TA:n uuudehko talo on kylmä asua!

igluasukkaat

Helsingissä 2010 rakennettu TA asumisoikeuden talo on nuukasti lämmitetty. Sisälämpö menee vielä oudosti siten että illaksi hitusen lämpenee ja aamulla taas kylmä. Illalla lämpötila noin 20,5 ja aamulla 19,8-19,9. Aivan liian kylmä minulle, kun palelen helposti. Firma pisti taloon myös energiansäästösysteemit käyttöveteen: kylpyhuoneen lavuaarihanan vedenpaine alhainen ja asuntoon saa lämmintä vettä odotella aamulla noin minuutin ajan -kyllä eli hanasta saa laskea täysillä vettä hana maksimilämpöasennossa ennen kuin lämmintä vettä saa. Joku konsulttifirma tehnyt uusia säätöjä. Kylpyhuoneen sähköinen lattialämmitys on asukkaan maksettava sähkölaskussa, samoin koko asunnon koneellinen ilmanvaihto.


On se helvetti kun maksaa ensin kovat pääomamaksut ja kk-vastikkeet ja ei edes kohtuu lämpöä saa sisälle saati raikasta ilmaa. Muut naapurit ovat sanoneet että sähkölasku voi olla jopa 100 eur kuukaudessa!

33

3596

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onneksperuinjo

      hyvä etten muuttanu, olisko tosiaan joutunu itse maksamaan nuo sähkökulut...ja onko joka asunnossa sama systeemi...

    • lokitie2

      Aina sä jaksat narista ja keksiä kitinöitä, paska se mitään 100 euroa kuussa tee, ainoa mikä kuluttaa on pakkasella lto-koneen lämpövastus ja lattiatermaria ei tarvitse isolla pitää.
      Asuminen uudessa on moninverroin mukavampaa kuin vanhassa on koettu, kaikki on paljon parempaa.
      Huoltoyhtiöön sun pitää valittaa jos kämpässä kylmä(patterin termari lukittu säästömielessä ) narinat pois ja leuka pystyyn

      • Lippakioski

        Joo pitää valittaa vaikka mihin mutta se mitään auta. Lämpöä ei tule varmasti enemmän ennen kesää. Jos yhtiö nostaisi asukkaiden haluamalle tasolle lämmöt, se olisi pois yhtiön voitoista, joita jaetaan runsain mitoin osinkoina omistajille joka ikinen vuosi, samalla nostaen vastikkeita ja niitäkin joka ikinen vuosi.


    • kitinä_seis

      Ei kaikki asukkaat halua 26 °C eikä etenkään hikoilla liian kuumassa ja vielä maksaa tolkutonta lömpölaskua sen takia, että joku sohvaperuna/vätys ei tarkene kuin hellesäässä eikä omista kalsareita kummempia vaatteita.

      • viluville

        Kuules, ihmiset ovat yksilöitä lämpötilan suhteen. Jollekin 23 on liikaa, jollekin passelisti. Tuo 23 olisi itselleni alaraja miellyttävälle asumiselle. Kyllä saatana soikoon ahneiden asoyhtiöiden pitäisi sitä lämmintä antaa patteriverkostoon enemmän, sitä varten on asuntokohtaiset termostaatit jolla ne kuumaveriset voi säätää lämpöä alemmas.


      • muuta_Venäjälle
        viluville kirjoitti:

        Kuules, ihmiset ovat yksilöitä lämpötilan suhteen. Jollekin 23 on liikaa, jollekin passelisti. Tuo 23 olisi itselleni alaraja miellyttävälle asumiselle. Kyllä saatana soikoon ahneiden asoyhtiöiden pitäisi sitä lämmintä antaa patteriverkostoon enemmän, sitä varten on asuntokohtaiset termostaatit jolla ne kuumaveriset voi säätää lämpöä alemmas.

        Huoneistojen väliseinissä ja välipohjissa ei ole lämmöneristeitä, joten 26 lämpötilaan lämmitettujen huoneistojen välissä olevassa asunnossa on vähintään 24 tjps. vaikka patterit pistäisi kiinni. Näin tämä todellakin toimii suuressa osassa kerrostalokantaa (on näissä tullut itsekin asuttua) eli muutama mummo tms. ammattivalittaja kiusaa huoltoyhtiötä kunnes lämmöt väännetään tappiin. Ja muut asukkaat kärsii & maksaa laskut. Huonelämmön nosto asteella kasvattaa energiankulutusta 5 %, joten 21 -> 26 tuntuu jo lompakossa.

        Nythän tämä valittaja onnistui myöntämään sekin, että patterit kylminä = lienee hällä asunnossansa jo tarpeeksi lämmintä ja tässä ketjuss esitetyt lämpötilamittaukset on tehty tarkoitushakuisesti = mittari on ollut ikkunalaudalla, lattialla ulkoseinän vieressä tms. vaikka lämpötila pitää mitata huoneen keskeltä.

        Nyt asun onneksi talossa, jossa on rajoitetut termostaatit - huonelämpötilaa ei pattereilla saa nostettua yli 22-23. Ja hyvä niin. Muutama mummo narisee, mutta niinhän ne aina tekee. Sekin on nähty, ettei kaikille riitä edes -25... 26, vaan vielä pitäisi saada lisää löylyä!

        Niin, ja onhan sitä sellaisiakin sankareita, jotka vaatii lämmityksestä helvetilliset tehot... ja sitten kun tulee kuuma, avataan ikkuna raolleen. Tämä on itseasiassa Venäläinen säätötapa, siellä ei kerrostalossa aina ole minkäänlaista säätöä eli lämmitys paahtaa aina täysillä ja huonelämpötilat säädellään kohdilleen ikkunatuuletuksella.

        Valittajien kannattaa siis muuttaa Venäjälle!


      • ivvtt

        Ei voi muuta kuin toivoa, että pääsette itse kokemaan, mistä ihan oikeasti on kysymys. Olen itse asunut talossa , jossa sisälämpötila oli 25-26 astetta enkä ikinä eläissäni ole vielä palellut niin paljoa. Veto oli järkyttävä, sisälämpötila ei auttanut pätkääkään, vaikka olisi ollut mitä. Oli pakko muuttaa pakoon. Yleensä ihmiset valittavat kylmyydestä, vaikka oikeasti on kysymys vedosta ja siitä, että rakentaminen on ollut liian epätiivistä.

        Kitinä seis ja muuta Venäjälle eivät näytä tajuavan, että vaikka heidän asunnossaan viihtyisikin 22 asteessa, naapurin asunnossa saattaa olla ilmavuotoja, jotka tekevät sen asuinmukavuudesta hirveän. Sen vuoksi asunnot pitäisi tutkia esim. lämpökuvaamalla tai tiiveysmittauksella. Omassa talossani aikoinaan (joka oli kuin jäähelvetin esikartano toisille ja lämpöhalvaus toisille, vaikka asuntojen sisälämpötilat olivat suunnilleen samat) myös koneellinen ilmanvaihto ilman lto-systeemiä pahensi asiaa.

        Joten ennen kuin älykääpiömäisesti aletaan haukkua ihmisiä valittaviksi mummoiksi tai laiskoiksi sohvaperunoiksi, voisi edes yrittää tajuta, että mikäli sinulla on asunnossa 1 sopivaa naapurisi asunnossa 2 voi olla niin hirveitä vetovuotoja, että tukka nousee pystyyn. Sinäkään et viihtyisi niissä oloissa, vaikka olisit kuinka verenpainetautinen hikisukka vaan löytäisitkin itsestäsi aika pian valittavan mummon ja sohvaperunan.

        Tuo oma helvettini muutamia vuosia sitten tosin inspiroi minut opiskelemaan alaa ja nyt olen sertifioitu iv asiantuntija. Huvittavaa että mm. isännöitsijät, vaikka tietävätkin mistä pohjimmiltaan saatta olla kyse, pitävät kiinni näistä sisälämpötilavedätyksistään. Ne menevät usein läpi niin kauan kunnes paikalle tilataan asiantuntija kertomaan mitä oikeasti löytyy


    • juuujv

      onko siellä muuten vaikkapa lattialämmitys jota voi säätää

      • igluasukkaat

        Heh, on juu...nimittäin kylyhuoneen AINOAlämmitys on sähkölämmitteinen lattialämmitys ja se on siis asukkaan oman sähkölaskun piikkiin. Tänä aamuna huoneiston lämpötila 19,9 astetta. Jumalauta että paleli syödä aamiaista villasukat jalassa. Huoneiden lämpöpatterit täysin kylmät vaikka ulkon oli -3 pakkasta. Myös lämpimän veden tulo on säädetty"konsulttien" ehdottamana siten että hanasta saa laskea noin 50 sek täysillä ennen kuin tulee lämmintä vettä. Kyllä kyrsii tämä liiallisuuksiin menevä nuukuus asoyhtiöllä -rahat menevät johajien taskuun.


      • Tarkka_markka

        Olen pari kertaa asunut vuokra- tai asumisoikeusasunnossa jossa on sattunut olemaan kylpyhuoneen lattialämmitys.Molemmissa oli oven vieressä laite josta pystyi säätämään lämpöä sekä katkaisija josta pystyi laittamaan lattialämmön myös kokonaan pois päältä.
        Jos säätömahdollisuutta ei ole niin kerro että mikä talo on kyseessä niin varsinkin köyhät voivat välttää hakemasta kyseiseen taloon.


      • lämmin_asunto
        igluasukkaat kirjoitti:

        Heh, on juu...nimittäin kylyhuoneen AINOAlämmitys on sähkölämmitteinen lattialämmitys ja se on siis asukkaan oman sähkölaskun piikkiin. Tänä aamuna huoneiston lämpötila 19,9 astetta. Jumalauta että paleli syödä aamiaista villasukat jalassa. Huoneiden lämpöpatterit täysin kylmät vaikka ulkon oli -3 pakkasta. Myös lämpimän veden tulo on säädetty"konsulttien" ehdottamana siten että hanasta saa laskea noin 50 sek täysillä ennen kuin tulee lämmintä vettä. Kyllä kyrsii tämä liiallisuuksiin menevä nuukuus asoyhtiöllä -rahat menevät johajien taskuun.

        Et taida tajua että pattereissasi on ilmaa ja huoltomies ottaa ilman pois, mutta sinun pitää ilmoittaa asiasta huoltoon!
        Meillä oli viileää ja makkarin patterissa oli ilmaa jo rupesi tarkenemaan, 22 astetta on vakio nyt ja patterissa on lämpö, kylppärin lattialämmön pidämme pienellä(estää kosteuden) turha kuumuus kuluttaa sähköä vaikka meidän yhtiössä(omistus) asia onkin fiksusti hoidettu ja talo rv-2014 ja on mukava ja hiljainen ja lämmin asunto eipä tarvitse kuunnella asunnon läpi suihkun kohinaa ja lorinoita kuten aiemmassa 90 luvun asossa joka oli kuraa kuten 90 luvun asunnot yleisesti ovatkin, eikä naapurin kanssa yhteiskanavia eli puhetorvia kuten oli vanhemmissa.


    • TyypillinenKusetus

      Tuohan on nykyään ihan yleinen kikka netota vuokra-asunnoilla: säädetään keskuslämmitys "nuukalle" ja sitten asuntojen koneellisen ilmanvaihdon esilämmitysvastus kylppärin sähköllä toimiva lattialämmitys lämmittää... vuokralaisen sähkölaskuun tietenkin! Jos vuokrasopimuksessa lukee, että vuokra sisältää myös lämmityksen, niin mun mielestä tuosta vuokralaisen sähkölaskuun siirretystä lämmityksestä vois reklamoida ja vaatia vuokranalennusta!

      • kapoli

        asumme uudessa ta asunnossa. papereissa lukee kuuluu kaukolämpöön .sähkölasku tuli ja iso...otin selvää pitää itse maksaa pesuhuoneen lattia lämmitys....tällaista e i olla sovittu ja missään papereissamme ei lue sitä...arsyttää kovasti nostaa asumiskuluja entisestään...uusi kohde


      • Ihanalattialämmitys

        Kylpyhuoneen lattialämmitys ei koskaan toimi kaukolämmöllä vaan on joko vesikiertoinen tai sähköllälämpiävä. Vesikiertoinen ei käsittääkseni maksa asukkaalle mitään mutta sähköllä toimiva menee huoneiston sähkömittariin eli asukkaan maksettavaksi. Ottakaa ihmiset asioista selvää. Itse pidän omasta pussista maksettavaa lattialämmitystä aina päällä, ei se nyt kovin paljon maksa. Kuivaa kylppärin tehokkaasti ja näin estää hometaa ja kosteusvaurioita ja on ihana paljaiden jalkojen alla. Asun uudessa vuokra-asunnossa.


      • ex.putkijulli
        Ihanalattialämmitys kirjoitti:

        Kylpyhuoneen lattialämmitys ei koskaan toimi kaukolämmöllä vaan on joko vesikiertoinen tai sähköllälämpiävä. Vesikiertoinen ei käsittääkseni maksa asukkaalle mitään mutta sähköllä toimiva menee huoneiston sähkömittariin eli asukkaan maksettavaksi. Ottakaa ihmiset asioista selvää. Itse pidän omasta pussista maksettavaa lattialämmitystä aina päällä, ei se nyt kovin paljon maksa. Kuivaa kylppärin tehokkaasti ja näin estää hometaa ja kosteusvaurioita ja on ihana paljaiden jalkojen alla. Asun uudessa vuokra-asunnossa.

        Kylppärin vesikiertoisia lattialämmityksiä on myös kaukolämmössä, ja niissä on lämmönjakohuoneelta asti oma piiri, eli kun kesäksi talkkari laittaa lämmityspiireistä kesäsulun päälle, kylppäri pysyy silti lämpimänä. On nimittäin tullut putkimiehenä tehtyä tällaisia kohteita, tosin en tiedä, onko näitä asoissa, mutta ainakin paremmissa omistusasunnoissa on.


      • HANS_niskatuki
        Ihanalattialämmitys kirjoitti:

        Kylpyhuoneen lattialämmitys ei koskaan toimi kaukolämmöllä vaan on joko vesikiertoinen tai sähköllälämpiävä. Vesikiertoinen ei käsittääkseni maksa asukkaalle mitään mutta sähköllä toimiva menee huoneiston sähkömittariin eli asukkaan maksettavaksi. Ottakaa ihmiset asioista selvää. Itse pidän omasta pussista maksettavaa lattialämmitystä aina päällä, ei se nyt kovin paljon maksa. Kuivaa kylppärin tehokkaasti ja näin estää hometaa ja kosteusvaurioita ja on ihana paljaiden jalkojen alla. Asun uudessa vuokra-asunnossa.

        "Kylpyhuoneen lattialämmitys ei koskaan toimi kaukolämmöllä vaan on joko vesikiertoinen tai sähköllälämpiävä."

        Et tunnu tietävään asiasta paljonkaan vaikka mielipide löytyy. Joo, sen verran meni oikeeseen, että ei se "kaukolämpö" (siis kuuma kaukolämpövesi) kierrä siellä lattian alla, kuten ei myöskään pattereissa. Talon pohjakerroksen LVI-tilassa on lämmönvaihdin, jossa kuuma kaukolämpövesi lämmittää sekä taloon kulkevaa puhdasta kylmää käyttövettä, jotta asukkaat saavat hanasta kylmän lisäksi kuumaa, ja talon vesikiertolämmitysjärjestelmien viilenneen veden, eli pattereissa ja mahdollisesti lattialämmitysjärjestelmissä kiertävän veden SEKOITTUMATTA toisiinsa. Kaukolämpöverkko on suljettu systeemi, eikä sen vesi kierrä taloissa, ainoastaan LVI-huoneen lämmönvaihtojärjestelmässä.


    • Lenttu

      En ymmärrä, että miksi joka patterissa on säädin, vaikka kukaan asukas ei voi sitä korkeammalle säätää, ainoastaan alaspäin! Lämpö on siis Vantaan 2010 rakennetussa talossa Antaksentie 19 !!!!
      Ei kannata tähän taloon muuttaa, jos tahtoo huonelämmön olevan enemmän kuin 20 astetta talvella!!!
      MInun ehdotus olisi, että jätetään vastikkeet maksamatta niin kauaksi aikaa, kun lämpö on asukkaalla säädettävissä ainakin 23 astetta!!! Yhtiö tekee VOITTOA miljoonia vuodessa, mutta antaa asukkaiden kärsiä kylmyydestä.
      Asukkaat kokoon ja tehdään päätös kuinka toimitaan!
      Kokous voidaan pitää meillä!
      Lennu

      • ex.putkijulli

        Patterin termostaatti ei ole lämpötilansäädin vaan lämpötilanrajoitin. Sillä estetään huoneen lämpötilan nousu liian korkeaksi, jos ikkunan läpi paistaa aurinko tai huoneessa on useampi ihminen tai sähkölaitteet tuottaa lämpöä. Jos lämpötila ei nouse riittävän ylös, silloin korjaava toimenpide pitää tehdä lämmönjakohuoneessa lämpökäyrää säätämällä. Nykyään pystyy lämpökäyrää säätämään erittäin tarkasti, jokaiselle ulkolämpöasteelle voi määrittää oman lämmitysverkoston lämpötilan. Ennen wanhaan sitä käyrää pystyi säätämään vain suurpiirteisesti. Huonelämpötilan nosto yhdellä asteella nostaa lämmityskuluja 5 prosenttia. Lämmityskulut maksaa aina asukas asumiskuluissaan. Siinä mielessä suora sähkölämmitys on paras, että asunnon lämmityskulut maksaa aina jokainen asukas sähkölaskussaan, joten se pitää järjen päässä myös näillä 30 astetta sisälämpötilaksi haluavilta.


    • Lenttu

      En ymmärrä, että miksi joka patterissa on säädin, vaikka kukaan asukas ei voi sitä korkeammalle säätää, ainoastaan alaspäin! Lämpö on siis Vantaan 2010 rakennetussa talossa Antaksentie 19 !!!!
      Ei kannata tähän taloon muuttaa, jos tahtoo huonelämmön olevan enemmän kuin 20 astetta talvella!!!
      MInun ehdotus olisi, että jätetään vastikkeet maksamatta niin kauaksi aikaa, kun lämpö on asukkaalla säädettävissä ainakin 23 astetta!!! Yhtiö tekee VOITTOA miljoonia vuodessa, mutta antaa asukkaiden kärsiä kylmyydestä.
      Asukkaat kokoon ja tehdään päätös kuinka toimitaan!
      Kokous voidaan pitää meillä!
      Lennu

    • hummm

      Asutaan myös uudehkossa talossa Helsingissä, ja kyllä täällä talvella kylmä on. Niin ja kesällä liian kuuma. Koneellinen ilmanvaihto puhaltaa viileää ilmaa (ja pitää kovaa huminaa), niin että asunto tuntuu vetoisalta ja pattereitakaan saa säädettyä haluamalleen lämpötilalle. Huollolle ilmoitettu, mutta kaikki on "normaalia". Koneellinen ilmanvaihto on kyllä aivan turha keksintö, vähän niinkuin uusien talojen invamitoituskin.

      • lämmintävähänliikaakin

        "Koneellinen ilmanvaihto on kyllä aivan turha keksintö,"

        Ehkä ne siellä teillä ei vaan osaa. Täällä lämmitys ja ilmanvaihto pelaa loistavasti. Jos nyt jotain negatiivista pitää keksiä niin se on se jos ilmanvaihdon laittaa täysille niin sen huminan kyllä kuulee


      • asolaistorppari

        TA:n talossa paska lämmityssysteemi. Jos ulkona lauhtuu nollan tienoille tai hivenen plussalle, sisällä patterit kylmät ja asunto myös. Pakkasilla taas jopa liiankin kuuma. Jos koittaa termostaatista säätää tällöin hivenen pienemmälle, kylmenee patterit kokonaan eivätkä lämpene edes huonelämmön alennuttua. Huollon mukaan normaalia. Joo kaikki vaan on aina normaalia.


      • korjattavissa_on
        asolaistorppari kirjoitti:

        TA:n talossa paska lämmityssysteemi. Jos ulkona lauhtuu nollan tienoille tai hivenen plussalle, sisällä patterit kylmät ja asunto myös. Pakkasilla taas jopa liiankin kuuma. Jos koittaa termostaatista säätää tällöin hivenen pienemmälle, kylmenee patterit kokonaan eivätkä lämpene edes huonelämmön alennuttua. Huollon mukaan normaalia. Joo kaikki vaan on aina normaalia.

        Tuohan kuulostaa ihan korjattavissa olevalta vialta. Jos kovalla pakkasella on *jatkuvasti* liian lämmintä ja nollakelillä jatkuvasti vilpoisaa, pitää lämmityksen säätökäyrää muuttaa loivemmaksi.

        Jos taas tulee hiki pakkasen kiristyessä, mutta pakkasen lauhtuessa paleltaa, niin syynä on se, että patteriverkoston menoveden lämpötilaa säädetään suoraan ulkolämpötilan mukaan, mutta seinärakenteet varaavat niin hyvin lämpöä, että lämmöntarve seuraa ulkolämpötilan muutoksia monen tunnin viiveellä. Mistä sitten seuraa, että talo kylmenee pakkasen lauhtuessa (lämmitysteho pienemmäksi ennen kuin "kylmää varanneet" seinärakenteet ovat lämmenneet).

        Pitäisi menoveden säätökin tehdä viivästettynä, käyttämällä säädön perusteena esim. ulkolämpötilan viimeisten 6 tunnin ns. liukuvaa keskiarvoa. Jos/kun uusi talo, missä ohjelmoitavissa oleva automaatiojärjestelmä, niin temppu pitäisi olla ihan helposti tehtävissä, jos vaan pystyy ongelman rautatiekiskosta isännöitsijälle/huoltomiehille taivuttamaan.


    • Herkko72

      Paskanmarjat Antaksentie 19:ssa mitään maksetaan lattialämmitys sähkölaskussa. Kohteessa on vesikiertoinen, kaukolämmöllä lämmitettävä lattialämmitys, joka on toki loppupeleissä leivottu sisään vastikkeeseen, muttei se kenenkään sähkölaskua kasvata, vähiten asukkaan. Ota toope aloittaja asioista edes vähän selvää, ennen kun lähdet huutelemaan. On tosin muuten vitun paska talo. Paljon räksyttäviä ja häiritseviä koiria. En suosittele kuin ongelmatapauksille.

    • jenica_brgr

      Joko sinä tai sun naapurit valehtelee. Ei nimittäin ole sähkötoimista lattialämmitystä.

      • oletko.krisse_salminen

        Kyllä on. Katso googlen kuvahaulla "sähköinen lattialämmitys", blondi saa vähän visuaalista osviittaa asiasta.


      • Asukkaanpiikkiin
        oletko.krisse_salminen kirjoitti:

        Kyllä on. Katso googlen kuvahaulla "sähköinen lattialämmitys", blondi saa vähän visuaalista osviittaa asiasta.

        Uusissa vuokrataloissakin on nykyään asukkaan piikkiin menevä sähkölattialämmitys kylppäreissä. Muualla seinillä sitten normaalit vesipatterit (kaukolämmöllä).
        Jos sieltä kylppäristä löytyy lattialämmityksen termostaatti, niin silloin se on.


    • Herkko72

      Mä en ala hölmöjen kanssa vänkäämään tämän enempää. Jokainen jota asia mietityttää voi ottaa luurin käteen ja pirauttaa talon isännöitsijälle ja varmistaa asian. Talossa on kaukolämmöllä lämmitettävä vesikiertoinen lattialämmitys, jota jokainen voi säätää termarilla. Sisältyy kaukolämpölaskuun.

    • sisäpiiriläinen2.0

      VAROITUKSEN SANA KAIKILLE TALOON MUUTTOA HARKITSEVILLE: Talossa on keskitetyn ilmanvaihtokoneen kanssa suuria ongelmia ja suosittelen kaikkia vähänkään astma- ja allergiataipumusta tai homeherkkyyttä omaavia henkilöitä kiertämään kohteen kaukaa. TA on ilmeisesti perseelleen tehdyn kilpailutuksen seurauksena valinnut halvan ja umpisurkea Econetin paskakoneen, kun on tuijotettu yksin hintaa. Talvella kovemmilla noin 20-asteen ja sitä kylmemmillä pakkasilla koneen sulatusyksikkö ei selviä tehtävästään ja tilttaa pois päältä. Siitä seuraa talvipakkasilla pahimmillaan usean viikon jaksoja, jolloin ilmastointi on koko talosta *KOKONAAN* pois päältä. Tämä ei pelkästään tarkoita, että paskainen ilma ja kosteus seisoo WC:tä myöten paikallaan, vaan ilmanvaihto alkaa toimia hiljalleen painovoimaisena vastakkaiseen suuntaan ja puskee kylppärin poistoilmahormista erittäin haisevaa, likaista ja todennäköisesti terveydelle hyvin haitallista ilmaa huoneistoon. Kun ilma ei vaihdu, ikkunoihin tiivistyy kosteus, mikä tietenkin jäätyy pakkasilla. Toisaalta on pakko tuulettaa ikkunoita ja parvekkeen ovea auki pitämällä, jotta saa asuntoon happea ja asunnossa pystyy ylipäänsä mitenkään olemaan. TA on ollut ongelmat suhteen uskomattoman välinpitämätön. Huolto sanoo, ettei voi tehdä mitään, muuta kuin odottaa ilmojen lauhtumista. Puskaradion kautta tullut tietoa, että mahdollisesti muissakin TA:n kohteissa samaa vikaa samoilla keleillä, arvaten johtuen samanlaisesta IV-koneesta, mutta tämä ei vahvistettua tietoa.

      • Anonyymi

        Tuollaista on omistusasunnoissakin. Kaikki ruoankäryt tulevat suoraan toisen asukkaan niinolo- kuin keittiötilaan. Oda ilmastointikanavaa pitkin ,osa rakenteiden kautta .Joten ei ole koskaan epäselvää mitä on naapureiden ruokalistalla tänään. Ja sama toimii muitten käryjen suhteen kuten tupakansavunkin suhteen..
        Pölyä tulee huonetilaan ihan solkenaan. Kun ilmastointi kääntyy toisinpäin ja puskee sisään epäpuhasta ilmaa. Nuha on jatkuvaa. Kaikki on koettu ja koko ajan, ei auta valitukset, ilmastointikone jäätyy kovilla pakkasilla ja ylipäätään koko laitteisto ei toimi asianmukaissesti. Vanha 1970- luvun talo ja tekniikka.


    • Markus215

      Pitää paikkaansa tuo huono ilmanlaatu Antaksentiellä, talvellakin pitää tuulettaa parvekkeen kautta kun tuntuu, että happi ei muuten riitä. Myös hiekkaa ja pölyä tunkee sisään joka räppänästä, missään aiemmissa asunnoissa ei ole ollut tätä hiekka ja pöly ongelmaa.

    • Anonyymi

      TA ahmii rahat pomoilleen ja asukkaat palelee. Meillä oli ennen sentään yli +22 ja nyt vajaat +21 ja yhdessä huoneista +20. Lattia jääkylmä ja ilmanvaihto jääkylmän vetoisa. Villasukat ei riitä. Voi vittu tuota firmaa millainen on!

    • Anonyymi

      Johan on laitaa ja täyttä puppua jos kylpyhuoneen lattialämmityksen ja koneellisen ilmanvaihdon joutuu erikseen maksamaan? Yleensä hoitovastikkeeseen eli käytömaksuun jo kuuluu itsessään tuollaiset. Ei voi olla totta!

      Koneelinen ilmanvaihto kuuluu jo asumisvastikkeeseen siinä missä itse asuminenkin, ilman ilmanvaihtoa asunnossa ei voi asua ja kylpyhuoneen lattialämmitus kuuluu perusvastikkeeseen koska ilman lattialämmitystä kylppäri vetää homeeseen.
      Ainoa mistä asukas joutuu erikseen maksamaan on vesimaksu ja oman sopimuksen kautta sähköstä. Ihan samoin kuin asukas maksaa lämmityksestäkin käyttövastikkeessaan, ilman lämmitystä asunnossa ei voi asua , ei ainakaan talviaikaan. Käyttövastikkeeseen kuuluu myös taloyhtiön lämmitys eli huoneistotilojenja yleisten tilojen lämpimänä pitäminen. , oli se lämmitys minkätyyppinen tahansa.
      .
      Ja se vesimaksu on eritelty käyttömaksussa. Vesimaksussakin on tietty perusmaksu 20-25 € / kk ja ylimenevältä osuudelta kulutuksen osalta joutuu maksamaan lisää.
      Sähkösopimuksesta vastaa asukas itse ja maksaa kulutuksen mukaan. Kuka sen kylpyhuoneen lämmityksen maksaa sitten kun asukasta ei siinä ole? Se asoyhtiö tietenkin. Koska ilman lattialämmitystä asunto on käytännössä asumiskelvoton samoin se on asumiskelvoton jos huonelämpötila on alle alle 18- 20 astetta . Yhdellekään asoyhtiölle ei ole järkevää pitää asumisolosuhteita epämiellyttävinä koska se syö menekkiä ja kattavuutta ja melkeimpä olisi järkevämpää purkaa tai saneerata talo jos se ei vastaa nykyaikaisia asumisedellyksiä johon kuuluu kyllä kylpyhuoneen lattialämmitys ja ilmastointi jota yleensä asukkaat eivät pääse itse säätelemään vaan niissä on tietty perusasetukset päällä koko ajan. Jos vaati lämpimämpää niin sitten en tiedä mitä on vastattu.
      Yleensä nykyaikaiset asunnot ovat rakennettu aika energiatehokkaiksi, vanhemmista taloista en tiedä, mutta ilmastointi ja kylpyhuoneen lattialämmitys nyt kyllä kuuluu jokaiseen peruskäyttömaksuun siinä missä lämmitys ylipäätäänkin.. Lattialämmityksen ei kai kuulu olla niin voimakasta kylpyhuoneessa että se tuntuisi jalkojen alla kuumalta tai erityisen lämpimältä mutta ei toki kyllä jäätävän kylmältäkään.
      Oman kehon peruslämpö vaikuttaa lämmön aistimiseen ja minkälaisena sen kokee. Sairaana ihminen palelee koko ajan. Ja ikkunan lähellä saattaa tuntua viileämmältä kuin kauempana ikkunasta.
      Tuo vedenpaineen heikentyminen lisää vain veden kulutusta talossa jos vettä joutuu laskemaan pitempään että saisi lämmintä vettä. Eli ei vastaa sitten tarkoitustaan muttta näköjään maksatetaan asukkaalla joka maksaa vedestä kulutuksen mukaan. Aika kiero käytäntö. Mutta osuu omaan nilkkaan jos ja kun asukasvaihtuvuus on suurta..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      3791
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      593
      3585
    3. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3522
    4. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      53
      2209
    5. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      13
      2201
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      321
      1957
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      123
      1937
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      180
      1728
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      27
      1403
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1342
    Aihe