Kuuluuko teille naapurin WC-paperitelineen ääni?

petetty_meluherkkä

Vessapaperirullan telinehän kitisee helposti, etenkin kun siihen vaihtaa täyden rullan. Edellisessä 1976 rakennetussa talossa naapurista kuului kaikkien muiden äänien lisäksi myös tämä ääni. Nyt asutaan v. 2012 rakennetussa kerrostalossa, ja sama juttu! Olisin kuvitellut että tämä ääni nyt ainakin loistaisi kusemisäänien tai verhojen vetämisäänien lisäksi poissaolollaan vaan eipä. Mites te muut, kuuluuko teille uudehkossa talossa em. äänet? Tutkittiin aika tarkkaan eri asuntofoorumit ja kuvittelimme että uusissa kaikki olisi parempaa äänieristyksessä, koska on mukamas paksummat elementit, putkien läpivedot eri tavalla ja ilmanvaihtoputkistot eristetty eri asuntojen välillä. Nyt veetuttaa kun homma ei olekaan noin.

12

280

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hepohoitsusi

      Taitaa olla päänupissasi vikaa ei nimittääin kuulu näissä uusissa mitkään wc-telineen äänet kuten kuului vanhemmissa taloissa ja niissä vanhemmissa kuului pitkin eri huoneita kusemiset ja suihkuäänet, uusissa ei kuulu koska tekniikka on erilainen, että ota lääkkeesi:d.
      Sama trollihan täällä näitä aina hokeekin ja aina sama kirjoitustyyli, asunnonrakennusvuodet vain vaihtuu.

      • petetty_meluherkkä

        No voihan pee. Tervetuloa vaan kuuntelemaan. Kuuluu taatusti vessapaperirullatelineen kitkutus meille. Ja todella 2012 rakennettu talo kyseessä. Erikoisinta on, että ihmisten puhe kuuluu vain hyvin vaimeana eli ei edes häiritse, mutta nuo kusemisäänet, vessanlaskut ja tuo rullatelineen vikinä kuuluvat. Samoin laminaatille tippuvat tavarat kuuluvat inhottavan terävinä kolahduksina. Ikkunoidenkin tiiviys on hyvä kun ulkoa ei kuulu edes kersojen pihaleikkihuudot.


    • hasokiat

      Samaa mieltä, aloittajalla ei ole kaikki "kotona", olisiko tämä asopalstan "Simo" taas kyseessä?
      Tosiasia on se, että talotekniikka on kehitynyt ja uusissa taloissa ei ole tätä "puheputkea" naapuriin kun ilmanvaihtosysteemi aivan eri kuin aiemmin.
      Putkien läpivedot, hormien,viemäreiden eristykset on toteutettu nykytekniikassa siten että äänet eivät kuulu, myöskin materiaalit ovat paksummat.
      Ainahan jotain voi kuulua mutta normaalit asumisenäänet eivät uudessa talossa kuulu, aloitus oli taas Simon pieruhuumoria, asuu itse jossakin vanhemmassa ja purkaa kiukkuaan ja omaa mitättömyyttään näillä trolleilla.
      Onhan näitä, Simo vain paistaa läpi aina kuin voi paistinpannussa.

    • Sääntö_nr.16A

      Meidän taloyhtiössä on kielletty kovaääninen paskantaminen, kaikkiin asuntoihin on siksi jaettu äänettömät, muoviset paperitelineet että ääntä ei tulisi.

    • tötttööt

      Kantsistkohan etsiä elämäänsä muuta sisältöä?

    • voiiii_eiiiii

      saamalla lailla ne sinunkin kusemisäänet ja wessapaperinvaihtoäänet kuuluvat naapureille. he tosin eivät jaksa asiasta meluta.

    • kuuluukuuluu

      Ja erittäin hyvin kuuluu. Täällä 60-70 luvun pienkerrostalossa kuuluu äänet hyvin. Kuuluu kun naapurin vanha pieru silloin tällöin alkaa aamusta telefooniin huutamaan: Juu, päläpäläpäläpäläpälä, juu, niin juu, päläpälä päläpälä. Juu hei vaaan, Hei Hei. Sitten kuuluu kun ravaa ulko oven ja parvekkeen väliä kuin kiimainen hirvi ja tämä kauhealla rytinällä että kaikki herää ja havahtuu kävyn piittaamattomuuteen. Oven lukkoa runkataan ja kolistellaan kuin niissä olisi jotain vikaa. Myös silloin tällöin jonkinlaisella kepilllä hakataan porraskäytävän lattiaa kun lähdetään perinteeksi muodostuneelle kyläkierrokselle. Yläkerrän vanha gubbe taas ähisee vessassa ja lotraa vettä samalla vessanpönttöön kun itse pieren samaan aikaan vessassa istuessani. Yskäisyt, nenän niistot, puheet, kaikki kuuluu! on se rakentamisen laatu sitten suomessa maailman parasta. Vou! että näin.

    • muuta_voi_sanoa

      Kun ihminen ei käy ollenkaan ulkona, pidä hauskaa ja tapaa uusia ihmisiä, jotakin elämässä on pielessä.

      • yksin_parasta

        Miksi pitäisi tavata uusia ihmisiä? Nykyihmiset on mulkivisteja, epäluotettavia ja teennäisiä. Mieluummin olen kotosalla ja korkeintaan lenkkeilen -yksin. Ai niin: luonnon eläimet ovat kivoja kuten linnut; rehellisiä omana itsenään ja laulu saa iloiseksi. Kusipäät naapurit taas eivät.


      • Ja_seuraavaksi

        Kävin ulkona eilen ja tänään, siinä sivussa kaupassakin. Eipä siinä mitään erityisen hauskaa ollut, ihan arkea vain. Uusia ihmisiä en tavannut; hassahtaneita toikkaroimassa kylläkin. Eivät kiinnostaneet.


    • tahtoomaalle

      Viepä rappukäytävään CRC suihke. Laita heippalappu jossa kehotat asukkaita rasvaamaan wc-paperitelineen metalliputken sisäosan. Jo loppuu ääni. Ja WC-pytyn nupinkin voi laskea hitaasti-meinaan senkin kolahdus kuuluu alakertaan. Meidän taloyhtiössä joku kävi öisin tupakalla ja parvekkeen ovi narahti, vein srayn rappukäytävään ja pyysin ihmisiä rasvaamaan saranat. Pieni hinta yörauhasta.

      • tarkkakorva

        Hyvä! kerrankin joku rehellinen myöntää että vessapaperiteline kitisee. CRC-pullo pitäisi jättää meilläkin käytävään, niin laiskaa ja uusavutonta asukasta on. Ei voidella asunnon ulko-ovea, sisäovia, parvekkeen ovea eikä mitään muutakaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 184
      2011
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      53
      1922
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1588
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      145
      1505
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1204
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1185
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1163
    9. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1128
    10. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      11
      1127
    Aihe