Kovalevyn alustus TV käytön jälkeen

ei_onnistu

USB2 paikassa toimi, mutta skannasi pitkään sisältöä, USB3 paikassa näkyi vain pääkansiot, ei mitään sisältöä. Levynhallinnassa näytti 3MB unallocated lopussa, mutta ei antanut tehdä mitään, USB2 paikassa ei näkynyt sitä 3MB.

Ubuntun Gpartedissa sama juttu. Poistin partitioinnin ja tein uuden, nyt näkyy USB3 paikassa 2MB unallocated lopussa, ei pysty tekemään mitään, USB2 toimii. Gparted näytti jotain 30GB käytetyksi vaikka piti olla tyhjä ja uudelleen partitioinnin jälkeenkin muistaaksen 30MB.

Panasonic TV tekee UFS partitioinnin ja ilmeisesti jättää levylle formatoinnin jälkeenkin jotain mikä salaa levyn USB3 paikassa. Millä saisi poistettua että toimisi normaalisti koneella? Jotkut ohjelmat näyttää vieläkin bad disk myös USB2 paikassa. Aika outoa ettei USB3 paikassa toimi ollenkaan vaikka näkyy normaalisti explorerissa, kun yrittää tehdä kansion, ilmoittaa ettei löydy enää ja . On USB3 levy ja muut levyt toimii samassa paikassa.

Tapahtumien valvonnassa oli ennen alustusta jotain ilmoituksia salauksesta, nyt tuollaisia:
Aseman X: oletusarvoinen tapahtumien resurssinhallinta kohtasi virheen, joka esti uudelleenyritykset. Tämän vuoksi resurssinhallintaa ei voitu käynnistää.
Virhe laitteessa \Device\Harddisk2\DR4 sivutustoiminnon aikana.
Järjestelmä ei voinut tyhjentää tietoja lokiin. Saattaa ilmetä vioittuminen.

Eipä kannata alustaa TV:llä levyjä mitä aikoo käyttää vielä muualla, näyttää oelvan samanlaisia ongelmia ainakin LG:n kanssa.

15

3099

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vidunsalaukset

      Olikin toinen ketju samasta aiheesta, mutta en viitsi sotkea sitä.

      TestDiskillä sai muuten toimimaan USB3 paikassa, mutta ei antanut muuttaa suojauksia ja levyllä 1,8GB jotain ylimääräistä. Oli kaksi boot sektoria, laitoin poistamaan niin ilmoitti että täytyy käynnistää uudelleen, koneko? Muuta hommaa menossa niin suljin vaan ohjelman, levy irti ja takaisin. Näytti hävinneen, mutta jotain se jättää. Laitoin nyt dossissa formatoimaan koko levyn, saa nähdä auttaako se.

      • onpahidasta

        Noin 22 tuntia kesti 1 teran kovalevyn tyhjennys ja nyt formatointi ntfs:ksi taitaa kestää yhtä kauan. Onkohan tuossa mitään järkeä, häviääköhän ne TV:n roippeet sen paremmin. Luulisi että tuon formatoinnin ainakin voisi tehdä yhtä hyvin normaalisti windowsissa. Jossain luki että olisi pitänyt kestää vain 5 tuntia, en tiedä miksi kestää noin kauan. Tässä näkyy sentään edes prosentit, 1% mennyt, että ehkä vähän nopeampi.

        Tässä nuo komennot, tuon assign jälkeen pitää kai laittaa aseman kirjain?

        Type in command line
        DISKPART
        LIST DISK OR List Volume (If you have partitions)
        SELECT DISK # (levyn numero)
        CLEAN ALL
        CREATE PARTITION PRIMARY
        SELECT PARTITION 1
        ACTIVE
        FORMAT fs=NTFS
        ASSIGN
        EXIT
        EXIT


      • onnistuilopulta

        22 tuntia tyhjennys ja 8 tuntia alustus, mutta nyt toimii. Jostain syystä windowsin levynhallinta näyttää 1,28GB käytetyksi, muut 115MB. Pääasia että toimii, ainakin toistaiseksi.


      • eisittenkään

        Vähän aikaa toimi, nyt taas ei anna tehdä mitään USB3 paikassa. Miksei noihin televisioihin ole tehty palautusta tavalliseksi levyksi ja tiedostojen tuhoamista jos on niin pakko salata ettei voi käyttää tietokoneella.


      • lsdjfo8w3
        eisittenkään kirjoitti:

        Vähän aikaa toimi, nyt taas ei anna tehdä mitään USB3 paikassa. Miksei noihin televisioihin ole tehty palautusta tavalliseksi levyksi ja tiedostojen tuhoamista jos on niin pakko salata ettei voi käyttää tietokoneella.

        Kyllä kai tv:n kautta voi alustaa sen levyn?

        Joissakin televisioissa vaihtelee USB-porttien virranantokyky eri porttien kesken. Omassa töllöttimessä on 0,5A:n ja 1A:n vaihtoehtoja. Voisko olla niin, ettei levylle riitä kaikissa USB-paikoissa tarpeeksi virtaa?


      • eisiitäjohdu

        Toimii se TV:ssä ja TV saa alustettua, mutta ei poista TV:n UFS partitiointia, eikä siksi toimi kunnolla tietokoneella. TV:llä on vanha pieni pata-levy, joutaa paremmin siihen käyttöön, tuota voisi käyttää muualla. Eikä nyt varmaan tuo pata-levykään toimisi kunnolla enää muualla. Eihän nuo levyt enää niin kalliita ole, mutta ei viitsisi ostaa turhaan uusia ja pitäisihän se jotenkin saada tyhjennettyä kunnolla. Linuxille on enemmän ohjeita, mutta ei ainakaan Gpartedtilla onnistunut.

        Voisi käyttää USB2:ssa, mutta siirrot estää paljon kauemmin ja mistä tietää jos lakkaa toimimasta siinäkin. USB3 kortissakaan ei pitäisi olla vikaa kun kaikki muut isommatkin saman merkkiset levyt toimii siinä.


    • parissa.minuutissa

      Eikös tuo homma hoidu DISKPART-komennolla Windowsin komentopromptissa parissa minuutissa? Poistetaan partitiot (hyvin tarkkana sitten parametrien kanssa, ettei mene väärä levy tyhjäksi) ja sen jälkeen luodaan Windowsissa uudet.
      Itsekin vaihdoin Panasonicin tv:stä kovalevyn, poistin partitiot vanhasta ja käytän sitä nyt muualla.
      Sorry, en saa tähän tarkkoja ohjeita kännykällä, mutta ehkä joku googlaa.

      • kokeiltujo

        Diskpartilla ja monella muulla, jättää aina jotain jotka huomaa usb3 portissa ja salaa levyn, mutta ei usb2 portissa, aika outoa. Kokeilen nyt ActivePartition@KillDisk ohjelmaa, sen lupaavat poistavan kaikki mahdolliset partitioinnit, mutta kestää taas yli 9 tuntia.


      • eivaanonnistu

        Heti kun laittaa usb3 paikkaan ei voi tehdä mitään vaikka levy näkyy. Kun yrittää tehdä uuden kansion, "Tätä kohdetta ei löytynyt". Ei voi muuttaa suojauksia, ei mitään. TV:ssä on usb2 paikka, veikkaan että estetty käyttö usb3 paikassa, ihme että silti toimii tietokoneen usb2 paikassa, mutta siinäkään ei kaikki toimi niin kuin pitäisi.


      • parissa.minuutissa
        eivaanonnistu kirjoitti:

        Heti kun laittaa usb3 paikkaan ei voi tehdä mitään vaikka levy näkyy. Kun yrittää tehdä uuden kansion, "Tätä kohdetta ei löytynyt". Ei voi muuttaa suojauksia, ei mitään. TV:ssä on usb2 paikka, veikkaan että estetty käyttö usb3 paikassa, ihme että silti toimii tietokoneen usb2 paikassa, mutta siinäkään ei kaikki toimi niin kuin pitäisi.

        TV.ssä tallennusta ja ajansiirtoa varten kovalevy laitetaan USB 3.0-porttiin. Ja USB 2.0-portissa voi pitää USB-muisteja kun katsotaan valokuvia tms.

        Muistaakseni kun otin kovalevyn tv:stä ja palautin sen tietokonekäyttöön, poistin partitiot DISKPART-ohjelmalla ja sitten ohjauspaneelissa (Control Panel -> Computer Management -> Disk Management) loin kovalevylle uuden partition ja alustin sen (pika-alustus), eikä siinä kai mennyt montaa minuuttia. Ja sain koko kovalevyn käyttöön.
        En tehnyt "kunnolla tyhjennystä" päällekirjoittamalla dataa. Miksi olisin? Levyllä oleva datakin oli jo salattua eikä siellä mitään ihmeempää tv-käytön jälkeen ollut, vain tv-ohjelmia. :)
        Ei kovalevyn käytössä tietokoneen USB 2.0- tai USB 3.0-porteissa pitäisi olla mitään eroa levytilan suhteen.


      • kummallistaon

        Se levy oli TV:ssä USB3 HDD paikassa, mutta asetuksissa näkyy USB2 IDE-Bridge eli on kai sitten usb2.0. Levyssä ainakin lukee usb3.0 vaikka ei silläkään pitäisi mitään vaikutusta olla.

        TV:ssä lukee ettei levy toimi välttämättä enää TV:ssä jos TV:tä korjataan välillä, mutta pitäisi pystyä alustamaan tietokoneella, ei vaan näytä onnistuvan kunnolla. EaseusPartitionMaster löysi levyltä backupin partitioinnista ilmeisesti ennen TV käyttöä, mutta ei sitäkään saanut palautettua, pääsee 100%, mutta sitten ilmoittaa ettei päivitys onnistu. Sekin näkyy vain usb3 paikassa ja ilmeisesti se backup vie sen ylimääräisen tilan. Tuskin TV sitä backupia tehnyt, joku partitioiniohjelma vahingossa, varmaan tuo Easeus.

        Ei pitäisi normaalisti tarvitakaan päällekirjoitusta, mutta nyt ei näytä saavan millään tyhjennettyä kokonaan, johtuneeko sitten TV:stä, jostain ohjelmasta vai onko itse levyssä jotain vikaa. Ei vaikuta edes tekeekö tavalliseksi nfs, gpt tai fat levyksi. Voisi kokeilla vielä ubuntun ohjelmilla kun jaksaisi.


      • tosikummallista

        Vielä erikoista että alustuksessa siihen levyyn tulee omistajaksi system ja täydet oikeudet. USB2 paikassa ne saa muutettua, mutta ei mitään vaikutusta, ei vaan toimi usb3 paikassa vaikka näkyy. Lokitiedostoja näkyy olevan 2x10MB ja 54MB, yhteensä käytettyä tilaa 117MB, millähän ne saisi poistettua? Nekin näkyy vain Active@PartitionRecovery ohjelmalla usb2 paikassa, usb3 paikassa pelkästään unallocated koko levy eli joku salaa siellä. Tosi erikoinen ongelma kun ei mikään onnistu.


      • hmm...niin.yleensä

        Minä luulin aloituksestasi, että aioit siirtää TV:ssä olleen USB-kovalevyn tietokonekäyttöön ja kirjoitit sitten tietokoneen USB3.0- ja 2.0-porteista. Mutta samalla tavalla uudelleenkäyttöönotonkin pitäisi mennä eli poistetaan partitiot (jos ei anna ottaa muutoin käyttöön) ja sitten tv:hen, jossa levy otetaan tallennuskäyttöön.


      • niinteinkin

        Olen vaan kertonut miten ollut TV:ssä. Kokeilin taas GPartedilla poistaa ja alustaa, vähensi käytettyä tilaa 117>94MB, ei tullut edes näkyviin windowsissa. Alustin uudestaan ja kokeilin poistaa muut oikeudet kokonaan, vain itsellä, toimii usb2, mutta usb3 näyttää kooksi 0 eikä näy mitään. Täysi mysteeri, en muista olenko käyttänyt aikaisemmin usb3 paikoissa kun ovat takana ja niissä muita levyjä yleensä, mutta ei pitäisi olla merkitystä kun muutkin saman merkkiset toimii.


    • ihmejuttuu

      Liekö usb-kortissa jotain ettei toimi sen kanssa, koneen alkuperäisessä toimii, en vaan ole käyttänyt sitä kun toinen paikka meni rikki, laitoin suojan ettei saa oikosulkua ja käytän vain toista. Ostin lisävirrallisen hubin katkaisjoilla, sen kanssa on paljon kätevämpi käyttää 2,5" levyjä missä ei ole katkaisijoita itsessään.

      Epäilin ettei virta olisi riittänyt kuten joku ehdottikin ja usb3 paikat ilmeisesti antaakin vähemmän virtaa, mutta ei toiminut sillä kortilla lisävirrallakaan, meni vaan päälle ja pois koko ajan. Kumma kun kaikki muut levyt silti toimii siinä. Samapa tuo, pääasia että nyt toimii ja on parempi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      130
      4995
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      32
      3167
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1817
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1780
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      19
      1635
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      71
      1491
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1256
    8. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      19
      1247
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1237
    10. Ison Omenan uhri tukahdutettiin kuoliaaksi. Kuolinsyynä sydämen pysähdys.

      Eli naisen hengittäminen estettiin ja tästä oli suorana seurauksena sydämen pysähdys. Ihan oppikirjan mukainen tapaus. H
      Maailman menoa
      17
      1217
    Aihe