kyllä tosi kovat hinnat! Olisi luullut että asoasukaiden oma aso-yhdistys olisi edullinen.

        http://www.suomenomakoti.fi/kalasatama-capellan-kortteli/

        Ja vuokravakuudetkin on hinnoiteltu ihan raivotappiin.
        85 neliöisen kämpän vakuusmaksu 2308e kun se surullisen kuuluisalla Avaimella on vain 200e.

        Ensimmäisellä kierroksella varaamattomat kämpät tulee jakoon 11.11.2016. Noilla hinnoilla sieltä saattaa jokunen kämppä jäädä varaamatta.

        Jos isompi kämppä Kalasatamasta kiinnostaa eikä vuokralla ole niin väliä niin sitten 11.11. yhdistyksen kotisivulle katsomaan löytyisikö mitään.


      • asokotikotiaso
        dassadadsasdsa kirjoitti:

        Noissa on kyllä tosi kovat hinnat! Olisi luullut että asoasukaiden oma aso-yhdistys olisi edullinen.

        http://www.suomenomakoti.fi/kalasatama-capellan-kortteli/

        "Noissa on kyllä tosi kovat hinnat! "
        Tontin vuokra on 2,7e/m2 eli 50neliöisen kämpän vuokrasta menee tontinvuokraan 135e/kk.

        5 asuntoa on vapaina ja ne tulee haettaviksi pe 18.11.


      • asokotikotiaso
        asokotikotiaso kirjoitti:

        "Noissa on kyllä tosi kovat hinnat! "
        Tontin vuokra on 2,7e/m2 eli 50neliöisen kämpän vuokrasta menee tontinvuokraan 135e/kk.

        5 asuntoa on vapaina ja ne tulee haettaviksi pe 18.11.

        3kpl 50neliöistä (ikkunat merelle päin ei parveketta) ja yksi työhuoneellinen vapaina
        http://www.suomenomakoti.fi/kalasatama-capellan-kortteli/


    • mikrokupu

      Hain ensisijaisesti pienintä ja halvinta, eli 1. kerroksen yksiötä. Tylsää vain kun talon suunnittelu on vielä vaiheessa, ei havainnnekuvia jotta saisi jotain käsitystä mitä 1. kerros käytännössä tarkoittaa. En halunnut potentiaalisesti kuumaa asuntoa korkemmalta etelä- tai itäpuolelta, yötyöläisen pitäisi pystyä nukkumaan päivällä...

    • asoman

      Jos olen pykäliä oikein tulkinnut, niin tällainen yhdistyspohjainen toimija voi olla riski ASO-asunnon ostajalle. Jos yhdistys jostain syystä joutuu selvistystilaan, niin asunnon ostaneet saattavat menettää ASO-maksunsa, osakeyhtiömuoto sen sijaan suojaa ASO-asunnon ostajia.

      Hyvin epätodennäköistä toki, mutta varsinkin tällaisen pienen yhdistyksen kohdalla jonkinlainen riski kuitenkin on olemassa?

      • svsavsavsaf

        Miten osakeyhtiömuoto suojaa asoasujia? Niitähän on kaikki muut kuin nuo muutamat ASO-yhdistykset?


      • asomies
        svsavsavsaf kirjoitti:

        Miten osakeyhtiömuoto suojaa asoasujia? Niitähän on kaikki muut kuin nuo muutamat ASO-yhdistykset?

        http://www.rakennuslehti.fi/2014/09/asumisoikeusasuminen-ei-ole-niin-riskitonta-kuin-on-vaitetty/

        Tuossa lehtijutussa asiasta. Suuret ASO-fimat ovat osakeyhtiöitä, osakeyhtiölaki suojaa asukkaiden rahoja paremmin konkurssitilanteessa, isot yhtiöt tietysti vakaampia muutenkin.

        Teoriassa ongelmia voi tulla pienien toimijoiden (säätiöillä, yhdistyksillä) kanssa, laki suojaa heikommin asukkaita, muita velkojia menee edelle jos konkurssi iskee.

        Varsinkink kasvukeskuksia ajatellen tämä kaikki tietysti teoriaa, asunnot menevät yleensä hyvin kaupaksi.


      • stadieioosnadi
        asomies kirjoitti:

        http://www.rakennuslehti.fi/2014/09/asumisoikeusasuminen-ei-ole-niin-riskitonta-kuin-on-vaitetty/

        Tuossa lehtijutussa asiasta. Suuret ASO-fimat ovat osakeyhtiöitä, osakeyhtiölaki suojaa asukkaiden rahoja paremmin konkurssitilanteessa, isot yhtiöt tietysti vakaampia muutenkin.

        Teoriassa ongelmia voi tulla pienien toimijoiden (säätiöillä, yhdistyksillä) kanssa, laki suojaa heikommin asukkaita, muita velkojia menee edelle jos konkurssi iskee.

        Varsinkink kasvukeskuksia ajatellen tämä kaikki tietysti teoriaa, asunnot menevät yleensä hyvin kaupaksi.

        "Teoriassa ongelmia voi tulla pienien toimijoiden (säätiöillä, yhdistyksillä) kanssa, laki suojaa heikommin asukkaita, muita velkojia menee edelle jos konkurssi iskee. "

        Ja millähän lailla se laki suojaa osakeyhtiömuotoisessa asunnossa asuvaa?

        Artikkelissa todetaan, että
        "Maksusaantijärjestyksestä todetaan, että asumisoikeuden omistavan yhteisön tai säätiön purkautuessa ja konkurssissa on ensin maksettava velat (ei kuitenkaan pääomalainaa) ja sen jälkeen on suoritettava asumisoikeudestaan luopuville asumisoikeuksien lunastukset."

        Eli ensin velat ja sitten asumisoikeusmaksut, jonka jälkeen voidaan maksaa pääomalainat.



        Ja osakeyhtiömuotoisesta, että
        "Jos omistaja on osakeyhtiö, asumisoikeuksien lunastukset on maksettava ennen kuin varoja voidaan jakaa pääomalainan velkojille tai osakkeenomistajille heidän osakeomistuksensa perusteella."

        Ensin asumisoikeuksmaksut ja vasta sitten pääomalaina ja osakkeenomistajien osuudet. Eli järjestys on ihan sama kummassakin tapauksessa paitsi että jutussa vaan jäi mainitsematta osakeyhtiömuotoisen velat, jotka myös osakeyhtiömuotoisessa on maksettava ensin.


        Ainoa ero on siinä, että yhdistykset ovat yleensä pieniä ja niillä on vähemmän massaa vastata haasteisiin ongelmatilanteissa, mutta toisaalta yhdistysmuotoisessa päätäntävalta on yhdistyksen jäsenillä eli asukkailla.


    • asomies

      Ok lopputulema siis kuitenkin on, että aivan täysin riskitön ASO ei asukkaalle ole ja kyseisen yhdistyksen kaltainen pieni toimija on alttiimpi ongelmille kuin suuret ASO-yhtiöt. Epätodennäköisiä toki mitkään taloudelliset ongelmat.

    • tulevaasukas

      Millaista palvelua olette saaneet kyseiseltä firmalta? Meille ei ainakaan ollut mitenkään kummoinen. Jäi fiilis, että äkkiä rahat ensin, ei edes nähty asunnosta tarkempaa tietoa eikä eds kunnon pohjakuvaa joka olisi mittakaavassa.

    • Don_Timo_Sonni

      "Millaista palvelua olette saaneet kyseiseltä firmalta? "
      Mistähän firmasta tässä on nyt kysymys, Suomen Omakoti on yhdistys, jonka jäsen sinäkin nyt olet tai tulet olemaan jos kerran olet sopparin tehnyt.

      "asunnosta tarkempaa tietoa eikä eds kunnon pohjakuvaa"
      Et varmaan ole nähnytkään, koska pohjakuvia ei ole vielä olemassakaan. Suunnittelu on vielä kesken ja joidenkin asuntojen pinta-alat tulevat vielä muuttumaan.

      Keväällä on asukaskokous jossa asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa pohjaratkaisuihin eli väliseinien sijaintiin, saunojen lukumäärään, kattopuutarhaan etc...

    • 86567457

      Kellään tästä käsitystä, että onko Suomen Omakoti nyt sellainen toimija, joka rakentaa vapaarahoitteisesti asumisoikeustaloja?

      Kävin katsomassa yhdistyksen sivuilta, ja siellä todettu, että "tarkoituksena on tuottaa voittoa tavoittelematta, omakustannushinnoitteluun perustuen, edullisia ja laadukkaita asumisoikeusasuntoja, joissa tulevilla asukkailla on mahdollisuus vaikuttaa kotinsa ratkaisuihin, yksityiskohtiin sekä ylläpitokustannuksiin.", mutta tämä vielä kerro mitään siitä rahoituspuolesta.

      Laki sallii vapaarahoitteiset ja jos olen oikein ymmärtänyt, niissä talon myynti vapaalle markkinatoimijalle sallittua.

      • jrprjrprjrpr

        Ihan ARA-systeemillä mennään, sen takia alkuperäisistä suunnitelmista jouduttiin luopumaan, koska ARA-rajat tulivat vastaan (mm. parvekkeet poistettiin kadunpuoleisilta asunnoilta, Kalasataman kohde)


    • AsoaHakeva

      Onko asukkailla kokemusta, miten tämän yhdistyksen kohteissa on noussut käyttövastikkeet?

      • jytkrkrkrfff

        Nuori yhdistys, jonka ensimmäinen talo valmistui 2014 ja taloja on valmiina 4, joten kokemuksia ei varmaankaan ole vielä ihmeemmin kertynyt. Ja kun uudella toimijalla voi olla vielä hakusessa talonpidon kustannukset niin siitä saattaa muodostua paineita vuokrien muutokseen eli todelinen tilanne alkaa näkyä vasta kun takana on useampi vuosi toimintaa ja kustannuksien oikea taso alkaa hahmottua.
        Lisäksi yhdistyksen kohteiden kesken ei ole samanlainen tasaus kuin muilla ASO-toimijoilla.
        Sen lisäksi yhdistyksellä on vuokrissa ylimääräinen euron(neliölle) maksu "varakassaan".

        Alkuvaiheessa siis on muuttujia paljon enemmän kuin vanhoilla ASO-toimijoilla.

        Ja joo, ei ole omakohtaista kokemusta yhdistyksen vuokrista.


    • 485828

      Vastaileekohan täällä joku yhdistyksestä kysymyksiin...?

    • Tuleva_asukas

      Olemme muuttamassa Kalasataman kohteeseen, olen siis tuleva asukas ja yhdistyksen jäsen. Talo valmistuu puolisen vuotta etuajassa, pääsemme muuttamaan 30.11.2018, alunperin deadline oli vasta 6/19. Toistaiseksi kaikki on sujunut oikein hyvin sen jälkeen, kun rakentaminen pääsi alkuun. Byrokratia on byrokratiaa, se vie aikansa eikä ole aina suinkaan kiinni tästä yhdistyksestä, kun useita kortteliin liittyviä seikkoja on hoitanut neljä eri rakennuttajaa. Näistä siis Suomen Omakoti hoitanut osuutensa varsin kiitettävästi, muut korttelin kohteet valmistuvat paljon myöhemmin, vaikka prosessi aloitettu samaan aikaan.

      Prosessi on sopinut asukkaille, jotka voivat sijoittaa rahaa jo rakentamisvaiheessa, ja joille kuukausivastikkeen määrän ei tarvitse ihan tarkalleen olla tiedossa vielä asuntoa haettaessa. Tämä varmaan karsii osan hakijoista, mutta meille tämä on ollut hyvä projekti. Paljon on saanut vaikuttaa sekä oman asunnon ulkonäköön että yhteisiin tiloihin, yhdessä on suunniteltu mm. kattopuutarhaa.

      Yhdistyksen taloudesta sen verran, että on vakaalla pohjalla. Kaikki aloitetut projektit on viety loppuun ja asunnot käyneet kaupaksi. Yhdistyksen pj on tiukka ammattilainen, ja osannut rakentaa hyvän tiimin tätä hanketta varten.

    • AsoaHakeva

      Kohde kuulostaa kyllä hyvältä. Meillä on numero vuodelta 2017, onko tällä numerolla mitään mahdollisuutta saada talosta 2-3h? Kannattaako edes hakea? HASO:a jonotetaan kantakaupungin alueelta myös, mutta siihen ei taida olla mahdollisuuksia hetkeen.

    • Mari-Hassisblad-1

      Aina kannattaa tehdä hakemus kun se ei maksa mitään. Tämä kohdehhan on yhdistyspohjainen eli periaatteessa asukkaat saavat paremmin infoa taloon liittyvistä asioista kuin yrityspohjaisten toimijoiden kohteissa.
      Toisaalta yhdistys on pieni eikä näin ollen pysty samaan kustannustehokkuuteen kuin isommat toimijat ja vuokrat ovatkin korkeammat kuin esim. Hasolla.
      Muutama päivä sitten oli asunnonvaihtopörssissä ilmoitus, jotta joku haluaa vaihtaa asunnon tuosta Kalasataman kohteesta. Eli korkeahkot vuokrat ja kohteen sijainti keskellä isoa ja pitkäaikaista rakennustyömaata saattaa johtaa siihen, että osa taloon muuttajista kyllästyy asumaan talossa kun rakennustöiden aiheuttamat haitat kohdataan tosielämässä.
      Siispä asuntohakemusta vaan vetämään jos sinne tahtoo.

      • Anonyymi

        Miten olette asukkaat viihtyneet?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten olette asukkaat viihtyneet?

        Talo on hyvä, mutta rakentaminen jatkuu alueella.
        Kaupungin aurauskalusto ei ole vielä löytänyt tänne ja lumisateiden jäljiltä kadut on yhtä "holmenkollenia".
        Kunhan tuo Atraimen kortteli valmistuu ja kadut saadaan kuntoon (asfaltti, liikennemerkit eli parkkipaikat saadaan merkattua ja jalkakäytävien istutukset) niin eiköhän tämä tästä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      134
      5345
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3327
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1867
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1830
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1685
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      72
      1542
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      11
      1435
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1326
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1317
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      20
      1288
    Aihe